Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

Dyz! U mnie papa też jest - zrobiłam wywiad. A nawet nie wiedziałam, że to taki problem... Może czasami lepiej nie wiedzieć?

A co do przejścia z garażu - jestem gorącym zwolennikiem - na razie - a jak zamieszkam zawsze mogę drzwi zamurować. Nie zdecydowałabym się jednak na przejście inne niż przez sionkę. Będzie się strasznie nanosiło.

A bo to wogóle w tym budowaniu jakby człowiek się mniej interesował to by ze 20 lat dłużej żył :wink:

Żeby nie było nieporozumień to ja też jestem zwolennikiem chodzenia do garażu w kapciach w zimie :) ale trzeba to rozwiązać rozsądnie. Spytaj tylko tych co są przeciwnikami tego rozwiązania ilu z nich na wszelki wypadek zostawiło nadproża na drzwi :)

To my, Fizyczni, mamy zostawione nadproże między garażem a domem i ładnie zamurowane przejście. Ale to z tego powodu, gdyby kiedyś nam się zachciało zmienić garaż na pokój, wszak ludzie ważniejsi od samochodu. A że domek dość mały, to jest to jakaś możliwość powiększenia powierzchni mieszkalnej.

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Mariucha,fajny domek.A kominy-cacko!

Cieszę się że się podoba :wink:

Jutro koniec dachu, może cyknę kilka fotek.

Tarasy ze względu na coraz niższą temperaturę chyba będą dopiero w przyszłym roku.

dzisiaj wytyczali skrzynki energetyczne w rejonie mojej działki. Od środy mają kopać i kłaśc kabelki. Prąd już więc coraz bliżej :wink:

Pozdrawiam

No dobra - koniec gadania. Proszę o konkrety. Kto chce zakupić naszą wełenkę. Przypominam TopRock 18 cm. Mam dokłądnie 25 paczek po 2,5 m2, co daje 62,5 metra. Liczę sobie po 15 zł za m2 (cena jest bardzo dobra - możecie sprawdzić). Wychodzi 937 zł. W zaokrągleniu oddam je za 900 zł. Zależy mi na czasie, bo mi garaż jest potrzebny :wink: .

Zdaje się że Baba B była zainteresowana i jeszcze Guit cosik wspominał. Chciałbym wiedzieć, czy ktoś ją kupi, czy nie. Jak nie to będę musiał oddać do hurtowni.

No i weekend ufff

Witam !!!

Czy ktoś wie gdzie można kupic najtaniej kebelek 3x1,5 i 3x 2,5 ????

pozdrawiam D.RZ

ps. Pod murłatą mam folię -taką samą jak na izolację poziomą .Pod dwa słupy na poddaszu też fachowcy podłożyli kawałki folii aby nie staly na betonie -coś w tym musi byc :lol:

Do szymoszkowej :

-dachówkę cementową mam na dachu -płaciłem po 2 zł za sztukę Brassa czyli po 20 zł za metr kw .Nie sądzę aby blachodachówka wychodziła taniej zwłaszcza że trwałość dachówek to około 80 lat ( mnie już nie będzie jak się rozsypie) a blacha po 15 latach do wymiany i znowu trzeba bulić drugi raz .

Polecałam i nadal polecam JMS koło Makro na Chemicznej:

tel. 745-88-36

Komórkę podadzą sami.

Może dostanę odsyp z anowych klientów? :lol:

Giut! Napisz więcej o oczyszczalni. Działa już? To jest z rozsączkowaniem?

Potwierdzam, jakieś 3 lata temu kupowałem u nich terakotę, panele, lodówkę i zmywarkę... Ceny b. ciekawe

M

A ja już mam murek w kuchni!!!

Poddasze jest docieplone. Teraz chłopaki kończą układać płyty K-G. Tzn w pokojach na górze ułożone już są, na poddaszu gospodarczym też już są płyty. Zostało jeszcze położyć płyty OSB - jako podłogę poddasza i od spodu zamontować K-G na klatce schodowej. Plus łazienka.

W poniedziałek kńczymy zabawę z dociepleniem. Chłopaki rozdzielą się na dwie drużyny. Jedna zajmie się zabudową geberitów w łazience i kiblu, druga zajmie się podbitką.

Ile w końcu płaciliście za podbitkę z Boryszewa??

U nas padł wybór na brąz. Fizula zdecydowała. A jak śpiewa Rysiek - Dziewczyny wolą brąz!!!

Monika - ja mam pozytywne wrażenie. Umówili się na przyjazd. Przyjechali. Przywieźli. Potem przyjechali drugi raz zamontowali. Teraz (mam nadzieję) przyjadą trzeci raz i uruchomią. Ceny możesz znaleźć na ich stronie internetowej. Mi żadnej oferty nie przygotowywali. Bardzo dużo czasu spędzają w drodze. Ładują 3 oczyszczalnie na przyczepkę i zasuwają po Polsce w umówione miejsca i je montują. Stąd może być problem ligistyczny. Ale skoro piszą, że zaraz wyślą ... to trzeba ich solidnie chyba opierniczyć !!!!

Ja zadzwonię do nich już po 1 listopada.

Już są opierniczeni. Zobaczymy. Może to mój małżowinek tak koniecznie chce indywidualne wylicznie? Może chce coś utargoać dla sibie?

Bo w innych firmach to nas tak indywidialnie traktują, że oferta dla nas jest jakimś cudem droższa od kosztorysu ogólnego. :lol: :lol:

Lepiej sie zabezpieczyc niż na miejscu dowiedzieć się o specyficznych warunkach i rachunku 20% droższym.