Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Eko - witamy :) Napisz coś precyzyjniej - może jesteś nasym przyszłym sąsiadem

Co do "choroby" - trzeba się chcieć nią zarazić ;)

Nooo Monika skoro myślisz że to bardzo trzeba chcieć żeby się zarazić to ... Wasza budowa jeszcze trochę potrwa więc nic straconego, jesteście w grupie podwyższonego ryzyka :wink: :D

Babo:

http://www.parkiety-baran.pl/

39-120 Sędziszów Małopolski,

ul. Rzeszowska 35

tel./fax: 017 / 222 00 71

telefon kom.: 0 602 377 501

Może popatrzycie i ktoś też będzie chetny na wspólny transport? Zawsze to od producenta taniej, nie?

Witam,

mi osobiście na pierwszy rzut oka pasuje dąb czerwony i jesion ciemny... koniecznie trzeba to zobaczyć na żywo.

Znasz ceny?

Jescze nie znam aktualnych cen, ale kolega mówił, że wychodzi bardzo korzystnie -sam kupił dąb II klase i zbardzo zadowolony. Jak wyleczę gardło i zacznę mówić to zdzwonię do nich. Ponoć można zobaczyć te płytki w Gali obok stoiska Z Glazurą Królewską, tylko nie bardzo chcą pokazywać które to (ukrywają producentów) -jadę tam w przyszłym tygodniu. Mi też pasuje dąb. Mam nadzieję, że bardzo nie spieszysz się z zakupem. My chcemy kupić przed Bożym N.

...

Chyba jednak powiedzenie "Nowy domek - nowy potomek" się sprawdza...

witam, u nas się sprawdza - na przełomie roku przeprowadzka, a w połowie stycznia ma się urodzić "młody" - wtedy będziemy mieli parkę :)

pozdrawiam, Tomek

Tomek81 gratulacje. Komu jeszcze powiększa (powiększyła) się rodzina w czasie budowy domu?

W naszym przypadku najmłodszy Jaś był "zapalnikiem" Akcji Budowa, więc jest chyba "zaliczony". Do tej pory każde z dzieci przynosiliśmy pod inny sufit (tylko, że u nas trochę przeprowadzek już było (więcej niż dzieci w każdym razie)...

...

Chyba jednak powiedzenie "Nowy domek - nowy potomek" się sprawdza...

witam, u nas się sprawdza - na przełomie roku przeprowadzka, a w połowie stycznia ma się urodzić "młody" - wtedy będziemy mieli parkę :)

pozdrawiam, Tomek

Tomek, GRATULACJE. Dziękuję Wszystkim w imieniu swoim i mojej połówki :wink:

Moja małżonka powiedziała: niech szanowni Forumowicze wymyślą imię dla naszego szkraba.

Nie możemy się zdecydować.

W temacie budowy u nas w przyszlym tygodniu definitywny koniec na ten rok. Jutro obsypuję budynek, ekipa kończy działowki na górze, koparka wyrówna teren, produkcja okien tymczasowych na działce 8) i tyle.

Jakie robicie tarasy. W projekcie mamy lane na gruncie i trochę się obawiam czy nie będą pękać.

Pozdrawiam

Witaj Eko! Powodzenia z papierkami.

Mariucha! To dla jakiej pci ta nazwa, bo jakoś nie mogę wyczytać?

IDKAM!

Mam ofertę cenową Barana na parkiet i deski (nie brałam mozaiki). Mogę przesłać mailem, to sobie poczytasz. Oglądałam też parkiety w Gali. Pani bardzo fajnie i duzo pokazuje. przymierzamy sie do dębu kl.II i buku kl.II (klasy są ponoć wyłącznie na kolor!). Ma oczywiscie parkiet od Barana, ale alergicznie reaguje na pytania nawet bardzo zakamuflowane o dostawców - trzeba bardzo ogólnie! Mi powiedziała że ma z Iwierzyc. W każdym razie praktycznie wszystko co ma jako zwykły parkiet to stamtąd.

A pozostali gdzieżeście kupowali parkiret? Może gdzieś koło albo w samym Lublinie da sie tez jakoś taniej?

Przeprowadzka jak to mówią murarze JUŻ NIEŁUGO - ale ciągle niewiadomo kiedy. Kończymy karton-gipsy na górze. Zaczęliśmy terakotę i glazurkę (na razie w pomieszczeniu gospodarczym a od jutra - salono-kuchnio-przedpokój). Kominek jest, ale jeszcze nie był ani razu palony. Nie ma też obudowy.

Powoli (a w zasadzie coraz szybciej) szukamy kupca na garaż. Może ktoś z Waszych znajomych? Lokalizacja garażu to Bursztynowa 15.

IDKAM!

Mam ofertę cenową Barana na parkiet i deski (nie brałam mozaiki). Mogę przesłać mailem, to sobie poczytasz. Oglądałam też parkiety w Gali. Pani bardzo fajnie i duzo pokazuje. przymierzamy sie do dębu kl.II i buku kl.II (klasy są ponoć wyłącznie na kolor!). Ma oczywiscie parkiet od Barana, ale alergicznie reaguje na pytania nawet bardzo zakamuflowane o dostawców - trzeba bardzo ogólnie! Mi powiedziała że ma z Iwierzyc. W każdym razie praktycznie wszystko co ma jako zwykły parkiet to stamtąd.

Cześć,

bardzo poproszę!!

[email protected]

Z góry dziękuję

IDKAM!

Cześć,

bardzo poproszę!!

[email protected]

Z góry dziękuję

podaj dalej .. poprosze ....

[email protected]

Wszystkim zainteresowanym wysyłam ofertę Barana. Według mojego rozeznania, wychodzi rzeczywiście taniej, ale trzeba jescze dowiedzieć się ile to może zajmować miejsca i jak drogi w związku z tym byłby transport. Muszę też jescze popatrzeć w Lublinie na oferty, może tu na miejscu są jakieś tańsze niż znalazłam.

Poproszę o namiary sprzedwców parkietu na miejcu, jeśli macie.

Mariucha! To od jakiej litery zaczynamy ranking imion? Ja mam dwóch młodocianych: Michała i Kacpra, i nie ukrywam - na pęczki takich dookoła, ale np. Mironów jakby mniej :lol:

Mariucha! To od jakiej litery zaczynamy ranking imion? Ja mam dwóch młodocianych: Michała i Kacpra, i nie ukrywam - na pęczki takich dookoła, ale np. Mironów jakby mniej :lol:

Kacper u nas już 1 jest.

Co do Mironów, to chyba dalej mało ich zostanie :wink:

Początkowa litera nie jest istotna.

Pytanie do Wszystkich: gdzie zbieraliście oferty na okna :o Chciałem sie rozeznać w tym temacie.

Czy ktoś z Was robił, robi lub będzie robił tarasy z kostki. Rozważam również takie rozwiązanie.Chyba Baba_B myślała o tym.

Czy słyszeliscie coś o piecu na owies? Podobno wychodzi to tanio w eksploatacji, natomiast samo urządzenie sporo kosztuje.

U nas z mediów na razie bedzie tylko prąd, więc muszę mysleć czym ogrzać mieszkanie.

Pozdrawiam