Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

... a teraz jak już dach na ukończeniu to powoli zaczynam się rozglądać co dalej :)

Dyz to kiedy kończą u ciebie dach? U nas leżą (przynajmniej do wczoraj leżały)tylko cztery dachówki na dachu. A na środę, czwartek zapowiadają, że może spaść śnieg.

Jeszcze nie zaczęli :evil: :evil: :evil: ?

Witam drodzy budowniczy, przymierzamy się do zamówienia więźby na dach ( wyręb zimowy)i mam prośbę o namiary na tartak-skład drewna. Sprawdzony i z przyzwoitymi cenami.

Z pełną odpowiedzialnością polecam (myślę, że nie tylko ja z tego forum) pana Jerzego Łupikaszę Biłgoraj - 606306571, 846851216

M

... a teraz jak już dach na ukończeniu to powoli zaczynam się rozglądać co dalej :)

Dyz to kiedy kończą u ciebie dach? U nas leżą (przynajmniej do wczoraj leżały)tylko cztery dachówki na dachu. A na środę, czwartek zapowiadają, że może spaść śnieg.

Jeszcze nie zaczęli :evil: :evil: :evil: ?

Niestety :evil: :(

my tez wlasnie wybieramy plytki wszystkie .. musimy je kupic w tym roku .. to STRASZNE ...zbyt duzy wybor to wcale nei jest dobrze :o :o :o

Ja też muszę w tym roku! I też mnie głowa boli od tej gigantycznej ilości płytek! A gdzie oglądasz?

Fizula! Nie mam pojęcia gdzie ta Cortina. Trafię?

to chyba boczna ul. Kalinowszczyzna, na ul. Okólnej.

Dzięki - pewnie się wybiorę jutro.

Tak czytam, jak narzekacie na nieukończone dachy i cieszę się, że mój już stoi.

Co prawda mam rozkopane wszystko, bo robimy oczyszczalnię i instalację odgromową, ale w razie czego nie będzie tragedii. Choć ja też trzymam kciuki za póżną, krótką i lekką zimę. :lol:

Elik,

jak mozna to doradziłbym ci zakup drewna z zimowego zrebu, ale wyrobienie go dopiero prze samym połozeniem. !!!Dlatego ze drewno lubi krecić. ja tego nie zastrzegłem podczas składania zmówienia w tartaku i efekt byl tali ze robotnicy podczas wykonywania wieźby kleli ja szewcy.

a propo gdzie dokładnie budujesz w Prawiednkach?

Z kol. Prawiedniki do Prawiednk to rzut beretem :)

Pozdrawiam

agamon

Moi Drodzy,

w związku z tym, iż w przyszłym roku mogą być problemy z 7% VAT... proszę wszystkich, którzy przeszli już etap stanu surowego zamknietego o wyszczególnienie kosztogennych tematów od stanu surowego otwartego do momentu wprowadzenia... np. CO, okna, itp.

Chciałbym się zmobilizować i dokonać przedpłaty :wink:

Ktoś na forum podawał namiar na producenta drzwi zewnętrznych (robią również dla Gorana), czy mogę poprosić o powtórkę? :-?

Informacyjnie.... byłem w Wesołej koło Wawy... w http://www.zdrowydom.com.pl/

Jeśli komuś się podobają drzwi (wg mnie naprawdę ładne i solidne, pełne drewno, futryna regulowana)... pytajcie. Ceny wg mnie OK (oczywiście mogło być taniej...). Ja się chyba zdecyduję w tym roku, zaliczkuję i dzieki temu mam możliwość utrzymania obecnych cen na przyszły rok.

Marta a co się stało z waszymi fachowcami? Czyżby to co zwykle z fachowcami dzieje się w takich sytuacjach? :evil: Moi o dziwo są codziennie i obiecują w czwartek skończyć bo sami nie lubią śniegu. Robią w sumie nieźle tylko wkurza mnie to że nie przyjmują słowa krytyki a wiadomo, że przy takiej robocie to zawsze coś jest do poprawienia ...

Dzięki wszystkim za namiary na Pana Jurka Ł. widzę, że źródło sprawdzone :p , ponoć bardzo konktretny pan, ponoć bo Szanowny rozmawia z fachowcami, ja niewiasta serfuje po necie :roll: . Ma nam też przeliczyć więźbę bo zdaje się, że mocno przesadzona. Dzięki agamon za uwagi, wyręb zimowy to wiadomo, ale to drugie nie przyszło nam do głowy, przynajmniej mnie :oops:

Zamawiałeś impregnowane? ponoć 80% tak.

Co do lokalizacji działki to w Prawiednikach skręca się w lewo na Mętów i zaraz jest uliczka w prawo, potem pierwsza odnoga w lewo to ul. Księżycowa a druga ul. Słoneczna i tam za szpalerem domów jest nasze niecałe 11arów. Kolonia Prawiedniki, czy też

Prawiedniki są w promieniu beretów. :wink: Jeśli mogłabym jeszcze prosić o namiary na sprawdzoną ekipę murarzy i dekarzy ..., mamy co prawda już prawie wybraną z Dominowa, budowali koledze, ale to jego rodzina ....

Pozdr, Elik

Więc Cię Tomku nie zraziła III klasa! Cieszę się. A masz do niej uwagi? Jak te słynne przebarwienia? A podatność na problemy?

W każdym razie fajne te Twoje namiary. :lol:

w przebarwieniach jest cały urok podłogi, przynajmniej moim zdaniem.

Za kilka dni będę miał cyklinowanie i lakierowanie, więc o końcowym efekcie jeszcze nie mogę rozmawiać.

A przy okazji pytanie do wszystkich: chcę zamówić trepy jesionowe na schody betonowe - czy ktoś zna jakiś dobry adres?

pozdrawiam Tomek

Zapytanie do wszystkich:

Gdzie mozna kupić tanio KRĘGI BETONOWE 100 i 150? Najlepiej z dowozem i rozładunkiem. Fizyk - Tyś chyba w temacie?

NIestety nie jestem w temacie, gdyż robię lane laną studnię.

Wiem że sprzedaje Trykacz z Lubartowa, ale nie wiem jak wygląda transport (koszty).

Zmykam pilnować chałupki.

Zmykam pilnować chałupki.

Pilnuj, pilnuj bo u nas znowu goscie byli. Weszli sobie do blaszaka i chyba szukali znowu silnika do betoniarki - i tu sie rozczarowali :lol: Na zakończenie sezonu budowlanego betoniarka chodziła ( kończyli scianki działowe), ale majster zabrał silnik ze sobą :D

Chyba ze zdenerwowania wzieli młotek i łapkę - tyle oszacowałem strat 8)

Tak na wszelki wypadek zabrałem drzwiczki do wyczystki - podobno też je kradną, a sztuka kosztuje 150PLN.

Z pozytywnych rzeczy kolo naszego ogrodzenia od wczoraj stoi skrzynka energetyczna, a w grudnia ma już być prąd :D

W sobotę obsypywanie budynku koparką ( mam nadzieję że pogoda pozwoli) i finisz.

Pozdrawiam

Moi Drodzy,

w związku z tym, iż w przyszłym roku mogą być problemy z 7% VAT... proszę wszystkich, którzy przeszli już etap stanu surowego zamknietego o wyszczególnienie kosztogennych tematów od stanu surowego otwartego do momentu wprowadzenia... np. CO, okna, itp.

Chciałbym się zmobilizować i dokonać przedpłaty :wink:

Ktoś na forum podawał namiar na producenta drzwi zewnętrznych (robią również dla Gorana), czy mogę poprosić o powtórkę? :-?

Informacyjnie.... byłem w Wesołej koło Wawy... w http://www.zdrowydom.com.pl/

Jeśli komuś się podobają drzwi (wg mnie naprawdę ładne i solidne, pełne drewno, futryna regulowana)... pytajcie. Ceny wg mnie OK (oczywiście mogło być taniej...). Ja się chyba zdecyduję w tym roku, zaliczkuję i dzieki temu mam możliwość utrzymania obecnych cen na przyszły rok.

Te drzwi dla Gorana robi http://www.derpal.com.pl