idkam 17.11.2005 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 Grześ, drzwi pełne 4 kasetony - 979,00 netto (szerokość futryny 12 cm)drzwi pełne 4 kasetony - 1193,00 netto (szerokość futryny 24 cm)drzwi 3 szyby bezpieczne klejone + 1 drewniany kaseton - 1131,00 nettodrzwi grube (garaż/wiatrołap) - 1500,00 netto Oczywiście drewniane sosna, lakierowane, futryna, okucie i uszczelki w cenie, tuleje (łazienki)Co do VAT to na PRIV (mi się podoba)Przy wpłacie zaliczki utrzymanie cen na przyszły rok. Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 17.11.2005 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 hmm idkam czy to znaczy ze te drewniane sa tak czy siak jakies 2x drozsze o takich z plyt klejonych ?? Plis .. oswiec laika PS. co moze sie dziac z VAT-emw przyszlym roku ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 17.11.2005 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 hmm idkam czy to znaczy ze te drewniane sa tak czy siak jakies 2x drozsze o takich z plyt klejonych ?? Plis .. oswiec laika PS. co moze sie dziac z VAT-emw przyszlym roku ?? Paweł, szczerze.... rozglądałem się również w temacie drzwi z okleiną drewnianą (polskone, dierre, obi, itp) i nie wygląda to ciekawie. Cena za same drzwi jest fajna... ale do tego dochodzą ościeżnice, klamki, listwy ozdobne, tulejki a tu zdecydowanie cena rośnie. Ceny, które podałem to ceny za komplet. Na przykład w Garwolinie 1900,00, Stolmako 1500 ból głowy. Dochodzą mnie plotki, że ma być zlikwidowany VAT 7% na materiał + robocizna... jeśli ktoś ma inne informacje proszę o info. Jeśli faktycznie tak będzie to trzeba to wykorzystać jeszcze w tym roku... Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 17.11.2005 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 hmm idkam czy to znaczy ze te drewniane sa tak czy siak jakies 2x drozsze o takich z plyt klejonych ?? Plis .. oswiec laika PS. co moze sie dziac z VAT-emw przyszlym roku ?? Paweł, a z jakiej firmy masz ofertę?????????? Jutro wybieram się do stolarza koło Lublina (polecony), dam znać. Może Wy macie firmę, producenta gdzie te ceny będą zdecydowanie ciekawsze? M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 17.11.2005 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 ja nic jeszcze nie mam .. tak tylko pytam bo widze ze obczajasz temat ... Pamietam ze jak widzialem w OBI drzwi to kosztowaly ok 300-400 zl takie nawet ladne z plyty .. ale fakt nie bylo w nich klamek ani nic nie mowiac o oscieznicach ... wiec moze to byc przyczyna. Plotek nt likwidowania VAT nie slyszalem i raczej mi sie nie wydaje zeby to bylo realne ale poszukam cos na ten temat ... PP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 17.11.2005 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 U nas drzwi programowo za dużo nie będzie, ale i tak z kalkulacji wychodzi 9 sztuk . Ja z kolei myślałam o takich z surowego drewna, które można samodzielnie pomalować. Można pooglądać na Rusałce np. Warto się też przejechać do Polskone - moi rodzice tam bardzo korzystnie kupili drewniane drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojciaszek 17.11.2005 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 od 6 lat mam drzwi z drewna kupione na Rusałce,rewelacja dotego normalne szkło,co powieksza pokój-narazie w bloku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 17.11.2005 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 U nas drzwi programowo za dużo nie będzie, ale i tak z kalkulacji wychodzi 9 sztuk . Ja z kolei myślałam o takich z surowego drewna, które można samodzielnie pomalować. Można pooglądać na Rusałce np. Warto się też przejechać do Polskone - moi rodzice tam bardzo korzystnie kupili drewniane drzwi Hmm, powiem tak... do obecnego mieszkania też kupiliśmy surowe. Problemy jakie napotkaliśmy: - kto ma je pomalować - ile razy - kiedy Ustaliliśmy wspólnie - nie wchodzimy w to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 17.11.2005 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 od 6 lat mam drzwi z drewna kupione na Rusałce,rewelacja dotego normalne szkło,co powieksza pokój-narazie w bloku jakie to drzwi? malowane? po ile i czy z ościeżnicą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek81 17.11.2005 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 witam, widzę, że dyskusja zeszła na drzwi. My zamówiliśmy 10 szt. drzwi sosnowych, lakierownaych w PROSBUD, Księżpol, ul. Akacjowa 5 tel. 084 / 687 74 38, http://www.prosbud.com.pl. Ceny uważam atrakcyjne, drzwi można obejrzeć na ekspozycji w firmie - wykonanie OK, a te zamówione mają być jeszcze lepszej jakości. Z właścicielem można się dogadać !!! Terminy niestety na tę chwilę ok. 5 tygodni.Jeśli tą informacją komuś pomogłem, to się cieszępzdr Tomek PS. No i co, nie znacie nikogo od trepów jesionowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 17.11.2005 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 Zapytanie do wszystkich: Gdzie mozna kupić tanio KRĘGI BETONOWE 100 i 150? Najlepiej z dowozem i rozładunkiem. Fizyk - Tyś chyba w temacie? NIestety nie jestem w temacie, gdyż robię lane laną studnię. Wiem że sprzedaje Trykacz z Lubartowa, ale nie wiem jak wygląda transport (koszty). Zmykam pilnować chałupki. To wyszło Ci, że lana jest tańsza? Powiedz coś więcej. My wstepnie mysleliśmy o kręgach, ale jesli lanie taniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 18.11.2005 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2005 hurrrraaaaaaaaaaa udało się osiągnąć plan na ten rok! Wczoraj fachowcy dokonali uroczystego położenia ostatniej dachówki po czym nastąpiłą część nieoficjalna. Apropo drzwi drewnianych to nam jeszcze pozostało wykonanie drewnianych "żaluzji" na otwory okienne i drzwiowe MaPi a jak twoi fachowcy? Czy ta dość marna pogoda jakoś ich zmotywowała do przyspieszenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 18.11.2005 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2005 Zapytanie do wszystkich: Gdzie mozna kupić tanio KRĘGI BETONOWE 100 i 150? Najlepiej z dowozem i rozładunkiem. Fizyk - Tyś chyba w temacie? NIestety nie jestem w temacie, gdyż robię lane laną studnię. Wiem że sprzedaje Trykacz z Lubartowa, ale nie wiem jak wygląda transport (koszty). Zmykam pilnować chałupki. To wyszło Ci, że lana jest tańsza? Powiedz coś więcej. My wstepnie mysleliśmy o kręgach, ale jesli lanie taniej... hej, ja robilem kregi lane (a w zasadzie to sypane ...) Wszystko zalezy kto ci robi ta studnie bo jesli wezmiesz ekipe ktora sama kopie i betonuje to oni beda mieli taka specjalna forme okragla wsadzana do wykopu i pomiedzy ta forme a ziemie wsypuja taki cement z piachem zmieszany i on dopiero pod wplywem wilogci z gruntu zasycha. kosztow nie porownywalem ale jak masz wykonawce to niech ci powie ile mu poszloby cementu i piachu i to wszystko ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 18.11.2005 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2005 Pawson! No własnie jeszcze nie mam nikogo do roboty tej studni. Możesz mi dać namiary na tego kto Ci robi(ł) tą laną? Dyz! Congratulations. My jescze mamy wykopki, ale już blisko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojciaszek 18.11.2005 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2005 drzwi sosnowe,ceny nie pamietam ale były tańsze i to dużo od tych z polskone.Maluje się je bardzo szybko i łatwo.Najpierw podkład co zapobiega ściemnieniu.a potem lakierem .Ja zastosowałem zwykły wodny.Kupiłem same drzwi ale były również bez problemu pozostałe elementy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 19.11.2005 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2005 Ach wy śpiochy,ta godzina i na forum cicho?!Lubelaki,brać się do roboty i pisać co robicie na budowie,przecież muszę od kogoś czerpać wiedzę : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Buczek1 19.11.2005 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2005 Cześć!!!!podzielcie się jakie robicie w swoich domach systemy wentylacji i jak je planujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 19.11.2005 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2005 Ach wy śpiochy,ta godzina i na forum cicho?!Lubelaki,brać się do roboty i pisać co robicie na budowie,przecież muszę od kogoś czerpać wiedzę : Cze, wróciłem, od 8.30 na polu boju: - sprzątanie przed zimą (jeszce chcę fadromą rozgarnąć 7 kupek ziemi) - zabijanie ostatnich otworów - ognisko z folii i resztek szalunków - oględziny i plany na aranżację - kalkulacja M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizula 19.11.2005 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2005 Ach wy śpiochy,ta godzina i na forum cicho?!Lubelaki,brać się do roboty i pisać co robicie na budowie,przecież muszę od kogoś czerpać wiedzę : Oj, pomyślałam o moim lubym, że to akurat do niego pasuje te "śpiochy" . Ostatnio wstaje ok. 5 rano, a ok. 22 jeszcze jedzie na trzecią zmianę stróżowania . Dobrze, że ma zmiennika. Podbitka dziś ma być skończona, gipsowanie, podwieszane sufity już za nami, murowanie ogrodzenia w trakcie. Przed nami ostatnia prosta: malowanie, tylko trzeba by jeszcze wyczarować pieniążki na farby. Czy uwierzycie, że można marzyć o tym, żeby móc wreszcie myć okna, podłogi??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 19.11.2005 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2005 Fizula-czy to znaczy,że na Św z całą pewnością będziecie w nowym domu?W takiej sytuacji to ja też czepiłabym się tych okien i podłóg .Stróżujecie-czy o ztnaczy że śpicie na budowie na zmianę? idkam-czyli skończyłeś ściany i dach?Teraz nie robisz więcej ze względu na pogodę czy jakieś wymogi technologiczne?Może głupio pytam ale wolę tak niż czegoś nie wiedzieć Buczek1-jeszcze nic nie wiem o wentylacji,w projekcie mam taką zwykłą i dołaczony osobno pr. wen. mechanicznej.Dla mnie trochę za wcześnie na ten temat,teraz szukam kredytu i okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts