Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

Grześ,

drzwi pełne 4 kasetony - 979,00 netto (szerokość futryny 12 cm)

drzwi pełne 4 kasetony - 1193,00 netto (szerokość futryny 24 cm)

drzwi 3 szyby bezpieczne klejone + 1 drewniany kaseton - 1131,00 netto

drzwi grube (garaż/wiatrołap) - 1500,00 netto

Oczywiście drewniane sosna, lakierowane, futryna, okucie i uszczelki w cenie, tuleje (łazienki)

Co do VAT to na PRIV (mi się podoba)

Przy wpłacie zaliczki utrzymanie cen na przyszły rok.

Mariusz

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

hmm idkam czy to znaczy ze te drewniane sa tak czy siak jakies 2x drozsze o takich z plyt klejonych ??

Plis .. oswiec laika :)

PS. co moze sie dziac z VAT-emw przyszlym roku ??

Paweł,

szczerze.... rozglądałem się również w temacie drzwi z okleiną drewnianą (polskone, dierre, obi, itp) i nie wygląda to ciekawie. Cena za same drzwi jest fajna... ale do tego dochodzą ościeżnice, klamki, listwy ozdobne, tulejki a tu zdecydowanie cena rośnie. Ceny, które podałem to ceny za komplet. Na przykład w Garwolinie 1900,00, Stolmako 1500 ból głowy.

Dochodzą mnie plotki, że ma być zlikwidowany VAT 7% na materiał + robocizna... jeśli ktoś ma inne informacje proszę o info. Jeśli faktycznie tak będzie to trzeba to wykorzystać jeszcze w tym roku...

Mariusz

hmm idkam czy to znaczy ze te drewniane sa tak czy siak jakies 2x drozsze o takich z plyt klejonych ??

Plis .. oswiec laika :)

PS. co moze sie dziac z VAT-emw przyszlym roku ??

Paweł, a z jakiej firmy masz ofertę??????????

Jutro wybieram się do stolarza koło Lublina (polecony), dam znać.

Może Wy macie firmę, producenta gdzie te ceny będą zdecydowanie ciekawsze?

M

ja nic jeszcze nie mam .. tak tylko pytam bo widze ze obczajasz temat ...

Pamietam ze jak widzialem w OBI drzwi to kosztowaly ok 300-400 zl takie nawet ladne z plyty .. ale fakt nie bylo w nich klamek ani nic nie mowiac o oscieznicach ... wiec moze to byc przyczyna.

Plotek nt likwidowania VAT nie slyszalem i raczej mi sie nie wydaje zeby to bylo realne ale poszukam cos na ten temat ...

PP

U nas drzwi programowo za dużo nie będzie, ale i tak z kalkulacji wychodzi 9 sztuk :o :D . Ja z kolei myślałam o takich z surowego drewna, które można samodzielnie pomalować. Można pooglądać na Rusałce np.

Warto się też przejechać do Polskone - moi rodzice tam bardzo korzystnie kupili drewniane drzwi

U nas drzwi programowo za dużo nie będzie, ale i tak z kalkulacji wychodzi 9 sztuk :o :D . Ja z kolei myślałam o takich z surowego drewna, które można samodzielnie pomalować. Można pooglądać na Rusałce np.

Warto się też przejechać do Polskone - moi rodzice tam bardzo korzystnie kupili drewniane drzwi

Hmm, powiem tak... do obecnego mieszkania też kupiliśmy surowe.

Problemy jakie napotkaliśmy:

- kto ma je pomalować

- ile razy

- kiedy

Ustaliliśmy wspólnie - nie wchodzimy w to :wink:

witam,

widzę, że dyskusja zeszła na drzwi. My zamówiliśmy 10 szt. drzwi sosnowych, lakierownaych w PROSBUD, Księżpol, ul. Akacjowa 5 tel. 084 / 687 74 38, http://www.prosbud.com.pl.

Ceny uważam atrakcyjne, drzwi można obejrzeć na ekspozycji w firmie - wykonanie OK, a te zamówione mają być jeszcze lepszej jakości. Z właścicielem można się dogadać !!! Terminy niestety na tę chwilę ok. 5 tygodni.

Jeśli tą informacją komuś pomogłem, to się cieszę

pzdr Tomek

PS. No i co, nie znacie nikogo od trepów jesionowych?

Zapytanie do wszystkich:

Gdzie mozna kupić tanio KRĘGI BETONOWE 100 i 150? Najlepiej z dowozem i rozładunkiem. Fizyk - Tyś chyba w temacie?

NIestety nie jestem w temacie, gdyż robię lane laną studnię.

Wiem że sprzedaje Trykacz z Lubartowa, ale nie wiem jak wygląda transport (koszty).

Zmykam pilnować chałupki.

To wyszło Ci, że lana jest tańsza? Powiedz coś więcej. My wstepnie mysleliśmy o kręgach, ale jesli lanie taniej... :wink:

hurrrraaaaaaaaaaa

udało się osiągnąć plan na ten rok! :D :D :D Wczoraj fachowcy dokonali uroczystego położenia ostatniej dachówki po czym nastąpiłą część nieoficjalna.

Apropo drzwi drewnianych to nam jeszcze pozostało wykonanie drewnianych "żaluzji" na otwory okienne i drzwiowe :wink: :)

MaPi a jak twoi fachowcy? Czy ta dość marna pogoda jakoś ich zmotywowała do przyspieszenia?

Zapytanie do wszystkich:

Gdzie mozna kupić tanio KRĘGI BETONOWE 100 i 150? Najlepiej z dowozem i rozładunkiem. Fizyk - Tyś chyba w temacie?

NIestety nie jestem w temacie, gdyż robię lane laną studnię.

Wiem że sprzedaje Trykacz z Lubartowa, ale nie wiem jak wygląda transport (koszty).

Zmykam pilnować chałupki.

To wyszło Ci, że lana jest tańsza? Powiedz coś więcej. My wstepnie mysleliśmy o kręgach, ale jesli lanie taniej... :wink:

hej,

ja robilem kregi lane (a w zasadzie to sypane ...)

Wszystko zalezy kto ci robi ta studnie bo jesli wezmiesz ekipe ktora sama kopie i betonuje to oni beda mieli taka specjalna forme okragla wsadzana do wykopu i pomiedzy ta forme a ziemie wsypuja taki cement z piachem zmieszany i on dopiero pod wplywem wilogci z gruntu zasycha.

kosztow nie porownywalem ale jak masz wykonawce to niech ci powie ile mu poszloby cementu i piachu i to wszystko ...

Ach wy śpiochy,ta godzina i na forum cicho?!Lubelaki,brać się do roboty i pisać co robicie na budowie,przecież muszę od kogoś czerpać wiedzę : :p :p

Cze,

wróciłem, od 8.30 na polu boju:

- sprzątanie przed zimą (jeszce chcę fadromą rozgarnąć 7 kupek ziemi)

- zabijanie ostatnich otworów

- ognisko z folii i resztek szalunków :wink:

- oględziny i plany na aranżację

- kalkulacja :o

M

Ach wy śpiochy,ta godzina i na forum cicho?!Lubelaki,brać się do roboty i pisać co robicie na budowie,przecież muszę od kogoś czerpać wiedzę : :p :p

Oj, pomyślałam o moim lubym, że to akurat do niego pasuje te "śpiochy" :wink: . Ostatnio wstaje ok. 5 rano, a ok. 22 jeszcze jedzie na trzecią zmianę stróżowania :cry: . Dobrze, że ma zmiennika.

Podbitka dziś ma być skończona, gipsowanie, podwieszane sufity już za nami, murowanie ogrodzenia w trakcie.

Przed nami ostatnia prosta: malowanie, tylko trzeba by jeszcze wyczarować pieniążki na farby. Czy uwierzycie, że można marzyć o tym, żeby móc wreszcie myć okna, podłogi???

Fizula-czy to znaczy,że na Św z całą pewnością będziecie w nowym domu?W takiej sytuacji to ja też czepiłabym się tych okien i podłóg .Stróżujecie-czy o ztnaczy że śpicie na budowie na zmianę? :D

idkam-czyli skończyłeś ściany i dach?Teraz nie robisz więcej ze względu na pogodę czy jakieś wymogi technologiczne?Może głupio pytam ale wolę tak niż czegoś nie wiedzieć :oops: Buczek1-jeszcze nic nie wiem o wentylacji,w projekcie mam taką zwykłą i dołaczony osobno pr. wen. mechanicznej.Dla mnie trochę za wcześnie na ten temat,teraz szukam kredytu i okien :cry: