forum_user 29.11.2005 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 widzialem ten obraz .... prawdziwe dzielo sztuki ... moze by sprobowac pare takich puscic na allegro ... byloby na plytki hmmm mozna by nawet caly cykl wyprodukowac Jakby się tak ruszały jak niektóre emotikonki, to wróże świetlaną przyszłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 29.11.2005 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 spoko spoko .. cos wymysle z innej beczki: LUDZIE POMOCY !!! JAKA WELNE DO PODDASZA WYBRAC MAM JA ???? jakies sugestie ?? jak wy macie /bedziecie mieli i dlaczego ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 29.11.2005 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 Mi mr S. sugeruje Toprock Rockwoola (czerwoną), bo ponoć dobra relacja jakość/cena. Jestem w trakcie rozeznawania tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 29.11.2005 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 Mi mr S. sugeruje Toprock Rockwoola (czerwoną), bo ponoć dobra relacja jakość/cena. Jestem w trakcie rozeznawania tematu. mnie juz rozeznawanie wykonczylo prawie... generalnie mowi sie ze szklana jest lepsza .. bo w niej sie robactwo nie zalegnie na 100 % i podobno w razie nasiakania sie lepiej rozpreza pozniej a mineralna niekoniecznie... Natomiast TOPROCK to mineralna ale z gornej polki i rzeczywiscie jest tansza niz szklane z gornej polki ... i ma bardzo wysoki opor cieplny tylko tak sobie mysle czy jest sens robic R dachu ok 7.00 (tak mi wychodzi przy TOPROCK-u 15+10) skoro sciany beda mialy <5.00 ... przy ISOVER UNI MATA wychodzi R ok. 6,35 i ponad 4 zl /m2 mniej sie wydaje i jest szklana ... ale TOPROCK ma Fizyk ... i sobie chwali (a'propose ...stary umarłes ?? bo w to ze pracuejsz to nie uwierze ) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 29.11.2005 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 widzialem ten obraz .... prawdziwe dzielo sztuki ... moze by sprobowac pare takich puscic na allegro ... byloby na plytki hmmm mozna by nawet caly cykl wyprodukowac Pawełku a jak już tych dzieł sztuki tyle nacykasz to może próbowałeś rozeznać sprawę alarmu do domku? Wg mnie to właśnie czas na rozeznanie tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 29.11.2005 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 Pawełku właśnie z tego względu że temat nie jest prosty to ja poczekam aż inni go przetrawią Jeżeli chodzi o opinie to ... trzeba by przejść na forum remontowe, tam zapewne więcej można by się dowiedzieć a tak przy okazji dla uściślenia, zarówno wełna szklana jak i popularnie zwana mineralną są wełnami mineralnymi! Przy czym jedna zgodnie z nazwą obiegową jest szklana a druga to tzw skalna. Podejrzewam że u mnie decydujące kryterium będzie jedno - cena! - za średni metr oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 29.11.2005 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 w sumie elektryka szeroko pojeta sie nie interesuje .. jest jeden potencjalny wykonawca i to wszystko na razie ... mysle ze jest na to jeszcze czas ... okna bede wstawial dopiero kolo maja czerwca i wtedy pewnie alarm zacznie sie montowac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 29.11.2005 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 a tak przy okazji dla uściślenia, zarówno wełna szklana jak i popularnie zwana mineralną są wełnami mineralnymi! Przy czym jedna zgodnie z nazwą obiegową jest szklana a druga to tzw skalna. TTTTAAAAAAKKKKKK ???? Jejku dyziu .... dzieki .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 29.11.2005 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 a tak przy okazji dla uściślenia, zarówno wełna szklana jak i popularnie zwana mineralną są wełnami mineralnymi! Przy czym jedna zgodnie z nazwą obiegową jest szklana a druga to tzw skalna. TTTTAAAAAAKKKKKK ???? Jejku dyziu .... dzieki .... Pawson jak będziez aż tak bardzo powielał te " :lol:"dzieła sztuki to możesz cenę zepsuć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 29.11.2005 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 w sumie elektryka szeroko pojeta sie nie interesuje .. jest jeden potencjalny wykonawca i to wszystko na razie ... mysle ze jest na to jeszcze czas ... okna bede wstawial dopiero kolo maja czerwca i wtedy pewnie alarm zacznie sie montowac... System to pewnie dopiero wtedy ale okablowanie to by trzeba ciut wcześniej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wukan 29.11.2005 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 Pawson Ja ocieplenie robiem z wełny Isover SuperMata 15 + 5 cm. Ma ona większy opór cieplny niż Isover UniMata , ale jest troche droższa (kupowałem na Krochmalnej - Drewnostal, dawali spore upusty cenowe). No i jest to wełna szklana. Zaletą jej jest jeszcze to, że myszy bardzo jej nie lubią (sprawdzone u mnie, próbowały się do niej dobrać, bo ciepło ale szybko sobie odpuściły). Pozdrowienia Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 29.11.2005 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 Hej. Jestem z Wami cały czas ... myślami. Ale ostatnio mam tyle roboty ...że nie mam czasu taczki załadować. Co do stanu budowy - to ja jetem nabliższy stanu ... przedzawałowego . Ceny: Stan surowy mego domku kosztował 105 000 zł (brutto). Zaznaczam, że buduję z Maxa (a właściwie z U220) + wełna + cegła modularna (połówka Maxa). Czyli popularna ściana 3W. Dzięki temu odpada mi docieplenie domku, ale powiększa to koszt stanu surowego. Zaznaczę,że daszek jest z karpiówki Creatona (tez troszke droższa) Sam dom (bez POŚ, ogrodznia itp pierdół) w stanie tzw. developerskim (Pawson - spytaj Anetki co to słowo znaczy ) zamknąłem +/- w 210 000. Pozostały glazura, malowanie, podłogi na glanc, jakieś barierki balustrady, zabudowa kminka itp. Ponieważ spisuję praktycznie każdą złotówkę wydaną, więc dysponuję dość precyzyjnymi danymi. Domek ma około 120 m2. Ale policzcie sobie samą glazurę do łazienek. Robocizna rzędu 25 zł/m2 + glazura/terakota --- od 40 zł. Zobaczcie ile Wam samo to wyjdzie. Malowanie 3-5 zł za m2. U mnie powierzchnia ścian (pamiętam po tynkach) będzie około 500 m2 - minus garaż. Liczę 450 x 3,50=1600 - sama robocizna. Łazienek i kibli i pom. gosp. i praktycznie cały parter (powierzchnia około 100 m2) - robocizna około 2500 zł. Plus terakota, glazura. Przemnóżcie sobie sami. Powierzchnia pokoi - podłogi tez nie są tanie, bo nie będziecie montować paneli za 20 zł/m2. Nie oszukujmy się. Idkam (sprytnie co prawda napisał), ale ma rację. Niewykończony dom, ale nadający się do wprowadzenia może kosztować około 2200 zł/m2. Ale nie będzie to stan całkowicie wykończony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evevet 29.11.2005 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 Swiete slowa. Ale my do takiego nie do konca wykonczonego sie wprowadzamy. Dla nas dwoje no dobra czworo bo moja Lilka to tez prawomocny czlonek rodziny to co bedzie zrobione w zupelnosci wystarczy. Reszta powolutku i tak bedzie to szok. Przez trzy lata mieszkamy z tesciami . Mamy swoj jeden pokoj . To bedzie dopiero wolnosc... Juz nie moge sie doczekac. O kosztach nie bede pisala bo jestem w pracy i cos jeszcze pomieszam a nie mam ze soba pelnych wyliczen!!! Pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna99 29.11.2005 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 Potrzebuję namiary na kogoś lub firmę, którzy projektują wnętrza. Chodzi mi o kuchnię, łazienkę i oświetlenie sufitów. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 29.11.2005 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 ja też korzystałem z usług tego gościa ( a właściwie jest ich 2 ). Mieszka na Czwartku, mają dobre ceny i robią solidnie. Pozdrawiam Ja też Zamówiłem u niego mapki. Dzieki za pomoc. A licząc ten koszt bierzecie pod uwagę całość? materiał? robociznę? trasport? i takie tam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 29.11.2005 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 ja też korzystałem z usług tego gościa ( a właściwie jest ich 2 ). Mieszka na Czwartku, mają dobre ceny i robią solidnie. Pozdrawiam Ja też Zamówiłem u niego mapki. Dzieki za pomoc. A licząc ten koszt bierzecie pod uwagę całość? materiał? robociznę? trasport? i takie tam? U mnie właśnie podliczyłem, jest 181m2 pow.użytkowej ( 241 m2 podłogi ), więc mnie koszt m2 SSO wynósł odpowiednio 662 PLN/497PLN BRUTTO.Budowane z MAxa, ściana dwuwarstwowa ( na razie 1), dach. Creaton. W koszcie ująłem materiał robociznę, transport - nie ująłem tylko własnego czasu i kosztu samoch. służbowego Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 29.11.2005 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 Ale w 300 000 można się zmieścić . Nawet bez samochodu służbowego. U mnie same wydatki pt PRZYGOTOWANIE wyniosły 35 000. Wchodzi: papiery, ziemia, kształtowanie ziemi (większość wie o co chodzi bo widziało moją działkę, a pozostałych zapraszam do siebie lub przynajmiej do albumu), odwodnienie działki, studnie chłonne itp (bez POŚa).Potem stan surowy +/- 100 tys, potem developerski mniej więcej drugie tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizula 30.11.2005 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 Ludziska kochane! A czy przypadkiem nie wiecie, gdzie można by zakupić/dostać jakieś byle jakie (tymczasowe) płytki chodnikowe? Mogą być z odrzutu, tzn. z jakiegoś rozwalonego chodnika. Do nas do domu się teraz wchodzi jak do krainy błot i mokradeł. Ten gruz na drodze dojazdowej i pod przyszłym chodnikiem tylko ratuje nas przed zatonięciem. Zapraszam: przyjdźcie i przekonajcie się sami! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 30.11.2005 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 Fizula - przykro mi ale nie wiem MOże wpadnę dziś po pracy skoro zapraszasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 30.11.2005 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 Przepraszam Wszystkich, których mogę urazić... Wraca facet do domu i od progu krzyczy:- Yessss ! Wygralem w lotto ! Wreszcie się udało ! SZEŚĆ, SZÓSTKAAA! -wydziera sie zadowolony z siebie.Patrzy, a tu żona siedzi smutna i placze.-Co sie stało ? - pyta.Na to żona: - Moja mama dziś umarla...- Yessssssssssss, kurwa, KUMULACJA !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts