Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

Fizula - przykro mi ale nie wiem :D :wink:

MOże wpadnę dziś po pracy skoro zapraszasz :wink:

hej fizyki OBA. jak macie szybki samochod i zaufanego kolege co wam moze pomoc ... (Oczywiscie za KASIORE :wink: :wink: ) to plytki chodnikowe leza wzdluz Jana Pawla II na odcinku od filaretow do janowskiej.. tam cos robia i troche ich zdjeli z przy-kraweznika. Byly przedwczoraj przynajmniej ...

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Przepraszam Wszystkich, których mogę urazić...

Wraca facet do domu i od progu krzyczy:

- Yessss ! Wygralem w lotto ! Wreszcie się udało ! SZEŚĆ, SZÓSTKAAA! -

wydziera sie zadowolony z siebie.

Patrzy, a tu żona siedzi smutna i placze.

-Co sie stało ? - pyta.

Na to żona: - Moja mama dziś umarla...

- Yessssssssssss, u, KUMULACJA !!!

uuuuu ... mam nadzieje ze Teściówa nie surfuje .. bo inaczej nie będzie obiadku ...

Pozdrawiam

Rzućcie okiem na to http://www.frappr.com/murator

Po prostu rewelacja. Poniżej zamieszczam "Przepis" jak się podłączyć:

W prawym górnym rogu masz podkreslony niebieski napis Add Yourself

W pierwszej rubryce wpisz np swojego nicka.

Druga rubryka nazywa sie "Zipcode", a pod nia jest napis "Not in the US". Naciśnij ten podswietlony napis, to rubryka zmieni sie na "City". Wtedy z rozwijalnej listy wybierz miasto najblizsze Twojemu położeniu.

W kolejnej rubryce możesz napisac jakiś komentarz.

W nastepnej mozesz sciagnac jakis obrazek ze swojego komputera.

Na koncu wciskasz przycisk "Add me!" Marker postawi sie w wybranym przez Ciebie mieście. Teraz, aby go przesunac w dokladniejsze polozenie nalezy wejsc do swojego profilu. Wejscie znajduje sie w lewym gornym rogu pod napisem Frappr! (klikasz po prostu na swojego nicka). Jak juz wejdziesz w swój profil, to w prawym dolnym rogu jest takie szare pole z Twoim markerem. Przełącz przełącznik z "Map" na "Satellite", a nastepnie naciskaj + do zadanego przyblizenia. Strzałkami przesuwasz obraz. Tam gdzie klikniesz na mapie tam sie przestawi marker. Jak juz go spozycjonujesz, to wcisnij "Save Marker Position", aby go zapisac na nowej pozycji.

Aby wrocic do mapy ja klikam (moze robi sie to inaczej, ale ja nie znam tego programu) My maps (w tym samym miejscu, gdzie klikalas, aby wejsc do swojego profilu). I jak juz tam wejde, to klikam Group: Murator

Ściągawka nie jest mojego autorstwa. :wink:

Grzesiek

czy obserwujesz obecnie swoje zużycie gazu.

Ja od 2 tygodni sprawdzam jakie mam zużycie (pierwsze odpalenie kotła Vitopend 100) i stwierdziłem, że średnio zużywam ok. 10 - 11 m.sz. na dobę. Jak to jest u Ciebie.

Pozdrawiam

Wiesiek

Dzisiaj mi stuknęło rowne 700meterków. A gaz mam ponad dwa miesiące. Na początku licznik kręcil się jak szalony (nie miałem jeszcze docieplonego poddasza. Teraz kręci się w wolniejszym tempie. Ale w sumie to nie sprawdziłem ile pali na setkę (a raczej na dóbkę) :oops: . Sprawdze stan jutro rano. Zobaczymy.

hmmm,skromnie mówiąc,zmobilizowałam was do zastanowienia się nad kosztami budowy :lol: :lol: :lol: No to teraz dla rozrywki-przyłącze energetyczne.Czy ktos zna się na tym?Chodzi mi o to,że na działce mam wszystkie media,łacznie z prądem o odpowiedniej mocy podłączonym do domku letniskowego.No i cóż,Lubzel nie zgodził sie na korzystanie z tego pradu zalicznikowo tylko każe mi składać podanie o określenie warunków przyłączy.Czy to nie jest lekka przesada?Proszę o rady poieważ jutro idę do Lubzelu i nie wiem jak mocno mam sie wykłócać. :evil: :evil: Dzięki.

hmmm,skromnie mówiąc,zmobilizowałam was do zastanowienia się nad kosztami budowy :lol: :lol: :lol: No to teraz dla rozrywki-przyłącze energetyczne.

przylacze elektryczne kosztowalo mnie ok 9 zł / m2 powierzchni domu liczonej po podlogach :lol: :lol:

a jak bylo u was ??

Pawson, nie wprowadzaj ludzi w błąd! Toż przy obliczaniu średniej metrowej ceny przyłącza do powierzchni wlicza się również podjazdy, altany i tarasy! :wink: :lol:

Cześć wam

Chłopcy sobie jaja robią.

No nie jestem ekspertem, ale czy nie możesz korzystać z prądu z altany, ale przecież nie poza licznikowo tylko za licznikiem wyciągnąć sobie przedłużacz z altany :).

A poza tym wcale nie musza o tym wiedzieć ze tak robisz ;)

Pozdrowienia

hmmm,skromnie mówiąc,zmobilizowałam was do zastanowienia się nad kosztami budowy :lol: :lol: :lol: No to teraz dla rozrywki-przyłącze energetyczne.

przylacze elektryczne kosztowalo mnie ok 9 zł / m2 powierzchni domu liczonej po podlogach :lol: :lol:

a jak bylo u was ??

Z piwnicą czy bez ;) ?

hihihi przeczytalem to co napisalem i nie bylo do konca po Polsku wiec poprawiam :

Szymoszkowa:

1. sama powiedzialas ze dla rozrywki przylacze ... wiec rozrywka byla :lol:

powaznie to :

1. moze byc tak ze inne wymagania moge miec w lubzelu dla podlaczenia altanki a inne "Domu Jednorodzinnego" i dlatego zeby miec przylaczony domek do sieci musisz w sumie przejsc cala droge w Lubzelu od nowa.

oczywiscie sadze ze nic nie stoi na przeszkodzie korzystac tymczasowo z pradu z altanki przeciez tam jest licznik i za ten prad zaplacisz.

bo jak sprawdza czy korzytasz na potrzeby altanki czy na budowe ???

2. Co do pozwolenia na budowe to zeby dostac pozowlenia musisz miec warunki i projekty przylaczy wody gazu i pradu... nawet jesli (tak jak u mnie) nie bylo sieci gazowej w poblizu i nie mialem oalania gazem w projekcie to musialem dac warunki dla mojej inwestycji z ktorych wynikalo ze nie ma mozliwosci podlaczenia domku jednorodzinnego.

Wiec tak samo u Ciebie ze dostac powolenie pewnie musisz miec warunki wydane przez lubzel na podlaczenie domku jednorodzinnego . papiery w urzedzie musza sie zgadzac w tym kraju ZAWSZE...