Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

pas ...

Ty się Pawson przyzwyczajaj do tego słowa. bo z kobietami nie wygrasz, a przypominam, że w domu masz już dwie :lol: . Masz dwa wyjścia - albo ćwicz tego rodzaju słownictwo, albo - staraj się o chłopaka dla równowagi :p :wink: "

Co do prądu to już na poważnie - prąd do domku jest poprostu lepszy i szybszy a może nawet bezpieczniejszy od prądu do domku letniskowego (cokolwiek miałoby to znaczyć).

Zresztą ten nowy prąd unijny jest o niebo lepszy niż ten który masz Szymoszkowa u siebie. Tamten jest znacznie starszy - czyli gorszej generacji. Lubzel dba o nas i nie chce nas karmić bele czym. Chce nam dać to co najlepsze!!! :D :wink:

A jeśli chodzi o koszty - to właśnie ma luba małżowinka zwróciła mi uwagę, że tak na forum o pieniądzach tyo dżentelmeni nie rozmawiają. Może się więc spotkamy i wspólnie koszty przeanalizujemy??

U mnie ruszyło malowanie i glazurowanie łazienki :wink:

Dyz,Pawson,na drzewo!!!Oczywiście żartuję.Smiejcie sie smiejcie a ja naprawdę uważam,że skoro mam juz jedną umowę z lublelem na dostawę pradu to po co mi druga?Pewnie,,ze mogę sobie pociągnąć od altanki ale czy z czymś takim dostanę pozwolenie na budowę? :o

Nie na drzewo a PO drzewo ... jak jeszcze parę razy gaz podrożeje :evil:

A co do zakładu energetycznego ... to jest monopolista więc w jego postępowaniu trudno doszukiwać się działań mających cokolwiek wspólnego z logiką. Różnica w warunkach (a nawet nie w warunkach a cenie za przyłączenie) między domem letniskowym a domem całorocznym może być dość znaczna ale tam nikomu się nie chce pomyśleć że to przyłącze faktycznie już jest! Zwróć uwagę że jak dostajesz warunki i ZE robi przyłącze to z ich strony przyłącze do zasilania placu budowy i zasilania gospodarstwa domowego różni się ... umową i stawką (!) i niczym więcej (!) Najlepszy numer jak zadzwoniłem do gościa i pytam jakie dokumenty mam mu dostarczyć żeby zrobili przyłącze ... facet poza tym że nie bardzo wiedział jakie dokłanie dokumenty to na dodatek stwierdził, że mam mu dostarczyć i zostawić oryginały dokumentów łączenie z aktem notarialnym ... (szkoda, że nie dowód osobisty).

P.S. a wiesz jaki stres wywołałaś jak zmobilizowałaś do podliczenia kosztów? :) Niewiele brakowało, żeby wrócił zdrowy rozsądek i żebym to całe budowanie pi.....ł :wink: :lol: :lol: :lol:

che che che ... koszty to stres ... to racja ...

powodzenia w Lubzelu ... jak napisal fizyk ..monopolista = brak rozsadku i sensu w postepowaniu... najlepiej pojechac i sie dowiedziec na miejscu o co chodzi i koniecznie zapisac imie i nazwisko tego co udziela odpowiedzi ...

Mi sie w gazowni zdazalo ze rozne osoby mowily rozne rzeczy :(:(

Zużycie gazu - około 11-12m3 nadobę. Ale sporo otwierania drzwi ze wzgledu na porządki, dostawy towarów itp itd. Temperatura ustawiona na 20 st. C. Jeszcze nie używam kuchenek i nie podgrzewam wody. Więc tyle idzie na ogrzewanie.

Pawson - ja rozumiem Twoją drogę dedukcji:

Lubzel->monopolista->monopolowy->alkohol->piwo*->picie piwa*->picie piwa* na spotkaniu -> spotkanie z piciem piwa* i analizą kosztów!! :D :wink:

* - oczywiście piwa bezalkoholowego

fizyk nasz ty sherlocku :):):)

co do spotkania to jesli mozna umowcie sie prosze w pizzerni na bursztynowej zeby bylo kolo nas .. obiecujemy z zoną zrobic wszystko co sie da zeby przyjsc (oczywiscie nie wiemy czy to wystarczy...) bo Mloda moze akurat tego dnia dojsc do wniosku ze sobie powrzeszczy z tesknoty za mama :):)

Pozdrawiam

PS> czy ktos zna moze namiary na jakas hurtownie w Lnie w ktorej mozna sprobowac kupic welne bz VAT ?? piszcie na priva w razie czego

fizyk nasz ty sherlocku :):):)

co do spotkania to jesli mozna umowcie sie prosze w pizzerni na bursztynowej zeby bylo kolo nas .. obiecujemy z zoną zrobic wszystko co sie da zeby przyjsc (oczywiscie nie wiemy czy to wystarczy...) bo Mloda moze akurat tego dnia dojsc do wniosku ze sobie powrzeszczy z tesknoty za mama :):)

Pozdrawiam

PS> czy ktos zna moze namiary na jakas hurtownie w Lnie w ktorej mozna sprobowac kupic welne bz VAT ?? piszcie na priva w razie czego

Pizza OK, niegrzeczna hurtownia też mnie interesuje ;)

obawiam sie ze moga byc problemy z ta hurtownia .. z tego co widze wszyscy sie boja ... w sumie im sie nie dziwie .. jeszcze z 6 m-cy rzadow SamoPIS-u i jak przykościelne bojówki o.Rydzyka wywąchają pismo nosem to bedzie murowana czapa za taki numer ...

Tak sobie już niesmaiło myslałam o soptkaniu, ale nie wiem czy udwignę rozmowę o pienišdzach :wink:

na spotkaniu jedyne dopuszczalne wspomnienie o pieniadzach to tylko kwestia "- kto stawia nastepna kolejke ..." OBIECUJE :):)

Jakby ktos mial wybierac rodzaj welny na poddasze to ....

POWODZENIA :):)

to jest cus jak odwieczne pytanie "z czego sciany robic..." tylko gorsze bo wiekszy wybor ...

Panie, Panowie !!!

Mamy zrobiony odbiór budynku :D :D :D :D

Papiery do starostwa zanielismy z małżonkš w poniedziałek, brakowało kilku pieczštek, ponownie we wtorek wizyta z uzupełnieniami w dzienniku i oto dzi małżonka dostała ten papierek do ršk własnych.

No, takiego tempa to sie nie spodziewałem w najmielszych marzeniach.

Więc od jutra zaczynamy nasz nowo wybudowany domek ....remontować, bo ulgę trzeba wykorzystać :p

pozdrawiam

Tomek

Tomek 81-gratulacje i najszczersze wyrazy zazdrości :evil:

Dalej-otóż kochane dzieci-zwracam sięe tak do was z racji swojego dosyć zaawansowanego wieku-dzisiaj w Lubzelu pan powiedział,że nie bo nie.Jutro maszeruję do kierownika .A,pytanie/Pawson,teraz nie dla rozrywki :D /-czy ktoś z was dostał kredyt CHF na mniej niż 2,25?Jeśli oczywiście wiecie co to jest kredyt bo może rozmawiam z samymi krezusami :roll:

obawiam sie ze moga byc problemy z ta hurtownia .. z tego co widze wszyscy sie boja ... w sumie im sie nie dziwie .. jeszcze z 6 m-cy rzadow SamoPIS-u i jak przykościelne bojówki o.Rydzyka wywąchają pismo nosem to bedzie murowana czapa za taki numer ...

Kwachu ułaskawi :wink:

Odnośnie spotkania to następny weekend 9-10-11 XII miałam na myśli. I Bursztynowa wam odpowiada? Przecież wszyscy chcielibyśmy zobaczyć tatę Pawsona :D .

Tomek81 gratuluję. Dołączam się do pytania wukana, jakie papierki są niezbędne przy odbiorze. I czy ktoś przychodził do ciebie czy o tych brakujących dokumentach informowali cię listownie, telefonicznie, czy jak tam?