Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich w nowym starym roku , :roll:

widzę że, po długiej nieobecności mam dużo do nadrobienia..tyle tu nowych "twarzy"..

Wukan ,jakoś tak wyszło , że nie miałem czasu się z tobą styknąć ..

ale za twoją radą kupiłem trochę materiałów w Omedze.

U mnie na razie nic się nie dzieje , ciągle czekam az ludziska zaczną kopać bo pilnie ziemi potrzebuję . Elektryk załatwia mi jakieś dokumenty na prąd budowlany..materiał na podłączenie wody już mam(pozostaje mi tylko czekać na wiosnę ) No oczywiście ekipę murarską tez juz dogadałem..

Czy ktoś ma godnych polecenia i niedrogich dekarzy ?

Hello :D !

Dziś przyjechało do mnie 400kg pieca na drewno :D .

Jakoś zaczynam od końca, bo to jeden z pierwszych zakupów na mojej budowie :D . Krzysztof, czy Twój jest tak samo pięknie srebrno-czerwony jak mój :D ?

A przy okazji: czy ktoś z Was wybiera się w sobotę na spotkanie forumowiczów?

pozdrawiam :D

Wukan,

gościo o którym pisałem kopał u mnie pod fundamenty i szambo , do tego zdejmował humus, wpuszczał kręgi do szamba i równał teren ..wszystko zrobił jednego dnia i w sumie nie bardzo było jak te metry policzyć więc skasował mnie 60 zł/g. i wcale nie najtaniej bo potem znalazłem gościa za 50 zł/g. (tyle że ten , ma mniejszą koparkę i tych kręgów to by nie dał rady zdjąć z ciężarówki i wstawić co dołu..) Do takich wykopów to wystarczy ten drugi.

Co do sieci wodociągowej polecam mojego ojca zajmóje się zawodowo takimi tam... Namiary wysyłam ci na priva ..

Daj znać jak zaczniesz kopać i będziesz miał ziemię na zbyciu.. kilka ciężarówek potrzebuję najpóżniej do kwietnia bo nie mogę szamba podłączyć do domu , a co za tym idzie nie mogę wylać płyty... w sumie przyjąć mogę ok 200 do 300 ton , więc jeśli ktoś z okolic Franciszkowa miałby na zbyciu zapraszam..