Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

A ja nie będę wysyłał nic na priv. Bo musiałbym pisać do każdego oddzielnie. Podawałem już kiedyś ale powtórzę:

CO, wod-kan - Paweł Boroch - 505193 089

Tynki - Mariusz (jakiśtam - nie pamietam) - 606 629 287

Posadzki - Tomasz Kańczugowski - 601 370 797

Glazura - Marian Mielnik - 510 399 136

Malarze - Kalota Marek - 501 282 069

Ci osobnicy robili u mnie (niektórzy jeszcze robią) i jestem zadowolony w bardzo wysokim stopniu.

Pozostali robili i jestem też zadowolony ale w stopniu mniejszym. Jeśli ktoś będzie zainteresowany to kontakt dam po oględzinach u mnie.

Mam nadzieję, że nie złamałem żadnego regulaminu :roll:

Działamy dalej :wink:

Dodam swoje trzy grosze. też interesowałam się armaturą firmy rokka. Mają przecudną umywalkę do małej łazienki ale całkiem przez przypadek byliśmy przy rozmowie jak ktoś próbował do tej właśnie firmy dokupić nowy syfon. Okazało się, że jego wartość to tyle co umywalka. facet normalnie się załamał w sklepie. Nie chcę mieszać ale warto spytać czy w razie czego to nie będzie problemu z zakupem. Znajomy hydraulik opowiadał, że nie mógł naprawić podwieszanego kibelka bo część występuje tylko w komplecie i nie można kupić później oddzielnie. Może to są nic nie warte uwagi. Ale wiem jedno lepiej kupić coś sprawdzonego co występuje na rynku i wydać trochę więcej niż później być rozczarowanym .

wszyscy budowniczy zasypiaja na zime :):):)

Co najwyzej czasem przez sen zadzwonia gdzies po jakas wycenke :):)

Pawełku! Nie mówi się "zasypiają" tylko "zasypują" ... :wink: :lol: nooo a jeszcze są i tacy co się ocieplają ... :lol: BTW jak idzie ocieplanie? :) no i są jeszcze tacy którym żony organizują wyścigi latających dywanów ... do trzepaka i też nie mają się kiedy odezwać na forum :)

My ocieplamy po Świętach - niech i wykonawcy, robaczki biedne zakupy zrobią i dywany wytrzepią ;)

Wukan - gratulacje :). Pozytyw jest taki, że dom jest świeżutki i (prawie) nie ma co sprzątać przed Świętami. Te kilka paczek wystarczy zgrabnie usunąć z salonu :) Nie palcie za bardzo w kominku, coby się Święty nie pobrudził :)

Nie wiecie, jak Fizyk i jego przeprowadzka?

... Nie wiecie, jak Fizyk i jego przeprowadzka?

Nie wiemy :D :D :wink:

Melduję więc, że okna na poddaszu zostały umyte. Całe poddasze zagruntowane - czeka na podłogi (po Nowym Roku). Na dole czekamy na koniec montażu mebli kuchennych. Może jutro skończą. Więc już jutro bierzemy się za mycie okien na parterze (na razie z zewnątrz), potem w środku i szorowanie gresu. Kilka drobnych technicznych problemów przy montażu wanny oraz z piecem. Na szczęście do szybkiej naprawy.

NIestety jutro muszę na chwilę opuścić Fizule na placu boju i zameldować się we firmie. Obowiązki (tzn - opłatek). Dobrze że jej jedyna teściowa troche pomoże. :wink: .

Cały czas mamy nadzieję, że najpóźniej w czwartek będziemy naprawdę u siebie. :roll: .

czesc ALL

ocieplenie sie konczy robic (przynajmniej prace na teraz) jesli ktos jest zainteresowany to w łikend zapraszam tylko trzeba sie wczesniej jakos ze mna zdzwonic.

Poza tym cisza i spokoj prace wewnatrz tzn hydraulika elektryka planuje zaczac styczen/luty

Szukam odkurzacza centralnego - jesli macie jakies namiary to poprosze...

Pozdrawiam

czesc ALL

ocieplenie sie konczy robic (przynajmniej prace na teraz) jesli ktos jest zainteresowany to w łikend zapraszam tylko trzeba sie wczesniej jakos ze mna zdzwonic.

Poza tym cisza i spokoj prace wewnatrz tzn hydraulika elektryka planuje zaczac styczen/luty

Szukam odkurzacza centralnego - jesli macie jakies namiary to poprosze...

Pozdrawiam

Pawson w ten łyk-end to najpewniej kolędnicy zajrzą :lol: ale swoją drogą to chętnie bym pooglądał to ocieplanie.

Co do odkurzaczy centralnych to podłączam się do pytania :) gdzie? jakiej firmy i dlaczego? :)

Cześć

Podaję część namiarów do fachowców, firm i sklepów - do wykończenia domu (następna część w tym tygodniu):

Instalacja wodna, kanalizacyjna, CO, montaż grzejnikow oraz biały montaż: A.Przybyś tel. 504170422

Brama garażowa segmentowa: DROMA - M.Powązka tel. 602662041

Drzwi zewnetrzne: GERDA ul. Rusałki 1 tel. 081-5328497

Drzwi wewnętrzne: DRE ul. Rusałki 11 M.Smoliński tel. 604544199

Schody wewnętrzne dębowe (obłożenie schodów betonowych): Skoczylas tel. 603246976

Na razie tyle

Pozdrawiam

Wiesiek