forum_user 20.12.2005 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2005 chodzilo mi o likend w ogole a nie o ten nastepny ... wyobrazcie sobie ze i ja bede zajety w TEN likend Wiem - będziesz sprzątał na budowie Zgadłam?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 20.12.2005 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2005 chodzilo mi o likend w ogole a nie o ten nastepny ... wyobrazcie sobie ze i ja bede zajety w TEN likend Wiem - będziesz sprzątał na budowie Zgadłam?? rozczaruje cie - nie wygralas tostera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 20.12.2005 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2005 chodzilo mi o likend w ogole a nie o ten nastepny ... wyobrazcie sobie ze i ja bede zajety w TEN likend Wiem - będziesz sprzątał na budowie Zgadłam?? rozczaruje cie - nie wygralas tostera Buuu, a tak by się trzeci przydał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 20.12.2005 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2005 Planuje na przyszły rok wykonac elewacje budynku z ociepleniem ( welna 14cm + tynk silikatowy) moze ktoś mi podzieli sie informacja nt. cen za w/w usługęi gdzie mozna kupić najkorzystniej materiały ? Pozdrawiam agamon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 20.12.2005 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2005 rozczaruje cie - nie wygralas tostera Buuu, a tak by się trzeci przydał no tak ... niektorym to sie powodzi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubus budowniczy 20.12.2005 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2005 Wukan - dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 20.12.2005 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2005 Planuje na przyszły rok wykonac elewacje budynku z ociepleniem ( welna 14cm + tynk silikatowy) moze ktoś mi podzieli sie informacja nt. cen za w/w usługęi gdzie mozna kupić najkorzystniej materiały ? Pozdrawiam agamon czesc .. czemu dajesz 14 cm ??? jak ja sprawdzalem ceny to sie dowiedzialem w kilku punktach (w tym w Stalmecie) ze 14 sprowadzaja tylko na zamowienie i nie przyjmuja zwrotow bo to w ogole nie schodzi ... co do cen to robocizna kosztuje od 20-30 / m2 w zaleznosci od renomy ekipy. ja place po 23-24/m2 (zalezy czy mi sie uda w negocjacjach przy czym metry calkowite scian sie licza (bez odejmowania okien) Co do materialu to ja na 99% wezme welne ISOVER... co do tynkow to ciagle nie wiem czy lepiej silikatowy czy mineralny malowany farba silikatowa ... Do zakupow welny polecam DREWNOSTAL przy ul. Krochmalnej (nastepna brama za SYKE) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wukan 21.12.2005 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2005 Cześć Podaję następną część namiarów na fachowcow i sklepy - do wykończenia domu: Okna SALAMANDER 3D - Łęczyńska 1 tel. 081-4413711; Wełna ISOVER, płyty g-k, stelaże, Drewnostal ul.Krochmalna 34, T.Michałowski tel.601800406; Wykonanie ocieplenia poddasza, zabudowa płyt g-k, gładź gipsowa ścian, C.Świdziński tel. 697707398; Szambo, studnia chłonna - A.Zwoliski tel. 600666502; Styropian FS-15 do ocieplenia ścian, BudMix ul. Krochmalna 36a tel.081-7215656; Balustrada do balkonu (metalowa), Nowy Krępiec 81 T.Wronka tel. 081-7517660; Glazurnik p. Pitr tel. 507293508; Wkład kominkowy Tarnawa 16kW Homer ul. Cyrulicza 4, G.Pyć tel. 502115017. To by było na razie tylePozdrawiamWiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 21.12.2005 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2005 Wukan - dzieki!A jak w nowym domku? Już pachnie świątecznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wukan 21.12.2005 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2005 W domku panuje jeszcze chaos, ustawiam meble, wiercę dziury w ścianach i sufitach itd itp Choinkę ubiorę chyba jutro. Może też zapalę lampki na świerku, który rośnie przed domem (jak się ze wszystkim wyrobię) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowal124 21.12.2005 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2005 Witam lubelskich forumowiczów. Na wstępie gratuluję Fzykowi szybkiego montażu mebli kuchennych. Ja na zakończenie montażu moich czekam 12 tygodni Polecanie dobrych wykonawców bardzo mi się podoba więc dopiszę swoich. Sorki ale dopiszę ich jutro, bo muszę poszukać ich telefonów. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 21.12.2005 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2005 witam, welne mam 14cm ponieważ, murarze walneli sie o 2cm. i zamiast 12 musi być 14 też slyszalem ze na Krochmalnej bedzie najtanej, choc Matelbud nie sklada broni, a i na Firlejwskiej w Matexie bywaja tez ciekawe oferty( Stalmet sie u nich zaopatruje i dalej sprzedaje niezorientowanym klientom). Tynk raczej silikatowy. Wstepnie jestem umówiony na czerwiec 06" z ekipą ze Słodkowa k/ krsnika. po 32zł./m2 na gotowo. Widzialem ich 2 budowy- inwestorzy zadowoleni smialo polecili. Matrial trzeba liczyć ok.80zł./m2 Jakby nie patrzec trzeba na wiosne szykowac ok. 30tyś. Do tego doliczć jeszcze 22zł/m2 za podbitke z PVC+ koszta materiału. Oj bedzie smuta na wiosne. pozdrawiam wszystkich w bólach budowlanych agamon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 22.12.2005 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 u mnie podobnie mysle ze bede robil to kolo wakacji przy czym ja raczej 12 cm welny - tak jak pisalem najwieksze prawdopodobienstwo ze bedzie to ISOVER ... napisz i ty co wybrales ... 32/m2 to b. drogo za ukladanie welny no chyba ze ekipa jest wprost boska. ja znalazlem zajeb... dobra polecana ze wszech stron ekipe za 28-30 ale i tak spasowalem bo mi bylo szkoda kasy... material przy 12ce to wg moich zrodel ok 50-60 zl /m2 w praktyce zobaczysie :) ja i wszyscy co maja dopiero Stan SUrowy musimy na wiosne szykowac DUZO DUZO wiecej wiec nie licz na wspolczucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 22.12.2005 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 ja i wszyscy co maja dopiero Stan SUrowy musimy na wiosne szykowac DUZO DUZO wiecej wiec nie licz na wspolczucie O to, to, ale wiesz Pawson współczucie się należy. Szczerze mówiąc wszyscy mamy to na własne życzenie . Wukan dzięki za namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 22.12.2005 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 ja i wszyscy co maja dopiero Stan SUrowy musimy na wiosne szykowac DUZO DUZO wiecej wiec nie licz na wspolczucie O to, to, ale wiesz Pawson współczucie się należy. Szczerze mówiąc wszyscy mamy to na własne życzenie . Wukan dzięki za namiary. A tam na własne życzenie - wiadomo, że to zmowa określonych wysoce reakcyjnych sił w celu zmniejszenia siły nabywczej klasy średniej w branży turystycznej i kulturalnej Co do ociepleń - ja w końcu biorę Rockwoolla do środka i poczciwy styropian na zewnątrz. I mam nadzieję, że wszyscy będziemy mieli ciepło i sympatycznie w domach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 22.12.2005 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 Co do ociepleń - ja w końcu biorę Rockwoolla do środka i poczciwy styropian na zewnątrz. I mam nadzieję, że wszyscy będziemy mieli ciepło i sympatycznie w domach no co ty .... toz to ci sie dom zawali przy takiej kombinacji po kilku miesiacach ... no chyba ze wezwiesz na "specjalne" konsultacje paru stalych bywalcow tego forum coby go odpowiednio wzmocnili pewnym odwiecznym rytuałem konczacym wszelkie budowy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 22.12.2005 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 Co do ociepleń - ja w końcu biorę Rockwoolla do środka i poczciwy styropian na zewnątrz. I mam nadzieję, że wszyscy będziemy mieli ciepło i sympatycznie w domach no co ty .... toz to ci sie dom zawali przy takiej kombinacji po kilku miesiacach ... no chyba ze wezwiesz na "specjalne" konsultacje paru stalych bywalcow tego forum coby go odpowiednio wzmocnili pewnym odwiecznym rytuałem konczacym wszelkie budowy ... Odprawienie rytuału uważam za conajmniej wskazane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 22.12.2005 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 Co do ociepleń - ja w końcu biorę Rockwoolla do środka i poczciwy styropian na zewnątrz. I mam nadzieję, że wszyscy będziemy mieli ciepło i sympatycznie w domach no co ty .... toz to ci sie dom zawali przy takiej kombinacji po kilku miesiacach ... no chyba ze wezwiesz na "specjalne" konsultacje paru stalych bywalcow tego forum coby go odpowiednio wzmocnili pewnym odwiecznym rytuałem konczacym wszelkie budowy ... Odprawienie rytuału uważam za conajmniej wskazane hihihihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 22.12.2005 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 Jak widać nie ma nas ostatnio na forum. Jedyny wniosek jaki się nasuwa - to brak internetu. Reczywiście ostatnio nie mieliśmy dostępu do sieci bo ... MIESZKAMY U SIEBIE!!!!!!!!!!! Własnie porozkłądaliśmy meble, graty jeszcze w większości w pudłach. Przyjechałem na stare śmiecie i pomyślałem że siępochwalę (bo niektórzy się dopytywali ) A więc prawie wszystko przewiezione. Teraz chaos zapanował w Dąbrowicy. Ale poza tym jest OK. Na wszelki wypadek złożę teraz życzenia, bo nie wiem, czy będę miał dostęp do netu Wszystkim Wam życzymy Wspaniałych Świąt i Wielu, Wieluuu Łask od Dzieciątka Jezus. A na Nowy Rok - spełnienia marzeń mieszkaniowo-domowo-budowlanych. A po za tym to dużooo pieniędzy i jeszcze więcej determinacji (a może odwrotnie ?? ) Fizyk, Fizula i Fizuniątka PS Po świętach zapraszamy na oględzinki przy kawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 22.12.2005 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 Fizyk, gratulacje. Ale ci fajnie Święta w swoim domu . A na kawkę to napewno wszyscy chętnie wpadniemy, z wielką przyjemnością . Dziękuję bardzo za życzenia. Składam wszystkim również szczere życzenia spełnienia marzeń, spokoju, radości, pieniędzy i determinacji, wszystkiego naj, naj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts