Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Mam pytanie odnosnie instalacji CO + cała hydraulika.

Gdzie kupowaliście/bedziecie kupować materiały ( rury, grzejniki, piece itd). Mam oferte od mojego fachowca i chciałem sprawdzić czy ma dobre ceny na materiał.

I pytanie drugie, jak się rozliczliscie lub będziecie za instalacje. Oni liczą za punkt czy jakoś inaczej??

I jakie grzejniki bedą u Was w domu ( chodzi mi o firmę).

Pozdrawiam

Wzięliśmy hudraulika z Jego "inwentarzem" - czyli doświadczeniem i układami. Gość zrobił nam wszystko. Jeżeli chodzi o grzejniki i piec to podał miejsce gdzie sprzedawca nam doradził (mam nadzieję, że dobrze wybraliśmy). Rury i inny osprzęt zakupywał sam. My płaciliśmy za faktury i wyszło od punktu chyba po 80zł. W tę cenę wchodzi również instalacja grzejników i uruchomienie pieca.

Wszystkim życzymy Szczęśliwego i owocnego Nowego Roku, realizacji wszystkich marzeń i zamierzeń, przychodów większych od wydatków ;), a jeszcze nie-wybudowanym następnego Sylwestra już u siebie :D

Szampana wypiliśmy pod własnym dachem, dom został "ochrzczony" metodą Monte-Carlo, czyli szampańskim chlapaniem po scianach ;)

I do tego mieliśmy na budowie ... Yeti :o :o :o . Pierwsze, co się rzucało w oczy to duuże ślady bosych (raczej męskich) stóp na roztopionym śniegu :evil: :evil: . Po dokladniejszym śledztwie okazało się, że nastoletni synowie sąsiadów PIERWSZY i OSTATNI raz zrobili imprezę w domu. Zagadnięta sąsiadka uzbrojona była w mopa, gumowe rękawiczki i minę, która winowajców chyba zabiła ;)

Oj, musiało się dziać ;)

Cześć,koniec laby, proszę do budowy,do budowy! :roll: Świeżo przeprowadzeni mają chyba teraz najwięcej pracy,nie strikte budowlanej ale porządkowej-nie wiem co lepsze.Chcę zrobić interes na samym początku roku-kto będzie pozbywał się wkrótce starej bramy wjazdowej-chętnie odkupię,ale TANIO!!!Czekam na propozycje :-?

Witam wszystkich w nowym roku :)

Ponieważ większość forumowiczów ma dzieciaki i może korzystają czasami z prywatnych laboratoriów chcąc zdiagnozować swoje pociechy to załączam linka do artykułu o laboratorium na Czwartku. http://miasta.gazeta.pl/lublin/1,35640,3092610.html sami też mieliśmy kiepskie doświadczenia z tym laboratorium :(

Szymoszkowa - my jeszcze nie posiadamy takiej bramy :(

Kubusiu.

Korzystalam z tego laboratorium wielokrotnie i rozmawaiłam o wynikach z włascicielem (bo też miałam problem). Z tego co wiem, to tylko testy na lambllie maja dolnš granicę wyniku niepewnš. Niekóre laboratoria poprzeczkę daja wyżej.

Ja przekonałam sie dotychczas o wysokiej skutecznoci - zwłaszcza w przypadku stwierdzania askariozy (glistnicy), która wg. szacunkow jest duuuużo bardziej powszechna niz pediatrzy chcš to dostrzegać.

Zobaczymy co wykaże kontrola.

Witajcie forumowicze z grupy lubelskiej, przewertowałem całe 106 stron i jestem zbudowany tym ze na terenie naszego województwa zebrała się grupa ludzi, chętnych sobie wzajemnie pomagać. Ja jestem na etapie finalizacji kupna działki i w perspektywnie 2-3 lat zacząć budowąć. Sam fakt kupna zdopingował mnie do zbierania wszelkich potrzebnych informacji. Zaczęliśmy na razie od szukania projektu. Spodobala nam się Andromeda. Czy ktoś z forumowiczów może buduje ten domek? Byłbym wdzięczny za info.

Pozdrawiam

cześć wszystkim,

chciałbym się pochwalić :D :D :D :D :D :D

Wczoraj urodził mi się syn, 3580g i 54cm. Na imię będzie miał Albert.

No to mam juz parkę. :D

Małżonka i syn w świetnej kondycji, czego chcieć więcej ?

pozdrawiam

Tomek

Tomku!!!!

:D :D :D SERDECZNIE GRATULUJEMY !!!!! :D :D :D

Lubelska rodzina Mutatora rozwija się w bardzo szybkim tempie !!!

FAJNO!!!!

Idkamy

Witam wszystkich :)

Tomek81 - gratulacje, teraz będzie trochę mniej czasu na budowę :), te dzieci to prawdziwy pożeracz czasu, ale ile radości :)

wicio - witamy w naszym gronie, ja również nie znam tego projektu wiec chętnie go zobaczę o ile dasz linka :)

BB - jakby fizyk ganiał z szefem w taczce to by się dopiero usiepał a tak ma trochę lżej ;)