Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

Żona Wolfa :) - podaj jakieś namiary - właśnie jesteśmy na etapie wyceny co i decyzji w tym temacie - chętnie porozmawiamy :) Ciekawe, czy znasz naszych instalatorów...

Podam na razie numer kom. (695 737 331) bo nie chciałabym aby posądzono mnie o reklamę za pomocą forum. Ale nie ma sprawy w ramach przysługi koleżeńskiej mogę to wszystko zrobić. Proszę dzwonić.

Pozdrawiam Iza.

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dzisiejszy "kurier Lubelski" donosi co następuje w temacie mrozów:

"Światowy rekord zimna zanotowano w lipcu 1983 r. na stacji Wostok na Ukrainie. Termometr wskazał wówczas minus 89,2 st. C."

Wcale się nie dziwię, że i u nas tak zimno :lol:

Przyłączam sie do prośby baby - żono Wolfa podaj namiary na siebie, swoją hurtownie, publicznie lub na priva. Może polecisz też jakiegoś dobrego wykonawcę, bo cały czas szukamy.

MaPi proszę o telefon na kom. wolałabym podać namiary przez telefon powód - piasałam już babie_budowniczy :)

Pozdrawiam Iza

Przyłączam sie do prośby baby - żono Wolfa podaj namiary na siebie, swoją hurtownie, publicznie lub na priva. Może polecisz też jakiegoś dobrego wykonawcę, bo cały czas szukamy.

MaPi proszę o telefon na kom. wolałabym podać namiary przez telefon powód - piasałam już babie_budowniczy :)

Pozdrawiam Iza

Jasne, pisałyśmy posty chyba w tym samym czasie, bo jak zaczynałam pisać to przed sobą miałam tylko post baby, a jak nacisnęłam wyślij i pokazało mojego posta na stronie to już pojawił się twój post :lol: .

MaPi,Baba B.-bardzo dziękuję za odpowiedzi.W nocy w strasznej panice policzyłam,że sensownie będzie chyba podzielić na 7 transz a na etapie jestem żadnym bo jeszcze nie mam pozwolenia na budowę.Czy długo czekaliście na nie?A najpózniej na początku kwietnia muszę zacząć.Jak długo przed poczatkim kupowaliście cegły?Może ja już powinnam?Chyba zaczynam wpadać w panikę :o

A ja mam w domu obecnym temp. 12-16 stopni w zależności od pomieszczenia i grzeję prawie na full /jej,rachunek :cry: / i dogrzewam kominkiem ale bez wkładu.No,zimno to zimno ale wreszcie mój mąż zaczął przebąkiwać,że mniejszy dom to może niezły pomysł.

Też prosiłabym o namiary hurtowni: [email protected]

Zamarzła mi woda w domu. Wodociągi zamknęły swój zawór i straszą, że mi go otworzą wiosną. I że na pewno popękały rury.

Jeszcze tego brakowało! Wylewka pod parkiet i płytki to mała betka!

Witaj w klubie. U nas też pewmie nie wytzrymało. :cry:

Co prawda nie mam żadnych wylewek, ale nie wiem co zastanę po odwilży. A nie chciało nam sie odkopywać zaworu....

Teraz ta kołderka na zaworze, to chyba po to żeby lepiej nasiąkło. :wink:

Juz kupowac? Czy ja o czyms nie wiem?

Wszyscy strasza, że składy w fabrykach pustoszeją i już nie będzie takich promocji, jak teraz (na ceramikę). Ja kupuję i będę miał o jeden kłopot mniej. jednak ściany wewn. (nośne i działowe) planuję zbudować z BK - łatwiej wiercić, mimo wszystko odrobinę taniej , a słynne "właściwości oddychające" nie mają w tym przypadku znaczenia 8) .

Pozdr

Spokojnie szanowni państwo, co nagle to się .... hurtownicy cieszą. Już taka to branża że zamiast promocji robi się trwogę :) Skutek dla sprzedawcy ten sam ... dla klienta też .... zgodnie z dewizą że każdy czas jest dobry żeby przepłacić za materiał :wink:

Dyz ma świętą rację - na paniką i chęcią robienia "czegoś" w kwestii budowy mimo zimy i braku przemielonych papierów trzeba zapanować, bo przepłacicie albo... nabędziecie bubla :evil: . Przetestowane niestety na własnej skórze, a konkretnie na własnych maxach, z których zrobił się ostatecznie porotherm...

docart - po przeczytaniu Twojego postu zaczęłam się zastanawiac czy wpadac w panikę i kupowiać materiały ... :-) , a nie mam jeszcze pozwolenia na budowę,

chyba to jednak jeszcze za wcześnie .....?

No chyba trochę za wcześnie ... żeby skorzystać ze zwrotu vat to materiał musi być zakupiony po uprawomocnieniu pozwolenia ... Pawson dobrze mówię? :)

Baba_B - wy poprostu poszliście na maxa ... z tym porothermem :wink: :lol:

docart - po przeczytaniu Twojego postu zaczęłam się zastanawiac czy wpadac w panikę i kupowiać materiały ... :-) , a nie mam jeszcze pozwolenia na budowę,

chyba to jednak jeszcze za wcześnie .....?

No chyba trochę za wcześnie ... żeby skorzystać ze zwrotu vat to materiał musi być zakupiony po uprawomocnieniu pozwolenia ... Pawson dobrze mówię? :)

Baba_B - wy poprostu poszliście na maxa ... z tym porothermem :wink: :lol:

My zawsze idziemy na maxa :D, co mamy się ograniczać... Zamieszam przy okazji - można zrobić przedpłatę, a fakturę wziąć juz po uzyskaniu pozwolenia ;) Ale nie polecam przedpłat, bo ... nie polecam ;)

witam wszystkich starych i nowych!

dawno tu nie byłem ale sobie wpadłem na chwilkę i lookam co teraz się tu dzieje. widzę że dzieciaki się rodzą (gratulki) a domy się stawiają (gratulki) . tak trzymać!

serdeczne pozdroofky dla nowych somsiadów z krępca!

- my narazie odpoczywamy od myśli i tematów budowlanych. jednak nie dają mi spać te mrozy i ich wpływ na rurki wodne :-? co będzie- okaże sie jak przyjdzie wiosna! Narazie jedziemy na narty i uciekamy od budownictwa i znajomych z hurtowni budowlanych.

Nie dajcie się zimie!

Witam

U mnie nadal praca wre. W sobotę zakupiłem panele (jednak z pewnych uzasadnionych względów ekonomicznych zdecydowaliśmy się na nie), podkłady i folię. W poniedziałek położyłem podkłady izolujące a wczoraj ułożyłem panele w jednym pokoju. Wyszło fajnie!!! To był mój pierwszy raz. Miałem instruktora - kolega, który kładł już wcześniej u siebie i pomógł. Dzisiaj albo jutro - ciąg dalszy :D

No i przypomniałem sobie jak to jest jak ię ma garaż. Mróz zdopingował mnie bardzo skutecznie, aby zrobić w garażu porządek i wstawić tam samochód. Suczka się zmieściła! I nie muszę skrobać szyb rano :D :wink:

Panowie z serwisu Gerdy mają dzisiaj przyjechać. Zobaczymy co powiedzą.