Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

serdeczne pozdroofky dla nowych somsiadów z krępca!

Miło nam poznać sąsiadów.

Szczęściarze z Was bo domek już stoi, a my jeszcze wojujemy ze Starostwem Powiatowym :) . Ale, ale wszystko na dobrej drodze, aby zacząć już na wiosnę.

Pozdrowienia i życzenia wytrwałości dla wszystkich budujących

i tych którzy już wybudowali.

Wolf-y.

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witaj idkam!!!

Te fotki to chyba z Krynicy? Na pewno bylo swietnie. Ja sie wybieram w czasie ferii -tez do Krynicy .

Do wszystkich, co uwazaja, ze kupowanie materialow teraz to za wczesnie - zdania sa podzielone i nie zamierzam nikomu narzucac mojego pomyslu - dziele sie tylko aktualnosciami ze swojego podworka.Ja uwazam, ze warto, bo sa promocje, z ktorych warto skorzystac, a poza tym mozna wiecej wynegocjowac, bo sprzedawcy maja czas i kazdy klient jest zupelnie inaczej traktowany, niz w pelni sezonu budowlanego - moze sie myle, ale tak jest w moim przypadku i jak na razie jestem zadowolony :D . Poza tym zdejmuje sobie problemy z glowy, mozna powiedziec metodycznie, jak mam na to czas. Potem moze byc goraco - ja tez jeszcze czekam na pozwolenie na budowe, ale wiem, ze nie nie bede zmienial (sorry za brak polskiej czcionki, ale mam chwilowo Maka i robie co moge, by byc zrozumianym :-? )

Pozdr

Ja nie jestem jeszcze na etapie kupowania, ale mogę polecić hurtownię mat. bud. na ul. Mełgiewskiej "Futura System". Mają tam dostępne prawie wszystkie mat. i w bardzo dobrych cenach. Można sprawdzić....

Pozdr

Dobra hurtownia to nie tylko taka co ma wszystko i dobre ceny (to sie raczej wyklucza ale załóżmy :) ) ale taka co nie zrobi człowieka w balona i materiały zostaną dostarczone na czas, dostarczone zostanie dokładnie to co się zamówiło. Również istotne jest czy można bez ruszania się z budowy zamówić wszystko telefonicznie w razie zaistnienia braków - wbrew pozorom nie wszyscy są tak otwarci na klienta ... i u takich wtajemniczeni forumowicze nie kupują :wink: :lol:

P.S. tylko proszę tego nie traktować jako antyreklamę dla FS, tej hurtowni nie znam i się nie wypowiadam.

Dyz - troche drogo :-? ja w krasniku dostalem cene 28gr za szt. kl. 15, ale ekipa mi powiedziala, ze to b.slaba cegla i zeby jej nie brac :(

Wiec szukam dalej :wink:

Wolf - cegle to chyba najkorzystniej kupowac prosto z cegielni - z dowozem i rozladunkiem, tylko pytanie, z ktorej :o

No po 28 gr to faktycznie baaaardzo tanio ale po tyle to można kupić jedynie zendrówkę i to zazwyczaj bez transportu. Chociaż może teraz w zimie nie ma ruchu i pozbywają się taniej. Ekipy tej cegły nie lubią bo jest krzywa, krucha ... ale ma inne zalety :)

Ja nie jestem jeszcze na etapie kupowania, ale mogę polecić hurtownię mat. bud. na ul. Mełgiewskiej "Futura System". Mają tam dostępne prawie wszystkie mat. i w bardzo dobrych cenach. Można sprawdzić....

Pozdr

Dobra hurtownia to nie tylko taka co ma wszystko i dobre ceny (to sie raczej wyklucza ale załóżmy :) ) ale taka co nie zrobi człowieka w balona i materiały zostaną dostarczone na czas, dostarczone zostanie dokładnie to co się zamówiło. Również istotne jest czy można bez ruszania się z budowy zamówić wszystko telefonicznie w razie zaistnienia braków - wbrew pozorom nie wszyscy są tak otwarci na klienta ... i u takich wtajemniczeni forumowicze nie kupują :wink: :lol:

P.S. tylko proszę tego nie traktować jako antyreklamę dla FS, tej hurtowni nie znam i się nie wypowiadam.

Z opnini moich znajomych i jednocześnie klientów tej hurtowni wynika jednoznacznie, że posiada ona te cechy (pozytywne) które wymieniłeś...

Ale też nie biorę odpowiedzialności za to jak będzie dalej to tylko opinie ja jeszcze tam nie kupowałam pożyjemy zobaczymy.

Po prostu dzielę się tylko wiadomościami.

Pozdrawiam Iza

Fizyk

skąd my to znamy, cięcie kosztów pod koniec budowy, to czeka prawie każdego budującego :lol: :lol: :lol: .

Minie też to spotkało i też położyłem na podłodze panele (wyszło bardzo dobrze).

Rada dla wszystkich wykańczających (budowę), liczcie cały czas kasę i zróbcie sobie rezerwę na nie przewidziane koszty, mnimum 10%.

Pozdrawiam

Wiesiek

Dzieki za info, dyz. To co nikt wiecej nie podejmie pasjonujacego tematu cegly? :cry: Podobno gdzies z Sanodmierza i stalowej woli maja dobra cegle, przywoza na miejsce, rozladowuja, a ceny tez konkurencyjne...

Spoko, po to jest to forum :)

Cegła kraśnicka jest najlepsza bo mają najlepsze złoża gliny i wg mnie nie ma co szukac zbyt daleko i zbyt tanio :)

Ja budowanie spostrzegam nie tylko w wymiarach poprawy warunków do wychowu dzieci czy ambicji rodziny,lecz co z tym idzie świetna zabawa.Siedzenie z żoną po nocy i szkicowanie jak będzie wyglądać kuchnia ,jakie kafelki ,jakie podłogi ,jaki piec itd. nawet jesli jestem na etapie pozwolenia.Takie podejście do budowy jest bardzo zdrowe dla wszystkich domowników.Wspólne rozmowy ,czasami lekka sprzeczka ale co tam , jak się za to godzimy!!!.Nie widzę nic w tym złego że nawet dzisiaj pójdę kupic sobie włącznik światła do pomieszczenia gospodarczego, jeśli tak chcę! .Bo to ja jestem inwestorem i to ja o wszystkim decyduję. Zawsze sie znajdzie jakis KOŃSKI filozof co bedzie sypał tekstami że to nie teraz , czy za wcześnie.A co to komu przeszkadza gdy ktoś kupi drzwi wejsciowe nawet jak nie ma jeszcze ścian, a ma gdzie to bezpiecznie złożyć i przechować. Warto sie tylko zastanowić nad materiałami co mają datę przydatności jak np.cement czy farby.

Strach sie przyznać że idę do sklepu mięsnego kupić szynke i chce ja sobie zamrozić. Oj co to będzie?? "za wcześnie ,nie teraz ,tak jest źle".

Bardzo cenię sobie rady które mają usprawnić budowę,pomagaja uniknąć błędów, a nie takie co gaszą te wspaniałe podniecenie i zapał który nam (rozpoczynającym jak i budujęcym )towarzyszy . Bardzo Pozdrawiam wszystkich tych co tak samo jak ja uważają ,a ci co nie ,to niech zaczną mieć odwagę i przyznac się do takich odczuć.

LUDZISKA RUBCIE CO CHCECIE TYLKO Z GŁOWĄ I NIE DAJCIE SOBIE TYCH CHWIL ODEBRAĆa gwarantuje że z uśmiechem i przyjemnościa będziecie je wspominać.

Wyglada to jak kazanie , ale tak nie jest. Tak mnie cos jeb..neło w robocie.

Wolf