MaPi 08.02.2006 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 To cuś musi się wysezonować i co ma pęknąć to w tym czasie popęka a potem powinien być spokój Czyli po zimie sprawdzamy czy nie ma pęknięć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wukan 08.02.2006 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 aik Podaję Ci namiary na mojego dekarza:Jerzy Sienkiewicz tel. 602621753.Ma dobrą ekipę, robi szybko (więźba + dachówka) w 2 tygodnie, ale nie jest tani (ja płaciłem 50 zł/m.kw.)Zdjęcie mojego dachu (z lotu ptaka) poniżej (dom w stanie wykończenie pół roku temu). http://img156.imageshack.us/img156/7493/p912019846wb.jpg PozdrawiamWiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wukan 08.02.2006 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 aik jeszcze w sprawie kotła, mam identyczne rozwiązanie:Vitopend 100 , zamkn. komora spal. + zasobnik 120L + regulator pokojowy, cyrkulacja + instalacja z częściami do instalacji. Za całość zapłaciłem 5700 zł brutto w pażdzierniku ub.r.Na razie z kotła jestem zadowolony (średnie zużycie gazu za ostatni miesiąc to 9 m.sz. na dobę, zapłaciłem 360 zł) oprócz tego dogrzewam się kominkiem z DGP. Więc Twoja cena jest ok PozdrawiamWiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 08.02.2006 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 aik jeszcze w sprawie kotła, mam identyczne rozwiązanie: Vitopend 100 , zamkn. komora spal. + zasobnik 120L + regulator pokojowy, cyrkulacja + instalacja z częściami do instalacji. Za całość zapłaciłem 5700 zł brutto w pażdzierniku ub.r. Na razie z kotła jestem zadowolony (średnie zużycie gazu za ostatni miesiąc to 9 m.sz. na dobę, zapłaciłem 360 zł) oprócz tego dogrzewam się kominkiem z DGP. Więc Twoja cena jest ok Pozdrawiam Wiesiek Jaką powierzchnię masz do ogrzania? Czy zasobnik 120l jest wygodny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wukan 08.02.2006 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Mam do ogrzania 185 m.kw pow. po podłodze, kubatura 700 m.sz.Zasobnik CWU 120 L w zupełności wystarcza, rodzina 2+2 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 08.02.2006 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Mam do ogrzania 185 m.kw pow. po podłodze, kubatura 700 m.sz. Zasobnik CWU 120 L w zupełności wystarcza, rodzina 2+2 Pozdrawiam Dzięki za info Nie latacie czasem nad Szerokim (w Lublinie)? Też bym chciała mieć takie zdjęcie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 08.02.2006 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Wukan - czy to zużycie jest już za TEN miesiąc, gdzie było po 30 st. mrozu? Bo ja za styczeń (od 16 grudnia do 19-tego stycznia) zapłaciłem 460 zł. Poprzednie rachunki były na poziomie 350 zł. Mój piec to Viessmann 222 z wbudowanym zasobnikiem 50l (zamk. komora). Tyle , ze ja mam w miarę świeże ściany więc ma prawo więcej palić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 08.02.2006 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Nie latacie czasem nad Szerokim (w Lublinie)? Też bym chciała mieć takie zdjęcie . Jak już byście byli nad Szerokim, to sugeruję zrobić szeroki łuk i zalecieć nad Dąbrowicę. Też chciałbym taką fotkę. Czy ktoś się wybiera na spotkanie forumowiczów ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 08.02.2006 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Wukan - czy to zużycie jest już za TEN miesiąc, gdzie było po 30 st. mrozu? Bo ja za styczeń (od 16 grudnia do 19-tego stycznia) zapłaciłem 460 zł. Poprzednie rachunki były na poziomie 350 zł. Mój piec to Viessmann 222 z wbudowanym zasobnikiem 50l (zamk. komora). Tyle , ze ja mam w miarę świeże ściany więc ma prawo więcej palić. To ja chyba muszę specjalny fundusz grzewczy powołać profilaktycznie Duża powierzchnia jest fajna, duże rachunki już mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 08.02.2006 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Wukan dzieki za namiaryDyz roznica miedzy maxem a belitem wychodzi dlatego taka duza ze pod maxa trzeba zrobic szerszy fundament a to niestety podwyzsza koszt. A ty z czego budowales?Jesli chodzi o okna to 78/140 FTP-V, w katalogu sa one na trzeciej pozycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wukan 08.02.2006 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Baba-bud. , FizykZdjęcia zostały w wykonane (mam ich więcej) w czasie prób w locie, ale niestety tylko nad Świdnikiem. FizykNatomiast jeżeli chodzi o grzanie to rachunek za gaz obejmował okres: 4 stycznia - 3 lutego, czyli obejmował okres DUŻYCH mrozów.Rachunek za gaz za grudzień wyniósł mnie 305 zł. http://img235.imageshack.us/img235/7770/p91201907im.jpg Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 08.02.2006 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Wukan dzieki za namiary Dyz roznica miedzy maxem a belitem wychodzi dlatego taka duza ze pod maxa trzeba zrobic szerszy fundament a to niestety podwyzsza koszt. A ty z czego budowales? Jesli chodzi o okna to 78/140 FTP-V, w katalogu sa one na trzeciej pozycji. No to za okna cena całkiem przyzwoita (oczywiście to cena z kołnieżami?). Ja to mam kombinację alpejską jeżeli chodzi o ściany. Za radą kierownika ściany piwnicy mam 3W (cegła 12cm - styro 5cm - cegła 24cm) na zewnątrz oczywiście drapówka, dysperbitx2 i folia kubełkowa. Orzekł żeby inni eksperymentowali z innymi technologiami typu styropian od zewnątrz pod ziemią. U nas jest plaga nornic i innych myszowatych więc ... a zresztą kogo człowiek ma słuchać jak nie kierownika Był moment że z moją żoną ściągnęli projektanta prawie w stanie przedzawałowym bo trzeba było podciąg zweryfikować a moja małżonka mu przez tel. tak opowiedziała, że był pewny że już prokurator czeka na niego na miejscu Ściany natomiast suporex 24cm + 12cm styropianu. Wukan - no nie bądź taki skromny i zamieść zdjęcie z dumnym właścicielem na balkonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 08.02.2006 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Dyz tak i to z dwoma podwojnymi, no i jeszcze wylaz, w sumie wszystko w cenie 9300. A twoj kierownik mial racje w miejscu gdzie ty sie budujesz to istna plaga jesli chodzi o szkodniki ktore wymieniles.Mam nadzieje ze ty na swojej dzialce masz kanalizacje bo jesli nie to oczyszczalni raczej bym ci nieradzila robic. raczej juz szambo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 08.02.2006 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Mam jeszcze jedno pytanko, czy podpisywaliscie umowe z ekipa na stan surowy, jesli tak to moglby ktos mi taki formularz umowy podeslac na moje pr. konto muratora. Moja ekipa mowi ze nie zawsze podpisuja umowy ale jesli ja chce to niema problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 08.02.2006 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Aik ja umowę miałem przygotowaną. Dałem majstrowi do przeanalizowania a potem jak roboty ruszyły ... umowa do tej pory leży gdzieś w czeluściach szuflad, domek stoi ... Jak znajdę to podeślę Ci jutro ale chyba fizyk byłby tu największym autorytetem w zakresie pisania umów łącznie z kursem egzekwowania zapisów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wukan 08.02.2006 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 DYZ a może Ty na swojej działce zamiast gryzoni, to masz susły perełkowate, tak jak na świdnickim lotnisku. Tylko nie mów o tym ekologom, bo zaraz ogłoszą twoją dziakę strefą ekologiczną i będziesz miał zakaz dalszej bydowy Chciałeś zdjęcie, to masz, inwestor budowy znajduje się na balkonie (gdybyś nie rozpoznał) http://img226.imageshack.us/img226/8735/p91201965ns.jpg Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 08.02.2006 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Aik ja umowę miałem przygotowaną. Dałem majstrowi do przeanalizowania a potem jak roboty ruszyły ... umowa do tej pory leży gdzieś w czeluściach szuflad, domek stoi ... O to tak jak u nas. Na szczęście nie stało się nic takiego do czego umowa byłaby koniecznie potrzebna. A jeśli chodzi o umowę to miałam ją na kompie, ale jakiś ostatni wisrus zjadł mi wszystkie dokumenty i niestety nie udało mi się ich odzyskać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 08.02.2006 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 A ja wole susly na Swidnickim lotnisku, niz latajace samoloty nad moim domkiem, i modle sie zeby ekolodzy tym razem wygrali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wukan 08.02.2006 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Ale DYZ to jednak woli inne gryzonie niż susły. Tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 08.02.2006 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Wukan niema zdjecia z inwestorem na balkonie , cos zle wkleiles. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts