Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

Super - dzieki

Ad. 1 u mnie jest tak samo adaptacja 2000 a zmiany kolo 1000 przebudowa garazu, adaptacja strychu na sypialnie z lazienka i zrobienie jakiegos zadaszenia nad tarasem. Mysle ze jest to Ok

Sluchajcie ktos tu kiedys narzekal na jakas architektke czy mozecie przeslac mi na priva jej dane - zeby to przypadkiem nie okazala sie moja :) [email protected]

Ad3 W takim razie zaczynam w sierpniu (jak urzad da...)

Teraz jedno pytanko techniczne - czy ktos z was robil stropy monolityczne zelbetonowe - nie wiem zbytnio co to jest a u mnie w projekcie sa takie przewidziane.

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

hej

info dla tych, ktorzy sa na etapie wykonczenia (siebie i domku :) )

znalazlem tanio panele podlogowe AC4 Eurofloor (35 zl/m2 przy wiekszej ilosci), jesli wezmiemy wiecej, to bedzie jeszcze taniej

co prawda nie znam firmy, ale rzucilem zapytanie na grupy dyskusyjne, moze ktos sie wypowie

"na oko" wygladaja bardzo porzadnie :)

pozdr,

Zbyszek

Mam pytanie ( pilne ):

Ile płaciliście dakarzom za m2 dachu (więźba+ położenie dachówki+ obróbki + orynnowanie) ?

Najniższa proponowana cena, jaką znalazłam w okolicy to 35zł/m2.

Czy można taniej? - jeśli tak, to bardzo proszę o namiary !!!

Ponawiam pytanie:

Ile płaciliście za m2 dachu?

pzdr

Hejka,

Witam wszystkich forumowiczów - "rodaków" :) Cieszę się, że lubelskie ma swoją własną grupę - Michalus miał fantastyczny pomysł stwarzając ten wątek.

Ja jestem dopiero na etapie zakupu projektu - po wielu miesiącach poszukiwań wybór padł na Karol 2 (jakby ktoś chciał obejrzeć: http://www.domdlaciebie.com.pl/_parterowe/_karol/karol.html ), w tym roku planuję zrobić przynajmniej stan zero. Ściany mam zamiar stawiać z silikatów (czyżby jako pierwszy w okolicy?).

Z tego co się zorientowałem, w tym roku zaczynają też Waldeken, Tomek81, Wukan, Tommi5, Adasko i PPawluk (jeszcze bez zezwolenia?), a Ella zdążyła z fundamentami w ostatniej chwili w 2003. Ale oczywiście pozdrawiam wszystkich :D Zwłaszcza umęczonych Agamona i Krzyszt17 - nie martwcie się, ja też będę miał dość ;)

Aha, buduję 5 km za Czechowem.

Witam i pozdrawiam

Z tego co widze jestesmy mniej wiecej w tym samym miejscu i chcemy zajsc w tym roku w to samo miejsce :D - mam nadzieje na owocna wspolprace.

Nie pisz ze bedziesz mial dosc - na razie jeszcze trzeba wierzyc ze NAM pojdzie jak po masle - super budowlancy mili urzednicy i OGROMNIASTE rabaty (sie rozmarzylem ...) che che

Bedziecie na targach budowlanych ??

Ella

Ja płaciłem za dach 45zł/m2 tj za więźbe, folia, łaty , kontrłaty,krycie dachówką,obróbki kominów- 4, orynnowanie pełne, wyłaz dachowy.

Ella proponuję ci aby ekipa wyceniła dach przed robotą i umów się ryczałtem za całość i umowa na papierze!!!!- w czasie krycie zawsze coś się powiekszy( nie będziesz ciąć na pół dachówki)

Pozdrawiam

jesteście tak optymistycznie nastawieni ,ze mi się zaczyna udzielać :)

Witam wszystkich starszych i nowych formułowiczów z lubelszczyzny. Cieszę się, że znowu odezwał się Agamon (wiosna idzie, więc trzeba zbierać siły do ...).

Dzięki Witol za tego umęczonego, na jesieni rzeczywiście byłem :cry: , teraz jest znacznie lepiej :) .

Ella, przez telefon podawałem cenę zrobienia dachu, po przeliczeniu tego na m2 wychodzi za to co u Agamona 40zł/m2.

Mam prośbę do Witol, ponieważ nie będę mógł być na targach (trzy tygodnie przerwy w życiorysie - sanatorium na drugim końcu Polski) nazbieraj i dla mnie trochę ulotek, baloników, a nie zapomnij o paluszkach i czipsach.

Guit, czy te panele o których piszesz, są naprawdę niezłe, bo cena jest bardzo dobra.

Pozdrawiam Wszystkich z Lublina i okolic.

Krzysztof

Hej wszyscy:

1. Jakie robicie stropy ?? - W moim projekcie sa monolityczne zelbetowe ale wlasnie zasiegnalem jezyka ze sa pracochlonne, dlugo schnal i w ogole :( - to opinia zaprzyjaznionego "speca" dlatego pewnie bede robil inne - nie mam pojecia jakie - poradzcie cos ...

PS. Moze jakies male spotkanko jeszcze zanim sezon budowlanyw pelni sie zacznie ??

hej

nie robilem tego na etapie projektul - wyszlo w trakcie, bo zobaczysz jak wiele jeszcze nie jestes w stanie przewidzioec na etapie samego projektu - duzo wyjdzie w trakcie :) co do stropu - zdecydowalem wraz z kierownikiem budowy - strop bedzie lzejszy i cieplejszy

pozdr,

Zbyszek