tommi5 04.03.2004 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2004 Do PPawluk - polecam lekturę następnego tzn. kwietniowego numeru Muratora. Ma być artykuł o stropach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 04.03.2004 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2004 Ella Ja płaciłem za dach 45zł/m2 tj za więźbe, folia, łaty , kontrłaty,krycie dachówką,obróbki kominów- 4, orynnowanie pełne, wyłaz dachowy. Ella proponuję ci aby ekipa wyceniła dach przed robotą i umów się ryczałtem za całość i umowa na papierze!!!!- w czasie krycie zawsze coś się powiekszy( nie będziesz ciąć na pół dachówki) Pozdrawiam jesteście tak optymistycznie nastawieni ,ze mi się zaczyna udzielać Ella, przez telefon podawałem cenę zrobienia dachu, po przeliczeniu tego na m2 wychodzi za to co u Agamona 40zł/m2. Krzysztof Bardzo Wam dziękuję za informacje i rady ! Pozdrawiam serdecznie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyszt17 04.03.2004 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2004 Agamon, dzięki za rady... wnuczka , obiecuję wrócić, zdrowy i nie kaszlący. Jeśli chodzi o strop, to u mnie też był żelbetowy i przy adaptowaniu projektu architekt zaproponował zmianę na gęstożebrowy (teriva), ja się zgodziłem, a że potem wyszedł Winerbergera to też nic się nie stało. Przy niedużych rozpiętosciach nie trzeba było robic obliczeń i ta zmiana nic nie kosztowała, po prostu architekt zrobił w projekcie odpowiedni wpis. Dzięki Guit za odpowiedź w sprawie paneli, ale ja już chyba nie zdążę przed wyjazdem ich obejrzeć i ewentualnie kupić. Cieszę sie, że kupiłem okna, zamówiłem drzwi, wełnę i styropian, wkład do kominka, piec CO, glazure i terakotę, troche przewodów elektrycznych, jutro zamawiam grzejniki i kawałek kotłowni. Reszta musi poczekać aż wrócę. Pozdrawiam i życzę wszystkim owocnej pracy na budowach. Ella, czy kupiłaś już drewno swojego Atmosa? U mnie schnie juz 10m3 dębiny i tyle samo buczyny, a i tak do przyszłego sezonu nie wyschnie. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 05.03.2004 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 krzysztof - gdzie kupiles buczyne? i w jakiej cenie? tez bede potrzebowal do kominka pozdr, Zbyszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witol 05.03.2004 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 Krzyszt17 - jasne, pozbieram dla Ciebie co się da. Na co zwracać szczególną uwagę? Podłogi, i... całą resztę właśnie kupiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 05.03.2004 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 Krzysztof, nie mam jeszcze drewna i chętnie przeczytam każdą sugestię co do niedrogiego źródła drewna. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 05.03.2004 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 czy ktoś z was będzie kupował welnę na ocieplenie poddasza. jeśli tak to może byśmy skrzykneli się razem i utargowali lepszy upust Pozdrawiamagamon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 05.03.2004 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 czy ktoś z was będzie kupował welnę na ocieplenie poddasza. jeśli tak to może byśmy skrzykneli się razem i utargowali lepszy upust Pozdrawiam agamon Jestem chętna, chcę kupić wełnę jak najszybciej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrelo 05.03.2004 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 Witam wszystkich forumowiczów służę radą i pomocą w tematyce materiałów budowlanych, posiadam w sprzedaży pokrycia dachowe, materiały ścienne, izolacyjne, i praktycznie wszystko co potrzebne do budowy i wykończeniówki dla forumowiczów zapewniam wysokie rabaty. serdecznie pozdrawiamAndrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blejk 05.03.2004 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 witam mam zamiar zrobić kominek z ogrzewaniem poszukuję sprawdzonej firmy która by się tym zajęła ma może ktoś jakieś namiarymuszę też zrobić komin z kwasówkipozdraw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrelo 05.03.2004 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 blejk, jeżeli wykonawstwo kominka to znam profesjonalną firmęhttp://www.oryszczak.pl/kontakt/index.html polecam swoją pomoc w negocjacjach, a jezeli sprawy instalacyjne firma Amatic w Lublinie pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojciaszek 05.03.2004 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 witam wszystkich zapaleńców ,ja też zdecydowałem sie na budowę wlasnego domku w Lublinie.obecnie jestem na etapie adaptacji projektu.mam prośbę dotycząca badanie geologicznego gruntu -dzialka jest na skarpie.Może ktoś z was moze polecić osoby które sa w stanie wykonać to badanie.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrelo 06.03.2004 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2004 witam dzis zapowiada sie piękna pogoda, siuper słońce za oknem, narty na nogi i...., biegnę do pracki, w projekty, kosztorysy życzę wszystkim miłego, siuper spędzonego weekendu pozdrawiamAndrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witol 06.03.2004 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2004 Witajcie Andrelo i Wojciaszek Miło nie być jedynym nowym w grupie lubelskiej Andrelo, gdzie można Cię znaleźć i porozmawiać o wysokich rabatach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrelo 08.03.2004 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2004 Witam MOC SERDECZNYCH ZYCZEŃ WSZELKIEJ POMYŚLNOŚCI ORAZ WYTRWAŁOŚCI W ZAMIERZENIACH BUDOWLANYCH DLA WSZYSTKICH PAŃ pozdrawiamAndrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PPawluk 08.03.2004 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2004 Witam - Wszystkiego najlepszego duzo zdrowia, usmiechu i pieniędzy oraz oczywsicie "niech sie mury pna do gory ..." :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 08.03.2004 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2004 witajcie pozdrawiam nowych budujacych z okazji 8 marca naszym forumowiczkom zycze duzo pomyslnosci! jesli chodzi o welne - kupilem w niezlych cenach w stalmecie (powiedzmy, ze mam swoj uklad - w razie czego dam namiary), choc nie wiem jak teraz ceny... pozdr, Zbyszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 08.03.2004 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2004 Wielkie dzięki za życzenia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PPawluk 08.03.2004 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2004 ZAMORDUJE !!!!!!!!!!!!! Wlasnie do mnie dotarlo jaki prezent zafundowal mi moj "kochany" ustawodawca . Od 1 stycznia 2004 przestaly istniec jakiekolwiek plany zagospodarowania przestrzennego. W moim przypadku (działka w okolicach Janowskiej) oznacza to ze zamiast tygodniowego oczekiwania na wypis z planu miejscowego zagospodarowania ktory byl gotowy od zawsze mam czekac 2-3 m-ce na decyzje o warunkach zabudowy - oczywiscie takich przypadkow jest mnostwo co skutecznie paralizuje prace calego UM i dodatkowo wydluza i tak przydluga droge ... - niezly musza miec tam teraz balaganik a w srodku moje male, biedne, opuszczone podanko o wydanie decyzji nt warunkow zabudowy Wroce na forum za 10 lat jak to sie wyjasni i zaczne budowe ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 08.03.2004 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2004 PPawluk - głowa do góry, może się to wszystko ułoży... A propos wełny - Guit, czy mógłbyś ujawnic Twoje ceny, np. na priva? Jest to dla mnie ważna i pilna sprawa - chcę kupić wełnę i styropian w ciągu najbliższych 2-3 dni. Z góry dzięki ! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts