Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

co do Pekao SA to mają jeszcze usługę bezplatną Pekao24 czyli konto internetowe, przez które możesz zlecać np. przelewy, na terenie kraju bezplatne. Nie wiem niestety jak to się odnosi do przelewów z zagranicy :(

MBank również polecam, ale tam przelewy są napewno płatne.

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Powiedzcie,czy ja się czepiam? Tak twierdzi mój "adaptator".Na adaptację-prostą- i uzgodnienie warunków przyłączy czekam od końca listopada.I jeszcze nie gotowe.Czy ja się czepiam? :cry:

to chyba pytanie retoryczne ..ale ci odpowiem (hihihi) nalezy go w dupe kopnac bbbbbbbardzo mocno a nie sie czepiac

to powinno zajac max ze 6 -8 tyg....

Powiedzcie,czy ja się czepiam? Tak twierdzi mój "adaptator".Na adaptację-prostą- i uzgodnienie warunków przyłączy czekam od końca listopada.I jeszcze nie gotowe.Czy ja się czepiam? :cry:

to chyba pytanie retoryczne ..ale ci odpowiem (hihihi) nalezy go w dupe kopnac bbbbbbbardzo mocno a nie sie czepiac

Obawiam się że to kopniecie niewiele by dało bo te typy chyba tak majš. U mnie też już trwa to 2 miesišce, w poniedziałek rozmawialem z gociem żeby go popędzić miał zadzwonic w tym tygodniu, tydzień zleciał oczywicie nie zadzwonił...kolejny tydzień w plecy i jeszcze próbował zwalać winę na mnie że to ja przynajmniej w częci jestem odpowiedzialny za opónienie bo mu za póno umowę z elektrowniš donisłem, zapomniał tylko o tym że to on sam miesišc wczeniej mówił mi że z tš umowš to nie ma się co pieszyć i można jš podpisać w kazdej chwili...no normalnie bezczelny typ...

Szymoszkowa -tak z ciekawoci w którym biurze adaptujesz projekt bo ja w Gepro...nie ich #@#@@%$^

Mój nie ma nazwy firmy tylko nazwisko.Nie wymienię go jeszcze bo nie jestem podła.Czy ci ludzie nie zdaja sobie sprawy ,że zawalaja lklientom plany,że przez nich może wszystko opóżnić się o sezon?No i już dostałam w tyłek-bo przecież nie mogę dostać kredytu a wszystko juz drożeje.No zgroza :evil:

Powiem tak, obecnie mam ten sam problem co Ty tylko z elektrykiem, robię dokładnie to o czym napisał poniżej Pawson :lol: :lol:

Ale tego rozwiązania na Twoim etepie bym nie doradzam, musisz być upierdliwa i ciagle do niego dzwonić, w końcu bedzie miał Cię dość i dokończy zlecone dzieło :-?

Ach Ci nasi fachowcy.............

Pozdrawiam

Szymoszkowa - witaj w klubie :evil: Ja również nie mogę sobie poradzić ale nie z adaptatorem tylko z branżystą, czyli tym od przyłaczy. Cały czas coś mu brakuje, nie pasuje, albo ... już sama nie wiem co. Teraz dał nam termin, że skończy do połowy marca !!! :evil: :evil: :evil:

A ja myślałam, że na początku marca złożę papiery do pozwolenia, a tak chyba wcześniej krokusy zakwitną niż zobaczę moje pozwolonko. Coś mnie trafia. :evil: A czekam równiez gdzieś tak od listopada. Nie wspomnę o tym, że dałam mu niektóre dokumenty okolo września i wciskał mi jakiś kit, że juz .. już ... , a okazało się, że to nie takie "już", ponieważ pomylił mnie z kimś innym i z innym projektem. I to faktycznie było już.. już .. tylko że nie dla mnie.

My czekamy już dwa tygodnie i mamy już wszystko prawie gotowe myśle że jeszcze dw trzy dni i składamy wszystko doo starostwa ja to bym go kopnoł tak żeby wyleciał jak najdalej z kraju po co nam tacy ludzie skoro i tak nie ma z nich pożytku takie jest moje skromne zdanie, ale jak chcesz to czekaj jeszcze pare miesięcy.Wybór należy do Ciebie.Pozdrawiam

ArturGotkiewicz,[rzecież jak go teraz kopnę to z innym będę musiała zaczynać od początku.Noż kurczę,wsystkie zaświadczenia do kredytu mi padną,niektóre są ważne tylko 1 mc,a może nawet juz padły.Patrzcie ludzie,ile to trzeba się nadenerwować i to za własne pieniądze.

A elektryk to był z polecenia czy z ulicy?

ArturGotkiewicz,[rzecież jak go teraz kopnę to z innym będę musiała zaczynać od początku.Noż kurczę,wsystkie zaświadczenia do kredytu mi padną,niektóre są ważne tylko 1 mc,a może nawet juz padły.Patrzcie ludzie,ile to trzeba się nadenerwować i to za własne pieniądze.

Czasem chyba warto zacząć od początku a nie bawić się z takim fachowcem :evil: . Ciekawe ile jeszcze czasu Ci zabierze...

Kazber - nasz prezydent osobowościowo i mentalnie wcale nie jest odległy od Waszego ;) Ty się lepiej chłopie zastanów ;)

Pytasz o mojego elektryka, oczywiscie z polecenia bo z ulicy to raczej sie teraz nie bierze, ale jak widac czasami na jedno wychodzi :wink:

Tylko na razie ciiiiii, bo on jeszcze nie wie że już u mnie nie będzie robił dalej, w tym tygodniu ma mi dokończyć zakładac licznik( mam nadzieję) i wtedy mu podziękuję.

Mam nadzieje że nie czyta netu 8)

Pozdrawiam

Witam

Szymoszkowa wszystkie dok do kredytu możesz zożyć na przyznanie kredytu czeba czekać. Kredyt uruchomisz dopiero jak dostaniesz pozwolenie ja tak zrobiem Kredyt dostaem w sierpniu teraz w lutym pozwolenie ale transz jeszcze niu uruchomiem slaby frank narazie finansuję ze środków wasnych

Pozdrawiam wszystkich

Oj tak Kazber,zastanów się......

Dziekuje serdecznie wszystkim....

Moja znajoma pol roku temu powrocila z mezem- Norwegiem do Polski.

Wydaje mi sie, ze zobaczymy ich juz wkrotce tutaj. Obym sie mylil.

Kupuli potezny segment we Wroclawiu. Zaufali ludziom. Wykonczyli go bardzo szybko.

Mieszkaja, ale jak?

Od dwoch dni jest przeciek z gornej lazienki. "Pan"- pseudo- hydraulik powiedzial- zakrecic wode. Kafelki, tnki i kucie. Juz nie bede pisal o nerwach ale jestem ciekawy kto pokryje straty? Czy niesolidny contractor,

czy jego ubezpieczenie budowalane- jesli takowe ma.

Na wiosne beda ocieplac poniewaz szanowni budowlani zapomnieli.

Moi Drodzy, nie litujmy sie nad partaczami. Kopmy ich w trzy litery bo innym zrobia to samo co nam.

Kochani, nie wchodzmy tym dupkom-lobuzom w tylki.

Polecajmy sobie ludzi solidnych, uczciwych i dobrych.

Wierze, ze sa tacy bo inaczej .... nie wiem.

Polacy mieszkajacy w okolicach Seattle naleza do tych, ktorych bym polecal. Polskie firmy robily mi dach, siding i okna, kladli kafle i robili bambusowa podloge. Nie mamy zastrzezen. Nie bylo zaliczek, obiadkow,

kolacji i wodeczki. Wyplata zawsze po skonczonym dziele.

Oczywiscie zawsze sprawdzalem rekord ich dokonan i zawsze ktos rekomendowal. Podobna sytuacje mialem z american contractors.

Zaczynam sie bac o zdrowie i zycie moich tesciow.

Pozdrawiam jak najserdeczniej.

Kazik

Kopmy ich w trzy litery bo innym zrobia to samo co nam.

Kazik

...dobre .... hihihihihihi

a generalnie to strasznie nudne takie amerykanskie budowanie ... wymyslasz ..ustalasz .... zlecasz ... ktos ci robi tak jak ma byc i w terminie, bezproblemowo sie wprowadzasz...

kurde nie ma czego wspominac z nerwobólami w sercu przez nastepne 20 lat :lol: :lol: :lol:

pozdr

Czesc Wam

MaPi kolo ciebie tzn gdzie?, aco do anonsow lub innych gazet z checia bym je przejzal,ale niestety przebywam obecnie w stanach i jak narazie mysle o wszystkim zwiaznym z budowa na odleglosc, ale dzieki waszym podpowiedziom mam nadzieje ,ze latwiej to zniose.Chociaz jak sie zacznie czytac wymiane doswiadczen to czasami sie odechciewa powrotu i budowy w kraju.Ztego co widze to strasznie "na wariackich zasadach" to wyglada,ale mam nadzieje ,ze troszke wyolbrzymiacie te problemy-podkreslam "MAM NADZIEJE",bo inaczej nieciekawie to widze.Kolejne pytanie to juz nie o ceny, bo juz troszeczke dzieki wam mam lekkie rozeznanie,ale czy ktos z was slyszal o jakiejs fajnej ,niedrogiej i niezbyt duzej {ok 10 arow} dzialeczce, moze gdzies w waszym sasiedztwie takowa istnieje, a moze gdzies slyszeliscie.Za wszelkie namiary bede slicznie wdzieczny.

pozdrowienia z zimnego connecticut