Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

docart:

buahahahahahahhahahahaha

ot mlody budowniczy ... z czasem sie nauczy .... buahahhahahaha

nawet koleś co ma ci jeden palik drewniany wbić na działce nie przypilnowany:

1. spóźni się o tydzień

2. uchla się

3. zakosi młotek

4. obracając sie .. niechcąco puknie palikiem w szybke ... co sie zupelnie niechcąco zbije ...

......

zaręczam ci że jak będziesz miał takie podejście to dużo lepiej wyjdziesz ...

a przykłady:

Hydraulik robił kanalizacje w srodku ... przez 3 godz. mi tlumaczyl jakie to on instaluje nowoczesne zaworki co nie trzeba dzieki nim wyprowadzac odpowietrzenia ponad dach .. uwierzylem .... m-c pozniej poprawialem :)

Welna to jeden z momentow gdzie najlatwiej cos skopac... nieroztrzepac welny, zle zamocowac, nie zostawiac szczeliny wentrylacyjnej, zle nabic laty ... krzywo przykrecic plyty itd itp... ja nie wiem czy jest wszystko idealnie czy nie u mnie ... bede wiedzial po pierwszej ostrej zimie przemieszkanej w domu ...

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Krzysiu

Oczekuję, żeby był bardzo dobry i tani. Na stronach internetowych znalazłam materac pn. Venus producent M&K foam - Koło jego cena to 432 zł brutto z dostawą do domu gratis.Mi potrzebne są dwie sztuki . Jeszcze dwa miesiące temu bym się nie wahała. Niestety wykończeniówka wykańcza więc jestem na etapie liczenia każdej złotówki, tyle czy na materacu można zaoszczędzić, w końcu to lokata na długi czas. Tyle, że te materace są przeznaczone do pokoju gościnnego, czyli będą wykorzystywane okazjonalnie.

Biorąc pod uwagę,że za drewniane łóżko zapłaciłam 305 zł więc brakuje mi tu właściwej proporcji.

Dwustronny (lato-zima), średnio twardy materac sprężynowy o 7 strefach twardości, w którym zastosowano sprężyny typu kieszeniowego. Dzięki temu materac dopasowuje się do kształtów ciała zapewniając jego prawidłowe ułożenie. Wkład sprężyn jest obustronnie zabezpieczony płytą z pianki poliuretanowej o grubości 2 cm.

Pokrowiec typu lato/zima wykonany z tkaniny żakardowej jest pikowany od strony letniej warstwą bawełny, a od strony zimowej warstwą wełny owczej. Zamiennie istnieje możliwość wyboru pokrowca nadającego się do prania. Zastępuje on właściwy pokrowiec, co powoduje utratę strony letniej i zimowej.

Materac średnio twardy o wysokości około 16 cm.

Materac zaliczany do grupy materaców rehabilitacyjnych.

Po obu stronach materaca komplet uchwytów i wywietrznik.

Zastosowanie sprężyn kieszeniowych o zróżnicowanych strefach twardości pozwala na dokładne dopasowanie się materaca do anatomicznych krzywizn kręgosłupa. W poniższym rozwiązaniu sprężyny połączone są w luźny sposób za pomocą specjalnej włókniny, co powoduje, że nie zakłócają wzajemnie swojej pracy. Daje to efekt punktowego oddziaływania na poszczególne partie ciała. Zmienna ilość sprężyn na m2 w poszególnych typach materaców pozwala na wybór materaca o właściwościach satysfakcjonujących wymagającego użytkownika.

Ja też specjalistą od leżenia nie jestem. Napewno materace ze sprężynami kieszeniowymi są trwalsze. Ale zastanów się czy potrzebne są do pokoju gościnnego, chyba że masz zamiar mieć częstych gości

dla "zbyt częstych" gości to mam nadzieję że zostanie trochę styropianu z ocieplenia :wink:

Witam, po dłuższej przerwie, zanim nadrobię lekturę chciałem się pochwalić, że odebraliśmy nasz projekt od architekta i już od wczoraj leży w starostwie. A tymczasem nie czekając na pozwolenie na budowę rozpoczeliśmy prace ... oto efekt

http://radoslaw.futera.fm.interia.pl/nodel001.jpg

Jak mrozek zwiąże cegiełki, to będziemy kontynuować. Mam nadzieję, że przykryjemy przed wiosną. Będzie surowy otwarty :)

Witam, po dłuższej przerwie, zanim nadrobię lekturę chciałem się pochwalić, że odebraliśmy nasz projekt od architekta i już od wczoraj leży w starostwie. A tymczasem nie czekając na pozwolenie na budowę rozpoczeliśmy prace ... oto efekt

http://radoslaw.futera.fm.interia.pl/nodel001.jpg

Jak mrozek zwiąże cegiełki, to będziemy kontynuować. Mam nadzieję, że przykryjemy przed wiosną. Będzie surowy otwarty :)

Czym chcecie ogrzewać :lol: ?

Czym chcecie ogrzewać :lol: ?

Hmmm, sam nie wiem, czy to dobrze postawione pytanie? Czym chcemy chłodzić? Mam nadzieję, że natura nam jeszcze pomoże przez kilka dni, a potem córeczka się znudzi, więc problemu nie będzie.

Chciałem budować wyżej, ale ciężar ściany ją przewracał. Zaprawa musi związać :)

Witam serdecznie.

Jak miło Was poczytać :) aja myślałem, że to tylko mój architekt jest tak szybki ;) .Jako że jestem tu pierwszy raz to się przedstawię : 8) Piotrek a Nasz Domek będzie wyglądał jakoś tak:http://www.archipelag.pl/switch_obj.php?KatID=3990400&KlasaID=3&ObjID=432&CanBack=1

Działeczkę mam w Jakubowicach ( Pivoski będziemy sąsiadami) za dworem Anna.

Mam pytanie, czy ktoś z Was ma lub planuje wentylację mechaniczną z odzyskiem ciepła?? Ja poważnie się nad tym zastanawiam.

Pivoski co planujesz u siebie na działce szambo czy POŚ, parę dni temu wyczytałem, że w każdej gminie do 2100 r powinna byc kanalizacja - ciekawe jak to w praktyce będzie wyglądało??

pozdrawiam

Piotrek

Pivoski co planujesz u siebie na działce szambo czy POŚ, parę dni temu wyczytałem, że w każdej gminie do 2100 r powinna byc kanalizacja - ciekawe jak to w praktyce będzie wyglądało??

UM lublina ktory u mnie zawiaduje moze nie zdazyc jak ich znam :lol: :lol: :lol:

WITAM SERDECZNIE i powodzenia zycze

PS. bardzo ładny dom (bo "domek" to raczej nie jest ... hihhihihi)

Witaj Czajniku (mogę tak :oops: ?), dom faktycznie piękny, ale jak napisał Pawson dom nie domek. Jeśli chodzi o tą kanalizację to jeśli nie pomyliłeś się i faktycznie do 2100 roku mają być skanalizowane wszystkie gminy to nas to i tak nie dotyczy, ewentualnie naszych dzieci i wnuków. A jeśli chodzi o 2010 to jakoś w czarnych barwach to widzę :wink: , niestety.