Pawson 01.03.2006 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 docart: buahahahahahahhahahahaha ot mlody budowniczy ... z czasem sie nauczy .... buahahhahahaha nawet koleś co ma ci jeden palik drewniany wbić na działce nie przypilnowany: 1. spóźni się o tydzień 2. uchla się 3. zakosi młotek 4. obracając sie .. niechcąco puknie palikiem w szybke ... co sie zupelnie niechcąco zbije ... ...... zaręczam ci że jak będziesz miał takie podejście to dużo lepiej wyjdziesz ... a przykłady: Hydraulik robił kanalizacje w srodku ... przez 3 godz. mi tlumaczyl jakie to on instaluje nowoczesne zaworki co nie trzeba dzieki nim wyprowadzac odpowietrzenia ponad dach .. uwierzylem .... m-c pozniej poprawialem Welna to jeden z momentow gdzie najlatwiej cos skopac... nieroztrzepac welny, zle zamocowac, nie zostawiac szczeliny wentrylacyjnej, zle nabic laty ... krzywo przykrecic plyty itd itp... ja nie wiem czy jest wszystko idealnie czy nie u mnie ... bede wiedzial po pierwszej ostrej zimie przemieszkanej w domu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzch 01.03.2006 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 No właśnie i o to mi chodziMowiąc dobry miałem na myśli sumienny i odpowiedzialny, a jednocześnie w przystępnej cenie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzch 01.03.2006 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Eluś W zeszłym tygodniu kupowałem materac dla swojego małego. W Ysku na Łęczyńskiej duży wybór i kompetentny personel. Jest dużo różnych modeli zależy co oczekujesz Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 01.03.2006 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 KrzysiuOczekuję, żeby był bardzo dobry i tani. Na stronach internetowych znalazłam materac pn. Venus producent M&K foam - Koło jego cena to 432 zł brutto z dostawą do domu gratis.Mi potrzebne są dwie sztuki . Jeszcze dwa miesiące temu bym się nie wahała. Niestety wykończeniówka wykańcza więc jestem na etapie liczenia każdej złotówki, tyle czy na materacu można zaoszczędzić, w końcu to lokata na długi czas. Tyle, że te materace są przeznaczone do pokoju gościnnego, czyli będą wykorzystywane okazjonalnie.Biorąc pod uwagę,że za drewniane łóżko zapłaciłam 305 zł więc brakuje mi tu właściwej proporcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzch 01.03.2006 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Elu Najlepsze są ze sprężynami banelowymi ceny ok 800 ale jeżeli ma to być używane okazjonalnie to wystarczy na zwykłych sprężynach z kokosem ceny właśnie ok 400 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 01.03.2006 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Dwustronny (lato-zima), średnio twardy materac sprężynowy o 7 strefach twardości, w którym zastosowano sprężyny typu kieszeniowego. Dzięki temu materac dopasowuje się do kształtów ciała zapewniając jego prawidłowe ułożenie. Wkład sprężyn jest obustronnie zabezpieczony płytą z pianki poliuretanowej o grubości 2 cm. Pokrowiec typu lato/zima wykonany z tkaniny żakardowej jest pikowany od strony letniej warstwą bawełny, a od strony zimowej warstwą wełny owczej. Zamiennie istnieje możliwość wyboru pokrowca nadającego się do prania. Zastępuje on właściwy pokrowiec, co powoduje utratę strony letniej i zimowej. Materac średnio twardy o wysokości około 16 cm. Materac zaliczany do grupy materaców rehabilitacyjnych. Po obu stronach materaca komplet uchwytów i wywietrznik. Zastosowanie sprężyn kieszeniowych o zróżnicowanych strefach twardości pozwala na dokładne dopasowanie się materaca do anatomicznych krzywizn kręgosłupa. W poniższym rozwiązaniu sprężyny połączone są w luźny sposób za pomocą specjalnej włókniny, co powoduje, że nie zakłócają wzajemnie swojej pracy. Daje to efekt punktowego oddziaływania na poszczególne partie ciała. Zmienna ilość sprężyn na m2 w poszególnych typach materaców pozwala na wybór materaca o właściwościach satysfakcjonujących wymagającego użytkownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzch 01.03.2006 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 EluśPiszesz jak z książki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 01.03.2006 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 To opis tego do którego się przymierzam. Natomiast bonelowy tej konkretnej firmy jest jeszcze tańszy. Już się w tym pogubiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzch 01.03.2006 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Ja też specjalistą od leżenia nie jestem. Napewno materace ze sprężynami kieszeniowymi są trwalsze. Ale zastanów się czy potrzebne są do pokoju gościnnego, chyba że masz zamiar mieć częstych gości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 01.03.2006 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Ja też specjalistą od leżenia nie jestem. Napewno materace ze sprężynami kieszeniowymi są trwalsze. Ale zastanów się czy potrzebne są do pokoju gościnnego, chyba że masz zamiar mieć częstych gości dla "zbyt częstych" gości to mam nadzieję że zostanie trochę styropianu z ocieplenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubus budowniczy 01.03.2006 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Mysmy swego czasu kupili 2 materace z 3 strefami sprezyny kieszonkowe 90 cm szerokości w BRW jak dobrze pamietam po 328 zl w czerwcu 2005r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 01.03.2006 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Zapomniałam dodać, że cena materaca jest z 40% bonifikatą + 4 % za jednorazową wpłatę. Bo w sklepie tej samej firmy jakiś czas temu widziałam materac za 600 zł tylko pod nazwą TEXEL a on podobno jest gorszej jakości od tego o którym pisałam wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 01.03.2006 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Witam, po dłuższej przerwie, zanim nadrobię lekturę chciałem się pochwalić, że odebraliśmy nasz projekt od architekta i już od wczoraj leży w starostwie. A tymczasem nie czekając na pozwolenie na budowę rozpoczeliśmy prace ... oto efekt http://radoslaw.futera.fm.interia.pl/nodel001.jpg Jak mrozek zwiąże cegiełki, to będziemy kontynuować. Mam nadzieję, że przykryjemy przed wiosną. Będzie surowy otwarty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 01.03.2006 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Witam, po dłuższej przerwie, zanim nadrobię lekturę chciałem się pochwalić, że odebraliśmy nasz projekt od architekta i już od wczoraj leży w starostwie. A tymczasem nie czekając na pozwolenie na budowę rozpoczeliśmy prace ... oto efekt http://radoslaw.futera.fm.interia.pl/nodel001.jpg Jak mrozek zwiąże cegiełki, to będziemy kontynuować. Mam nadzieję, że przykryjemy przed wiosną. Będzie surowy otwarty Czym chcecie ogrzewać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 01.03.2006 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Czym chcecie ogrzewać ? Hmmm, sam nie wiem, czy to dobrze postawione pytanie? Czym chcemy chłodzić? Mam nadzieję, że natura nam jeszcze pomoże przez kilka dni, a potem córeczka się znudzi, więc problemu nie będzie. Chciałem budować wyżej, ale ciężar ściany ją przewracał. Zaprawa musi związać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 01.03.2006 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Żarty, żartami, ale zobaczymy, czy będziemy normalnym czy szczególnym przypadkiem? Czas pokaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 02.03.2006 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Borf,ale Ci fajnie.... .Ja ponoć jutro będę mogła odebrać dokumenty od prokektanta i złożyc w starostwie,ale to tylko ponoć.Ile trzeba czekać w starostwie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czajni_K 02.03.2006 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Witam serdecznie. Jak miło Was poczytać aja myślałem, że to tylko mój architekt jest tak szybki .Jako że jestem tu pierwszy raz to się przedstawię : Piotrek a Nasz Domek będzie wyglądał jakoś tak:http://www.archipelag.pl/switch_obj.php?KatID=3990400&KlasaID=3&ObjID=432&CanBack=1 Działeczkę mam w Jakubowicach ( Pivoski będziemy sąsiadami) za dworem Anna. Mam pytanie, czy ktoś z Was ma lub planuje wentylację mechaniczną z odzyskiem ciepła?? Ja poważnie się nad tym zastanawiam. Pivoski co planujesz u siebie na działce szambo czy POŚ, parę dni temu wyczytałem, że w każdej gminie do 2100 r powinna byc kanalizacja - ciekawe jak to w praktyce będzie wyglądało?? pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 02.03.2006 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Pivoski co planujesz u siebie na działce szambo czy POŚ, parę dni temu wyczytałem, że w każdej gminie do 2100 r powinna byc kanalizacja - ciekawe jak to w praktyce będzie wyglądało?? UM lublina ktory u mnie zawiaduje moze nie zdazyc jak ich znam WITAM SERDECZNIE i powodzenia zycze PS. bardzo ładny dom (bo "domek" to raczej nie jest ... hihhihihi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 02.03.2006 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Witaj Czajniku (mogę tak ?), dom faktycznie piękny, ale jak napisał Pawson dom nie domek. Jeśli chodzi o tą kanalizację to jeśli nie pomyliłeś się i faktycznie do 2100 roku mają być skanalizowane wszystkie gminy to nas to i tak nie dotyczy, ewentualnie naszych dzieci i wnuków. A jeśli chodzi o 2010 to jakoś w czarnych barwach to widzę , niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts