irek95 03.03.2006 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Witam ponownie,projekt już mam, więc chyba zaczniemy w tym sezonie. Wszystkich, którzy mogą polecić ekipę budowlaną proszę o namiary na priv.Krzch - ja również poproszę o namiar na architekta (jeszcze nie wiem, czy dogadam się z tym, z którym jestem wstępnie umówiony). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna99 03.03.2006 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 [Mam pytanie: ile płaciliście za punkt hydraulikowi??jak macie rozwiazane odprowadzenie wody z garażu. ja na razie nie zrobiłem kratki na środku, jedynie spadek w stronę drzwi, natomiast sprzedawca bramy odradzał mi takie rozwiązanie gdyż w zimie woda będzie podchodzić pod uszczelkę bramy i przy otwarciu może się rozerwać. Pozdrawiam Coś ok. 80pln za punkt. W garażu też nie mam kratki, tylko spadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 03.03.2006 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Kazber,wstępnie mam.Można podnieść ścianę kolankową o maximum 40 cm i wtedy uzyskujesz dużą powierzchnię,no trzeba trochę wydłużyć konstrukcję drewnianą dachu.Mnie to nie jest potrzebne.Mam rozrysowane wersje 2 malutkich pokoików-ot,przyjedzie dziecko na noc to ma sypialenkę z łóżkiem,szafeczką i okienkiem;łazienki i trzeciego pokoju-na hobby męża.Prawdopodobnie to pomieszczenie zostawie otwarte,żeby nie tworzyć kolejnej klitki.Mnie się to podoba i w zupełności odpowiada moim obecnym potrzebom,nie chcę niczego na wyrost,bo,jak pisałam,terazniejsze 450 m2 daje mi w kość i jest bez sensu.Czekam na wycenę z Maxformu,Omegę już częściowo mam.Firma w Biłgoraju powiedziała,żebym przysłąłą dane do wyceny i na pewno będę miała taniej niż w Lublinie,mimo odległości.Ciekawe,wyślę im. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 03.03.2006 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Witam Ja w projekcie w garazu tez mam tylko spadek bez kratki Materialy niestety musze kupic juz teraz, bo puzniej to kompletnie niebede miala takiej mozliwosci, chyba ze przez telefon. Na targi lubelskie tez bym sie chetnie wybrala, lecz niestety 16 to ja sie wybieram ale na Krasnickie i raczej na targi to ja nie zdaze wyjsc. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 03.03.2006 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Jeśli chodzi o hydraulika - umawialiśmy się na całość prac, łącznie z montażem kotła, nie za punkt. Cenę jednostkową mam w przypadku podłogówki - około 80/m2 z robocizną i materiałem. Nie wiem, czy to dużo, czy mało Architekta wnętrz na razie nie planujemy - za to człowieka który zrobi projekt ogrodu i częściowo wykonawstwo - jak najbardziej tak. Mogę polecić - bardzo sensowny i niedrogi chłopak W garażu będzie kratka na środku, odprowadzenie do studzienki chłonnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzch 03.03.2006 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Halo Irek Namiary przeslalem Ci na priv Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czajni_K 03.03.2006 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Witam baba_budowniczy jak możesz to poproszę namiary na projektanta ogrodu na priva.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzch 03.03.2006 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 W ogrodzie bedzie szalał mój teść Nie mogę odebrać mu tej przyjemności to jego hobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 03.03.2006 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Witam baba_budowniczy jak możesz to poproszę namiary na projektanta ogrodu na priva. pozdrawiam Wysłałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubus budowniczy 03.03.2006 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Architekta wnętrz na razie nie planujemy - za to człowieka który zrobi projekt ogrodu i częściowo wykonawstwo - jak najbardziej tak. Mogę polecić - bardzo sensowny i niedrogi chłopak Baba przyślij i nam namiary na tego projektanta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 03.03.2006 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Architekta wnętrz na razie nie planujemy - za to człowieka który zrobi projekt ogrodu i częściowo wykonawstwo - jak najbardziej tak. Mogę polecić - bardzo sensowny i niedrogi chłopak Baba przyślij i nam namiary na tego projektanta Poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubus budowniczy 03.03.2006 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Architekta wnętrz na razie nie planujemy - za to człowieka który zrobi projekt ogrodu i częściowo wykonawstwo - jak najbardziej tak. Mogę polecić - bardzo sensowny i niedrogi chłopak Baba przyślij i nam namiary na tego projektanta Poszło dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 03.03.2006 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Witajcie nowi i starzy. Mam pytanie do "zaawansowanych" - czy korzystalicie z porad lub pomocy w aranżacji wnętrz? Ceny sš kosmiczne, ale może słyszelicie o kim, kto np. niekoniecznie wykonuje projekty, a np. jest w stanie odpłatnie doradzić. A może kto robi to niedrogo? Mam doć tej kombinatoryki, gdzie gniazdka, jakie szafy, ile blatów... No, co ziemniak to decyzja... Wiesz, że miałam takiego plastyka po aranżacji wnętrz. Narysował mi odręcznie i komputerowo projekt łazienki, projekt sufitów, płytek na podłodze, kominek. Na pewno się przydało. Ale to nie obeszło się od błędów (mój słynny sufit, który de facto już zdemontowałam bo wyszedł mi salon na wys. 2,35 a w łazienkach zobaczymy). Teraz już wiem, że do końca nie można zaufać. Chyba, że bierze się naprawdę profesjonalne biuro, ale to pewnie kosztuje sporo kasy. Ja za to wszystko zapłaciłam 500pln. Tajoj! To Twój sufit tak plastyk wymalował? Ja własnie potrzebuję konsultacji od jakiegos domorosłego, bo na profesjonalene biuro... ech, kasy zbrakłoby na to co zaprojektuje (( Może przeslij mi na priv namiary. Pogadam z nim, choć ten Twój sufit.. A może kto jescze ma dowiadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturgotkiewicz 03.03.2006 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Witam wszystkich jeszcze nie pojechaliśm, dzisiaj byliśmy na rozmowie w sprawie dachu.Wczoraj rozmawialiśmy z panem od więżby dachowej i za dom o pow.230m i garaż 60 m powiedział nam łącznie 5200 zł za metr wychodzi jakieś 17 zł?????? A co do krycia to gość za krycie dachówką liczy sobie 20 zł za metr i 8 zł za metr obróbki to w naszym przypadku wychodzi jakieś 8500 zł i to mi się wydaje trzoszkę dużo ale może sie mylę proszę napiszcie jak to wyglądało u was. Miałem gości za 30 zł od metra za wszystko ale chyba z nich zrezygnuje bo lubią sobie łyknąć a ja takich nie lubię.A nie chiałbym ich łapać jak będą pokolei spadać z dachu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 03.03.2006 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Artur my byliśmy umówieni na kwotę 4300 za prosty, dwuspadowy dach o powierzchni mniej więcej 140m2, więc twoja cena wydaje się być bardzo atrakcyjna. Jednak porozmawiaj z wykonawcą czy ta cena to napewno wszystko, żeby później nie okazało się, że za coś jeszcze sobie dolicza. I pooglądaj dachy, które robiła ta ekipa, popytaj ludzi co o niej sądzą. Jeśli wszystko będzie ok to bierz ekipę i nie zastanawiaj się długo, bo różnica między 17 a 30 zł za m2 jest bardzo duża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 03.03.2006 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Chcę się pochwalić swoim drobniutkim sukcesem-dzisiaj złożyłam papiery w Starostwie . No i znowu weekend,ale ten czas szybko leci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturgotkiewicz 03.03.2006 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Artur my byliśmy umówieni na kwotę 4300 za prosty, dwuspadowy dach o powierzchni mniej więcej 140m2, więc twoja cena wydaje się być bardzo atrakcyjna. Jednak porozmawiaj z wykonawcą czy ta cena to napewno wszystko, żeby później nie okazało się, że za coś jeszcze sobie dolicza. I pooglądaj dachy, które robiła ta ekipa, popytaj ludzi co o niej sądzą. Jeśli wszystko będzie ok to bierz ekipę i nie zastanawiaj się długo, bo różnica między 17 a 30 zł za m2 jest bardzo duża. Witam ponownie. Zdecydowaliśmy się w końcu na jeszcze inna ekipę w sumie za nasz dach 230 m i jak to ten gość okreslił bedzie należał do tuch droższych wyszło nam za wszystko tzn od więźby po pokrycie okucia i rynny 8000 zł i w tej cenie ma być też zrobiony garaż pow dachu na to 64 m. Wiem jak oni robią dachy bo już wcześniej widziałem i jest OK.Tak wiec możemy juz jechać bo fachowców już mamy.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czajni_K 03.03.2006 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Hmmm To ca ja mam powiedziec?? 385 m kw. w karpiówce Moze ktoś z Forumowiczów moze polecic dobrego specjalistę od dachów?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 03.03.2006 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Mogę,ale chcą 50 zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 03.03.2006 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Wielkie dzięki za odzew odnośnie odpływu w garażu i ceny hydraulika. mój bierze 60 PLN/punkt, czyli wyglada że jest OK. Jakośc tez już wczesniej była przeze mnie sprawdzona.Z tym garażem zostawię spadek i odpuszczę tą kratkę, z tego co widzę część z Was tez tak ma i jest OK. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts