Pivoski 06.03.2006 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Czyli jest nas już trzech, może ktoś jeszcze się przyłączy Gdzie budujesz Ty Docart to wiem, a Czajni_k gdzie dokładnie buduje? Witam A ja mam działkę - za dworem Anna ok.100m ulica w lewo i za ok 100 m znowu w lewo.. No tak - jest Nas Trzech z kol. Jakubowice Dzisiaj pojezdziłem trochę z rodzinką i pooglądalismy dachy z karpiowki , no i decyzja zapadła - miedziana angoba - całe szczęście bo to jedna z tych tańszych. docart - w jeden sezon to raczej niedam rady. W tym roku planuje stan surowy otwarty. pozdrawiam Jeśli to pierwsza asfaltówka w lewo za dworem Anna to ja też tam buduję tylko jakieś 200m i po prawej. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pivoski 06.03.2006 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Witajcie nowi i starzy. Hi, hi!!! Punkt widzenia zalezy jednak od punktu siedzenia. Moje panie chcš 50zł/m2 i jeszcze spuciły 12proc. To wychodzi TANIO!!! Zzaraz mnie brzuch rozboli ze smiechu na moje 80m2 parteru - bez łazienek. Oni powariowali zupełnie. Mariucha! Jak będziesz znał szczególy, to bardzo proszę o kontakt. Może Twoja będzie miała lepszš ofrtę. Ja wymiękłam sama przy tych niuansach, ale wcišż prowadzę wojnę wewnętrznš. Może jednak dam rade sama? No kurcze, niby nikt nie mowił, że będzie łatwo... A sprawdzone te Twoje projektantki, tzn czy ktoś Ci je polecał? Jeśli tak może jakieś namiary poproszę . Zapomniałem dodać że te 100zł/m w moim przypadku to z tzw dozorem projektanta na budowie tego co robią "fachowcy"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 06.03.2006 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Wierze ze dasz rade sama i zycze Ci tego. W koncu to Twoj dom i Ty ze swoja rodzina bedziesz w nim mieszkac. Ten dom musi byc czastka Ciebie aby mogl zyc. Jego wnetrze powinno byc stworzone przez Ciebie aby oddawalo Twoja dusze. Czyz branie architekta to nie snobizm? Czy ja mam malowac sciany na kolory wybrane przez dekoratora wnetrz, czy te ktore lubi moja rodzina i ja? A moze to tak wypada. Ten mi robil projekt domu, ten projektowal wnetrza a tamten ogrod. O cholerka to my pojdziemy z torbami bo mamy w sumie ponad 0.5 ha. Dziwne to w kraju gdzie ludzie umieraja bo nie stac ich na zakup opalu. W kraju gdzie 95% uwaza sie za katolikow... Sorry, nie bierzcie tego personalnie. To tak na marginesie przeczytanego artykulu na temat ostatnich mrozow na lubelszczyznie. Bylo tam min. o 21-letnim mlodziencu, ktorego obumarli rodzice, siostra sprzedala majatek i z cala kasa wyfrunela w sina dal. Chlopaca znaleziono na polu, zawstydzonego swoja nedza /dobrze ze przy ognisku/. Pozdrawiam, Kazik Kazik - chyba jednak się zagalopowałeś nieco za daleko . W USA podejrzewam, że takiego "biednego chłopca" też wcale nie musiałbyś długo szukać. Zresztą w USA człowiek który ma 21 lat to dorosły facet a nie "biedny chłopiec, w Polsce zresztą też ;)Kwestia co jest fanaberią a co nie jest bardzo śliska i lepiej zostawmy ten temat. Idąc tym tropem już sama idea budowy domu to fanaberia, bośrednia krajowa w katolickim kraju nie ma nawet mieszkania w bloku I jeszcze jedna uwaga - robienie projektu czegokolwiek nie oznacza, że w wyniku dostaniemy nowobogackie cudeńko, ale koncepcję przemyślaną przez kogoś, kto widział nie zdjęcia w gazetach, a ze 100 realizacji. W przypadku ogrodu ja np jestem kompletnym laikiem i trudno by mi było samej wymyśleć, gdzie co posadzić i jak rozplanować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna99 06.03.2006 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Kazber.Zaczynasz jakąś prowokację. Nie zazdrość nam, że jesteśmy w Polsce i mamy możliwości zarobienia tylu pieniędzy, że stać nas na budowę a także na dekoratorów wnętrz. Chyba dawno wyjechałeś z Polski i przyzwyczjony jesteś do tego, że było równo i sprawiedliwie, i nikt się nie wychylał. Teraz jest więcej możliwości i jak można, to trzeba z nich korzystać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 06.03.2006 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Czajni_K niewiem ile za m2, bo to trudno policzyc ale napisze ci tak: Powiezchnia dachu 255m2, gasiory proste, gasiary skrajne 6szt, trojniki 3szt. =12600. Akcesoria dachowe tj uszczelki, tasmy, grzebienie= 3000, Blacha, sruby=1300 Folia TYVEK solid 3000g=1300 Sumujac to wszystko 18200 No i wiadomo trzeba do tego jeszcze okna, w moim przypadku szt 7= 9300, Fakro 78/140 FTP-V System rynnowy, jesli Lindab to 3800, a jesli Scala plastik to 2200, jeszcze zesmy niezdecydowali. Pozdrawiam Ps. jestem kobieta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzch 06.03.2006 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Witam wszystkich po weekendowej przerwie Irek przesłałem Ci namiary na ekipę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 06.03.2006 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Fizyk byles w WW na spotkaniu, mi niestety lekarz niepozwolil sie ruszac z domu wiec siedze i sie nudze Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazber 06.03.2006 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Kazber. Zaczynasz jakąś prowokację. Nie zazdrość nam, że jesteśmy w Polsce i mamy możliwości zarobienia tylu pieniędzy, że stać nas na budowę a także na dekoratorów wnętrz. Chyba dawno wyjechałeś z Polski i przyzwyczjony jesteś do tego, że było równo i sprawiedliwie, i nikt się nie wychylał. Teraz jest więcej możliwości i jak można, to trzeba z nich korzystać. Bron Boze to nie jest prowokacja i zazdrosc. Napisalem pod spodem- prosze nie brac tego personalnie. Wlasnie bylem po lekturze gazety. Jesli chodzi o uczucie zazdrosci to bylo i jest mi ono obce. Tak zostalem wychowany. Mamy tutaj nie tak wiele ale jestesmy bardzo szczesliwa rodzina. Szczescie wedlug nas nie zalezy od tego co sie posiada. Znam ludzi bardzo bogatych i sa oni bardzo nieszczesliwi. Czy mam im tego zazdroscic. Ja lubie sam tworzyc, improwizowac aby na koniec powiedziec- to moj dom. Oczywiscie konsultuje sie zawsze z fachowcami i wiele czerpie z ich podpowiedzi. Jesli kogos tym tekstem urazilem to bardzo przepraszam. Naprawde nie doszukujcie sie zlosliwosci z mojej strony. Zycze Wam wszystkim jak najlepiej gdyz ja tez jestem na tym samym wozku. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzch 06.03.2006 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Czy ktoś widział ofertę obi na przydomową oczyszczalnię ścieków Co sądzicie o tej oczyszczalni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazber 06.03.2006 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Czy ktoś widział ofertę obi na przydomową oczyszczalnię ścieków Co sądzicie o tej oczyszczalni Witam, Jeszcze nie, ale chetnie skorzystam z Twoich rad i doswiadczen. Wiem , ze nie bedziemy na POS oszczedzac by pozniej placic za usuwanie problemow. Z drugiej strony nie jestesmy milionerami. Bedzie decydowac jakosc produktu. wykonanie i na koncu cena. Raz jeszcze dziekuje za namiary architekta. Jestem juz po rozmowie z nim. Powiedzial, ze jesli papiery sa O.K. to do 4 tygodni wyrobi sie. Ja nadal jestem zainteresowany pompa ciepla i przed wylewka chcialbym taka opcje miec / na naszej dzialce nie ma gazu i nie wiedza kiedy bedzie/. I tutaj pjawil sie problem poniewaz facet nie zna tematu. Nie wiem jak to rozgryzc z odleglosci tysiecy mil. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czajni_K 06.03.2006 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Czajni_K niewiem ile za m2, bo to trudno policzyc ale napisze ci tak: Pozdrawiam Ps. jestem kobieta Witam Aik wybacz moja pomyłkę Ja tez dostałem ofertę z Maxformu na dachówkę i jest tam w poz 1 cena za 1 mkw, niemam tej oferty przy sobie (lezy sobie w samochodzie) ale jest tam cos ok 41 zł za 1 m kw.netto, a na 1mkw wypada 35 szt , czyli 1,17 zł netto za sztukę - jesli dobrze zapamietałem Szczególy wyślę Ci jutro na priva. Budujecie w Świdniku?? Jadę jutro do OBI obejrzec tą oczyszczalnię pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 06.03.2006 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Czajni-K zgadza sie jest to wyszczegulnione i rozbite na poszczegolne elementy tj dachowka, gasiory itd ale sa wtedy podane ceny przed rabatem Najlepiej to ja ci to poprostu napisze D. podst. KERA-PFANNE 12szt/m2, 258m2=11200 Gasior prosty 142szt=3160 Gasior skrajny 6szt=435 Trojnik 6szt=1000 Sumujac wszystko razem= 15800, po rabacie 12600, Wiec tak naprawde to niewiem ile to wyjdzie za m2 samej dachowki a niechce wprowadzac cie w blad Ps za pomylke sie niegniewam przeciez niewiedziales A co do lokalizacji to konkretnie jest to Krepiec kolo Swidnika. Pozd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzch 06.03.2006 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Ta oczyszczalnia jest w broszurce kosztuje 2900 komplet oferta wazna do 16.03 potem ma kosztowac 3600 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 06.03.2006 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Chcę wiosny i ... nowego pracodawcy A tak przy okazji witamy Nowych Gości... jak tak dalej pójdzie to będziemy rezerwować parking nad zalewem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Buczek1 07.03.2006 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Cześć!!!!dawno się nie odzywałem, ale żonka była na operacji tarczycy i teraz jest ok i mamy trochę spokoju.Projekt indywidualny wyszedł pięknie, architekt jest świetny wszystko tak jak sobie wymarzyliśmy.W czwartek papiery na ZUD.Coraz blizej do budowy.Nie mozemy sie juz doczekać.Pozdrawiam wszyskich serdecznie BUCZEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna99 07.03.2006 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Nie wysyłajcie wszystkich informacji na priva. Tam niech będzie nr telefonu i nazwisko, jeżeli to osoba prywatna. Jeżeli chodzi o firmę, to co za tajemnica z telefonu, który można znależć na stronach lub ulotkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 07.03.2006 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Cześć!!!! dawno się nie odzywałem, ale żonka była na operacji tarczycy i teraz jest ok i mamy trochę spokoju. Projekt indywidualny wyszedł pięknie, architekt jest świetny wszystko tak jak sobie wymarzyliśmy.W czwartek papiery na ZUD.Coraz blizej do budowy.Nie mozemy sie juz doczekać. Pozdrawiam wszyskich serdecznie BUCZEK Buczek1 to życzę żonie zdrowia i wam obojgu szybkiego otrzymania pozwolenia na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 07.03.2006 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Czyz branie architekta to nie snobizm? Czy ja mam malowac sciany na kolory wybrane przez dekoratora wnetrz, czy te ktore lubi moja rodzina i ja? A moze to tak wypada. Ten mi robil projekt domu, ten projektowal wnetrza a tamten ogrod. O cholerka to my pojdziemy z torbami bo mamy w sumie ponad 0.5 ha. Dziwne to w kraju gdzie ludzie umieraja bo nie stac ich na zakup opalu. W kraju gdzie 95% uwaza sie za katolikow... Sorry, nie bierzcie tego personalnie. To tak na marginesie przeczytanego artykulu na temat ostatnich mrozow na lubelszczyznie. Bylo tam min. o 21-letnim mlodziencu, ktorego obumarli rodzice, siostra sprzedala majatek i z cala kasa wyfrunela w sina dal. Chlopaca znaleziono na polu, zawstydzonego swoja nedza /dobrze ze przy ognisku/. Pozdrawiam, Kazik Też myślałam tak jak Ty. Zobaczysz jak dojdziesz do podejmowania decyzji, gdzie gnizdko i ile ich w każdym pomieszczeniu, jak zagospodarować kąt, żeby było funkcjonalnie, czy takie oświetlenie wystarczy, czy zmiesci się umywalka, w którą stronę otwierać drzwi. ... ech, nie zliczę tego. Każdy problem pojedynczo niby żaden, ale zebrać to do kupy, żeby miało sens, wcale nie jest łatwe. Jesli chodzi o kolor ścian, to najmniejszy problem! Oczywiście mozna radzić sobie samemu, ale chodzi własnie o to, żeby było tak jak chcę, a nie tak jak się uda. Niestety, odkryłam, że nie umiem osiągnąć zamierzonego efektu własnymi sposobami i potrzebuje rady. Od snobizmu jestem daleka - wciąż jeżdżę starym wartburgiem Pozdrawiam Moni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 07.03.2006 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 A sprawdzone te Twoje projektantki, tzn czy ktoś Ci je polecał? Jeśli tak może jakieś namiary poproszę . Zapomniałem dodać że te 100zł/m w moim przypadku to z tzw dozorem projektanta na budowie tego co robią "fachowcy"... Z polecenia są. Wychodzi na to, że ceny identyczne, bo moje za nadzór biorą drugie 50zł/m2. Negocjace cenowe nie są łatwe. Mój mąż strasznie się wkurza, bo też jest niezła fachura (choć w innej dziedzinie) i wychodzi mu, że powinien brać z 5 razy tyle co bierze, bo jego robota jeat ważniejsza i wymaga większych kwalifikacji! Namiary ślę na priva. Justyna Popytaj! Czekam od was na inne namiary Dzięki Moni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 07.03.2006 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Buczek,pozdrowienia dla połowicy i cierpliwości "papierowej"-oj,mnie była potrzebna,zresztą nadal jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts