MaPi 07.03.2006 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Od snobizmu jestem daleka - wciąż jeżdżę starym wartburgiem Pozdrawiam Moni O to tak jak my. Może założymy wątek wartburgowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 07.03.2006 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 O to tak jak my. Może założymy wątek wartburgowy? Mój mąż liczy na to, że po budowie zostanie (sic!!!) mu trochę kasy i kupi sobie lepszy, więc w spadku dostanę felicję. Ale póki jeszcze moja limuzyna nie stoi na kołkach to może byc nawet fan klub. Zeby tylko ogrzewanie lepiej działało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 07.03.2006 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 O to tak jak my. Może założymy wątek wartburgowy? Mój mąż liczy na to, że po budowie zostanie (sic!!!) mu trochę kasy i kupi sobie lepszy.... A my oboje liczymy na to, że po budowie zostanie troszkę kasy na coś lepszego, ale jak narazie to tych pieniążków coraz mniej i mniej . Więc pewnie zostaniemy z warbikiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pivoski 07.03.2006 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Czy ktoś z was robił może jakieś większe zakupy materiałów w składach na ulicy Krochmalnej (są tam dwa obok siebie - chyba Krochmalna 36 i 36A)? Ostatnio rozglądam się ostro za tanimi składami materiałów budowalnych i stwierdziłem że właśnie w obu tych składach (mają identyczne ceny) wiele rzeczy jest w znacznie niższej cenie niż u innych, ale jak wspomniałem w jakimś innym składzie że ma drogo bo właśnie we wspomnianych wyżej składach jest taniej to usłyszałem że "e panie tam to cygan handluje i ma materiał drugiego gatunku..." Czy ten droższy sprzedawca miał tylko "specyficzne" podejście do marketingu czy rzeczywiście te składy na Krochmalnej są nienajlepsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 07.03.2006 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 KRZCH ja jestem bardzo ostrozna jesli chodzi o oferty typu kupuj teraz bo za chwile bedzie drozej, dzieki temu uniknelam kupna robena w cenie creatona, i jeszcze kilku innych rzeczy.A jesli chodzi o Obi to unikam jak ognia lub zarazy wysokie ceny niewspolmierne do jakosci, a jak cos jest w promocji to jest fatalnej jakoscRaz sie nadzialam, wiecej wole nietracic pieniedzy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caravaggio 07.03.2006 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Witam, co do składów na Krochmalnej-polecam BUDMIX- cały niemal dom z nimi wybudowałem i jakoś stoi:) zreszta sasiadka tez od nich brała materiały na ocieplenie i mimo jakiejs wpadki z materialem-przyjechal przedstawiciel i wymienil im caly grunt, a stary zostawil w prezencie. Chociaz ... wlasciwie jestem ciemnej karnacji...moze z tymi Cyganami... Co do Obi-to jeśli chodzi o promocję-to nawet BUDMIX czasem siadał-pamiętam klej do terakoty-cena była nie do przejscia nawet z ich rabatami. Więc warto i tam czasem zajrzeć,choć zgadzam się że z daleko posuniętą ostrożnością-obok takiej super promocji czasem znajdowaliśmy inną super promocję-2 razy drożej niż w innych sklepach. pozdrawiam wciąż wykańczając siebie i otoczenie(czyt. dom:) caravaggio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stmara 07.03.2006 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 czeć ALL ! ! ! do Pivovski: składy na krochmalnej (budmix i syke) to faktycznie chyba najtansze w lublinie składy budowlane ale... 1. towar musisz kupić i zabrać od ręki - nie składujš na swoim placu - no może przez tydzień! 2. płatne najczeciej gotówkš - mogš rozłożyć na dwie raty płatne w cišgu 14 dni - ale bardzo tego unikajš 3. majš własny transport ale często zajęty-czesto smi decydujš kiedy dostarczyć towar 4. o rozładunku nie ma mowy - na działce musisz sobie rozładowac towar we własnym zakresie - jesli chodzi np. o BK to na paletach nie majš -tylko "luz", wiec widlaczek odpada 5. należy pytać o cenę w obydwu składach i to najlepiej bezporednio w biurze jednego i drugiego, bo choć ostatnio oddzielili się płotkiem to nadal praktykujš podbieranie klientów z konkurencji. bioršc pod uwagę, że inne firmy sš w stanie załatwić materiał niewiele drozej ale mogš przetrzymać dłuzej na placu,wstrzymać się z płatnociš lub wziać tylko zaliczkę, w cenie majš transport i rozładunek (i nawet czasem odiór nadwyżek z załadunkiem) a jeli dostarczajš to sš raczej słowni i mniej-więcej terminowi, to uważam,ze powiniene dobrze pomyleć nad zakupami w tych składach i nie sugerować się wyłacznie cenš materiałów. Na jakoć bym tu nie narzekał, bo handlujš tym samym co inni. osbicie kupowałem tam nie wiele, ale to co kupowałem kosztowało mnie sporo nerwów i wielkš łaskę pana kerownika jednego z tych składów. Jednak nie wykluczam tam kolejnych zakupów! choć słyszałem,ze od lat sš niereformowalni w pewnych kwestiach. ale zmarudziłem kwestię... POZDRO szczególnie dla "KRĘPCOKÓW" ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubus budowniczy 08.03.2006 00:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 Hej wszystkim Osobiście kupowałem w syke - bloczki a reszta to raczej drobnica. Teraz jak mam kupić coś na budowę z takich rzeczy jak np. cement to tam z transportem bywają problemy, ale jakoś się dogadywałem nawet na drugi dzień z godzina już trudniej. Raz się mocno ślizgnęli z dostawą po za tym przypadkiem nie było tak źle. Jak zaczynasz szukać cen po hurtowniach zacznij stamtąd i dopiero goń do innych, niech się sprężają i jak dadzą niższą cenę to super . Co do jakości trudno mi powiedzieć trzeba uważać jak wszędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 08.03.2006 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 Stmara no zadziwia mnie to co piszesz o bud mixie Ja sobie bardzo chwalę współpracę z nimi zwłaszcza z panią Basią Wszystkie zamówienia na telefon. Żadnych zaliczek. Dostawy terminowo - no raz się moooocno śliznęli chyba ze 3 godziny i mi kolegów komary trochę pocięły jak czekaliśmy na rozładunek Ze 2 razy się zdażyło że cement zamawiałem na cito bo nie zajrzałem w porę nba budowę a ekipa w nadziei że zabraknie nie dała znać. Zanim ja zdążyłem się ogarnąć i dotrzeć na działkę samoochodzik z towarem już czekał ku "uciesze" ekipy" Co do płatności z odroczonym terminem - żaden skład nie praktykuje tego do świeżego klienta! Czasami nawet kilkadzesięt tys. wydane nie jest argumentem. No chyba że prywatnie zna się właściciela Co do syke ... no nie polubiłem ich i już łapacz w bramie i traktowanie mnie jak starego znajomego jakoś mnie nie ujęło zbytnio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna99 08.03.2006 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 Monika B Dzwoniłam do tego Mojego Gościa, miał oddzwonić ale jeszcze tego nie zrobił. Dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 08.03.2006 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 Justynko! Jestem cierpliwa. MaPi. Ja bardzo chciałabym na przyszłą zimę zmienic auto, własnie ze względu na zimne wnętrze . Jednak jeżdżę na gazie (i to bezalkoholowym ), więc to taniocha. Kas też jednak topnieje. Gdzie zakupujecie asortyment i robicie naprawy? Pivoski. Ja kupowałm tam tylko klinkier w super cenie i bez problemu, ale nie było tego wiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 08.03.2006 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 W SYKE kupowaliśmy parę rzeczy, był jeden problem, ale za to grubszy, rozwiazany na naszą korzyść. Generalnie mają rzeczy tanie, podstawowe, staraja się namawiać na tańsze zamienniki którymi akurat handlują w dużej ilości. Nie mielismy problemu z dowozem czy płatnościami, chociaż w tamtym roku można było płacić przelewem, w tym-tylko gotówka lub okazanie potwierdzenia przelewu z banku - na jedno wychodzi - i tak trzeba sie tam przejechać zanim cokolwiek przywiozą . My z nich korzystamy - nasz majster ma z nimi dobre układy i bierze "na zeszyt" co trzeba. Generalnie - taki sobie składzik. Z Bud-Mixu nie korzystaliśmy, ale mój mąż wyraził zainteresowanie pania Basią po poscie dyzia hmmmm, zasadniczo pisałem o stronie biznesowej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 08.03.2006 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 Jak będziesz znał szczególy, to bardzo proszę o kontakt. Może Twoja będzie miała lepszš ofrtę. Ja wymiękłam sama przy tych niuansach, ale wcišż prowadzę wojnę wewnętrznš. Może jednak dam rade sama? No kurcze, niby nikt nie mowił, że będzie łatwo... OK, jak będę znał więcej szczegółów to coś napiszę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 08.03.2006 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 Czy ktoś z Was orientował sie i może wie z którym dostawcą najkorzystniej podpisać umowę na dostawę gazu z butli Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubus budowniczy 08.03.2006 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 Witam wszystkich Niestety nie, ja zamierzam mieć sieciowy gaz ale na targach ostatnio były jakieś firmy z tymi butlami gazowymi wiec może i teraz coś będzie. Serdeczne życzenia wszystkim kobietom budującym i nie tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 08.03.2006 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 Kupowalem w SYKE kilka rzeczy (cement, belit i jakas drobnice) ogolnie ok ale co do ich cen to bym nie przesadzal .... ja wiekszosc rzeczy bylem w stanei wylazic gdzies taniej ... chociaz moze mnie nie polubili albo chcieli naciagnac na wysokie ... nie wiem z transportem i jakoscia nie bylo problemow PS. Wymyslec ELEKTRYKE .... czy to da sie w ogole zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pivoski 08.03.2006 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 Dzięki wszystkim za informacje w sprawie składów na Krochmalnej, chyba jednak nie skorzystam na razie z ich usług gdyż zależy mi na kupnie teraz ale odbiorze towaru za jakieś 1,5-2 miesiące a u nich to raczej nie wchodzi w grę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubus budowniczy 08.03.2006 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 pawson - No łatwe toto nie jest, ale coś tam da się zrobić . Myśmy tak wymyślili, że teraz kasę trzeba na to wytrzasnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 09.03.2006 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 PS. Wymyslec ELEKTRYKE .... czy to da sie w ogole zrobic Pawson, odpuść sobie! Faradayem już nie zostaniesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna99 09.03.2006 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 Pawsonie. Zanim zabierzesz się za "wymyslanie" elektryki, zastanów się gdzie i jakie chcesz mieć lampy. I jaką one mają spełniać funkcję. Jak sobie to rozplanujesz, kumaty elektryk zacznie zadawać pomocnicze pytania, które (przynajmniej nas) naprowadziły na umiejscowienie wszelkich kontaktów. Chyba, że masz jakiś extra pomysł, który będzie wymagał od Ciebie już przemyslanej decyzji. Ja np. sobie wymyśliłam włącznik podświetlanych lusferków w wiatrołapie, przy wejściu. Elektrycy chcieli zrobić pstryczek bezpośrednio przy światełkach. Musieliśmy sobie wtedy wyjaśnić pewne wizje. Ale nie obeszło się bez przesuwania kontaktów. PAMIĘTAJ O ZDJĘCIACH PRZED TYNKAMI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts