forum_user 15.03.2006 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Uwaga - powiedzenie "nowy domek - nowy potomek" to szczera prawda Oj co prawda to prawda, ja też się przyznam A jeśli chodzi o targi to można by się było spotkać po nich, może w sobotę? MaPi - to widzę, że nie tylko w nas przycelowało - gratulki . Kiedy się spodziewacie gratulacji ? Pozostałym (zwłaszcza Dyziowi) sugeruję leciutką nadmiarowość w rozplanowaniu wnętrz - widać, że trasa przelotowa rzeczonych bocianów jakoś tędy prowadzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 15.03.2006 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 U nas gratulacje będzie można składać w drugiej połowie września. Ale za to jakiego tempa dostajemy, bo przed wrześniem chcielibyśmy się wprowadzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 15.03.2006 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 U nas gratulacje będzie można składać w drugiej połowie września. Ale za to jakiego tempa dostajemy, bo przed wrześniem chcielibyśmy się wprowadzić. A my we wrzesniu , także tempo przewidywane jeszcze lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 15.03.2006 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Uwaga - powiedzenie "nowy domek - nowy potomek" to szczera prawda Baba_B, MaPI wielkie gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!! czekamy na następne osoby, my mamy chwilowo przerwę Moja najmłodsza latorośl ma 2, 5 miesiaca http://img391.imageshack.us/img391/7488/14126835we.jpg Te dzieciaki to sama słodycz U nas wreszcie cos drgnęło na budowie, od dziasiaj ruszyła hydraulika. Za 2 tygodnie elektryk, potem tynki,tarasy, okna, brama garażowa. Ale chyba muszę kupić helikopter bo robi się takie błoto, że nie ma jak przejechać. Z Pani projektant jestem bardzo zadowolony, bo odnośnie łazienki podsunęła nam pomysły na które sam bym w życiu nie wpadł. Sam hydraulik potwierdził że wymyśliła fajne rozwiazanie, chociaż na początku miałem mieszane uczucia. Powiedzcie mi jak u Was liczyli punkty hydraulicy ( nie chodzi mi o koszt tylko o to, co było punktem). czy możecie mi polecić jakąś firme od alarmów - na razie mam oferty z Altesu i Solidu, chcę się jeszcze trochę rozeznać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 15.03.2006 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Ludzie,a co za bocianowe forum .Inne chyba mogą nam-wam pozazdrościć.B.B.,Mariucha-gratulacje!A maleństwo Mariuchy jest słodkie. Fachowcy mówią,żeby nie dawać styropianu więcej niż 14 bo grubszy to większy koszt który nijak się nie odnosi do zysku.Co Wy na to? Hasło-elektryk do bieżącej naprawy tablicy czy jakoś tak,ale rzetelny-czy ktoś może pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 15.03.2006 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 baba _b, mapi WIELKIE GRATULACJE ... my na razie dochodzimy powoli do siebie z 1 szt...ale za jakis czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 15.03.2006 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Mariucha zmniejsz troszeczke zdjecie bedzie lepiej widac, a i pozostale posty wygodniej czytac. Na targi sie wybieramy jesli oczywiscie dam rade jutro ide do lekarza i zobacze co on powie. Nowy domek, nowy potomek 100% skutecznosci, tylko nasz sie troche pospieszyl, domku jeszcze niema a potomek juz w przyszlym tygodniu (mam taka nadzieje) Baba budowniczy, Mapi gratulacje, na spotkaniu nic niemowilyscie zolzy jedne, zadna sie niepochwalila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 16.03.2006 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 he he a mundrołki w tivi i radio mydlą oczy że bociany to jakąś tam grypę czy cuś ... a toż one znacznie groźniejsze wirusy roznoszą i to z jakimi powikłaniami! Aik wasz potomek się nie pospieszył tylko rodzice się opóźnili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 16.03.2006 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 dostalem wycene wody i CO calego ... jezus maria ... ponad 25 tys lekko liczac i to juz po wszystkich mozliwych rabatach ... co wy na to ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 16.03.2006 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 dostalem wycene wody i CO calego ... jezus maria ... ponad 25 tys lekko liczac i to juz po wszystkich mozliwych rabatach ... co wy na to ?? Pawson jak nie napiszesz co ten kosztorys obejmuje i to szybko to stan przedzawałowy jak nic! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 16.03.2006 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 MaPi - GRATULACJE. Ja już sam nie wiem, czy sprawdza się powiedzenie: "Nowy domek ....", czy po prostu jest dużo sprawnych kolegów forumowiczów Uprzedze pytanie - u nas cisza .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 16.03.2006 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 dostalem wycene wody i CO calego ... jezus maria ... ponad 25 tys lekko liczac i to juz po wszystkich mozliwych rabatach ... co wy na to ?? Pawson jak nie napiszesz co ten kosztorys obejmuje i to szybko to stan przedzawałowy jak nic! wszystko ... wlacznie z kotlem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 16.03.2006 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 dostalem wycene wody i CO calego ... jezus maria ... ponad 25 tys lekko liczac i to juz po wszystkich mozliwych rabatach ... co wy na to ?? Pawson jak nie napiszesz co ten kosztorys obejmuje i to szybko to stan przedzawałowy jak nic! wszystko ... wlacznie z kotlem OKI pozostanę przy palpitacjach ... a wiesz Pawson, że taka przymiarka do kredytu pozwala przynajmniej w pewnym zakresie uniknąć niemiłych niespodzianek. Mi w kosztorysie dla banku ta pozycja wyniosła około 29tys. więc mocno się nie pomyliłem ... ale nie powiem mimo wszystko poziom adrenaliny się podnosi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna99 16.03.2006 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 Mnie same materiały, łącznie z piecem, wyniosły 25 tyś. (mam przed sobą faktury bo robię Vata). Do tego robocizna 80zł/pkt x 35pkt.Za punkt brał np. kibelek, umywalka, kabina, wanna i każdy grzejnik osobno. Do tego coś wziął za ogrzewanie podłogowe. Jakby nie licząc, masa pieniędzy na to pójdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 16.03.2006 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 MaPi - GRATULACJE. Ja już sam nie wiem, czy sprawdza się powiedzenie: "Nowy domek ....", czy po prostu jest dużo sprawnych kolegów forumowiczów Uprzedze pytanie - u nas cisza .... No wiesz Fizyk z takim stwierdzeniem to akurat nie jesteś trendi jak na ten moment hmmm czyżbyś sugerował ponadto modyfikację tej prastarej maksymy na coś w rodzaju: sprawny budowniczy stawia nowy domek, nim się przeprowadzi przybędzie potomek ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazber 16.03.2006 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 ...zycze aby narodzily sie juz na nowych smieciach a przede wszystkim zdrowe.Mam nadzieje,ze my juz sie nia zalapiemy. Mamy dwojke- Victoria 9 i Jacob 7 no i powazny wiek. Pamietam, ze juz nie mialem ochoty na dzieci ale Bogu dzieki zona mnie przekonala. Do swoich najpiekniejszych chwil w zyciu zaliczam uczestnictwo w rodzeniu. To bylo cos niesamowitego.Zamaiast Kubusia maiala narodzic sie Veronica, po zobaczeniu glowki odwrocilem wzrok i po chwili uslyszalem- o big boy!!! Myslalem, ze tam wykorkuje. Uczucie dzieki temu siegnelo zenitu tak jak przy rodzeniu Victorii. Jeszcze raz wszystkim grtuluje i prosze mamy aby uwazaly na siebie gdyz w budownictwie stresow nie brakuje. Zycze wszystkim milego dnia a sam udaje sie na spoczynek po wielogodzinnej lekturze watkow na temat wentylacji. Kazik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 16.03.2006 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 Dzięki wszystkim za gratulacje. Pawson u nas też wyszło coś ponad 20000, a domek przecież o około połowę mniejszy i bez podłogówki . No trudno. A co ze spotkaniem? Czy sobota komuś pasuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 16.03.2006 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 U nas też wyszło około 25 000 + podłogówka ok. 70/m z materiałem. Także wycena w środkowej strefie stanów średnich . Rozumiem, że kocioł nie-kondensacyjny... P.s. dolicz tyle samo na "biały montaż" i spółkę Fizyk - Ty się nie ciesz, w nas też nie powinno już przycelować . Zwłaszcza, że w dom dzielisz z fachowcem, który często ogląda słodkie maleństwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 16.03.2006 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 U nas też wyszło około 25 000 + podłogówka ok. 70/m z materiałem. Także wycena w środkowej strefie stanów średnich . Rozumiem, że kocioł nie-kondensacyjny... P.s. dolicz tyle samo na "biały montaż" i spółkę Fizyk - Ty się nie ciesz, w nas też nie powinno już przycelować . Zwłaszcza, że w dom dzielisz z fachowcem, który często ogląda słodkie maleństwa Ja się nie zarzekam. Lubię bociany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 16.03.2006 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 Dzień dobry - 100 lat mnie tu nie było Witam wszystkich Nowych i staruchów-bywalców również ale do rzeczy - potrzebuję namiarów na dobra i taniš ekipę brukarzy - kostkarzy którzy dodatkowo majš dobre upusty jeli chodzi kostkę Gdybyscie mieli sprawdzone kontakty to czekam niecierpliwie Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts