Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

Uwaga - powiedzenie "nowy domek - nowy potomek" to szczera prawda :o

Oj co prawda to prawda, ja też się przyznam :D

A jeśli chodzi o targi to można by się było spotkać po nich, może w sobotę?

MaPi - to widzę, że nie tylko w nas przycelowało ;) - gratulki :). Kiedy się spodziewacie gratulacji :)?

Pozostałym (zwłaszcza Dyziowi) sugeruję leciutką nadmiarowość w rozplanowaniu wnętrz ;) - widać, że trasa przelotowa rzeczonych bocianów jakoś tędy prowadzi ;)

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Uwaga - powiedzenie "nowy domek - nowy potomek" to szczera prawda :o

Baba_B, MaPI wielkie gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

czekamy na następne osoby, my mamy chwilowo przerwę :wink:

Moja najmłodsza latorośl ma 2, 5 miesiaca

http://img391.imageshack.us/img391/7488/14126835we.jpg

Te dzieciaki to sama słodycz :D :D

U nas wreszcie cos drgnęło na budowie, od dziasiaj ruszyła hydraulika. Za 2 tygodnie elektryk, potem tynki,tarasy, okna, brama garażowa. Ale chyba muszę kupić helikopter bo robi się takie błoto, że nie ma jak przejechać.

Z Pani projektant jestem bardzo zadowolony, bo odnośnie łazienki podsunęła nam pomysły na które sam bym w życiu nie wpadł. Sam hydraulik potwierdził że wymyśliła fajne rozwiazanie, chociaż na początku miałem mieszane uczucia.

Powiedzcie mi jak u Was liczyli punkty hydraulicy ( nie chodzi mi o koszt tylko o to, co było punktem).

czy możecie mi polecić jakąś firme od alarmów - na razie mam oferty z Altesu i Solidu, chcę się jeszcze trochę rozeznać :o

Ludzie,a co za bocianowe forum :p .Inne chyba mogą nam-wam pozazdrościć.B.B.,Mariucha-gratulacje!A maleństwo Mariuchy jest słodkie.

Fachowcy mówią,żeby nie dawać styropianu więcej niż 14 bo grubszy to większy koszt który nijak się nie odnosi do zysku.Co Wy na to?

Hasło-elektryk do bieżącej naprawy tablicy czy jakoś tak,ale rzetelny-czy ktoś może pomóc?

Mariucha zmniejsz troszeczke zdjecie bedzie lepiej widac, a i pozostale posty wygodniej czytac.

Na targi sie wybieramy jesli oczywiscie dam rade jutro ide do lekarza i zobacze co on powie.

Nowy domek, nowy potomek 100% skutecznosci, tylko nasz sie troche pospieszyl, domku jeszcze niema a potomek juz w przyszlym tygodniu (mam taka nadzieje) :wink:

Baba budowniczy, Mapi gratulacje, na spotkaniu nic niemowilyscie zolzy jedne, zadna sie niepochwalila :evil:

dostalem wycene wody i CO calego ... :o :o :o :o :o jezus maria ... ponad 25 tys lekko liczac i to juz po wszystkich mozliwych rabatach ...

co wy na to ??

Pawson jak nie napiszesz co ten kosztorys obejmuje i to szybko to stan przedzawałowy jak nic! :o

wszystko ... wlacznie z kotlem

OKI pozostanę przy palpitacjach ... a wiesz Pawson, że taka przymiarka do kredytu pozwala przynajmniej w pewnym zakresie uniknąć niemiłych niespodzianek. Mi w kosztorysie dla banku ta pozycja wyniosła około 29tys. więc mocno się nie pomyliłem ... ale nie powiem mimo wszystko poziom adrenaliny się podnosi :)

Mnie same materiały, łącznie z piecem, wyniosły 25 tyś. (mam przed sobą faktury bo robię Vata). Do tego robocizna 80zł/pkt x 35pkt.

Za punkt brał np. kibelek, umywalka, kabina, wanna i każdy grzejnik osobno. Do tego coś wziął za ogrzewanie podłogowe.

Jakby nie licząc, masa pieniędzy na to pójdzie.

MaPi - GRATULACJE.

Ja już sam nie wiem, czy sprawdza się powiedzenie: "Nowy domek ....", czy po prostu jest dużo sprawnych kolegów forumowiczów :lol: :lol: :wink:

Uprzedze pytanie - u nas cisza .... :wink:

No wiesz Fizyk z takim stwierdzeniem to akurat nie jesteś trendi jak na ten moment :wink:

hmmm czyżbyś sugerował ponadto modyfikację tej prastarej maksymy na coś w rodzaju:

sprawny budowniczy stawia nowy domek,

nim się przeprowadzi przybędzie potomek ...

:wink: :lol:

...zycze aby narodzily sie juz na nowych smieciach a przede wszystkim zdrowe.

Mam nadzieje,ze my juz sie nia zalapiemy. Mamy dwojke- Victoria 9 i Jacob 7 no i powazny wiek. Pamietam, ze juz nie mialem ochoty na dzieci ale Bogu dzieki zona mnie przekonala. Do swoich najpiekniejszych chwil w zyciu zaliczam uczestnictwo w rodzeniu. To bylo cos niesamowitego.

Zamaiast Kubusia maiala narodzic sie Veronica, po zobaczeniu glowki odwrocilem wzrok i po chwili uslyszalem- o big boy!!! Myslalem, ze tam wykorkuje. Uczucie dzieki temu siegnelo zenitu tak jak przy rodzeniu Victorii.

Jeszcze raz wszystkim grtuluje i prosze mamy aby uwazaly na siebie gdyz w budownictwie stresow nie brakuje.

Zycze wszystkim milego dnia a sam udaje sie na spoczynek po wielogodzinnej lekturze watkow na temat wentylacji.

Kazik

U nas też wyszło około 25 000 + podłogówka ok. 70/m z materiałem. Także wycena w środkowej strefie stanów średnich ;). Rozumiem, że kocioł nie-kondensacyjny...

P.s. dolicz tyle samo na "biały montaż" i spółkę ;)

Fizyk - Ty się nie ciesz, w nas też nie powinno już przycelować :lol: . Zwłaszcza, że w dom dzielisz z fachowcem, który często ogląda słodkie maleństwa ;)

U nas też wyszło około 25 000 + podłogówka ok. 70/m z materiałem. Także wycena w środkowej strefie stanów średnich ;). Rozumiem, że kocioł nie-kondensacyjny...

P.s. dolicz tyle samo na "biały montaż" i spółkę ;)

Fizyk - Ty się nie ciesz, w nas też nie powinno już przycelować :lol: . Zwłaszcza, że w dom dzielisz z fachowcem, który często ogląda słodkie maleństwa ;)

Ja się nie zarzekam. Lubię bociany :D

:D :wink:

Dzień dobry - 100 lat mnie tu nie było ;)

Witam wszystkich Nowych i staruchów-bywalców również :)

ale do rzeczy - potrzebuję namiarów na dobra i taniš ekipę brukarzy - kostkarzy :) którzy dodatkowo majš dobre upusty jeli chodzi kostkę ;)

Gdybyscie mieli sprawdzone kontakty to czekam niecierpliwie ;)

Pozdrawiam,