dyz 24.03.2006 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Dyziu, A więc to się zbiera koparką, a nie spychaczem - myślałem, że odwrotnie . No może nie do końca odwrotnie to jest takie 2 w jednym, z przodu spychacz z tyłu koparka i w zależności od dostępu i miejsca gdzie ma przerzucić obraca się raz tak raz tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 24.03.2006 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Dyziu ale piękny zielony placyk miałeś , a teraz błoto i gruz. Warto było niszczyć sobie działkę ? Ech, żeby jeszcze błoto... zapomniałaś chyba o tym białym g...e zalegającym od paru miechów Oj nic mi nie mów , ale zauważyłeś, że od dwóch dni jest na niebie ładne słoneczko? Może wiosna już w końcu do nas zawita. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 24.03.2006 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Ja mam ekipę umówioną na ręczne wykonanie wszystkiego to juz tak zostawię bo cena jest ustalona,ekipa wejdzie i wyjdzie .Strop też mam ręcznie w cenie ale jeszcze popytam o ile dłużej to będzie trwało,wtedy ew. umówię się na gruchę.Pan powiedział,żebym się nie gorączkowała,nie denerwowała,spokojnie,przed Świetami podjedziemy na działkę,on popatrzy,powie co mam i jak zrobić żeby przygotować działke do robót,materiałów nie zamawiać,on ma swoje doswiadczenia i kontakty i wszystko będzie się zamawiało na telefon w miarę potrzeby.Jak to ładnie brzmi,to po co ja się spalam i szukam skoro tu może być na spokojnie?Oh,żeby to było tak jak on mówi,to budowanie byłoby czystą przyjemnością.Czy ktoś z Was miał taka czystą przyjemność?Mam na myśli oczywiście przyjemność z budowania,o inne nie śmiałabym pytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 24.03.2006 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 szukam namiarow na kogos do zrobienia przylacza gazowgo ?? macie moze kogos ?? szymoszkowa ... ja tam radze pilnowac i pilnowac i samemu dbac o wszystko ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 24.03.2006 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 szukam namiarow na kogos do zrobienia przylacza gazowgo ?? macie moze kogos ?? szymoszkowa ... ja tam radze pilnowac i pilnowac i samemu dbac o wszystko ... Ja mam namiary do Moska, ale chyba Ci już dawałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 24.03.2006 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Ja mam namiary do Moska, ale chyba Ci już dawałam... dawalas ... dzieki ... teraz tylko znalezc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 24.03.2006 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Ja mam namiary do Moska, ale chyba Ci już dawałam... dawalas ... dzieki ... teraz tylko znalezc wysyłam Ci sms Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 24.03.2006 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Ja mam namiary do Moska, ale chyba Ci już dawałam... dawalas ... dzieki ... teraz tylko znalezc wysyłam Ci sms ja nie moge ale tempo thnx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 24.03.2006 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Ja mam namiary do Moska, ale chyba Ci już dawałam... dawalas ... dzieki ... teraz tylko znalezc wysyłam Ci sms ja nie moge ale tempo thnx akurat się zaplatałam przed kompem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 24.03.2006 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Ja mam namiary do Moska, ale chyba Ci już dawałam... dawalas ... dzieki ... teraz tylko znalezc wysyłam Ci sms ja nie moge ale tempo thnx akurat się zaplatałam przed kompem czyzby nadgodziny w domu ????? ... u mnie niestety tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 25.03.2006 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 Witam Nowych i Starych w końcu ruszyło choć pogoda do d... znaczy się do bani Parter - kabelki ułożone w dwa dni, pięknie idzie, 3 fachowców i co najważniejsze ... z głową. Zrobią instalację: elektr., telefoniczną, TV, audio, alarm, oświetlenie domu i ogrodu, domofon, brama itp. Zastanawia mnie rozwiązanie instalacji antenowej w domu. "Talerz" nie wystarczy, bo będę miał we wszystkich TV ten sam program... Muszę rozwiązać temat dodatkowej, połączonej w skrzynkę, instalacji TV naziemnej lub ... dekoder w każym pokoju ($$$). Zastanawialiście się nad rozwiązaniem, tam gdzie nie ma kablówki???? Pozdrófka Idkam, brawo, u mnie od poniedziałku ruszają te prace co u Ciebie, natomiast obecnie dobiegło do końca rozprowadzenie rurek. Powiem, że pani projektant dużo mi pomogła. Wziąłem ją również na 2 godz. do pomocy przy zaprojektowaniu punktów elektrycznych - polecam takie rozwiązanie niedrogie a pomocne Pozdrawiam Wszystkich budujacych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 26.03.2006 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 U mnie już dom jest zamknięty i w większości przygotowany do tynkowania (wszystkie potrzebne instalacje). Na poddaszu robią się karton-gipsy. Mam nadzieję, że przed Świętami uda się wpuścić tynkarza i poszłoby dalej... Kupilismy też styropian (podobno teraz są najlepsze ceny, od 1 kwietnia idzie do góry). Nie wiem, o ile dokładnie...Za to koszmarnie podrożała blacha wszelaka i stal Jeśli chodzi o antenę satelitarną, trzeba zainstalować jakieś chytre urządzenie (nazywa się to chyba separator sygnału - dowiem się dokładnie), żeby nie oglądać wszędzie Robota Giganta Jest też BŁOTO , na razie nie do opanowania - bez sensu jest sypać cokolwiek przed kopaniem rowów pod przyłącza. Nasz samochód wygląda jak po rajdzie enduro - uciapane błotem jest WSZYSTKO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 26.03.2006 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Witam Wszystkich znalazłem http://www.allegro.pl/item92435798_splitter_150m_c_7_tunerow_gw_spliter_autoreset.html Za ile zrobią Wam tynki zewnętrzne z ocielpeniem styropianem? Na gotowo robota i materiał... M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 26.03.2006 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 hmmm a jestes pewien ze to jest to ?? "Jeśli posiadasz w domu więcej niż jeden odbiornik i kilkadekoderów cyfrowych, a chciałbyś mieć możliwość oglądania różnych kanałów płacąc tylko jeden abonament, kożystając z jednej kartya bonenckiej, to urządzenie jest właśnie dla ciebie. Rozdziela ono uprawnienia z karty abonenckiej do max. 7 tunerów znajdujących sie wjej zasięgu." wg mnie to wlasnie o ilosc dekoderow chodzi ?? bo jak kupujesz talerz z dekoderem to dekodujesz w jednym momencie jeden kanał lub cos takiego) a zeby moc ogladac na kazdym TV co innego to musisz zdekodowac cale pasmo i puscic w domowa siec telewizyjna ... Ale niech sie wypowie ktos kto cus rozumie w tym temacie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 27.03.2006 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Witam Wszystkich znalazłem http://www.allegro.pl/item92435798_splitter_150m_c_7_tunerow_gw_spliter_autoreset.html Za ile zrobią Wam tynki zewnętrzne z ocielpeniem styropianem? Na gotowo robota i materiał... M Napisałam na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 27.03.2006 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 hmmm a jestes pewien ze to jest to ?? "Jeśli posiadasz w domu więcej niż jeden odbiornik i kilkadekoderów cyfrowych, a chciałbyś mieć możliwość oglądania różnych kanałów płacąc tylko jeden abonament, kożystając z jednej kartya bonenckiej, to urządzenie jest właśnie dla ciebie. Rozdziela ono uprawnienia z karty abonenckiej do max. 7 tunerów znajdujących sie wjej zasięgu." wg mnie to wlasnie o ilosc dekoderow chodzi ?? bo jak kupujesz talerz z dekoderem to dekodujesz w jednym momencie jeden kanał lub cos takiego) a zeby moc ogladac na kazdym TV co innego to musisz zdekodowac cale pasmo i puscic w domowa siec telewizyjna ... Ale niech sie wypowie ktos kto cus rozumie w tym temacie ... Pawson Oczywiście, że w każdym pokoju musi być dekoder - niestety. Położę instalację... mam madzieję, że jej w 100% nie wykorzystam ($$$) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna99 27.03.2006 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Kabli mam kilka, do każdego gniazdka. Ale myślę, że nie będzie za dużo czasu na tv. Spółdzielnia nie przyjdzie i nie naprawi przeciekającej rynny i nie odśnieży chodniczków. W lecie za to będzie grillek i koszenie trawy. Tylko emerytura nas ratuje. Wtedy dla wnuków się zrezygnuje z wiadomości. Jakie u mnie jest błoto przed DOMEM!!!A musimy kopać nie długo szambo i przymierzać się do kostki. Jakie to wszystko trudne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docart 27.03.2006 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Justyna, Musisz kopać szambo, a tu błoto.... straszne. Pomyśl jak byś musiała kopać pod fundamenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna99 27.03.2006 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Wydaje mi się, że już nie mam czym myśleć. Mózg mi wysechł z myślenia... A tak na poważnie. Teraz kolejny moment kiedy jest ważne zgranie terminów ekip- parkiety, płytki na podłodze, kuchnia wpasowana w projekt itd.Ale miałam już hydraulików, elektryków, murarzy, cieślę i gościa od odkurzacza centralnego w jednym czasie. Wszystko do przeżycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docart 27.03.2006 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Mam pytanie do wszystkich zorientowanych: Czy osoba niezbyt wtajemniczona w tajniki (to znaczy np. ja ) byłaby w stanie samodzielnie rozprowadzić niezbyt skomplikowaną instalację do odkurzania centralnego? (chodzi mi o rozprowadzenie samych rurek) Czy trzeba do tego aż brać "fachowca"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts