Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

Za robote przy wełnie też biorą więcej...

Klej droższy i idzie go więcej, kołki droższe i idzie ich więcej (do styro do tej wysokości można by sobie je darować ale dla spokojności ... :wink: )

Pawson na dodatek bardzo uprościłeś sobie te obliczenia albo rabaty sobie policzyłeś po swojemu :wink:

ot tak na gorąco cenniki bez rabatów: styro termoorganiki 144zl/m3, wełna ursa 365-451/m3 to wychodzi 17 do 43 zł netto no ale można zapewne znaleźć wełnę do ścian za 22 zł ja tam nie wiem :)

nie ma takich emotiknów kotre wyrazily by cala glebie mych uczuc po przeczytaniu tego :lol: :lol: :lol:

a mówiłem nie popijaj śliwek piwem :wink: :lol:

OKI cennik już z hurtowni, ceny do zapłaty styro 105 wełna 262 za m3 brutto ... teraz zadowolony? :p :lol:

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

ja ktos chce ku..a %$%^$^$^ przetestowac nowa motorowke tudziez kajak to zapraszam do mnie

:D :D :D :D

Co ostatnio tu dużo znaków niecenzuralnych. Czyżby sezon budowlany ruszył? :wink:

chetnych do przetestowania nowej flinty tez zapraszam :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

I kogo chcesz mordować? I to cudzymi rękami!

A tak przy okazji - nie wiecie czy skrzynke elektrycznš w chałupie można zamontowac sobie gdzie indziej niż jest w projekcie? Mam przewidzianš w przedsionku na samym widoku, a dalej jest pom. gosp. i byłoby fajniej tam jš przenieć. Tylko pan elektryk się opiera. Pani architekt (pożal się boże) uparła się na tš sionkę i nie wiem czy da sie to teraz przeskoczyć.

ja ktos chce ku..a %$%^$^$^ przetestowac nowa motorowke tudziez kajak to zapraszam do mnie :evil: :evil: :evil:

chetnych do przetestowania nowej flinty tez zapraszam :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Pawson,

może pomyśl o ryżu? :wink:

U nas można zgubić buty... próbowałem przejść w workach na śmieci.... 2 kroki i ... potem już mi było wszystko jedno...

U nas:

- elektrycy już mnie skasowali :wink:

- wyznaczył mi Pan poziomy, już wiem że schodziarz musi się trochę pogimnastykować :evil:

- wybrałem glazurnika, czy 28 pln to dużo?

- w sobotę ostateczny pomiar stolarki okiennej

- jutro wycena CO, woda i kan.

Aaaa, znalazłem ...

http://www.allegro.pl/item92892103_waz_zbozowy.html

Może zrobimy spółdzielnię i hurtem będzie taniej?

2 kieszenie x każdy Forumowicz = niezły rabat...

M

I kogo chcesz mordować? I to cudzymi rękami!

jak przyjedziesz to zobaczysz

A tak przy okazji - nie wiecie czy skrzynke elektrycznš w chałupie można zamontowac sobie gdzie indziej niż jest w projekcie? Mam przewidzianš w przedsionku na samym widoku, a dalej jest pom. gosp. i byłoby fajniej tam jš przenieć. Tylko pan elektryk się opiera. Pani architekt (pożal się boże) uparła się na tš sionkę i nie wiem czy da sie to teraz przeskoczyć.

ja bym bez wachania przesuwal a tak naprawde to pewnie bym nawet nie patrzyl gdzie jest narysowana w projekcie jakbym pokazywal elektrykowi gdzie zrobic ...

Na wewnętrzną instalację elektryczną wogóle projekt nie jest wymagany więc to że sobie ktoś narysował skrzynkę w dowolnie wybranym miejscu nie ma znaczenia. Najlepiej oczywiście umieścić w takim miejscu żeby wrazie czego po ciemku bez ryzyka połamania rąk i nóg można się do skrzynki dostać :wink: :D No i nie jest raczej zalecane umieszczanie w pomieszczeniach wilgotnych. Instalacja ma spełniać parę wymogów oczywiście ale odnośnie parametrów elektrycznych więc przyciśniej fachowca dlaczego mu tak inne umiejscowienie przeszkadza.

ja ktos chce ku..a %$%^$^$^ przetestowac nowa motorowke tudziez kajak to zapraszam do mnie :evil: :evil: :evil:

Pawson jakbyś miał takie płaskie łodzie z wentylatorem z tyłu jak na jamerykańskich filmach to może ....

flinta to rozumiem do zrobienia oryginalnej faktury na ścianach :wink: :lol:

Pawson - kogo trzeba odstrzelić??? A może jakoś bardziej wyrafinowanie sprawę załatwić? Jeśli chodzi o jakiś stawik (chyba dobrze zrozumiałam) - może da się za jego pomocą podreperować budżet? Gondola, gitara i masz klientów 8) .

U nas też błotko - syn zgubił przedwczoraj kalosze :lol: i biegał po tym draństwie w skarpetkach... Pocieszamy się tym, że u nas JUŻ widać, że wysycha.

Idkam - ten wąż to do kieszeni?

Pawson - kogo trzeba odstrzelić??? A może jakoś bardziej wyrafinowanie sprawę załatwić? Jeśli chodzi o jakiś stawik (chyba dobrze zrozumiałam) - może da się za jego pomocą podreperować budżet? Gondola, gitara i masz klientów 8) .

chcesz sie przeplynac za pare groszy ?? :lol: :lol:

Ja dzisiaj jade sprawdzic jak jest u mnie i tez mam nadzieje ze wysycha ...

Ja dzisiaj jade sprawdzic jak jest u mnie i tez mam nadzieje ze wysycha ...

A u mnie w niektórych miejscach wysycha w innych dopiero powoli rozmarza ... Wczoraj był fotograf z banku i ... od strony północnej nie zaryzykował zejść na "trawnik" żeby utrwalić tą elewację ... pantofelków to by mu wystarczyło może na jeden krok :wink: :lol:

Czemu nie? Mam nadzieję, że dla mnie bezpłatnie i z poczęstunkiem w ramach promocji ;)

A u mnie w niektórych miejscach wysycha w innych dopiero powoli rozmarza ... Wczoraj był fotograf z banku i ... od strony północnej nie zaryzykował zejść na "trawnik" żeby utrwalić tą elewację ... pantofelków to by mu wystarczyło może na jeden krok :wink: :lol:

Dobry sposób na bankowców - dadzą i podpiszą dowolną rzecz, żeby tylko po błocie nie łazić. Trzeba korzystać :D

Czemu nie? Mam nadzieję, że dla mnie bezpłatnie i z poczęstunkiem w ramach promocji ;)

w ramach promocji to bedzie przyspieszony kurs nurkowania :lol: :lol: :lol:

pozdr.