idkam 30.03.2006 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Idkam - ten wąż to do kieszeni? Zdecydowanie... zaczyna mnie to przerastać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grego74 30.03.2006 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Grego74, eko i inni rozpoczynający w tym roku, na jakim etapie jesteście? Ja mam już fundamenty, zasypane piachem. Szukam teraz hydraulika do rozprowadzenia kanalizy, a potem wylewam chudziaka. Murarzy już mam obgadanych, to kuzyni żony, więc będzie trochę taniej. Materiały na ściany i strop już czekają. Rozgladam się za więźbą i daję dach do wyceny. Jeszcze na 100% nie wiem czy blacha czy dachówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 30.03.2006 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 I kogo chcesz mordować? I to cudzymi rękami! jak przyjedziesz to zobaczysz Przyjadę. Ale z obstawą, jakbyś przypakiem się za mocno chciał chwalić flitami! Dzieki za uwagi co do skrzynki. Wyjedzie do pg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 30.03.2006 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 do Borfa: w przyszłym tygodniu mam zamiar zlozyć dokumenty do starostwa, jak wszystko pójdzie ok ( a do tej pory nie mogę powiedzieć, zeby było ok ) Moje już leżą miesiąc. Dziś wydali mi decyzję o odrolnieniu. Tak swoją drogą, czy ktoś z Was z tą decyzją chodził do wydziału geodezji, bo niby obowiązek jest, ale mało kto to robi? Grego74, eko i inni rozpoczynający w tym roku, na jakim etapie jesteście? Ja mam już fundamenty, zasypane piachem. Szukam teraz hydraulika do rozprowadzenia kanalizy, a potem wylewam chudziaka. Murarzy już mam obgadanych, to kuzyni żony, więc będzie trochę taniej. Materiały na ściany i strop już czekają. Rozgladam się za więźbą i daję dach do wyceny. Jeszcze na 100% nie wiem czy blacha czy dachówka. To właściwie początki masz ubiegłoroczne. Jak lałeś fundamenty? w ziemie, czy w odeskowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grego74 31.03.2006 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 Ławy fundamentowe były lane w ziemię. U mnie była glina i nic sie nie obsypywało. Na ławy folia fundamentowa i fundament z bloczków. Potem ściany fundamentowe pomalowaliśmy dysperbitem i od zewnątrz na dysperbit poszedł styropian 6 cm, siatka, klej i folia. Fundamenty zostały zasypane piachem. I tyle mam zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eko 31.03.2006 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 Pawson - jak jutro się dowiem od mojego projektanta, że dokumenty nie są jeszcze gotowe to pożyczę od Ciebie tę flintę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 31.03.2006 23:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 Pawson,to ja po eko zamawiam sobie kolejkę.Cele: mój projektant i architekt w starostwie.Masz tyle amunicji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazber 01.04.2006 05:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2006 Mam nadzieje, ze nikomu z Was sie nie narazilem bo az strach pomyslec.Myslalem o powrocie do kraju bezpiecznego a tam widze wszyscy wymachuja flintami.Musze wziac przyklad z kolegi, ktory przed powrotem do kraju wyslal caly arsenal piszac w deklaracjach przesylek- "zabawki". Uzbroil cala rodzine. A tak na powaznie- czy ktos z Was zaczynal budowe latem i zamknal przed nadejsciem zimy?U nas- nestety- wszystko jeszcze w powijakach ale mamy nadzieje, ze cos w tym roku zrobimy.Mamy juz pozyczke i dobre checi. Pozdrawiam, kazik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 01.04.2006 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2006 hehehehr damy rade... kazber za pudelko takich zabawek to ja ci sam tymi recyma jedna kondygnacje wymuruje az ile to by spraw rozwiazalo .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 02.04.2006 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 PS. Ja chyba przeoczyłam. Mariucha! Poproszę o namiary pomocy architektoicznej! Drogo bierze? Bo ja tez w potrzebie... Monika, przepraszam że tak długo to trwało, ale ostatnio są problemy z czasem Co do cen to zależy co chcesz zrobić, czasem lepiej opłaca się wziąć tą panią na kilka godzin, wtedy bierze 25PLN?Godz. Zależy, co trzeba u Ciebie zrobić. Namiary wysyłam na priva. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lontrel 02.04.2006 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 Czy może ktoś wie gdzie można w Lublinie lub okolicach kupić najtaniej garaż blaszak na budowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wolf PL 02.04.2006 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 Czy może ktoś wie gdzie można w Lublinie lub okolicach kupić najtaniej garaż blaszak na budowę? no to jest nas dwóch Ja też poproszę jeden Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 02.04.2006 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 radze wam szukac razem ... moze cos stargujecie za "hurtowy zakup" a ja dostalem wycene na ocieplenie welenka 14 cm ... 300m2 wszysktie materialy ok 20k (w tym 22% VAT) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 02.04.2006 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 Niestety nic nie wiem o blaszakach ale może ktoś wie o dobrym piasku na budowę i TANIM .Teraz rozumiem,co miał na myśli fizyk pytając o kalosze .Wczoraj ciągnik 1,5 godziny wykopywał siś z mojej działki,rozorał moje trawniczki i zrobiła sie okropna maż,buty w niej zostają.Kazber,Ty się nie bój,naród z nas wprawdzie wojowniczy ale za to szlachetny,swoich nie rusza,nawet jak są zza oceanu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 02.04.2006 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 Co do blaszaków to w tamtym roku razem z Mariuchą i Stmarą kupiliśmy blaszaki. Nie pamiętam numeru telefonu, firma była zdaje się z Kraśnika. Zapłaciliśmy 1330 za garaż 3 x 5, przyjechali, zamontowali i dali chyba rok gwarancji . O ile dobrze kojarzę ogłaszali się też na allegro, ale patrzyłam i już ich nie widzę. Spójrzcie tam może coś znajdziecie, może ktoś oferuje bezpłatnie transport na cały kraj? Jak znajdę namiary to podam. Aha, ja telefon miałam z anonsów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 02.04.2006 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 Ławy fundamentowe były lane w ziemię. U mnie była glina i nic sie nie obsypywało. Na ławy folia fundamentowa i fundament z bloczków. Potem ściany fundamentowe pomalowaliśmy dysperbitem i od zewnątrz na dysperbit poszedł styropian 6 cm, siatka, klej i folia. Fundamenty zostały zasypane piachem. I tyle mam zrobione. tzn, że nie lałeś betonem równo z gruntem. Hmm, może to i lepszy pomysł. Co do blaszaków to i ja sie piszę, ale za jakiś czas (starostwo milczy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 02.04.2006 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 Czy może ktoś wie gdzie można w Lublinie lub okolicach kupić najtaniej garaż blaszak na budowę? no to jest nas dwóch Ja też poproszę jeden Hmmm, mam do sprzedania, ale w chwili obecnej będzie ciężko dojechać M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 03.04.2006 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 radze wam szukac razem ... moze cos stargujecie za "hurtowy zakup" a ja dostalem wycene na ocieplenie welenka 14 cm ... 300m2 wszysktie materialy ok 20k (w tym 22% VAT) A ile robota? Droga choroba ta wełna... Oczywiście mówisz też już o farbach, tynkach, klejach - jakie tak z ciekawości? Ja za "kosmiczny" styropian (materiały z najwyższej półki) z robocizną miałam taką samą ofertę cenową za metr. Dobra średnia półka dużo taniej... P.s. - doliczyli Ci cokół? My blaszakiem będziemy handlować koło lipca/sierpnia, gdyby komuś odpowiadało - będzie baardzo tani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 03.04.2006 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 cokołu nie doliczyli ... w materialach jest wszystko na gotowo ... tutuaj jest 14 ka dla 12ki jakies 2 tys taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lontrel 03.04.2006 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Wy jesteście z Lublina?Chodzi mi o te blaszaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts