Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

AIK! Dołšczam się do gratulacji!!!

Co do elektryki, to nie mam jeszcze oferty. Wiem tylko, że mój elektryk włšcznik i lampę liczy jako jeden punkt. Nie wiem - czy to standard?

A zakładacie systemy alarmowe? Ja jestem po rozmowach z przedstawicielem firmy AKON - same kable jakie� 400zł. Ale mam w pracy ich monitoring i to pic na wodę. Czy ich scieć będzie współgrała z monitoringiem innej firmy?

A może macie inne firmy i jeste�cie zadowoleni?

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dzieki wszystkim :)

Starszy syn nazywa sie Jakub Mateusz, mi podoba sie Dawid i Mateusz, syn chce Karol, a maz natomiast poszedl za obecna moda i chce mu dac ktoros z takich jak Stas, Wojtek, Jas, Bartek :-? . Narazie wszyscy wolaja na niego maly ferbi, ale coraz bardziej sie nam czas kurczy i musimy sie w koncu na cos zdecydowac :(

Pomozcie, moze wy cos podpowiecie.

Dyz,dzięki.Zadowolony jesteś z nich,materiały sami załatwiają?

No co do zadowolenia to ciężko powiedzieć bo narazie to tylko mi rozprowadzili kanalizację pod chudziakiem :) Ale znajomi u których robili są zadowoleni. Ci goście robią wszystko od przyłącza do kranu i z każdego materiału jaki sobie zażyczysz. Materiały mogą załatwiać ale okazało się że mamy podobne rabaty w zaprzyjaźnionym sklepie więc on brał materiały a ja po kilku dniach pojechałem uregulować rachunek za faktycznie wykorzystane. Po świętach będą robili instalacje w środku to będę mógł powiedzieć więcej :)

Aik gratulacje !!!! :D . Co do imienia - mieliśmy z tym żoną zawsze drogę przez mękę i decydowaliśmy się w ostatniej chwili ( a raz nawet po zarejestrowaniu w USC zmieniliśmy). Znam ten ból, bo przechodziłem przez to 3-krotnie :D . Kierujcie się własnym gustem i nie zwracajcie uwagi na opinie innych. Pamiętajcie tylko, żeby przez jakieć "oryginalne" imię dziecko potem nie miało kłopotów w szkole, pracy itd. - znam kilka takich przykładów, że aż skóra się jeży na głowie, jak można własnemu dziecku niechcący "dokopać" od urodzenia. A chyba nie o to Wam chodzi?

Bloczki betonowe klasyczne nie powinny kosztować więcej niż 2,50 z dowozem i rozładunkiem / szt. Ja kupiłem za 2,55, ale troszkę mniej typowe, bo pod Porotherm 30 P+W (wymiary bloczka 20 x 20 x 30 cm).

Kiedy to białe g.... wreszcie się skończy? :evil: :evil: :evil: Ja chcę już budować!!!

Szymoszkowa w Maxformie tez na poczatku dawali mi po 2,7 ale po negocjacjach stanelo na 2,4 , tyle ze ja tam bralam prawie wszystkie materialy.

Bartek niepodoba mi sie kompletnie, narazie negocjacje stanely na Mateusz, Karol.

Ps zna ktos jakiegos Mateusza, czy sa to grzeczne dzieciaczki, :wink: bo moj Starszy Jakub to istny diabelek, :wink:,podobno wszystkie Jakuby takie sa, wiec teraz wole dmuchac na zimne, a imie podobno okresla w pewnym stopniu charakter osoby.

Pozd

Szymoszkowa w Maxformie tez na poczatku dawali mi po 2,7 ale po negocjacjach stanelo na 2,4 , tyle ze ja tam bralam prawie wszystkie materialy.

Bartek niepodoba mi sie kompletnie, narazie negocjacje stanely na Mateusz, Karol.

Ps zna ktos jakiegos Mateusza, czy sa to grzeczne dzieciaczki, :wink: bo moj Starszy Jakub to istny diabelek, :wink:,podobno wszystkie Jakuby takie sa, wiec teraz wole dmuchac na zimne, a imie podobno okresla w pewnym stopniu charakter osoby.

Pozd

Mam chrześniaka Mateusza. Jest bardzo fajny. Zaczyna dopiero mówić. Na siebie mówi Mateosiek.

A Kubę też mam w rodzinie. Łobuz, ale bardzo zdolny.

Ja mam synka Kubę i potwierdzam, że to tzw "żywe srebro" i urwis jakich mało, ale wyjątkowo kochany :)

Znam 2 Mateuszów - z kolei wyjąątkoowo grzeczni i układni ;) Jako kontrast dla Kuby się nadaje

Mi kiedyś podobało się imię Bartosz (nie Bartłomiej)

Hydraulika mam naprawdę super - mogę polecić z czystym sumieniem :)

Elektryk powinien wejść na etapie przed tynkowaniem, hydraulik też - część instalacji jest podtynkowa. Następne jego "wejście" jest po tynkach przed wylewkami - wtedy robi ew. podłogówkę i doprowadzenia do grzejnkiów. Później już to co najpiękniejsze, czyli co ;)

bb, ile twój hydraulik bierze za punkt?Na razie wszyscy,z którymi kontaktowałam się chcą po 100 zł.A elektryka to w ogóle nie mam,z 2 rozmawiałam ale to ręce opadają,już na starcie widać,że 0 rzetelności.

W moim przypadku trudno mówić o "punktach" - robił dodatkowo kilka niestandardowych rzeczy, ale wg mnie nie jest drogi. Najlepiej wyślę Ci na priva namiary, powołaj się na mnie i porozmwaiajcie.

Elektrykę robił mi brat - niestety nie ma czasu na następne zlecenia :(

witam wszystkich, uf wreszcie znalazlam chwilke czasu na odwiedziny.

Informuje wszystkich zorjetowanych i tych mniej zorjetowanych :wink: Ze od 22 03 2006 od godziny 10,30 jest nas w rodzince wiecej :D

mamy wspanialego zdrowego drugiego synia, i straszny problem w wyborze imienia dla niego, kazdy chce inne :cry:

Pozdrawiam

gratulujemy i życzymy zdrówka !!!

Aik,

Serdecznie gratuluje i zycze aby dzieciak byl przede wszystkim zdrowy.

Co do wybory imienia jestem rowniez za Mateuszem - Matthew , or Mat poniewaz latwe w uzyciu na arenie miedzynarodowej.

My mamy synka o imieniu Jacob- Jakub i jest O.K. Nie wiem czy imie ma zwiazek z charakterem???

Pozdrawiam,

Kazik