mariucha 09.04.2006 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 Czy do Lewtaka trzeba jeżdzić czy mozna złożyć zamówienie telefonicznie? Telefonicznie można złożyć zamówienie, ale negocjować zawsze łatwiej bezpośrednio. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 09.04.2006 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 Bardzo Was proszę poratujcie mnie z tym alarmem! Czy w Lublinie kto? robi kontaktrony? No wiecie - takie na zwierzaki. Bo ja na razie nie mogę namierzyć... Monika, jeszcze trochę czasu i dam Ci namiary ( mam papiery w samochodzie). Altest sobie daruj - strasznie drogi, Solid jest natomiast tańszy ale instaluje badziew ( MATRIX - to z tego co słyszałem jedna z najgorszych centrali na rynku). Dobre są centrale Satela ( wg oceny mojej koleżanki, która pracowała w systemach alarmowych) - mam ofertę z 2 firm, obie wyceny oscylują koło 2000PLN. Potem jak chcesz możesz się podłączyć do monitoringu dowolnej firmy. Pozdrawiam Dzięki. Na razie jestem po rozmowie z panem z Akonu - porazka. Poza tym umówiona jestem z panem z Altestu na poniedziałek - ma mi złożyć ofertę i przedstwic projket (bezpłatnie). Mam jeszcze namair na jednego facia - poleconego (nie wiem jaka firma), ale mam dzwonić po weekendzie i nie wiem co on naprawdę umie. Trzeba będzie porównać nasze oferty. ale 2tys, to znosna cena jesli to insatacja z kontaktronami. O Solidzie słyszałam, że kiepski. Cierpiliwie czekam na namiarki. 2000 za wszystko to podejrzanie mało - sama nasza centralka kosztowała ponad 2 . Chyba, że to cena bez centralki... Brat zaopatruje się w Stratusie - jest jeszcze jedna firma, ale tam ceny są ponoć o 25% wyższe za to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzch 09.04.2006 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 Witam Wszystkich Aik GRATULACJE Dzieki wszystkim za typy w sprawie elektryki Jesli chodzi o alarmy w tej chwili mam solida jestem zadowolony no i abo jest przystepne Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna99 09.04.2006 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 Dzieki wszystkim za zyczenia, odnosnie imienia stanelo na Mateusz, Karol, maz skapitulowal . Poz Super, że się do czegoś przydaliśmy. Służymy pomocą dla następnych w kolejce:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 10.04.2006 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Bardzo Was proszę poratujcie mnie z tym alarmem! Czy w Lublinie kto? robi kontaktrony? No wiecie - takie na zwierzaki. Bo ja na razie nie mogę namierzyć... Monika, jeszcze trochę czasu i dam Ci namiary ( mam papiery w samochodzie). Altest sobie daruj - strasznie drogi, Solid jest natomiast tańszy ale instaluje badziew ( MATRIX - to z tego co słyszałem jedna z najgorszych centrali na rynku). Dobre są centrale Satela ( wg oceny mojej koleżanki, która pracowała w systemach alarmowych) - mam ofertę z 2 firm, obie wyceny oscylują koło 2000PLN. Potem jak chcesz możesz się podłączyć do monitoringu dowolnej firmy. Pozdrawiam Dzięki. Na razie jestem po rozmowie z panem z Akonu - porazka. Poza tym umówiona jestem z panem z Altestu na poniedziałek - ma mi złożyć ofertę i przedstwic projket (bezpłatnie). Mam jeszcze namair na jednego facia - poleconego (nie wiem jaka firma), ale mam dzwonić po weekendzie i nie wiem co on naprawdę umie. Trzeba będzie porównać nasze oferty. ale 2tys, to znosna cena jesli to insatacja z kontaktronami. O Solidzie słyszałam, że kiepski. Cierpiliwie czekam na namiarki. 2000 za wszystko to podejrzanie mało - sama nasza centralka kosztowała ponad 2 . Chyba, że to cena bez centralki... Brat zaopatruje się w Stratusie - jest jeszcze jedna firma, ale tam ceny są ponoć o 25% wyższe za to samo 2 tys. za całość to ciut mało chociaż to kwestia wielkości domu/systemu ale sama centralka za ponad 2 tys to już lekka rozpusta Ceny centralek satel integra można pooglądać np na stronie http://www.alarmserwis.pl/cgibin/shop?show=1000&sort=id&sid=1efb38e2 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 10.04.2006 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 No rzeczywiście, że cos ta cena dziwna. Liczyłam sie z kosztami miniumum 3,5. Może to kwota samej instalacji, bez podłączenia i centralki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 10.04.2006 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 mi robi altest calosc wyszla 3.900 w tym centrala i ze 20 pkt (czujki ruchu i kontaktrony) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 10.04.2006 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Bardzo Was proszę poratujcie mnie z tym alarmem! Czy w Lublinie kto? robi kontaktrony? No wiecie - takie na zwierzaki. Bo ja na razie nie mogę namierzyć... Monika, jeszcze trochę czasu i dam Ci namiary ( mam papiery w samochodzie). Altest sobie daruj - strasznie drogi, Solid jest natomiast tańszy ale instaluje badziew ( MATRIX - to z tego co słyszałem jedna z najgorszych centrali na rynku). Dobre są centrale Satela ( wg oceny mojej koleżanki, która pracowała w systemach alarmowych) - mam ofertę z 2 firm, obie wyceny oscylują koło 2000PLN. Potem jak chcesz możesz się podłączyć do monitoringu dowolnej firmy. Pozdrawiam Dzięki. Na razie jestem po rozmowie z panem z Akonu - porazka. Poza tym umówiona jestem z panem z Altestu na poniedziałek - ma mi złożyć ofertę i przedstwic projket (bezpłatnie). Mam jeszcze namair na jednego facia - poleconego (nie wiem jaka firma), ale mam dzwonić po weekendzie i nie wiem co on naprawdę umie. Trzeba będzie porównać nasze oferty. ale 2tys, to znosna cena jesli to insatacja z kontaktronami. O Solidzie słyszałam, że kiepski. Cierpiliwie czekam na namiarki. 2000 za wszystko to podejrzanie mało - sama nasza centralka kosztowała ponad 2 . Chyba, że to cena bez centralki... Brat zaopatruje się w Stratusie - jest jeszcze jedna firma, ale tam ceny są ponoć o 25% wyższe za to samo 2 tys. za całość to ciut mało chociaż to kwestia wielkości domu/systemu ale sama centralka za ponad 2 tys to już lekka rozpusta Ceny centralek satel integra można pooglądać np na stronie http://www.alarmserwis.pl/cgibin/shop?show=1000&sort=id&sid=1efb38e2 . Brat zaproponował model bardziej rozbudowany ze względu na wymagania firm oferujących monitoring. Podobno z moją centralką na pewno nie będzie trzeba czegoś tam duplikować... Centralki oferowane teraz jako bazowe to rzeczywiście koszt ok. 2000 (lekko poniżej), ale są ponoć ciut zbyt minimalistyczne. Niestety w kwestiach elektronicznych się nie pomądrzę - zdałam się na brata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna99 10.04.2006 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Czy ktoś jest na etapie poszukiwawczym materiałów na ogrodzenie i materiały brukowe. Mam teraz na wokandzie BRUK BET (za Makro). Jak ta firma się Wam widzi? Pytam nie tylko wykończonych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 10.04.2006 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Czy ktoś jest na etapie poszukiwawczym materiałów na ogrodzenie i materiały brukowe. Mam teraz na wokandzie BRUK BET (za Makro). Jak ta firma się Wam widzi? Pytam nie tylko wykończonych. Jescze się nie orientowałam, ale ten Brukbet chyba najbardziej znany. A drzwi wejściowe jakie i z jakimi paramatrami zamawiacie/liście? Mariucha! Przypominam się z namiarkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 10.04.2006 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Mariucha! Przypominam się z namiarkami. Monika, podaj mi swój adres mailowy wyślę Ci całą ofertę ( a nawet 2), którą dostałem. Co do ceny to faktycznie zaniżyłem, nie doliczyłem okablowania bo robi mi elektryk - ale to max.500PLN.. czy ktoś z Was kupował w tym roku gips Knaufa Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 11.04.2006 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Mariucha! Przypominam się z namiarkami. Monika, podaj mi swój adres mailowy wyślę Ci całą ofertę ( a nawet 2), którą dostałem. Co do ceny to faktycznie zaniżyłem, nie doliczyłem okablowania bo robi mi elektryk - ale to max.500PLN.. czy ktoś z Was kupował w tym roku gips Knaufa Pozdro Ja, a co z tym gipsem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna99 11.04.2006 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Czy ktoś jest na etapie poszukiwawczym materiałów na ogrodzenie i materiały brukowe. Mam teraz na wokandzie BRUK BET (za Makro). Jak ta firma się Wam widzi? Pytam nie tylko wykończonych. Jescze się nie orientowałam, ale ten Brukbet chyba najbardziej znany. A drzwi wejściowe jakie i z jakimi paramatrami zamawiacie/liście? Mariucha! Przypominam się z namiarkami. Ja zamawiałam Gerda WX20 do garażu i SX20 wejściowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grego74 11.04.2006 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 CześćPotrzebuję 3 tyś cegły. Dajcie namiary na sprawdzoną cegielnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 11.04.2006 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 DZISIAJ ODEBRAŁAM POZWOLENIE!I już mnie boli głowa,tyle spraw trzeba ruszyć szybciutko.Ale co tam,zrobi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 11.04.2006 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Szymoszkowa - gratulacje Grego - 3000 cegieł to nie tak znowu dużo, żeby opłacało Ci się szukać cegielni. Ewentualne oszczędności "zje" transport - zapłacisz dodatkowo ze 150, a ze składu powinni Ci przywieźć za friko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docart 11.04.2006 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Szymoszkowa, gratulacje!!! Nie zapominaj tylko, że do uprawomocnienia pozwolenia potrzeba jeszcze 2 tygodnie. Ja już mam pozwolenie od 2 miesięcy i g..., bo żadna maszyna nie może wjechać na moją działkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 11.04.2006 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Szymoszkowa, gratulacje!!! Nie zapominaj tylko, że do uprawomocnienia pozwolenia potrzeba jeszcze 2 tygodnie. Ja już mam pozwolenie od 2 miesięcy i g..., bo żadna maszyna nie może wjechać na moją działkę W tym roku jest mokro , to fakt. W tamtym budowy o tej porze już aż huczały... My zaczęliśmy w czerwcu, w środku września dom był już przykryty. Byle tylko ekipy połapać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 11.04.2006 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Szymoszkowa, przyłączam się do gratulacji. Grego74, jak wytrzymasz do jutra to postaram się przynieść namiary i nie zawsze jest tak jak pisze Baba nawet przy 3 tys. cegieł trzeba walczyć bo w ten sposób wyrabiasz sobie na przyszłość nawyki walki o oszczędności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 11.04.2006 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Szymoszkowa, przyłączam się do gratulacji. Grego74, jak wytrzymasz do jutra to postaram się przynieść namiary i nie zawsze jest tak jak pisze Baba nawet przy 3 tys. cegieł trzeba walczyć bo w ten sposób wyrabiasz sobie na przyszłość nawyki walki o oszczędności Choroba, to mi się chyba nie wyrobiły , a teraz podczas wykańczania by się przydało jak znalazł... Tak na poważnie po prostu już mi się chyba nie chce - czy "walczę" czy nie zawsze wychodzi podobna kwota ogółem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts