Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Bardzo Was proszę poratujcie mnie z tym alarmem! Czy w Lublinie kto? robi kontaktrony? No wiecie - takie na zwierzaki. Bo ja na razie nie mogę namierzyć...

Monika, jeszcze trochę czasu i dam Ci namiary ( mam papiery w samochodzie).

Altest sobie daruj - strasznie drogi, Solid jest natomiast tańszy ale instaluje badziew ( MATRIX - to z tego co słyszałem jedna z najgorszych centrali na rynku).

Dobre są centrale Satela ( wg oceny mojej koleżanki, która pracowała w systemach alarmowych) - mam ofertę z 2 firm, obie wyceny oscylują koło 2000PLN. Potem jak chcesz możesz się podłączyć do monitoringu dowolnej firmy.

Pozdrawiam

Dzięki.

Na razie jestem po rozmowie z panem z Akonu - porazka. Poza tym umówiona jestem z panem z Altestu na poniedziałek - ma mi złożyć ofertę i przedstwic projket (bezpłatnie). Mam jeszcze namair na jednego facia - poleconego (nie wiem jaka firma), ale mam dzwonić po weekendzie i nie wiem co on naprawdę umie.

Trzeba będzie porównać nasze oferty. :wink: ale 2tys, to znosna cena jesli to insatacja z kontaktronami.

O Solidzie słyszałam, że kiepski.

Cierpiliwie czekam na namiarki.

2000 za wszystko to podejrzanie mało - sama nasza centralka kosztowała ponad 2 :roll: . Chyba, że to cena bez centralki...

Brat zaopatruje się w Stratusie - jest jeszcze jedna firma, ale tam ceny są ponoć o 25% wyższe za to samo

Bardzo Was proszę poratujcie mnie z tym alarmem! Czy w Lublinie kto? robi kontaktrony? No wiecie - takie na zwierzaki. Bo ja na razie nie mogę namierzyć...

Altest sobie daruj - strasznie drogi, Solid jest natomiast tańszy ale instaluje badziew ( MATRIX - to z tego co słyszałem jedna z najgorszych centrali na rynku).

Dobre są centrale Satela ( wg oceny mojej koleżanki, która pracowała w systemach alarmowych) - mam ofertę z 2 firm, obie wyceny oscylują koło 2000PLN. Potem jak chcesz możesz się podłączyć do monitoringu dowolnej firmy.

Pozdrawiam

Dzięki.

Na razie jestem po rozmowie z panem z Akonu - porazka. Poza tym umówiona jestem z panem z Altestu na poniedziałek - ma mi złożyć ofertę i przedstwic projket (bezpłatnie). Mam jeszcze namair na jednego facia - poleconego (nie wiem jaka firma), ale mam dzwonić po weekendzie i nie wiem co on naprawdę umie.

Trzeba będzie porównać nasze oferty. :wink: ale 2tys, to znosna cena jesli to insatacja z kontaktronami.

2000 za wszystko to podejrzanie mało - sama nasza centralka kosztowała ponad 2 :roll: . Chyba, że to cena bez centralki...

Brat zaopatruje się w Stratusie - jest jeszcze jedna firma, ale tam ceny są ponoć o 25% wyższe za to samo

2 tys. za całość to ciut mało chociaż to kwestia wielkości domu/systemu ale sama centralka za ponad 2 tys to już lekka rozpusta :wink: Ceny centralek satel integra można pooglądać np na stronie http://www.alarmserwis.pl/cgibin/shop?show=1000&sort=id&sid=1efb38e2 .

Pozdrawiam

Dzięki.

2 tys. za całość to ciut mało chociaż to kwestia wielkości domu/systemu ale sama centralka za ponad 2 tys to już lekka rozpusta :wink: Ceny centralek satel integra można pooglądać np na stronie http://www.alarmserwis.pl/cgibin/shop?show=1000&sort=id&sid=1efb38e2 .

Brat zaproponował model bardziej rozbudowany ze względu na wymagania firm oferujących monitoring. Podobno z moją centralką na pewno nie będzie trzeba czegoś tam duplikować... Centralki oferowane teraz jako bazowe to rzeczywiście koszt ok. 2000 (lekko poniżej), ale są ponoć ciut zbyt minimalistyczne. Niestety w kwestiach elektronicznych się nie pomądrzę - zdałam się na brata :lol: 8)

Czy ktoś jest na etapie poszukiwawczym materiałów na ogrodzenie i materiały brukowe.

Mam teraz na wokandzie BRUK BET (za Makro). Jak ta firma się Wam widzi? Pytam nie tylko wykończonych.

Jescze się nie orientowałam, ale ten Brukbet chyba najbardziej znany.

A drzwi wejściowe jakie i z jakimi paramatrami zamawiacie/liście?

Mariucha! Przypominam się z namiarkami. :wink:

Monika, podaj mi swój adres mailowy wyślę Ci całą ofertę ( a nawet 2), którą dostałem.

Co do ceny to faktycznie zaniżyłem, nie doliczyłem okablowania bo robi mi elektryk - ale to max.500PLN..

czy ktoś z Was kupował w tym roku gips Knaufa :o

Pozdro

Monika, podaj mi swój adres mailowy wyślę Ci całą ofertę ( a nawet 2), którą dostałem.

Co do ceny to faktycznie zaniżyłem, nie doliczyłem okablowania bo robi mi elektryk - ale to max.500PLN..

czy ktoś z Was kupował w tym roku gips Knaufa :o

Pozdro

Ja, a co z tym gipsem???

Czy ktoś jest na etapie poszukiwawczym materiałów na ogrodzenie i materiały brukowe.

Mam teraz na wokandzie BRUK BET (za Makro). Jak ta firma się Wam widzi? Pytam nie tylko wykończonych.

Jescze się nie orientowałam, ale ten Brukbet chyba najbardziej znany.

A drzwi wejściowe jakie i z jakimi paramatrami zamawiacie/liście?

Ja zamawiałam Gerda WX20 do garażu i SX20 wejściowe.

Szymoszkowa, gratulacje!!!

Nie zapominaj tylko, że do uprawomocnienia pozwolenia potrzeba jeszcze 2 tygodnie. Ja już mam pozwolenie od 2 miesięcy i g..., bo żadna maszyna nie może wjechać na moją działkę :evil:

W tym roku jest mokro :evil: , to fakt. W tamtym budowy o tej porze już aż huczały...

My zaczęliśmy w czerwcu, w środku września dom był już przykryty. Byle tylko ekipy połapać :)

Szymoszkowa, przyłączam się do gratulacji.

Grego74, jak wytrzymasz do jutra to postaram się przynieść namiary i nie zawsze jest tak jak pisze Baba :) nawet przy 3 tys. cegieł trzeba walczyć bo w ten sposób wyrabiasz sobie na przyszłość nawyki walki o oszczędności :)

Choroba, to mi się chyba nie wyrobiły :oops: , a teraz podczas wykańczania by się przydało jak znalazł...

Tak na poważnie po prostu już mi się chyba nie chce - czy "walczę" czy nie zawsze wychodzi podobna kwota ogółem...