wojciaszek 19.04.2006 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 witam wszystkich ktorzy wybudowali i budują.bardzo prosze o namiary na ekipę do dachu.bedę poptrzebowal za ok 2 miesiące,pozdrawiam,buduję na ponikwodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazber 20.04.2006 03:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Witam po Świętach.No mogłabym już budować.Ale murarz w szpitalu. A ja juz bylem swiecie przekonany, ze Twoja budowa ruszyla pelna para. Mam nadzieje ze to nic powaznego z tym murarzem. Dlugie swietowanie nie wszystkim wychodzi na zdrowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grego74 20.04.2006 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 CześćWczoraj zalaliśmy chudziaka, a w sobotę ruszamy ze ścianami. Wreszczie pogoda sie poprawiła, mam nadzieję że na dłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docart 20.04.2006 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Pivoski, Nie mam pojęcia, gdzie się to załatwia. Myślę, że w zakładzie Gosp. Komunalnej w Niemcach powinni Ci powiedzieć więcej - również o planach związanych z kanalizacją. Ludzie!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wczoraj maszyna zdjęła humus, dzisiaj dom wytyczony i ekipa zaczęła kopać rowy pod ławy fundamentowe. Nareszcie się zaczęło Teraz to dopiero będzie się działo. Dzieci nie mogę odpędzić od placu budowy, a Piotruś (6l) ma chęć zamieszkać razem z ekipą na placu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 20.04.2006 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Teraz to dopiero będzie się działo. Dzieci nie mogę odpędzić od placu budowy, a Piotruś (6l) ma chęć zamieszkać razem z ekipą na placu Skąd ja to znam Nasz sześciolatek całą zimę uczył wszystkich w przedszkolu projektowania domów, rysował plany, osobiście wmurowywał kilka bloczków fundamentowych Teraz też nadzoruje kolejne etapy i cieszy się razem z nami Gratuluje wszystkim rozpoczęcia. Szymoszkowa - szczerze mówiąc komunikat murarza o pobycie w szpitalu może oznaczać podłapanie jakiejś fuchy - stary numer... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 20.04.2006 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 . Szymoszkowa - szczerze mówiąc komunikat murarza o pobycie w szpitalu może oznaczać podłapanie jakiejś fuchy - stary numer... brutalne ... ale prawdziwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 20.04.2006 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Docart, Grego74 gratulacje. U nas kończy się elektryka, a w poniedziałek zaczynają hydraulicy. A na początku maja wchodzą tynkarze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 20.04.2006 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Docart, Grego74 gratulacje. U nas kończy się elektryka, a w poniedziałek zaczynają hydraulicy. A na początku maja wchodzą tynkarze . U nas odwrotnie! A tynki też w maju. Kiedy zakładacie okna? Fachowcy z różnych stron raz mówią, że koniecznie przed tynkami, innym że koniecznie po! Jak jest praktyka i dlaczego? Mi się wydaje, że jak drzwi osadzi się przed wylewkami, to potem będzie ciężko dopasować wylewki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 20.04.2006 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Docart, Grego74 gratulacje. U nas kończy się elektryka, a w poniedziałek zaczynają hydraulicy. A na początku maja wchodzą tynkarze . U nas odwrotnie! A tynki też w maju. Kiedy zakładacie okna? Fachowcy z różnych stron raz mówią, że koniecznie przed tynkami, innym że koniecznie po! Jak jest praktyka i dlaczego? Mi się wydaje, że jak drzwi osadzi się przed wylewkami, to potem będzie ciężko dopasować wylewki... My okna i drzwi zakładamy po tynkach i wylewkach. Pierwszy powód jest właśnie ten, że potem trzeba będzie dopasowywać wylewki do drzwi i okien balkonowych. A tak, zawsze mogę jeszcze sobie dołożyć lub odjąć styropianu i drzwi się dopasuje. A poza tym nie chciałabym, żeby mi tynkarze zniszczyli okna. Niby zabezpiecza się je, ale co tam. No i przydałoby się pilnować już tych okien, a tak na chudziaku i gołych ścianach to kiepsko się będzie nocowało . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 20.04.2006 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 To zalezy jeszcze, jakie są instalacje w podłodze i pod tynkami... Mówi się, że albo pilnujemy okien, albo instalacji U nas hydraulik niechętnie robiłby rurki w miedzi w niezamkniętym budynku... A rozprowadzenie wody robi się przed tynkami. Wazny jest rodzaj okien - drewniane bezwzględnie po tynkach i wylewkach, plastikowe w dowolnym momencie. I rodzaj tynków - jeśli gipsowe, okna powinny być już zamontowane. U nas w czasie tynkowania musieli zamykać okna - tynk im za szybko podsychał na ścianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 20.04.2006 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 docart,możesz dać namiar na maszynę? W pierwszej chwili też pomyslałam o fusze.No chyba bym udusiła własnoręcznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 20.04.2006 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 To zalezy jeszcze, jakie są instalacje w podłodze i pod tynkami... Mówi się, że albo pilnujemy okien, albo instalacji U nas hydraulik niechętnie robiłby rurki w miedzi w niezamkniętym budynku... A rozprowadzenie wody robi się przed tynkami. Wazny jest rodzaj okien - drewniane bezwzględnie po tynkach i wylewkach, plastikowe w dowolnym momencie. I rodzaj tynków - jeśli gipsowe, okna powinny być już zamontowane. U nas w czasie tynkowania musieli zamykać okna - tynk im za szybko podsychał na ścianie Święta prawda,aczkolwiek u nas okien docelowych jeszcze nie ma, a tynki gipsowe się robią ( ale są okna mojej roboty - podobno wystarczy ). U nas elektryka skończona - jeszcze bedą tylko 2 drobne poprawki, wylewki zrobimy po drzwiach i oknach - też można w tej kolejności . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdula 21.04.2006 01:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 witam wszystkich z lublina i okolic. czy ktos moze polecic dobra, uczciwa i nie zbyt droga ekipe budowlana. z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 21.04.2006 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Witaj magdula . Napisz nam co i gdzie budujesz. A jeśli chodzi o ekipę to namiar wyślę ci na priva wieczorem, bo numer do murarza ma mąż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 21.04.2006 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Witaj Magdula! Ja miałam ekipe super - dokładna i bez konieczności pilnowania, ale nie tanią. Teraz tynkarze cmokają, że tak prostych ścian jeszcze nie widzieli, ale jak mówię, to nie darmocha... Wolałabym okna wstawiac na końcu, ale własnie te tynki mogą schnąć za szybko, a zdaje się, że jak w końcu zimno puszcza, to zaraz zrobi sie upał. Kochany ten nasz klimat, prawie tak jak rządy Ekipy mi sie poslizną i opóźnia mi sie już tynk o dwa tygodnie. Jakoś to wszytsko powoli teraz idzie, a ganianie bez przerwy, dobrze że babcia czasem z dzieciami posiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 21.04.2006 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 ... dobrze że babcia czasem z dzieciami posiedzi. O tak . Święta prawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdula 21.04.2006 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 ,. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 21.04.2006 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Magdula - moi są z Krasnika, ale jak nie chcesz pilnować, to bardzo tanio nie będzie, ale moim zdaniem w sumie się opłaca. Dzięki kompetencji i solidności naszych fachowców mamy zaoszczędzone parę kłopotów na teraz z kanalizacją i innymi podłączeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdula 21.04.2006 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 ekipa o ktorej pisze jet z lublina. mam juz ogromny metlik w glowie. wiadomo ze zawsze chce czlowiek troche zaoszczedzic, ale racja jest, ze za wszelkie udogodnienia trzeba wiecej zaplacic. a moze Moniko moglabys mi dac namiar na ta ekipe z krasnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 21.04.2006 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 My naszej ekipy nie pilnowaliśmy, kasy trochę wzięli, ale nie wydaje mi się, żeby to było specjalnie drogo. Wprawdzie domek nieduży, ale byli tacy, co wołali więcej. I była to chyba najtańsza ekipa jaka nam się trafiła. Właściwie to spokojnie mogę ją polecić. Wieczorem wyślę namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts