magdula 21.04.2006 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 dzieki wielkie!! czekam z niecierpliwoscia, czas nagli. sezon juz sie zacza i boje sie, ze bede miala problemy z znalezieniem ekipy z wolnym terminem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 22.04.2006 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2006 No i swietnie ja chyba w zyciu niezaczne sie budowac , wyobrazcie sobie ze po zdjeciu hamusu okazalo sie ze tam gdzie ma stac nasz domek sa zasypane fundamenty i piwnice po jakis starych budynkach, niby jest to zasypane juz z 20 lat ale jak koparka w tym miejscu spychala to sie troche zapadala. Poradzcie co z tym fantem zrobic, wyglada na to ze bede chyba musiala stawiac fundamenty 5m w dol albo wylewac plyte fundamentowa ale i tak boje sie zeby budynek z czasem niezaczal pekac. Pozd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr-M 22.04.2006 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2006 MaPi, Monika B, Magdula poproszę o namiary na Wasze ekipy. Właściwie, to Wszystkich proszę o namiary na ekipy - Waszym zdaniem godne polecenia - do stanu surowego otwartego (roboty ziemne, fundamenty, murarka, dach - więźba i pokrycie, ...). No to pochwalę się chociaż drobnymi sukcesami: mam już projekt zagospodarowania działki - w poniedziałek idzie na ZUDP, na początek maja mam mieć adaptację projektu (w tym doprojektowanie piwnicy). Więc, przy dobrych wiatrach może jeszcze w maju złożyłbym wniosek o PNB. W każdym moim poście o coś pytam a zasad trzeba się trzymać Czy do wniosku o PNB należy załączyć decyzję o wyłączeniu powierzchni z produkcji rolnej, czy też można to załatwiać równolegle? (znalazłem na formum rozbieżne informacje w tym zakresie) Czy, ktoś słyszał, że teraz trzeba odralniać całą działkę, a nie tylko część pod budynkiem i powierzchnią utwardzoną? Powyżej 500m2 t już w moim przyadku niestety kosztuje (grunty - klasa III). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 22.04.2006 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2006 wyłączenie z prod rol. trzeba złożyć razem z kwitami na PNB jak nie zlozysz to ci kaza uzupelnic ale wtedy termin 30 dni na wydanie PNB diabli biorą ... odralniasz praktycznie obrys domu i dojazd do garazu TYLKO ... wlasnie po to zeby sie zmiescic w 500m2 ekipy mojej nie oddam bo sa zajeci jeszcze do pazdziernika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdula 22.04.2006 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2006 mam kilka ekip. do srody musze zdecydowac ktora biore. wtedy moge ci piotrze podac namiary na pozostale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 23.04.2006 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 Czy, ktoś słyszał, że teraz trzeba odralniać całą działkę, a nie tylko część pod budynkiem i powierzchnią utwardzoną? Powyżej 500m2 t już w moim przyadku niestety kosztuje (grunty - klasa III). Z tym odralnianiem to dokładnie jest tak, jak napisał Pawson. Później wyślę Ci namiary na babeczkę która mi ten temat załatwiała, pracuje w UM, godna polecenia i działa szybko. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eko 23.04.2006 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 Hej, ja rownież w kwestii odrolnienia. Pawson, Mariucha, a wiecie moze czy jeżeli buduje się siedlisko to również należy zgłosić do odrolnienia część działki gdzie będzie dom ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eko 23.04.2006 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 pytanie nieaktualne. Znalazłam w warunkach zabudowy, że nie muszę jednak składać dokumentów o odrolnienie. Ale ... nie znalazłam ani słowa o zjeździe z drogi gminnej. Jest jedynie sformułowanie, że ...obsługa komunikacyjna od drogi gminnej... No i nie wiem czy mam robić ten projekt zjazdu czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 24.04.2006 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Hej! Namiarki przersyłam na priv, ale ekipa chyba mocna zajeta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna99 25.04.2006 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Jestem znowu wymęczona tymi przetargami, wybieraniem i umawianiem. A i tak nie moge kłaść parkietów bo jeszcze za wilgotny beton Stoję przed decyzją co i jak zrobić z tzw ogrodem. Co mnie podkusiło, żeby mieć dzialkę 17a??? Teraz trzeba ok 30tyś, żeby ją zagospodarować zgodnie z projektem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 25.04.2006 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 A ja mam pytanie. Czy nie chcielibyście się może spotkać? Jeśli jest ktoś chętny to we środę 3 maja będziemy na działce robić grilla. Oczywiście jeśli będzie ładna pogoda. Tak więc zbieram chętnych na spotkanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 25.04.2006 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 jak nasza młoda wykaże ochotę i gotowość na wyjazd z domu (a z tym jest u niej różnie ) to my chętnie się pojawimy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 25.04.2006 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 MaPi - jesli nie wystąpią jakieś niekorzystne okoliczności przyrody - bardzo chętnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 25.04.2006 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 O to bardzo fajnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Capra 25.04.2006 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 hej, czy ktoś może wie gdzie w lublinie można wypożyczyć rusztowania???pilne. Pozdrawiam, capra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 25.04.2006 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Ratujcie plis Budynek wytyczony, fundamenty prawie wykopane, dzwonie do mojego kierownika budowy aby przyjechal i sprawdzil a on mi mowi ze nie moze nadzorowac mi budowy i rezygnuje myslalam ze mnie krew zaleje Wiec teraz szukam kierownika budowy, ma ktos godnego polecenia, nie interesuje mnie figurant, ale taki z prawdziwego zdarzenia. Poz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 25.04.2006 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Ratujcie plis Budynek wytyczony, fundamenty prawie wykopane, dzwonie do mojego kierownika budowy aby przyjechal i sprawdzil a on mi mowi ze nie moze nadzorowac mi budowy i rezygnuje myslalam ze mnie krew zaleje Wiec teraz szukam kierownika budowy, ma ktos godnego polecenia, nie interesuje mnie figurant, ale taki z prawdziwego zdarzenia. Poz O rrany, ale się Wam zaczęło . Co do kierownika - my też wywalilismy jednego. Obecny bardzo OK, ale ma juz sporo budów - spytam go o jakiś namiar. A jak z tymi fundamentami po starych budynkach? Da się to usunąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 25.04.2006 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Co do fundamentow myslalam ze bedzie gozej, niebyly zbyt gleboko wiec koparka sobie poradzila z wykopaniem. Na piwnice tez trafilismy ale wypadla pod salonem, wybralismy tylko jedna sciane, za to zaraz za domem to dopiero sa piwnice, prawie 5 metrow w dol, grunt ze je ominelismy. Baba daj namiary na swojego kierownikaPoz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 25.04.2006 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Mapi o ktorej ten gril i jak do was dojechac, jak bedzie ladna pogoda to sie pojawimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 25.04.2006 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Aik to faktycznie szczęście w nieszczęściu, że te najgłębsze piwnice ominęliście. Szczerze nie wiem jak w takiej sytuacji zachowałby się nasz kierownik, u nas robi właściwie za figuranta. jeśli chcesz namiar to napisz to ci go dam. Co do grilla to napiszcie, o której pasowałoby wam najbardziej. Ja myślałam, że tak w okolicach godziny 15-16, ale kwestię pozostawiam otawartą. Jak dojechać napiszę na priva zainteresowanym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts