Pawson 13.05.2006 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 Pawson, doczytałem w innym wątku, że zawodowo to my chyba z jednej branży . hmmmm c'est possible możemy sobie czasem przy grillu z birkiem problemiki z vaciku tudzież iinych Teóweczek porozwiązywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiakliny 14.05.2006 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 witam wszystkich,do tej pory tylko podczytywałam to forum, bo prawie wszystko w naszym domku zrobiliśmy własnymi siłami, ale teraz pilnie szukam dobrej (sprawdzonej) i taniej ekipy tynkarzy (dokończenie tynków na poddaszu), będę wdzięczna za wszelkie namiaryasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz13 15.05.2006 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Witam wszystkich!Poszukuje telefonów do dobrej ekipy murarzy,dekarzy.Składów gdzie tanio kupić materiał.Guit już mi pomaga.Za co mu jestem dozgonnie wdzięczny!!!Jak ktoś jeszcze może to zapraszam na prv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz13 15.05.2006 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Jakie ogrzewanie wybraliście w seoich domkach?No i czy spełniło to wasze oczekiwania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docart 15.05.2006 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Tomasz 13, witaj w Klubie. Co i gdzie budujesz? na kiedy potrzebujesz ekipy? Napisz coś więcej, łatwiej będzie wspólnie doradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz13 15.05.2006 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Witaj docart! Buduję a raczej mam zamiar w Świdniku na ulicy działkowca.Projekty mam upatrzone ale szukam architekta z którym bym obgadał te projekty i doradziłby mi na który się zdecydować.Ekipy potrzebuje tak za 1,5 miesiąca może 2 miesiące zależy jak szybko uzyskam pozwolenie na budowe .Każdy kontakt będzie przydatny! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docart 15.05.2006 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Tomasz 13,Te rewiry to chyba bardziej Dyzia, tak więc on powinien się orientować lepiej w "lokalnej społeczności" (co gdzie i z kim załtwiać, co i ile trwa, bo rozbieżności mogą być duże). Ekipy murarskiej póki co też nie mogę polecić, bo po mojej robocie mają jeszcze jedną i zadecydowali zakończyc ten sezon, ale w niedługim odstępier czasowym będziemy prawdopodobnie przechodzić przez te same etapy, więc będziemy w kontakcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 15.05.2006 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 He he zostałem wywołany do tablicy? Tomasz13 witaj wśród nawiedzonych Jeżeli doradza Ci guit to ja już niewiele nowego wniosę Namiary na ekipę która robiła u znajomych i wartą polecenia (chyba) postaram się znaleźć na środę bo swoich to nie polecę nikomu. Co do projektanta to ... jeżeli chodzi o przedyskutowanie to nawet ten mój był dość dobry ale jak mu zrobiliśmy w ubiegłym roku reklamę to mało się nie zarobił chłop (a zaczęło się właśnie od guita) Jeżeli chodzi o czas rozpoczęcia budowy to jeżeli jeszcze nie masz projektu w garści to rozpoczęcie za 1,5 miesiąca raczej jest mało realne. Mam nadzieję że warunki na przyłącza masz już zebrane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docart 15.05.2006 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 O kurcze, dyz, szybki jesteś i ze wszystkim na bieżąco . A na jakim etapie jest budowa u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docart 15.05.2006 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 idkam, ponawiam prośbę o zdjęcia z miłego grilowanka u MaPi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 15.05.2006 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Artur, ja to jak w ubiegłym roku założyłem koszulkę z napisem na plecach "koniec wyścigu" to do tej pory tak mi idzie Znowu zostałem za "zeszłoroczniakami" w tyle. No ale od czwartku zaczyna ekipa robić wodę, kanalizację i co. Sam w międzyczasie pomału zaczynam okablowywanie budynku i jak dobrze pójdzie to na początku/w połowie czerwca bym zaczął tynkowanie ... w każdym razie udało nam się jakimś cudem wygospodarować kilka minut i podjechać do banku żeby podpisać umowę kredytową i to uważam za największy postęp na naszej budowie tej wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 15.05.2006 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Justyna! Ta siatka to taka robocza, czy może być na docelowe ogrodzenie? I za ile? Może będę chętna. Czy Wam tez fachowcy wróżą 4 miesiące schnięcia wylewek pod parkiety? Toż ja się na Boże Narodzenie wprowadzę albo i później!!! No załamka!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 15.05.2006 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Justyna! Ta siatka to taka robocza, czy może być na docelowe ogrodzenie? I za ile? Może będę chętna. Czy Wam tez fachowcy wróżą 4 miesiące schnięcia wylewek pod parkiety? Toż ja się na Boże Narodzenie wprowadzę albo i później!!! No załamka!!! Eee, zależy jaka technika wykonywania wylewek. Z miksokreta półsuche jakieś 35 dni... Mogę polecić bardzo dobrych fachowców Generalnie - nie ma rady - trzeba wietrzyć... U nas tynki i wylewki schną bardzo ładnie. Jeśli chodzi o układanie parkietu i płytek, powinno się zrobic pomiar wilgotności. Wtedy czarno na białym widać czy jest już sucho jak trzeba. My wylewki zrobiliśmy w zeszłym tygodniu, na połowę czerwca umówiony jest glazurnik, na koniec lipca - stolarz. I wcale nie uważają tempa za wariackie Trzymajcie kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 15.05.2006 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Witam Znajomych i Nieznajomych. Jeśli ktoś potrzebuje agregatu prądotwórczego, to polecam się:http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=71235 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 15.05.2006 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Witamy Nowych i Starych Lubelaków! Szukam na 2-3 dni fachowca do otynkowania garażu wewnątrz. PILNE!!! Pomocy. Co u nas: - woda, kanaliza już po - w trakcie: ogrodzenie (murki, słupki, siatka), na koniec sezonu klinkier z przodu (nie wiedziałem, że to tyle kosztuje...) - w piątek POŚ - drzwi zewnętrzne ... zamówione - 24 rozpoczęcie tynków wewnątrz i okna "zchodzą" z produkcji Pozdro M&M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 15.05.2006 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 - w trakcie: ogrodzenie (murki, słupki, siatka), na koniec sezonu klinkier z przodu (nie wiedziałem, że to tyle kosztuje...) Ile kosztuje znaczy się??? Bardzo proszę o szczegóły (tzn ile słupków klinkierowych, siatki, z czego to co między słupkami - drewno, elementy kute itp)... Ja na razie wiem tylko, że ogólnie jest drogo Czy już orientowałeś się w temacie bram? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 16.05.2006 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 - w trakcie: ogrodzenie (murki, słupki, siatka), na koniec sezonu klinkier z przodu (nie wiedziałem, że to tyle kosztuje...) Ile kosztuje znaczy się??? Bardzo proszę o szczegóły (tzn ile słupków klinkierowych, siatki, z czego to co między słupkami - drewno, elementy kute itp)... Ja na razie wiem tylko, że ogólnie jest drogo Czy już orientowałeś się w temacie bram? Hej, - 55m siatki, na 27m klinkier (w sumie 11 słupków) - robocizna 3500 (wykopy, zbrojenie, słupki, naciąganie siatki, słupki klinkierowe) - zbrojenie 740 pln - siatka 55m 2,5mm w PCV i słupki - 1100 - cement 3 x 140 kg - pospółka ... - ok. 1400 cegieł klinkierowych - czapki - itp Temat bram i przęseł? Tak, ale na razie chyba wejdę w drewniane szczebelki Ok. 300 pln za m bieżący... Na Kunickiego jest producent, a model już wybrany (zdjęcia z okolicy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz13 16.05.2006 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Dzięki za szybką odpowiedź!Poczekam do środy na namiary.Warunki już są w fazie rozpatrywania.Architekta polecają p.Adamka podobno uczciwy i solidny.Zbieram namiary na wszystko co przyda się w czasie budowy. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna99 16.05.2006 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Justyna! Ta siatka to taka robocza, czy może być na docelowe ogrodzenie? I za ile? Może będę chętna. Czy Wam tez fachowcy wróżą 4 miesiące schnięcia wylewek pod parkiety? Toż ja się na Boże Narodzenie wprowadzę albo i później!!! No załamka!!! Na tę siatkę zęby suszy nasz dalszy sąsiad, więc zawieszam ogłoszenie. Co do wylewek pod parkiety to tak jest. My mieliśmy zrobione wylewki w październiku, grzanie rozpoczęliśmy w połowie lutego. Teraz mamy jeszcze 3% wilgotności ( i rachunek za gaz 1700pln za 50 dni grzania tychże wylewek). Piec już nie grzeje, ale wietrzymy, wietrzymy .... Najgorsze jest to, że tam gdzie kupujemy parkiet facet powiedział, że mierniki elektryczne do pomiaru wilgotności są do bani, bo ....zaniżają. Trzeba zbadać metodą acetonową vel karbidową. A tego ustrojstwa nasz fachowiec nie posiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 16.05.2006 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Justyna! Ta siatka to taka robocza, czy może być na docelowe ogrodzenie? I za ile? Może będę chętna. Czy Wam tez fachowcy wróżą 4 miesiące schnięcia wylewek pod parkiety? Toż ja się na Boże Narodzenie wprowadzę albo i później!!! No załamka!!! Na tę siatkę zęby suszy nasz dalszy sąsiad, więc zawieszam ogłoszenie. Co do wylewek pod parkiety to tak jest. My mieliśmy zrobione wylewki w październiku, grzanie rozpoczęliśmy w połowie lutego. Teraz mamy jeszcze 3% wilgotności ( i rachunek za gaz 1700pln za 50 dni grzania tychże wylewek). Piec już nie grzeje, ale wietrzymy, wietrzymy .... Najgorsze jest to, że tam gdzie kupujemy parkiet facet powiedział, że mierniki elektryczne do pomiaru wilgotności są do bani, bo ....zaniżają. Trzeba zbadać metodą acetonową vel karbidową. A tego ustrojstwa nasz fachowiec nie posiada. A jak miałaś robione wylewki? Tradycyjnie czy z miksokreta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts