Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

hej ;)

tak wysokich nie ma niestety... ale to nie jest do końca opłacalne, bo wysokie sš drogie to raz, a dwa, nie przyjmujš się tak dobrze jak małe i trzeba je nawozić dosyć często - za wszystkim stoi kasa i czas ;)

do tej wielkoci (150cm) taka tujka ronie 3 lata...

pozdrawiam,

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

hej ;)

tak wysokich nie ma niestety... ale to nie jest do końca opłacalne, bo wysokie sš drogie to raz, a dwa, nie przyjmujš się tak dobrze jak małe i trzeba je nawozić dosyć często - za wszystkim stoi kasa i czas ;)

pozdrawiam,

W naszym przypadku mamy jeden bok działki, na którym widziałabym najchętniej tuje trzymetrowe JUŻ ;), także trzeba będzie odżałować trochę kasiorki :roll:

hej ;)

pozdrawiam,

W naszym przypadku mamy jeden bok działki, na którym widziałabym najchętniej tuje trzymetrowe JUŻ ;), także trzeba będzie odżałować trochę kasiorki :roll:

Ja tez mam taki jeden bok ... a na pozostałych to jeszcze wyższe by się przydały :wink: :lol:

;)

napisz jaka to cegła - kolor, firma, cena ;)

i przypomnij cene welny ;)

moze na jesien sie dozbiera kasy ;) na razie pustka ;)

pozdrawiam,

Cegła firmy vandersanden - (chyba tak się pisze) - kolor do obejrzenia u nas w domku. Płaciliśmy za nią około 3 zł/sztukę. Sprzedam wnaprawdę dobrej cenie.

Wełna - oddam za pół ceny z cennika. Musze sprawdzić ile mi zostało (kilka paczek zaledwie). Jutro napisze konkrety.

Mogę sprzedać z odroczonym terminem płatności. :wink:

A ta cegła czemu służy? Pewnie nie na komin?Bo ja potrzebuję 3500 szt. zwykłej na komin i potem klinkier powyżej dachu w kolorze piaskowym-jeszcze nie wiem ile sztuk.Czy teraz wszystkie powierzchnie wylewa sie z gruszki,nie robi się tego z betoniarki?Niby szybciej ale drożej.Styropian do fundamentów kleiliście dytsperbitem czy jeszcze dawaliście lkej i kołki?A na st. ekstrudowany kładliście folię czy już nie-nadal chodzi o fumndamenty.A chudziak wylewaliście jakiej grubości?Uf,na razie tyle pytań,jeśli ktoś z doświadczonych forumowiczów ma chwilke to proszę o odpowiedż.

alo,

no to obiecane zdjecia thujek i podbitki - słabiutkie, bo robione wieczorem, telefonem ;)

http://riverside.w.interia.pl/dom/thuia.jpg

http://riverside.w.interia.pl/dom/thuia1.jpg

http://riverside.w.interia.pl/dom/podbitka.jpg

http://riverside.w.interia.pl/dom/podbitka1.jpg

Pozdrawiam,

Szymoszkowa jak policzysz wszyskie koszty to taki beton kręcony na budowie dużo taniej nie wyjdzie. Jeżeli weźmiesz jeszcze pod uwagę parametry betonu przemysłowego v. kręcony to nie bardzo chyba jest się nad czym zastanawiać. Styropian do fundamentów wystarczy przykleić na dysperbit, potem i tak ziemia to dociśnie. No a jeżeli chodzi o chudziak to o ile pamiętam to było koło 10-15cm.

Aik jak tam kanalizacja pod chudziakiem? Pytałem moich speców ale niestety w tej chwili nie podejmą się nawet tak drobnych robót :(

CZesc

oto info z mojego placu boju

- tynki sie koncza robic i CO sie robi rownolegle

- pod koniec tygodnia wylewki startuja

- zamowione okna (goran - sosna)

- zamówione bramy garażowe (NOVOFERM - b_b w razie czego będziemy razem reklamować ;)

- wybrane parkiety (jesion 1-2 gat. po 66-54 zl) pod bilgorajem

- mam oferty na elewacje z welny z tynkiem silikatowo- silikonowym (podobno jakis super) - Może ktoś coś o tym słyszał ??

nie mam pomyslu na kostke i cokoly o podbitkach to nawet jeszcze przez minute nie myslalem ... wiec z checia poczytam co macie do powiedzenia w temacie :)

szukam schodow drewnianych lub na stalowej konstrukcji ?? macie jakis namiar ??

szymoszkowa zamawiany beton ma lepsze parametry i wcale tak drozej nie wychodzi ... sekundy bym sie nie zastanawial

Witajcie

- jak Pawson się nad czymś zastanawia dłużej niż sekundę, tzzn, że bierze sprawe na poważnie - czyli myśli :lol: :D :wink:

Co do mojej cegiełki, to na komin by jej szkoda było - jest to cegła ręcznie formowana taka restykalna. Ja mam z niej zrobiony kominek i barek w salonie. Wygląda fajnie. Może zaraz wrzucę jakąś fotkę.

Guit! Dzięki za fotki. Dobry masz aparat! Ciekawe czy u mnie da się tak zrobić, bo na razie kuncepcje jakiesik skomplikowane były. Ale widzę , że zwykłe PCV wygląda bardzo OK. :lol:

Tujka niestety nie w moim guście :cry:

Fizyk. Ścianka śliczna. Ja już swoje murki postawiłam - mają być malowane i są z cegły zwykłej.

Pawson - mamy trochę inną kolejność, bo tynkarze zewnętrzni przyszli wcześniej niż planowali. No i okna już zamontowane (nie obyło sie bez reklamacji, bo panowie pomylili długości drzwi balkonowych). Stąd ta podbita - a ja nieprzygotowana do tematu.