Neo23 15.03.2004 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 jak widzę jesteście na etapie wyboru materiału, ja np. budowałem z Ytonga (36,5) ale jak się w nim mieszka itp. to będę mógł powiedzieć dopiero za jakiś czas....... Co tu dużo nie mówić trzeba mieć dobrą ekipę do Ytonga , w przeciwnym razie wyrzucone pieniądze. Delikatny materiał .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PPawluk 16.03.2004 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 Czy to znaczy ze JW Y 40 jest drozsza niz DW cer+welna ????? Na pewno porownywaliscie ceny roznych materialow na sciany - jak to wyglada ?? 3. W sumie to jesli sie zdecyduje sie an wiekszy projekt to bedzie b ograniczony kasa wybor materily na scieny BK + styropian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witol 16.03.2004 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 Ja osobiście jestem za ścianą 2-warstwową - łatwiej uniknąć mostków termicznych w nadprożach czy wieńcu, i za porównywalne pieniądze można zrobić ścianę cieplejszą i cieńszą niż jednowarstwową. Dlatego wybrałem silikaty (najtańsze, a przy okazji najsolidniejsze, z "mikroklimatem", dobrze tłumią akustycznie - ścianki działowe z Ytonga niestety, pozwalają na wspólne słuchanie muzyki w całym domu ) + 15 cm wełny. Przy grubości ściany 39 cm będę miał cieplej niż przy Porothermie 50 cm Ale szczerze mówiąc to nie ma chyba złych technologii - wszystko, z czego się buduje spełnia przecież odpowiednie normy i posiada certyfikaty. To chyba bardziej kwestia nastawienia psychicznego i w drugim rzędzie kasy. PS: Mój brat wybudował 5 lat temu z Ytonga 36,5 i jest dobrze. A ja jednak - sam nie wiem czemu - upieram się przy silikatach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witol 16.03.2004 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 Właśnie znalazłem w internecie informacje o fundamencie grzejnym Legalett - http://www.legalett.com.pl . To takie jakby powietrzne ogrzewanie podłogowe, ale robione bezpośrednio w fundamencie, podobno znakomicie sprawdza się właśnie w domach parterowych. Czy ktoś z Was widział/słyszał o jakimś domu ogrzewanym w ten sposób?? Ja sam raczej nie bardzo darzę zaufaniem podłogówkę (no chyba, że w łazienkach) - bo desek kłaść nie można, a w sypialniach podłogę i tak zastawią łóżka i biurka... Ale chętnie bym pogadał z kimś, kto takie coś użytkuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PPawluk 16.03.2004 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 Neo23 - a ty jaka miales ekipe?? jesli jest godna polecenia daj jej namiary na priva Co powiesz na temat tlumienia dzwiekow w srodku ( to co napisal Witol) Czy nie masz problemow z trzymaniem ciepla w srodku ?? WITOL: Napisz cos wiecej na temat siliaktow (albo zalacz jakis link) ja nie rozwazam w ogole tego materialu ale moze warto... Czy ktos tutaj buduje z ceramiki + welna ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witol 16.03.2004 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 Paweł, Ja o silikatach naczytałem się w Muratorach, jak się spotkamy to Ci pożyczę odpowiednie numery Na forum "Wymiana doświadczeń" silikaty też pojawiają się od czasu do czasu. Ostatnim ciekawszym i dłuższym wątkiem było "Jak budować SILKĄ". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 16.03.2004 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 no i kupilem;)panele podlogowe AC4 eurofloor z lekka fakturka (deska) po 35 zl/m2to chyba niezla cena;) jak zwykle sluze kontaktem pozdr,Zbyszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wukan 16.03.2004 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 Witam Pilnie szukam KIEROWNIKA BUDOWY, kto może mi polecić dobrego i taniego. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urko 16.03.2004 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 Wukan, najtańszy o jakim słyszałem to pan K. z gminy Mełgiew 600 zł za wszystko , tylko ,że on nie przyjeżdza na budowę . Wpisy do dziennika robi w domu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 16.03.2004 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 Jurek K.? smiszny facet, ale jesli chcesz kogos dla formalnosci, to bedzie to dobry i tani wybor pozdr, Zbyszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wukan 16.03.2004 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 Nie chcę Kierownika bud. dla formalnosci tylko dobrego i w miarę taniego (bez przesady) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Neo23 16.03.2004 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 kierownicy budowy ...... bez komentarza , co niektórzy to nie maja pojęcia o budowie domu....... a są tez tacy co wpisują (tak jak powyżej) nie widząc budowy ale to już moim zdaniem kompletny brak uczciwości i profesjonalizmu, a może się mylę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PPawluk 17.03.2004 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 jak znajdziesz namiary na tego niedrogiego i dobrego kierownika budowy to i ja bym je chcial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 17.03.2004 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 Nie ma coś takiego jak tanie i dobre. Szukałem taniego i dobrego kierownika budowy.Owszem dostałem oferte ciekawą. 1000zł., mial być 2 razy w tygodniu na budowie i na każde wezwanie, obliczać , doradzać. Tak obiecywał. Efekt był taki ze skłocił mi murarzy- podburzal że za mało się zgodzili!!! Na budowie ja widzialem blędy on tylko widział ze jest OK !!!W końcu musiałem nając inspektora budowy- dodatkowy koszt. Mój bład był taki ze nie widziałem innych budow tego "extra kierownika".Lepiej zapłącić wiecej dobremu, sprawdzonemu, tak taniej i mniej stresu.Pozdrawiamagamon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Neo23 18.03.2004 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 widzę jakiś przestój na lubelskiej stronie , wszyscy na budowie czy co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urko 18.03.2004 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 wszyscy w zadumie się pogrążyli.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek81 18.03.2004 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 wszyscy w zadumie się pogrążyli.. ..i w smutku po kasie jaką wydałem na STAL ZBROJENIOWĄ - poprostu załamka !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 18.03.2004 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 no niestety - w tamtym roku placilem za drut 1.14, teraz po 2.90!!!! sluchajcie - POTRZEBUJE KOGOS KTO MA DUZE UPUSTY W HURTOWNI ELEKTRYCZNEJ (materialy instalacyjne) - obiecuje, ze sie odwdziecze pozdr, Zbyszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Neo23 18.03.2004 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 Chiny się "zbroją" i stal idzie w górę. Prawa rynku są zabójcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Neo23 18.03.2004 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 Może wiecie gdzie można kupić w dobrej cenie płyty OSB oraz schody strychowe np. Fakro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts