Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Zbychu ja to zgłosze się do Ciebie na korepetycje odnośnie barierek a zwłaszcza desek na balkonach i podbitki. Dokładnie w ten sposób chcemy zrobić jak wy macie bo widzieliśmy domki wg naszego projektu z poddbitką ...hhmmm no w inny sposób :) i nam się nie podobało a u ciebie jest to co nam się podoba.

Dyz, hydraulikow juz mam, jutro zakladaja mi kanalizacje pod hudziak.

U mnie sciany powoli pna sie do gory, dzisjaj murarz tak sie rozpedzil, ze zamurowal wejscie z salonu do kuchni :wink: , jak przyjechal ich szew to postawil takie :o oczy, dobrze ze w pore sie zjawil.

Szymoszkowa cegla najtansza jest na Turystycznej 12, wczoraj kupowalam po 0,38gr szt.

Do wszystkich zainteresowanych; w przyszlym tygodniu drozeje cement, wiem to od dobrego znajomego wiec raczej zrudlo inf., pewne.

Poz

Aik,przebiję Cię ceną-zamówiłam po 36 gr z transportem i rozładunkiem,dzisiaj znalazłam.Dzieki wszystkim za opinie.Już nie mam wyrzutów sumienia,że niepotrzebnie pakuję pieniądze w coś zbędnego.

Ładnie to wygląda u Fizyka,jeszcze daleko mi do tego etapu i nie zapoznawałam sie z tematem.Już wiem,że na komin się nie nadają a może na tę część nad dachem?Ladne są dlatego się naprzykrzam.Musiałabym mi9eć chyba z 800 szt w cenie nie wyższej od klinkieru,będzie coś z tego?

Witam,

ładne zdjątka !!!

Fajnie już Wam.

U nas jeszcze trochę...

Co u nas:

- oczywiście termin wydania okien został przesunięty :evil:

- tynki miały się zacząć jutro.... do gościa nie mogę się dodzwonić :evil:

- rozpruli mi chudy beton... i muszę pobawić się w murarza :wink:

- tył i bok ogrodzenia już można oglądać

- oczyszczalnia zrobiona :lol:

- wstępnie ziemia rozgarnięta

- prąd ... kilka kabelków dołożonych (regulacja pracy pompy do ciepłego powietrza z kominka)

- głośniki rozprowadzone (samodzielnie) :lol:

- kupę pieniędzy wydanych :cry:

Mamy nadzieję, że po 20 lipca w domku już będzie "czysto" (podłogi, ściany, sufity i dach)

Trzymajcie kciuki za nas i za terminy.

agamon,

ja robię "po krokwiach" bo tak mi sie bardziej podoba...wszyscy, którzy próbowali mnie namówic na tzw. "grzybka" teraz mówiš, ze dobrze zrobiłem ;) szczególnie ładnie to wyglšda przy długich okapach ;) jedno z czym mogłem się pobawic, ale mi się nie chciało, to łšczenie w tzw. jodełkę okapu ciany szczytowej z okapem ciany frontowej ;)

pozdrawiam,

Dyz, hydraulikow juz mam, jutro zakladaja mi kanalizacje pod hudziak.

Szymoszkowa cegla najtansza jest na Turystycznej 12, wczoraj kupowalam po 0,38gr szt.

Do wszystkich zainteresowanych; w przyszlym tygodniu drozeje cement, wiem to od dobrego znajomego wiec raczej zrudlo inf., pewne.

Poz

Aik kupowałaś może w Chil na Turystycznej tę cegłę????

:cry: :cry: :cry:

Witam Wszystkich.

Dawno nie pisałam bo starałam się panować na moimi emocjami w stosunku do starostwa...

Dokumenty złożyliśmy około 10 kwietnia, dodatkowo doniesliśmy jeszcze coś około 25 kwietnia i do tej pory nie otrzymaliśmy żadnych informacji ze starostwa. Nie pomagają regularne wizyty - nasze papiery utknęły u kierownika, który nie moze znaleźć czasu żeby podpisać nasz cenny świstek. Podobno są jakieś poprawki.

Mam dwa rozwiązania - albo się postawić i powiedzieć że minął już ustawowy termin (ale to może przynieść odwrotny skutek od oczekiwanego rozwiązania) albo czekać potulnie kolejne tygodnie ... miesiące ... lata... :cry:

Sama nie wiem co robić. :o

Witam Wszystkich.

Dawno nie pisałam bo starałam się panować na moimi emocjami w stosunku do starostwa...

Dokumenty złożyliśmy około 10 kwietnia, dodatkowo doniesliśmy jeszcze coś około 25 kwietnia i do tej pory nie otrzymaliśmy żadnych informacji ze starostwa. Nie pomagają regularne wizyty - nasze papiery utknęły u kierownika, który nie moze znaleźć czasu żeby podpisać nasz cenny świstek. Podobno są jakieś poprawki.

Mam dwa rozwiązania - albo się postawić i powiedzieć że minął już ustawowy termin (ale to może przynieść odwrotny skutek od oczekiwanego rozwiązania) albo czekać potulnie kolejne tygodnie ... miesiące ... lata... :cry:

Łachy Ci nie robią. Ja bym się postawiła. Czasem (wyprowadzona z równowagi) pytam: gdzie jest pani/pana kierownik? Działa.

Witam

Oczyszczalnia działa. A wiecie że na budowę POŚ nie trzeba już pozwolenia? Podobnie jak wiaty, pom. gospodarcze itp do 25m2 !!!!!

Fajnie. NIe musze zasypywać piwnicy. Ma 21 m2 :D :wink:

Mi też też się bardziej podoba moja podbitka. :wink: Ale budowlańcy się trochę męczyli, bo trochę trudniej się ją układa.

Nie chcę Cie rozczarować....ale ustawowy termin jeszcze nie minął.......urząd ma aż 65 dni.......:(

Ja złożyłam 20 marca i dostałam pozwolenie 10 maja.......a teraz czekam na uprawomocnienie.......na które czeka się 14 dnia ale od daty złożenia ostaniej zwrotki przez sąsiadów a nie od daty wydania decyzji......więc bedzie koło miesiąca........:(:(

A i czy dołączyłas odrolnienie?????

eska78 niemam pojecia :lol: , niewiem jak sie ten sklad nazywa, maja tam rozne materialy bud. ja u nich bralam tylko cegle reszte w Maxformie

Potrzebuje stepli, moze komus sa juz nipotrzebne, chetnie odkupie.

Na jakiej wysokosci zakladaliscie tz. wyczystki w kominach, prosze o odpowiedz- pilne.

Poz

Witam Wszystkich.

Nie martw się. My czekaliśmy od 28 lutego do 24 kwietnia, czyli prawie 2 miesiące :( Mają niby miesiąc, ale ....

"TERMIN ZAŁATWIANIA SPRAWY: bez zbędnej zwłoki, nie później jednak niż w ciągu miesiąca, a w sprawach skomplikowanych nie później niż w ciągu dwóch miesięcy od dnia wszczęcia postępowania."

Zawsze możesz być tym szczególnym przypadkiem :( tak jak my.

http://www.bip.lublin.pl/powiatlublin/index.php?menu=sprawa&id=249&order=&idstage=

Obyśmy nie byli takim "szczególnym" przypadkiem... :(

całe szczęście na warunkach zabudowy jest zapis mówiący, że nie musimy odralniać, więc to musi im o coś innego chodzić . Zobaczymy w poniedziałek, ponieważ jutro mają wolne.

U mnie też pisało że nie musimy odralniać, a włśnie trzeba było bo coś w przepisach się zmieniło

Pozdr.AREK

CZesc

oto info z mojego placu boju

- tynki sie koncza robic i CO sie robi rownolegle

- pod koniec tygodnia wylewki startuja

- zamowione okna (goran - sosna)

- zamówione bramy garażowe (NOVOFERM - b_b w razie czego będziemy razem reklamować ;)

- wybrane parkiety (jesion 1-2 gat. po 66-54 zl) pod bilgorajem

- mam oferty na elewacje z welny z tynkiem silikatowo- silikonowym (podobno jakis super) - Może ktoś coś o tym słyszał ??

nie mam pomyslu na kostke i cokoly o podbitkach to nawet jeszcze przez minute nie myslalem ... wiec z checia poczytam co macie do powiedzenia w temacie :)

szukam schodow drewnianych lub na stalowej konstrukcji ?? macie jakis namiar ??

szymoszkowa zamawiany beton ma lepsze parametry i wcale tak drozej nie wychodzi ... sekundy bym sie nie zastanawial

Pawson, powiedz mi czy do tej bramy wyjscie na napęd musi być w ścianie a nie w suficie?

Pozdrawiam