BORF 26.05.2006 04:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Obyśmy nie byli takim "szczególnym" przypadkiem... całe szczęście na warunkach zabudowy jest zapis mówiący, że nie musimy odralniać, więc to musi im o coś innego chodzić . Zobaczymy w poniedziałek, ponieważ jutro mają wolne. A jakiej klasy macie ziemie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eska78 26.05.2006 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Obyśmy nie byli takim "szczególnym" przypadkiem... całe szczęście na warunkach zabudowy jest zapis mówiący, że nie musimy odralniać, więc to musi im o coś innego chodzić . Zobaczymy w poniedziałek, ponieważ jutro mają wolne. A jakiej klasy macie ziemie? Ja tez miałam to zawarte w warunkach a mimo to trzeba było dostarczyć to całe odrolneinie. A klasa ziemi to Bp,czyli niby wszystko oczywiste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 26.05.2006 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Obyśmy nie byli takim "szczególnym" przypadkiem... całe szczęście na warunkach zabudowy jest zapis mówiący, że nie musimy odralniać, więc to musi im o coś innego chodzić . Zobaczymy w poniedziałek, ponieważ jutro mają wolne. A jakiej klasy macie ziemie? Ja tez miałam to zawarte w warunkach a mimo to trzeba było dostarczyć to całe odrolneinie. A klasa ziemi to Bp,czyli niby wszystko oczywiste. Klasę ziemi masz w wypisie z rejestru gruntów, IV i V nie trzeba wyłączać z produkcji rolnej, I, II i III z literkami tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 26.05.2006 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 mariucha TAK - napęd ma mieć zasilanie ze ściany a nie z sufitu ... nie wiem co tol zmienia ... u mnie temat wyszedl przed tynkami więc na wszelki wypadek mam kabelki i tak i tak :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna99 26.05.2006 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Monika B Moja podsufitka jest z Royal Siding -potrójna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eska78 26.05.2006 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Klasę ziemi masz w wypisie z rejestru gruntów, IV i V nie trzeba wyłączać z produkcji rolnej, I, II i III z literkami tak Też tak myślałam do czasu kiedy pan Inspektor mnie nie uświadomił że jest inaczej Jako podstawę prawną podał iż do wydania pozwolenia niezbędne jest : Wyłączenie z rolniczego użytkowania gruntów w klasach bonitacyjnych I, II, IIIa, IIIb oraz IV - VI pochodzenia organicznego w myśl ustawy z dnia z dnia 3 lutego 1995 r. o ochronie gruntów rolnych (Dz. U. z 2004 r. Nr 121, poz. 1266).........Nie ma to ja uczyć się na własnych błędach:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 26.05.2006 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 A u nas jest klasa IV z jakąś literką chyba i V i nie musieliśmy odralniać. Pisaliśmy tylko jakieś pismo, że w związku z tym, że ziemia jest takiej klasy to nie trzeba odralniać. Coś takiego. W każdym razie obyło się bez tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 26.05.2006 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Pawson kończył klasę III b i dał se spokój z nauką . Ja tez mam podbitkę Royala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 26.05.2006 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Ciemny brąz - oczywiście kolor podbitki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 26.05.2006 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 mariucha TAK - napęd ma mieć zasilanie ze ściany a nie z sufitu ... nie wiem co tol zmienia ... u mnie temat wyszedl przed tynkami więc na wszelki wypadek mam kabelki i tak i tak :) Pawson, dzięki za info, chodzi chyba o napęd. Ja mam tylko w suficie, zostaję wiec prz Hormanie. Pozdrawiam[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eko 26.05.2006 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Jeżeli chodzi o odrolnienie to nie wiem czy to jest konieczne ponieważ budujemy siedlisko. Na dodatek mąż zaznaczył na wniosku do starostwa odrolnienie, a oni w starostwie doczytali na warunkach zabudowy że nie musimy odralniać i otrzymaliśmy ze starostwa pismo, że nie jest wymagane odrolnienie. Tylko może się różnie okazać... Mam nadzieję, że teraz nie będa tego wymagali , przecież nie będą zaprzeczać samym sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 26.05.2006 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 My odrolnienie wykonywaliśmy równoległe z pozwoleniem na budowę. Decyzję dostalismy w niecały miesiąc. A pani od odrolnienia okazała się bardzo miła i już przy drugiej wizycie nie musiałem się przedstawiać. W SP powiatowym mówili mi identycznie jak moi przedmówcy, że klasy od IV w zwyż nie wymagają odrolnienia. Najlepiej wziąść wypis i wyrys z geodezji i wszytsko będzie jasne. Uprzedzam przed odrolnianiem całej działeczki - jest to bardzo kasztowna inwestycja, płatna, z tego co pamietam z 10 rocznych ratach. Temat rzeka. A u nas mamy już wodę (63zł/1m). Jutro prąd i potem powolutku do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 26.05.2006 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Tegoroczni? Gdzie kupowaliście stal fi12 i za ile. Mi proponowali 26.40 za 12m pręt. fi6 kupiłem za 2.40zł/1kg - ceny lubartowskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eko 27.05.2006 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 Borf Czy Ty budujesz siedlisko ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 27.05.2006 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 Borf Czy Ty budujesz siedlisko ? Może głupio to zabrzmi, ale czym się rózni siedlisko od domu? I już mamy przyłacze elektryczne wykonane. Teraz niech tylko Lubzel nam podłaczy licznik i będzie można parzyc herbatkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 27.05.2006 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 mariucha TAK - napęd ma mieć zasilanie ze ściany a nie z sufitu ... nie wiem co tol zmienia ... u mnie temat wyszedl przed tynkami więc na wszelki wypadek mam kabelki i tak i tak :) Pawson, powiedz jeszcze gdzie tą bramę bedziesz kupował i jaki rabat mozna wywalczyć. U nas dzisiaj rozprowadzili instalację pod odkurzacz centralny, trochę rozryli tynków Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eko 27.05.2006 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 Borf, hymmm jakby to wyjaśnić siedlisko budujemy na działce rolnej, a nie budowlanej czyli jest to dom mieszkalny z budynkiem gospodarczym służącym do produkcji rolniczej, czy jakoś tak... i żeby budować siedlisko to trzeba być rolnikiem, czyli posiadać lub dzierżawić odpowiednią ilość gruntów rolnych w celu prowadzenia działalności rolnej chyba dobrze to wytłumaczyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irek95 28.05.2006 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 Tegoroczni? Gdzie kupowaliście stal fi12 i za ile. Mi proponowali 26.40 za 12m pręt. fi6 kupiłem za 2.40zł/1kg - ceny lubartowskie. My kupowaliśmy stal w Bud-mixie na Krochmalnej 2 tygodnie temu fi12 i fi16 po 2.25/kg. Na pozwolenie na budowę czekaliśmy miesiąc - od 18.04 do 22.05. Teraz czekamy na uprawomocnienie i jeśli znajdziemy ekipę budowlaną - poprzednia nawaliła o czym pisałem wyżej - to chcielibyśmy ruszyć w lipcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 28.05.2006 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 Borf, hymmm jakby to wyjaśnić siedlisko budujemy na działce rolnej, a nie budowlanej czyli jest to dom mieszkalny z budynkiem gospodarczym służącym do produkcji rolniczej, czy jakoś tak... i żeby budować siedlisko to trzeba być rolnikiem, czyli posiadać lub dzierżawić odpowiednią ilość gruntów rolnych w celu prowadzenia działalności rolnej chyba dobrze to wytłumaczyłam To my nie budujemy siedliska. Mamy za mała działkę i nie mamy uprawnień Tegoroczni? Gdzie kupowaliście stal fi12 i za ile. Mi proponowali 26.40 za 12m pręt. fi6 kupiłem za 2.40zł/1kg - ceny lubartowskie. My kupowaliśmy stal w Bud-mixie na Krochmalnej 2 tygodnie temu fi12 i fi16 po 2.25/kg. Na pozwolenie na budowę czekaliśmy miesiąc - od 18.04 do 22.05. Teraz czekamy na uprawomocnienie i jeśli znajdziemy ekipę budowlaną - poprzednia nawaliła o czym pisałem wyżej - to chcielibyśmy ruszyć w lipcu. To widzę, że cenę dali lepszą i jeszcze bliżej. Dzięki za info. Co do pozwolenia to jestes w tym nieszczególnym przypadkiem. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 28.05.2006 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 Stalmet,6-2,3;12-2,28.Pierwotnie dają wyższe ceny ale dają rabat dlatego,że nie mają własnego transportu.No ale transport do mnie kosztuje 90-100 zł więc de facto płacę za drut trochę więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts