Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Obyśmy nie byli takim "szczególnym" przypadkiem... :(

całe szczęście na warunkach zabudowy jest zapis mówiący, że nie musimy odralniać, więc to musi im o coś innego chodzić . Zobaczymy w poniedziałek, ponieważ jutro mają wolne.

A jakiej klasy macie ziemie?

Ja tez miałam to zawarte w warunkach a mimo to trzeba było dostarczyć to całe odrolneinie.

A klasa ziemi to Bp,czyli niby wszystko oczywiste.

Obyśmy nie byli takim "szczególnym" przypadkiem... :(

całe szczęście na warunkach zabudowy jest zapis mówiący, że nie musimy odralniać, więc to musi im o coś innego chodzić . Zobaczymy w poniedziałek, ponieważ jutro mają wolne.

A jakiej klasy macie ziemie?

Ja tez miałam to zawarte w warunkach a mimo to trzeba było dostarczyć to całe odrolneinie.

A klasa ziemi to Bp,czyli niby wszystko oczywiste.

Klasę ziemi masz w wypisie z rejestru gruntów, IV i V nie trzeba wyłączać z produkcji rolnej, I, II i III z literkami tak

Klasę ziemi masz w wypisie z rejestru gruntów, IV i V nie trzeba wyłączać z produkcji rolnej, I, II i III z literkami tak

Też tak myślałam do czasu kiedy pan Inspektor mnie nie uświadomił że jest inaczej :(

Jako podstawę prawną podał iż do wydania pozwolenia niezbędne jest :

Wyłączenie z rolniczego użytkowania gruntów w klasach bonitacyjnych I, II, IIIa, IIIb oraz IV - VI pochodzenia organicznego w myśl ustawy z dnia

z dnia 3 lutego 1995 r. o ochronie gruntów rolnych (Dz. U. z 2004 r. Nr 121, poz. 1266).........Nie ma to ja uczyć się na własnych błędach:(

mariucha

TAK - napęd ma mieć zasilanie ze ściany a nie z sufitu ...

nie wiem co tol zmienia ... u mnie temat wyszedl przed tynkami więc na wszelki wypadek mam kabelki i tak i tak :):)

Pawson, dzięki za info, chodzi chyba o napęd.

Ja mam tylko w suficie, zostaję wiec prz Hormanie.

Pozdrawiam[/url]

Jeżeli chodzi o odrolnienie to nie wiem czy to jest konieczne ponieważ budujemy siedlisko. Na dodatek mąż zaznaczył na wniosku do starostwa odrolnienie, a oni w starostwie doczytali na warunkach zabudowy że nie musimy odralniać i otrzymaliśmy ze starostwa pismo, że nie jest wymagane odrolnienie. Tylko może się różnie okazać... Mam nadzieję, że teraz nie będa tego wymagali , przecież nie będą zaprzeczać samym sobie :o

My odrolnienie wykonywaliśmy równoległe z pozwoleniem na budowę. Decyzję dostalismy w niecały miesiąc. A pani od odrolnienia okazała się bardzo miła i już przy drugiej wizycie nie musiałem się przedstawiać.

W SP powiatowym mówili mi identycznie jak moi przedmówcy, że klasy od IV w zwyż nie wymagają odrolnienia. Najlepiej wziąść wypis i wyrys z geodezji i wszytsko będzie jasne.

Uprzedzam przed odrolnianiem całej działeczki - jest to bardzo kasztowna inwestycja, płatna, z tego co pamietam z 10 rocznych ratach. Temat rzeka.

A u nas mamy już wodę (63zł/1m). Jutro prąd i potem powolutku do przodu.

mariucha

TAK - napęd ma mieć zasilanie ze ściany a nie z sufitu ...

nie wiem co tol zmienia ... u mnie temat wyszedl przed tynkami więc na wszelki wypadek mam kabelki i tak i tak :):)

Pawson, powiedz jeszcze gdzie tą bramę bedziesz kupował i jaki rabat mozna wywalczyć.

U nas dzisiaj rozprowadzili instalację pod odkurzacz centralny, trochę rozryli tynków :evil:

Pozdrawiam

Borf, hymmm jakby to wyjaśnić

siedlisko budujemy na działce rolnej, a nie budowlanej czyli jest to dom mieszkalny z budynkiem gospodarczym służącym do produkcji rolniczej, czy jakoś tak... i żeby budować siedlisko to trzeba być rolnikiem, czyli posiadać lub dzierżawić odpowiednią ilość gruntów rolnych w celu prowadzenia działalności rolnej :-?

chyba dobrze to wytłumaczyłam :oops:

Tegoroczni? Gdzie kupowaliście stal fi12 i za ile. Mi proponowali 26.40 za 12m pręt. fi6 kupiłem za 2.40zł/1kg - ceny lubartowskie.

My kupowaliśmy stal w Bud-mixie na Krochmalnej 2 tygodnie temu fi12 i fi16 po 2.25/kg.

Na pozwolenie na budowę czekaliśmy miesiąc - od 18.04 do 22.05. :lol: :lol:

Teraz czekamy na uprawomocnienie i jeśli znajdziemy ekipę budowlaną - poprzednia nawaliła o czym pisałem wyżej - to chcielibyśmy ruszyć w lipcu. :)

Borf, hymmm jakby to wyjaśnić

siedlisko budujemy na działce rolnej, a nie budowlanej czyli jest to dom mieszkalny z budynkiem gospodarczym służącym do produkcji rolniczej, czy jakoś tak... i żeby budować siedlisko to trzeba być rolnikiem, czyli posiadać lub dzierżawić odpowiednią ilość gruntów rolnych w celu prowadzenia działalności rolnej :-?

chyba dobrze to wytłumaczyłam :oops:

To my nie budujemy siedliska. Mamy za mała działkę i nie mamy uprawnień :)

Tegoroczni? Gdzie kupowaliście stal fi12 i za ile. Mi proponowali 26.40 za 12m pręt. fi6 kupiłem za 2.40zł/1kg - ceny lubartowskie.

My kupowaliśmy stal w Bud-mixie na Krochmalnej 2 tygodnie temu fi12 i fi16 po 2.25/kg.

Na pozwolenie na budowę czekaliśmy miesiąc - od 18.04 do 22.05. :lol: :lol:

Teraz czekamy na uprawomocnienie i jeśli znajdziemy ekipę budowlaną - poprzednia nawaliła o czym pisałem wyżej - to chcielibyśmy ruszyć w lipcu. :)

To widzę, że cenę dali lepszą i jeszcze bliżej. Dzięki za info.

Co do pozwolenia to jestes w tym nieszczególnym przypadkiem. Gratulacje.