mariucha 28.05.2006 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 Czy ktoś z Was orientował sie w cenach bram garażowych Krispol i ma rozeznanie jak cenowo wychodza w stosunku do innych producentów Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 28.05.2006 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 mam pytanie : dlacze jedni robiš podbitkę na grzybka a inni po skosie.Jakie sš zalety i wady każdej? Za 2 tygodnie startuje z ociepleniem jeszcze nie wiem jaki wzór podbitki wybrać? Co i jak sie komu podoba. U mnie niestety nie dało sie równolegle do krokwi. Panowie wraz z dachem w ubiegłym roku założyli obróbki blacharskie za krótkie na taką operację. Teraz pozostałoby jedynie chować krokwie pod prostopadle ułozonymi, króciutkimi panelkami, a one się rozłażą - sama wiedziałam w kilku domach. Trzeba wiedzieć wcześniej czego się chce. Poza tym tynkarz tak mnie otynkował, że wychodzą kable. A faceci od okien z górnego balkonu odjęli 10cm a na dolym dodali. Of course wszystko do wymiany (po awanturze). No i kolejne opóźnienie I jeszcze tynkarze drzwi dla kota zamontowali najpierw wnętrzem na zewnątrz, a potem do góry nogami. Jedym słowem... budowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 28.05.2006 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 Stalmet,6-2,3;12-2,28.Pierwotnie dają wyższe ceny ale dają rabat dlatego,że nie mają własnego transportu.No ale transport do mnie kosztuje 90-100 zł więc de facto płacę za drut trochę więcej. Dzięki za informacje. Mi oferowali (z Lubartowa na działkę) transport w cenie paliwa. Stal delikatnie drozsza, wiec pi*drzwi to samo :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 28.05.2006 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 I jeszcze tynkarze drzwi dla kota zamontowali najpierw wnętrzem na zewnątrz, a potem do góry nogami. Jedym słowem... budowa. kot będzie wchodził dogóry nogammi i po problemie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 28.05.2006 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 mariucha TAK - napęd ma mieć zasilanie ze ściany a nie z sufitu ... nie wiem co tol zmienia ... u mnie temat wyszedl przed tynkami więc na wszelki wypadek mam kabelki i tak i tak :) Pawson, powiedz jeszcze gdzie tą bramę bedziesz kupował i jaki rabat mozna wywalczyć. U nas dzisiaj rozprowadzili instalację pod odkurzacz centralny, trochę rozryli tynków Pozdrawiam ceny jeszcze do konca nie znam ale cos ok 3700 za 2200 x 2350 z napedem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 28.05.2006 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 Nie za wąska trochę? Mój mąż zażyczył sobie 275 a w projekcie jest 260.A może to moja będzie za szeroka?Wiśniowskiego czy inna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 29.05.2006 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Nie za wąska trochę? Mój mąż zażyczył sobie 275 a w projekcie jest 260.A może to moja będzie za szeroka?Wiśniowskiego czy inna? Szymoszkowa, ta twoja wcale nie będzie za wąska. Poprostu Pawson zafundował każdemu z domowników osobną bramę , dla pojedynczej to by było ciut mało A ja jestem bliski wybrania Dromy 3500,- za bramę 2500x220 (segmentowa, złoty dąb) z napędem. No i muszę się pochwalić pomimo, że to marne osiągnięcie ale znaleźliśmy wreszcie tynkarza. Po tym jak umówiony wstępnie tynkarz wymigał się chorobą żony okazało się że znalezienie fachowca w przyzwoitym terminie jest prawie nierealne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 29.05.2006 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 A,to inna para kaloszy.Chociaż właściwie nie,przecież niezależnie czy każdy ma swoją bramę czy jest jedna to i tak duży samochód ma się tam zmieścić.No bo mozna mieć 5 bram i nie móc wjechać np.jeepem czy innym.Pawson,to jak to jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 29.05.2006 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 A,to inna para kaloszy.Chociaż właściwie nie,przecież niezależnie czy każdy ma swoją bramę czy jest jedna to i tak duży samochód ma się tam zmieścić.No bo mozna mieć 5 bram i nie móc wjechać np.jeepem czy innym.Pawson,to jak to jest ? u mnie szerokosc to 2350 ... nie wiem jak bedzie z duzym samochodem powiem szczerze ... tak bylo w projekcie to tak robie ...ew. jakby byl kiedys problem to moge wywalic slupek w srodku i zrobic jedna wieka brame .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eko 29.05.2006 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 hej, już wiem o co m.in chodzi ukochanym Panom w starostwie. Nie dołączyłam zjazdu z dorgi. Heeeelp. Kto to projektuje ? Swego czasu pytał o to Piotr... więc ja ponawiam prośbę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 29.05.2006 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Projektował mi to facet,który robił adaptację projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr-M 29.05.2006 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 hej, już wiem o co m.in chodzi ukochanym Panom w starostwie. Nie dołączyłam zjazdu z dorgi. Heeeelp. Kto to projektuje ? Swego czasu pytał o to Piotr... więc ja ponawiam prośbę Odpisałem na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 29.05.2006 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 witam wszystkichmam pytanko. czy w kominach dawaliscie welne od samego dolu, czy tylko powyrzej stropu i dachu, w czesci nieogrzewanej domu. moi murarze tak mi radza ocieplic, ale ja do konca niejestem do tego przekonana.Nadal potrzebuje stepli, ma ktos moze do odsprzedania, oczywiscie w rozsadnej cenie.Gdzie i po ile kupowaliscie stal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 29.05.2006 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Mój mówi,że od samego dołu trzeba ocieplać.O stali pisaliśmy parę postów wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 29.05.2006 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 sorki, faktycznie, calkiem zapomnialam, a przeciez czytalam i nawet sobie gdzies zapisywalam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 29.05.2006 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Ja mam komin ocieplony na całej długości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 30.05.2006 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Ja mam komin systemowy - i nie ocieplany na całej długości. Chyba dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 30.05.2006 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Właśnie się wściekłem na TePsę )_*(*&^%$^&*(&^%. Faking monopolista !!!! Mam ich głęboko w d... , gdzie słońce nie dochodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 30.05.2006 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 czesc jakiej firmy bierzecie el. zewnętrzną. Ja sie zastanawiam pomiędzy weberem a baumitem ... albo czymś nowym innym ... i nie wiem zupełnie co wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna99 30.05.2006 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 czesc jakiej firmy bierzecie el. zewnętrzną. Ja sie zastanawiam pomiędzy weberem a baumitem ... albo czymś nowym innym ... i nie wiem zupełnie co wybrać Wybieraliśmy między Greinplast i Kreisel. Wyszło na pierwsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts