Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Z tego co wiem, to netia ma wdrażać niedługo jakąś nową technologię do pezsyłania sygnału telefonicznego i internetowego. Sygnał przesyłany tak jak do komórek, przepustowość duża. Szczegółów nie znam, ale może warto popytać? Jak wyzdrowieję, to podpytam znajomego, który testował tą technologię.

Z tego co wiem, to netia ma wdrażać niedługo jakąś nową technologię do pezsyłania sygnału telefonicznego i internetowego. Sygnał przesyłany tak jak do komórek, przepustowość duża. Szczegółów nie znam, ale może warto popytać? Jak wyzdrowieję, to podpytam znajomego, który testował tą technologię.

sie wywiem wszystkiego u źródła i bede wiedzial w polowie tygodnia przyszlego ;)

Witam,dzisiaj ja pierwsza zgłaszam swoja obecność :p .Zaraz lecę na budowę,maja mi przywieżć drewno na stropy.Będzie kłopot bo 15 m3 a nie ma dobrego dojazdu dla wielkiego samochodu.No i będę musiała spać na działce bo do układania dachu jeszcze jest troche czasu i boje się,że belki "dostaną nóg".Jeszcze żeby ciepło było :cry: .Czy ktoś z Was ma piec Viesmanna/nie pamiętam pisowni/?A może jest coś tańszego i dobrego?Czy na styropian ekstrudowany 8 trzeba jeszcze dać folię bombelkową czy wystarczy zwykła?Wiem,że niektórzy w ogóle nie dają ale kierownik upiera się aja muszę liczyć kasę bo idzie jej strasznie dużo.Tak jakbyście nie wiedzieli,prawda?Informacja dl tych,co są przed pierwszą łpoatą-to jest zdecydowanie lepsze od etapu papierologii więc do dzieła!!!

Witam,dzisiaj ja pierwsza zgłaszam swoja obecność :p .Zaraz lecę na budowę,maja mi przywieżć drewno na stropy.Będzie kłopot bo 15 m3 a nie ma dobrego dojazdu dla wielkiego samochodu.No i będę musiała spać na działce bo do układania dachu jeszcze jest troche czasu i boje się,że belki "dostaną nóg".Jeszcze żeby ciepło było :cry: .Czy ktoś z Was ma piec Viesmanna/nie pamiętam pisowni/?A może jest coś tańszego i dobrego?Czy na styropian ekstrudowany 8 trzeba jeszcze dać folię bombelkową czy wystarczy zwykła?Wiem,że niektórzy w ogóle nie dają ale kierownik upiera się aja muszę liczyć kasę bo idzie jej strasznie dużo.Tak jakbyście nie wiedzieli,prawda?Informacja dl tych,co są przed pierwszą łpoatą-to jest zdecydowanie lepsze od etapu papierologii więc do dzieła!!!

Bąbelkowa lepiej odprowadza wodę. Będziesz miała ocieplenie na fest :)

Zależy, jakie masz warunki gruntowe - jak jest wysoki poziom wód albo piwnica (a z tego co zrozumiałam, strop będzie chyba nad piwnicą), lepiej dmuchać na zimne i na tym nie oszczędzać...

Kasy leci - teraz dużo, potem więcej z tendencją rozwojową 8)

my polozylismy folie zwykla i po jakims czasie ziemia swoim ciezarem sciągnela folię z fundamentów (folia była przybita od góry i na nia postawiona byla ściana) wiec siłą z jaką ziemia działa na folię też jest duża ja myśle ze folia bebelkowa jest lepsza bo twardsza. Ponadto tzreba przypilnowac aby ci ktorzy zasypuja fundamenty ubijali ziemie a nie tylko zasypali to moze wtedy tego problemu nie bedzie

ale gdybysmy jeszcze raz budowali to tez jak Mapi chcialabym miec syropian a na to tynk i dysperbit pare razy posmarowany

pozdrawiam

monika