eska78 08.06.2006 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 Witam - Eska - współczuję Ci! Oczywiście sugeruję zrobić kilka głośnych imprezek - ale oczywiście tylko do 22 . Może być np spotkanie forumowiczów . Kiedy pierwsze?? Czuję się wywołana do tablicy!I gwarantuję i Wam i sąsiadowi imprezkę forumowiczów:)Termin dogadamy jak tylko mury staną A tak poważnie to dzięki za rady.....Wszystko jest robione zgodnie z projektem ale panu ciagle coś nie pasuje ,próbowałam już metody straszenia (ma kilka grzeszków budowlanych na koncie) Ale to skutkowało góra na tydzień i znowu........:(Dziś miałam już jeden telefon......Uff........No cóż spróbuję może metody "na ignorację"......jak radzicie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 08.06.2006 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 Witam - Eska - współczuję Ci! Oczywiście sugeruję zrobić kilka głośnych imprezek - ale oczywiście tylko do 22 . Może być np spotkanie forumowiczów . Kiedy pierwsze?? Czuję się wywołana do tablicy!I gwarantuję i Wam i sąsiadowi imprezkę forumowiczów:)Termin dogadamy jak tylko mury staną to ja już zacznę zbierać kamienie do rzucania ... oczywiście celował będę w las ... ale gdzie poleci ?? ponawiam prośbe o namiary na jakiś producentów schodów wewnętrznych drewnianych lub na konstrukcji metalowej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 08.06.2006 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 Z tym głośnym imprezowaniem do 22, to trzeba sprawdzić, czy coś się nie zmieniło, bo u mnie na spalinówce jest napisanie do 20. Ale może to zaostrzenie dotyczny tylko urządzeń mechanicznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 08.06.2006 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 aik, Jak to jest u Ciebie, bo dla mnie to jakoś dziwnie brzmi: teraz układają strop, przed Tobą wielkie zalewanie, a już w przyszłym tygodniu przychodzą do dachu? Jakiś superekspres Czegoś nie rozumiem, a może to u mnie się tak ślimaczy? Chociaż wydawało mi się, że roboty idą sprawnie (strop zalany dwa tygodnie temu, w tym tygodniu kończą murarze i w przyszłym przychodzą do więźby dachowej). Powiedzcie mi, czy najpierw powinno się robić ścianki działowe, czy dach (murarze tłumaczą mi, że dacharze rozwalą te ścianki przy robocie). To samo dotyczy kominów nad dachem(klinkierowych): najpierw dach, czy kominy? Murarze ponownie twierdzą, że najpierw dach. Ale jak póŹniej murować, jak dachówka położona? Witaj, najpierw więźba, potem kominy i ścianki działowe. U nas wylane posadzki, 240m2 w 1 dzień, super brygada. Mamy natomaist problem ze znalezieniem bramy garażowej, a sciślej mówiąc z jej kolorem, zachciało nam się różanych okien Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojciaszek 08.06.2006 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 do docarta;To zależy jak chce ekipa.u mnie ma byc tak.częściowe wybudowanie ścianek potem :więżba i ponownie murarka. mariucha po ile i gdzie brałeś więżbę ja wyceniałem w Biłgoraju i w Elizówce i odziwo cena taka sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 09.06.2006 03:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 Pobudka! Czas wstawać i na budowę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 09.06.2006 04:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 Pobudka! Czas wstawać i na budowę! melduję się na posterunku. Co do więźby to tak jak większość Forumowiczów - Biłgoraj ale w zeszłym roku, cena chyba 570 PLN/m3 z transportem, impregnacją - ale na 100% nie pamiętam, Może dacie mi jakieś namiary w Lublinie na jakieś bramy garażowe, oprócz Big Tor, Horman, Wisniowski, Krispol - te juz sprawdziłem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowal124 09.06.2006 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 ...ponawiam prośbe o namiary na jakiś producentów schodów wewnętrznych drewnianych lub na konstrukcji metalowej ... Podczas szukania schodów zbłądziłem do Świdnika. Oglądałem schody w firmie Prus&Prus, ale metalowa konstrukcja mi nie odpowiada. Mam dębowe, ażurowe, zabiegowe. Robił to stolarz ze Świdnika. Mam też namiary na stolarza z Zamościa. Robił u mnie drzwi. Mogę polecić.Pozdrawiam forumowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eska78 09.06.2006 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 ponawiam prośbe o namiary na jakiś producentów schodów wewnętrznych drewnianych lub na konstrukcji metalowej ... Może spróbuj w Centrum schodów "Drewit" w Wólce Lubelskiej.Po prawej stronie jadą od Lublina dość duży zakład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 09.06.2006 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 Dyz, dzięki za namiary na bramę Dromy, gdzie w Lublinie sprzedają bramy Novotermu, muszę się jeszcze tutaj zorientować. Gdzie kupowaliście drzwi wejściowe,szukam debowych w dobrej cenie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 09.06.2006 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 Szkoda, że nie jestem na Waszym etapie. U nas dopiero początek. Teraz jestem na urlopie i jestem w 100% pochłonięty budową (nie tak jak większość z Was przygląda się z boku:)) Jest to bardzo przyjemne i mimo wielkiego wysiłku fizycznego, do którego nie jestem przyzwyczajony, czuję się dużo lepiej budując niż siedząc w pracy. Dziwne, ale prawdziwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 09.06.2006 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 Witam wszystkich.U mnie juz zalany strop, w pon muruja scianke kolankowa i robia wieniec, a puzniej wchodzi ekipa od dachu.Potrzebuje kilku namiarow na wykonawcow od hydrauliki, instalacji alarmowej, DGP i na producenta okien.Ps jakiej firmy i jakiego typu okna posiadacie.Poz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 09.06.2006 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 Witam wszystkich. U mnie juz zalany strop, w pon muruja scianke kolankowa i robia wieniec, a puzniej wchodzi ekipa od dachu. Potrzebuje kilku namiarow na wykonawcow od hydrauliki, instalacji alarmowej, DGP i na producenta okien. Ps jakiej firmy i jakiego typu okna posiadacie. Poz Co do okien, to w naszym obecnym domku w tamtym roku zmieniliśmy na ekoPlast. Minął rok - otwierają się i zamykają bez problemu Mój od przyłącza elektrycznego, mówił, że wykonuje instalacje wewnętrzne i alarmowe. Namiar poszedł na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 09.06.2006 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 A u mnie schody się robią. Ale na betonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 10.06.2006 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2006 A u mnie schody się robią. Ale na betonie. Fizyk! Przemiszkałeś zimę na betonowych schodkach? Jakoś mam wrażenie, że niszy się od tego piasku z betonu parkiet, nie? Rozglądam się za miesjscem, gdzie możan zaoszczędzić kasę,a le myślałm, że schodów na późnie odłożuć się nie da. I co bez barierek z dziećmi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 10.06.2006 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2006 A u mnie schody się robią. Ale na betonie. Fizyk! Przemiszkałeś zimę na betonowych schodkach? Jakoś mam wrażenie, że niszy się od tego piasku z betonu parkiet, nie? Rozglądam się za miesjscem, gdzie możan zaoszczędzić kasę,a le myślałm, że schodów na późnie odłożuć się nie da. I co bez barierek z dziećmi? Oj, znam ten ból - jakoś nie bardzo wychodzi to przesuwanie . Na przyszły rok np planowaliśmy roboty brukarskie i ogrodzenie, po tegorocznej wiośnie naocznie widać, że nie był to najlepszy pomysł... Na schodach, barierce na balkonie (brrr) też bałabym się oszczędzać - jakoś sobie nie wyobrażam naszych stworków biegających na bosaka po betonowych schodach (a z biegania na bosaka raczej się nie wyleczą...) Niby moglibyśmy nie mieć ogrodzenia, ale jak patrzę, jakie "pieseczki" chodzą obok nas na spacer - decyzja jest prosta. TANIO KUPIĘ DOBRZE PROSPERUJĄCĄ KOPALNIĘ PIENIĘDZY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubus budowniczy 10.06.2006 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2006 Niby moglibyśmy nie mieć ogrodzenia, ale jak patrzę, jakie "pieseczki" chodzą obok nas na spacer - decyzja jest prosta. widze ze nie tylko nas dotyczy ten problem, chociaz nasi sasiedzi tego najgroźniejszego psa zaczeli wiązać - o dziwo- ciekawe na jak długo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 10.06.2006 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2006 Witajcie. Co do barierek przy schodkach - mielismy zrobione tymczasowe metalowe. Sprawa balkonow - zamkniete drzwi na amen (kluczyk). Wogólw to sprawa schodów się ciągnie od jakiegos czasu. Piasek nam na parkiet nie wplywal wcale bo nie mamy parkietu. A dzieciakii jakos przywykly do łażenia w ciapkach. Ale schody zaraz beda, barierki na balkon i taras - na ukonczeniu. Na ten rok poza drzwiami na parterze zostanie nam jeszcze ogrodzenie (przynajmniej wieksza jego czesc). Moze cale. Niestety kostki nie uniesiemy finansowo. Chyba, ze zdarzy sie jakis cud Ale cywilizacja wkracza do naszego domu. Mamy juz TV. A w przyszlym tygodniu bedzie internet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 11.06.2006 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 Mamy juz TV. A w przyszlym tygodniu bedzie internet. Możesz zdradzić szczegóły techniczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 11.06.2006 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 Nikt nie montowal okien w swoim domku , nikt mi nie napisze (oprocz Borfa) jakie okna kupil lub ma zamiar kupic . Potrzebuje tez kominkarza, ma ktos moze godnego polecenia. Poz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts