Monika B 14.06.2006 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 A dlaczego gmina rzuca się w kwestii gazu? Chyba instalacje gazowe są teraz wszędzie w gestii zakładu gazowniczego - czyżby u Was było inaczej??? Gmina się rzuca mśiwie, bo oprotestowaliśmy plan zagospodarowania. Chcą nam zabrać prywatną, dopiero przkształconą drogę i jescze ją poszerzyć kosztem naszej działki. Oczywiście działa prywata pani sołtys. Teraz ktoś musi dostać, a gaz ma iść w drodze, więc dlaczego nie dokopać, nie? Ale chyba wszystko wyjdzie na prostą tylko ilość awantur musi być adekwatna do skali problemu. Glazurnik . Nasz zaczyna 19-go czerwca, wyrobi się raczej w drugiej połowie lipca. Dobry jest Jeśli jesteś zainteresowana, napisz na priv. Dziś mam spotkanie z jakims panem. Jak mi nie przypasuje, to odezwę się po Waszego. Dzieki Napisz też coś o tej działeczce.... Działeczka w Abramowicach Prywatnych, pewnie z 10a, nie przy samej drodze a w dalszym rzędzie, w trakcie przekwalifikowania. Dla nas tuż za miedzą. O więcej szczegółów trzeba do naszego sąsiada. Jak ktoś zainteresowany to zapraszam na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 14.06.2006 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 ja mam okna drewniane z Gorana zamówione jak chcesz szczególy pisz na priv salamander z tego co wiem to najwyzsza polka i tak kosztuja ... Pawson, głęboki oddech i spokój, pytanie było o okna a nie o półki a co do ceny ... dostałem wycenę z gorana i oknodomu (salamander) i jakby sugerować się cenami to goran powinien być o klasę lepszy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 14.06.2006 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 ja mam okna drewniane z Gorana zamówione jak chcesz szczególy pisz na priv salamander z tego co wiem to najwyzsza polka i tak kosztuja ... Pawson, głęboki oddech i spokój, pytanie było o okna a nie o półki a co do ceny ... dostałem wycenę z gorana i oknodomu (salamander) i jakby sugerować się cenami to goran powinien być o klasę lepszy ... never Goran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docart 14.06.2006 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Potwierdzam, że salamander do bardzo dobry profil (jest u znajomych dwa lata i wszystko ok., a wygląda świetnie). Tyle, że drogo . Ponawiam pytanie odnośnie profilu aluplast - czy ktoś coś słyszał (firma mieści się na Krochmalnej w Lublinie - naprzeciwko Polmosu). Aik - idziemy prawie "łeb w łeb" - u mnie więżba skończona, ścianki kolankowe też, zostało wymurowanie 2 kominów ponad dachem i ścianek działowych. Potem pokrycie dachu i stan surowy otwarty będzie faktem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 14.06.2006 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Witajcie - odbioru technicznego jeszcze nie mam. Ale już niebawem będę się o niego starał. Muszę sprawdzić kilka rzeczy i zrobić barierki (na wszelki wypadek). Zgodnie z nowymi przepisami - nie będe musiał zasypywać piwnicy! Od stycznia można budować budynki (wiaty itp) do 25m2 bez pozwolenia. Więc się zalapię. Właśnie się dowiaduję jak jest z odbiorem POŚ - bo też nie potrzeba już pozwolenia. Może nie będę musiał robić inwentaryzacji??? Wtedy byłoby prościej. Dzisiaj skończymy schodki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowal124 14.06.2006 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Dzieki wszystkim za odpowiedzi A co sadzicie o oknach Salamander, widzialam w okleinie zloty dab u sasiada i bardzo mi sie podobaja, niestety sasiad jeszcze ich nieuzytkuje. U mnie scianka kolankowa juz wymurowana, jutro zalewaja wieniec i przychodza panowie z energetyki stawiac ,,skrzyneczke,, W piatek wylewaja schody zewnetrzne,a w pon wchodza juz panowie od wiezby. Poz Witam U mnie salamander 3d oknuje już 2 lata. Złoty dąb oczywiście Problem był przy - 29 C. Okna się rozszczelniły. Po telefonie, w umówionym terminie, przyjechał serwisant. Wyjaśnił przyczynę: oknodom, w czasie gdy produkowali nasze okna, nie montował jakiśtam elementów usztywniających ramy okna (redukcja kosztów). Po 30 minutach usztywniacze były zamnotowane. Wszystko na gwarancji, bez dodatkowych kosztów. Cenowo było OK, zwłaszcza że drzwi balkonowe z łukiem. Realizacja zgodnie z umową. Nie zamówiliśmy hamulców, aby otwarte drzwi tarasowe nie zamykały się pod wpływem wiatru. Będziemy montować je w tym roku. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubus budowniczy 14.06.2006 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 hej wszystkim super ze u was takie wspaniałe postępy gratulujemy u nas tez cos sie pomalu zaczyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docart 14.06.2006 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Kubus jak to zaczyna, przecież kawał chałupy stoi Powiedzcie, co obejmuje i jak długo trwa gwarancja na okna montowane przez producenta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 14.06.2006 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Schodki się owoli kończą. Mam internet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 14.06.2006 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 A my daleko za Wami. Dziś zalalismy ławy fundamentowe. Poszło 30 m3 betonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 15.06.2006 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2006 witam a ja mam pytanie w ogole niezwiazane z tematyko budowlanaPotrzebuje opiekunki do mojego najmlodszego brzdaca, ma ktos kogos godnego polecenia, najlepiej ze Swidnika lub okolicy ale w sumie to moze byc tez z Lublina.Poz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr-M 15.06.2006 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2006 Witam Czy mógłbym prosić o namiary na sprawdzonego wykonawcę przyłącza wodociągowego? Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eska78 16.06.2006 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 witam a ja mam pytanie w ogole niezwiazane z tematyko budowlana Potrzebuje opiekunki do mojego najmlodszego brzdaca, ma ktos kogos godnego polecenia, najlepiej ze Swidnika lub okolicy ale w sumie to moze byc tez z Lublina. Poz Moja znajoma własnie zwalnia swoją nianię (Mały idzie do przedszkola),z której jest bardzo zadowolona także jeśli chcesz to mogę prosić o namiary.Pani jest z Lublina:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 17.06.2006 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2006 Witam Czy mógłbym prosić o namiary na sprawdzonego wykonawcę przyłącza wodociągowego? Z góry dziękuję Mi przyłącze wykonywał mój konserwator. Nie ma wtedy problemu z odebraniem. Polecam takie rozwiązanie PS. Jak chcesz moge dać Ci namiar na mojego (w razie czego) (UG Niemce - Elizówka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 17.06.2006 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2006 Witajcie, własnie zjechałem po 2 tygodniach spania na budowie do domu.wełna jest już na cianie i zaczynajš wtapiac siatkę. Na razie jestem zadowolony z ekipy. jak tak dalej bedzie do końca to polecę jš innym.Oraz w wezme do dalszych etapów.wczoraj i dzisiaj montowałem barierki na balkonie i tarasie. Nawet nie spodziewałem się ze to tyle zajmie.Pozdrawiam wszystkich w bólach budowania.agamon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 17.06.2006 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2006 moze wiecie gzie mozna zobaczyć dom w kolorze elewacji nr 123 lub 152? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 17.06.2006 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2006 Agamon - a co oznaczają te tajemnicze numerki ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 18.06.2006 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 moze wiecie gzie mozna zobaczyć dom w kolorze elewacji nr 123 lub 152? Fajnie by było, jakbyś podał jeszcze firmę pasującą do tych numerków Spytaj sprzedawcy/wykonawcy elewacji - może niedawno ktos kupował te kolory i zdradzą, koło jakiego adresu powinieneś się przejechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar_ch 18.06.2006 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 WitamZa 2-3 tygodnie ruszam z budowa Melodia Domfot'u http://www.domfort.pl/projekt.php?opcja=opis&id=192&nazwa_projektu=MELODIAPotrzebuje jakigos garazu dla budowlancow. moze ma ktos do odsprzedania?pzdr marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 18.06.2006 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 numery oznaczajš kolor w palecie barw- wg. RALwszystkie firmy bazuja na RALu. Ja mam kłać tynki Kreisla, tylko żona nie wie ktory wybrš wstępnie to 123 lub 152. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts