Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

A dlaczego gmina rzuca się w kwestii gazu? Chyba instalacje gazowe są teraz wszędzie w gestii zakładu gazowniczego - czyżby u Was było inaczej???

Gmina się rzuca mśiwie, bo oprotestowaliśmy plan zagospodarowania. Chcą nam zabrać prywatną, dopiero przkształconą drogę i jescze ją poszerzyć kosztem naszej działki. Oczywiście działa prywata pani sołtys. Teraz ktoś musi dostać, a gaz ma iść w drodze, więc dlaczego nie dokopać, nie? Ale chyba wszystko wyjdzie na prostą tylko ilość awantur musi być adekwatna do skali problemu. :lol:

Glazurnik :evil: :evil: :evil: . Nasz zaczyna 19-go czerwca, wyrobi się raczej w drugiej połowie lipca. Dobry jest :) Jeśli jesteś zainteresowana, napisz na priv.

Dziś mam spotkanie z jakims panem. Jak mi nie przypasuje, to odezwę się po Waszego. Dzieki

Napisz też coś o tej działeczce....

Działeczka w Abramowicach Prywatnych, pewnie z 10a, nie przy samej drodze a w dalszym rzędzie, w trakcie przekwalifikowania. Dla nas tuż za miedzą. O więcej szczegółów trzeba do naszego sąsiada. Jak ktoś zainteresowany to zapraszam na priv.

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

ja mam okna drewniane z Gorana zamówione jak chcesz szczególy pisz na priv

salamander z tego co wiem to najwyzsza polka i tak kosztuja ...

Pawson, głęboki oddech i spokój, pytanie było o okna a nie o półki :wink:

a co do ceny ... dostałem wycenę z gorana i oknodomu (salamander) i jakby sugerować się cenami to goran powinien być o klasę lepszy ...

ja mam okna drewniane z Gorana zamówione jak chcesz szczególy pisz na priv

salamander z tego co wiem to najwyzsza polka i tak kosztuja ...

Pawson, głęboki oddech i spokój, pytanie było o okna a nie o półki :wink:

a co do ceny ... dostałem wycenę z gorana i oknodomu (salamander) i jakby sugerować się cenami to goran powinien być o klasę lepszy ...

never Goran

Potwierdzam, że salamander do bardzo dobry profil (jest u znajomych dwa lata i wszystko ok., a wygląda świetnie). Tyle, że drogo :cry: .

Ponawiam pytanie odnośnie profilu aluplast - czy ktoś coś słyszał (firma mieści się na Krochmalnej w Lublinie - naprzeciwko Polmosu).

Aik - idziemy prawie "łeb w łeb" - u mnie więżba skończona, ścianki kolankowe też, zostało wymurowanie 2 kominów ponad dachem i ścianek działowych. Potem pokrycie dachu i stan surowy otwarty będzie faktem :D

Witajcie - odbioru technicznego jeszcze nie mam. Ale już niebawem będę się o niego starał. Muszę sprawdzić kilka rzeczy i zrobić barierki (na wszelki wypadek).

Zgodnie z nowymi przepisami - nie będe musiał zasypywać piwnicy! Od stycznia można budować budynki (wiaty itp) do 25m2 bez pozwolenia. Więc się zalapię. Właśnie się dowiaduję jak jest z odbiorem POŚ - bo też nie potrzeba już pozwolenia. Może nie będę musiał robić inwentaryzacji??? Wtedy byłoby prościej.

Dzisiaj skończymy schodki. :wink:

Dzieki wszystkim za odpowiedzi

A co sadzicie o oknach Salamander, widzialam w okleinie zloty dab u sasiada i bardzo mi sie podobaja, niestety sasiad jeszcze ich nieuzytkuje.

U mnie scianka kolankowa juz wymurowana, jutro zalewaja wieniec i przychodza panowie z energetyki stawiac ,,skrzyneczke,, :wink:

W piatek wylewaja schody zewnetrzne,a w pon wchodza juz panowie od wiezby.

Poz

Witam

U mnie salamander 3d oknuje już 2 lata. Złoty dąb oczywiście :wink:

Problem był przy - 29 C. Okna się rozszczelniły. Po telefonie, w umówionym terminie, przyjechał serwisant. Wyjaśnił przyczynę: oknodom, w czasie gdy produkowali nasze okna, nie montował jakiśtam elementów usztywniających ramy okna (redukcja kosztów). Po 30 minutach usztywniacze były zamnotowane. Wszystko na gwarancji, bez dodatkowych kosztów. Cenowo było OK, zwłaszcza że drzwi balkonowe z łukiem. Realizacja zgodnie z umową.

Nie zamówiliśmy hamulców, aby otwarte drzwi tarasowe nie zamykały się pod wpływem wiatru. Będziemy montować je w tym roku.

Pozdrawiam.

witam a ja mam pytanie w ogole niezwiazane z tematyko budowlana

Potrzebuje opiekunki do mojego najmlodszego brzdaca, ma ktos kogos godnego polecenia, najlepiej ze Swidnika lub okolicy ale w sumie to moze byc tez z Lublina.

Poz

Moja znajoma własnie zwalnia swoją nianię (Mały idzie do przedszkola),z której jest bardzo zadowolona także jeśli chcesz to mogę prosić o namiary.Pani jest z Lublina:)

Witam

Czy mógłbym prosić o namiary na sprawdzonego wykonawcę przyłącza wodociągowego?

Z góry dziękuję :)

Mi przyłącze wykonywał mój konserwator. Nie ma wtedy problemu z odebraniem. Polecam takie rozwiązanie :)

PS. Jak chcesz moge dać Ci namiar na mojego (w razie czego) (UG Niemce - Elizówka).

Witajcie,

własnie zjechałem po 2 tygodniach spania na budowie do domu.

wełna jest już na cianie i zaczynajš wtapiac siatkę. Na razie jestem zadowolony z ekipy. jak tak dalej bedzie do końca to polecę jš innym.

Oraz w wezme do dalszych etapów.

wczoraj i dzisiaj montowałem barierki na balkonie i tarasie. Nawet nie spodziewałem się ze to tyle zajmie.

Pozdrawiam wszystkich w bólach budowania.

agamon

moze wiecie gzie mozna zobaczyć dom w kolorze elewacji nr 123 lub 152?

:) Fajnie by było, jakbyś podał jeszcze firmę pasującą do tych numerków ;)

Spytaj sprzedawcy/wykonawcy elewacji - może niedawno ktos kupował te kolory i zdradzą, koło jakiego adresu powinieneś się przejechać ;)