Monika B 19.06.2006 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 Witam Za 2-3 tygodnie ruszam z budowa Melodia Domfot'u http://www.domfort.pl/projekt.php?opcja=opis&id=192&nazwa_projektu=MELODIA Potrzebuje jakigos garazu dla budowlancow. moze ma ktos do odsprzedania? pzdr marcin Moi za połowę ceny zbili sobie sami z desek. Jestem bardzo zadowolona. Oni też, bo tam w lecie chłodek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna99 19.06.2006 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 A moi przywieżli sobie przyczepę kempingową. Na zimę przenieśli się do domu a teraz urzędują w garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 19.06.2006 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 Witamy, Wy też nie macie czasu ??? Mamy pytanko, może dwa: - co zrobiliście z "gruzem i brudem pobudowlanym" Może ktoś ma jakiś pomysł lub namiar? - skąd wziąć czarną ziemię do ostatecznej warstwy na ogródku? a może cztery - jak zabezpieczaliście balkony, czy robiliście od razu wylewki przy podłogach? - gdzie kupowaliście parapety wew.? czy z montażem? Co u nas: - tynki skończone - gaz skończony - drzwi zew. czekają na montaż - brama czeka na montaż - w środę komplet okien - piątek alarm - pięknie gospodarz posprzątał górę i dół - czekamy na styropian i wylewki Pozdrawiamy i trzymamy kciuki za Wszyskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 19.06.2006 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 Witamy, Wy też nie macie czasu ??? Mamy pytanko, może dwa: - co zrobiliście z "gruzem i brudem pobudowlanym" Może ktoś ma jakiś pomysł lub namiar? - skąd wziąć czarną ziemię do ostatecznej warstwy na ogródku? a może cztery - jak zabezpieczaliście balkony, czy robiliście od razu wylewki przy podłogach? - gdzie kupowaliście parapety wew.? czy z montażem? Co u nas: - tynki skończone - gaz skończony - drzwi zew. czekają na montaż - brama czeka na montaż - w środę komplet okien - piątek alarm - pięknie gospodarz posprzątał górę i dół - czekamy na styropian i wylewki Pozdrawiamy i trzymamy kciuki za Wszyskich Czasu nie mamy, oj nie Odpowiem Ci w kwestii balkonu - u nas jego obróbka wyszła podczas robienia elewacji - przygotowujemy podłoże "folią w płynie", + zdecydowalismy się na obróbki blacharskie (coś w rodzaju rynny) żeby się trzymało jak trzeba. Dodatkowo u nas też idzie ocieplenie. Na tak przygotowane podłoże - płytki, nóżki od barierki wygodniej robić jak już leżą. Gruz zamierzamy porozbijać na drobne i wysypać na drogę - na nasze błoto każda ilość jest cenna. Możesz nam przywieźć swój Śmiecie - co możemy, palimy lub wywożą ekipy. Myślelismy o kontenerze, ale nie mamy ogrodzenia i boję się, że nie tylko my bysmy korzystali . Naokoło jest kilka budów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna99 20.06.2006 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Z balkonem zrobiliśmy tak:- wylewka na gotowo (oprócz płytek)- barierka- ocieplenie z zewnątrz budynku (oni zrobili obróbkę blacharską)- płytki Parpety kupiliśmy z konglomeratu. Mogliśmy z montażem ale mieli za długie terminy. Więc założył nam facet, który układal akurat wtedy płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 20.06.2006 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Za ziemię (torf) płaciłem 270 zł/wywrotkę. Gruz zużyję jako wypełnienie pod słupki ogrodzeniowe. Część poszła pod podjazd. Zresztą niewiele mi zostało. Śmiecie - pożyczyłem przyczepkę i wywoziłem po trochu do śmietników rodziców U nas schody zrobione, barierki w malowaniu, drzwi w przyszłym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 20.06.2006 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Hej w kwestii balkonu nie pomogę niestety. Gruz za to, tak jak baba budowniczy, planujemy wysypać na drogę. Śmieci palimy. U nas ociepla się poddasze, jutro przyjeżdża oczyszczalnia. W następnym tygodniu może uda się zrobić część ogrodzenia.Powiedzcie mi co macie u siebie na strychu jako podłoga: deski, płyta osb czy może coś innego. Co wychodzi najkorzystniej finansowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 20.06.2006 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 MaPi - my mamy OSB na strychu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 20.06.2006 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 My mamy osb 22, m2 w tamtym roku ok 29 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 20.06.2006 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Za ziemię (torf) płaciłem 270 zł/wywrotkę. Dzięki za Wasze sugestie !!! Fizyku, czy możesz przesłać namiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubus budowniczy 20.06.2006 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 hej wszystkim u nas śmieci paliliśmy a gruz w droge kurcze coś nie mamy szcześcia do hydraulików czterech mowiło ze zrobią wszystko i po jakimś czasie sie z nimi niee można było zkontaktowac a ten który się zdecydował juz zaczął dzisiaj i dzisiaj tez nam powiedział ze wyjedza na 3 tygodnie a u nas juz wszyscy poumawiani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 21.06.2006 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Idkam - jutro Ci podam namiar na gościa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 21.06.2006 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Idkam - jutro Ci podam namiar na gościa. Ja też poproszę Czy ta ziemia jest jakoś specjalnie wymieszana z torfem - napisz pls coś wiecej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 21.06.2006 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Cześć niezły ruch, a ja powoli zabieram się za elementy "ogrodowe" - mamy już huśtawkę ogrodową oraz, w przyszłym tygodniu, podjazdy, opaska i taras zapraszam do obejrzenia huśtawki w linku poniżej (na forum muratora, o ile nie przekroczono transferów dopuszczalnych) i życzę powodzenia w budowlanych trudach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 22.06.2006 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Powiedzcie mi co macie u siebie na strychu jako podłoga: deski, płyta osb czy może coś innego. Co wychodzi najkorzystniej finansowo? Ja też mam mieć OSB. JUż nawet z kolegą umówiłam sie na tani zakup. No i wczoraj powiedział mi, że jakaśtam fabryka się spaliła i wszystko idzie na eksport, i są problemy z zakupem, i oczywiście z cenami Może ktoś coś wie? A może to bajer i kolega cenę chce mi podnieść, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna99 22.06.2006 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Ja mam dechy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eko 22.06.2006 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Witam Wszystkich, tydzień temu dostaliśmy pozwolenie na budowę !!! huraaaaa !!!! teraz czekamy na zwrotki od sąsiadów i na uprawomocnienie się pozwolenia. Zaczynam mieć pewne wątpliwości czy zaczynać w tym roku. Boję się, że jeżeli zaczniemy, a potem pogoda nie dopisze całe wykopy trafi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 22.06.2006 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Witam Wszystkich, tydzień temu dostaliśmy pozwolenie na budowę !!! huraaaaa !!!! teraz czekamy na zwrotki od sąsiadów i na uprawomocnienie się pozwolenia. Zaczynam mieć pewne wątpliwości czy zaczynać w tym roku. Boję się, że jeżeli zaczniemy, a potem pogoda nie dopisze całe wykopy trafi. Eee, no co Ty - fundamenty na pewno zrobisz, o stan do dachu tez bym była spokojna. My w tamtym roku zaczęliśmy mniej więcej w połowie czerwca, we wrześniu dom był pod dachem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 23.06.2006 04:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 A tak właśnie w sparawie dachu - polecacie jakąś ekipę? (blacha) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 23.06.2006 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Ja wzielam Sienkiewicza, wlasnie robia mi wiezbe, jak narazie jestem zadwolona, swoja ekipe od murarki tez moge polecic, choc straszne brudasy, ale muruja bardzo dobrze.Poz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts