MaPi 23.06.2006 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 My zaczęliśmy w połowie lipca w tamtym roku i wyrobiliśmy się do listopada pomimo dość dużych poślizgów. Poślizgi spowodowane były nieterminowością ekipy dekarzy, więc chyba ich nie polecę (nie ze względu na robotę, ale właśnie "drobne" zwodzenie z terminami). Ale jeśli namiar będzie potrzeby to oczywiście podam. Jeśli ktoś będzie potrzebował murarzy również mogę polecić tych, którzy stawiali nasz dom. Co do podłogi na strychu to kupiliśmy dechy, wyszły połowę taniej niż płyta osb, którą teraz jest bardzo ciężko dostać. Poza tym mamy już częściowo położone płyty g-k na poddaszu, a reszta jest już w wełence. Oczyszczalnia kończy się robić. Zaczęliśmy też robić ogrodzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 24.06.2006 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2006 Ja wzielam Sienkiewicza, wlasnie robia mi wiezbe, jak narazie jestem zadwolona, swoja ekipe od murarki tez moge polecic, choc straszne brudasy, ale muruja bardzo dobrze. Poz Będę wdzięczny za namiary (na priv) na ekipy wykonujące dobrze dachy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 24.06.2006 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2006 Ja wzielam Sienkiewicza, wlasnie robia mi wiezbe, jak narazie jestem zadwolona, swoja ekipe od murarki tez moge polecic, choc straszne brudasy, ale muruja bardzo dobrze. Poz Będę wdzięczny za namiary (na priv) na ekipy wykonujące dobrze dachy Mam rewelacyjną ekipę dekarzy. Nie są jeddnak najptańsi. Teraz u mnie będą robić sufity i ścianki, bo są wszechstronni. Na kiedy ich potrzebujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 25.06.2006 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 Witam,u mnie na wykończeniu ocieplenie zewnętrzne i tynki- prawdopodobnie jak pogoda pozwoli to we wtorek koniec. Po raz pierwszy od rozpoczecia budowy trafiłem na dobra ekipę. Boze co za ulga!Kto pytał się o dobrš ekipę dekarzy- u mojej siostry kładšdach i ogladalem ich prace, ekipa bardzo porzšdna( robiš jak z podręcznika) - ojciec z synem , gdzies z Kijan. jak chcecie to popytam o telefon.Pozdrawiam wszystkich w bólach i radociach budowania.Oby tych drugich było jak najwięcej.agamon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 25.06.2006 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 Moi cieśle/dekarze niestety gdzieś w Starej Unii, a z całego serca bym ich poleciła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 26.06.2006 04:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Ja wzielam Sienkiewicza, wlasnie robia mi wiezbe, jak narazie jestem zadwolona, swoja ekipe od murarki tez moge polecic, choc straszne brudasy, ale muruja bardzo dobrze. Poz Będę wdzięczny za namiary (na priv) na ekipy wykonujące dobrze dachy Mam rewelacyjną ekipę dekarzy. Nie są jeddnak najptańsi. Teraz u mnie będą robić sufity i ścianki, bo są wszechstronni. Na kiedy ich potrzebujesz? We wrześniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 26.06.2006 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 cześć - u mnie wylewki skończone - schody się wyceniają - szambo się kopie - odprowadzenie wody z rynien się kopie mam pytanko: jak kształtują sie ceny kostki ?? (ile material mniej wiecej ile robocizna ??) przymierzam sie do wycen ale chce wiedziec w jakich okolicach negocjowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 26.06.2006 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 cześć - u mnie wylewki skończone - schody się wyceniają - szambo się kopie - odprowadzenie wody z rynien się kopie mam pytanko: jak kształtują sie ceny kostki ?? (ile material mniej wiecej ile robocizna ??) przymierzam sie do wycen ale chce wiedziec w jakich okolicach negocjowac Ja mam na razie propozycję 75/m materiał + robota za kostkę 6cm, podobno to nie jest zła cena. Pawson - spytaj kogo trzeba o wiesz co i daj mi znać. Ile z kolei płacisz za odwodnienie? Ja też musze rozszerzyc zakres prac nieplanowanych na ten rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 26.06.2006 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 hej prawdopodobnie w tym tygodniu zaczna mi robic kostke. Cena za m2 (kompleksowo - tzn. nic mnie nie interesuje) bez VAT 74zł chyba calkiem niezła, c'nie? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 26.06.2006 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 hej prawdopodobnie w tym tygodniu zaczna mi robic kostke. Cena za m2 (kompleksowo - tzn. nic mnie nie interesuje) bez VAT 74zł chyba calkiem niezła, c'nie? Pozdrawiam, O rrany, to masz taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 26.06.2006 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Eko - spokojnie możecie zaczynać i jak nie będzie kataklizmu spokojnie ze stanem surowym otwartym zdążycie z palcem ... Ja zaczynałem w końcu sierpnia i się udało, co prawda pod koniec pośpiech był juz spory i po położeniu ostatniej dachówki spadło parę płatków śniegu ale się udało. Jeżeli nie będzie problemów z ekipą to spokojnie zaczynajcie. Acha, upewnij się czy musisz czekać na te zwrotki. U mnie stronami byliśmy tylko my i gmina. Sąsiedzi jeżeli jest plan zagospodarowania nie są już stroną i nie sa powiadamiani. MaPi - u nas na stryszku dechy (już z 5 jest ) poczytaj zresztą http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=15624&highlight=osb+poddasze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 26.06.2006 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 a u mnie płyty OSB .. i dosyć poważnie liczyłem koszty z tym i mi wyszło że najtaniej wyjdzie nabić łat na tyle gęsto żeby wystarczyła płyta OSB 15ka . 22ke mogłem dawać bez łat ale wyszłoby OK 400 zł drożej niż łaty + 15ka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz13 26.06.2006 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Czy macie orientację ile kosztuje ogrodzenie wykonane z siatki + słupki ( z fundamentem i bez ) 1 metra bieżącego ???Interesują mnie firmy z lubelskiego. Dzięki za podpowiedzi ... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 27.06.2006 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 wg moich wyliczeń ogrodzenie z siatki na podmurówce 30 cm (nad ziemie i w ziemie po tyle) szerokosc 15 cm wychodzi ok 100 /mb +/- 20 zł w zależności od sprytności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 27.06.2006 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Pawson - jako największy sprzyciarz zapłacił 120 Jestem Wam winien namiar na gościa od ziemi, ale nie moge znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 27.06.2006 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 A możecie poopowiadać o wkładach kominkowych? Na co sie decydujecie i gdzie kupujecie/waliście? Przeczytałam chyba wszystko co było na ten temat na forum i... nadal nie wiem co wziąć. Mąż chce sprtherm, bo szamotowy, mi bardziej leży żeliwna tarnava. Może tez wiecie gdzie można kupić wkłady troche taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 27.06.2006 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Ja mam Tarnavę. W ubiegłym roku zorganizowaliśmy spółdzielnię i wynegocjowaliśmy fajną cenę (hurtem). MOja to Retro 14 kW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 27.06.2006 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Pawson gdzie wyceniasz schody? U nas już wkopane słupki, oczyszczalnia prawie gotowa. Zamontowany mamy jeden zlew . Dzisiaj kończą robić gaz i zaczyna się układanie flexów do kominka. I jeśli o kominek chodzi to my zdecydowaliśmy się na Tarnavę. Jakoś i do nas żeliwny bardziej przemawia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 27.06.2006 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Pawson gdzie wyceniasz schody? U nas już wkopane słupki, oczyszczalnia prawie gotowa. Zamontowany mamy jeden zlew . Dzisiaj kończą robić gaz i zaczyna się układanie flexów do kominka. I jeśli o kominek chodzi to my zdecydowaliśmy się na Tarnavę. Jakoś i do nas żeliwny bardziej przemawia. A co mówi Wasz kominek? My mamy "szamotowego" Hajduka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 27.06.2006 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Pawson gdzie wyceniasz schody? U nas już wkopane słupki, oczyszczalnia prawie gotowa. Zamontowany mamy jeden zlew . Dzisiaj kończą robić gaz i zaczyna się układanie flexów do kominka. I jeśli o kominek chodzi to my zdecydowaliśmy się na Tarnavę. Jakoś i do nas żeliwny bardziej przemawia. A co mówi Wasz kominek? My mamy "szamotowego" Hajduka właśnie ja chyba wezmę niemówiący co mi będzie przemawiał w kącie pokoju schody gdzie się da wyceniam ściagnąlem namiary z sieci na 5-6 wytfurcuf schodów i sie z nimi po kolei umawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts