Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

BB-gratulacje,niech rośnie zdrowo i szczęśliwie w nowym domku.

Drewno-dobra cena,ja płaciłam po 630.

Z tymi ekipami to tak różnie jest,miałam jedną od więżby i krycia-no to coś na murarzy narzekali.Zawsze sobie coś znajdą.Szkoda,jak dzieje się coś niedobrego na budowie,odbiera to radość człowiekowi.No ale przecież kiedyś w końcu zapomni się o przykrych momentach,będzie tylko wymarzony domek :p

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dziękujemy bardzo za gratulacje...

MaPi - dobrze Ci się kojarzy - na superUSG dwa razy wykwalifikowany spec zobaczył kobietę, przy czym w realu okazała się 100% mężczyzną...

Artur - wybacz, ale jednak "kobieta" będzie Piotrusiem - jakos bardziej do niego imię pasuje. Musieliśmy wymyślać na bieżąco i w lekkim szoku ;), stąd zmiany koncepcji...

Oczywiście cała tzw wyprawka jest damska, starsze rodzeństwo z lekka skołowane itp zamieszanie. Także nawet w dobie kosmicznych technologii niespodzianki się zdarzaja - i bardzo dobrze.

Najważniejsze, że maluszek jest zdrowy i przeuroczy :D

Witam wszystkich po dugiej przerwie.Właśnie wróciliśmy z żoną z Niemiec i od wtorku zabieramy się za nasz domek.GRATULAVJE DLA BABY.Trochę nas fachowcy zwodzili i przeciągali termin rozpoczecia jak sie da.Zaczynaj we wtorek i mam nadzieje ze sie pojawia jak nie to im powiedziałem ze za kazdy dzien zwłoki odliczam po 250 zł mam nadzieje ze to ich pospieszy.Najpierw szukalismy z zona działki bo tak zarosła przez nasza nieobecność ale juz jest ok.Geodeta juz tez był jestem z niego bardzo zadowolony jak ktoś potrzebuje to moge dac numer.Wział 250 zł za wymierzenie budynku 11-11m garazu 6,5-6,5 m Studni i dwóch szamb.Wydaje mi sie ze to dobra cena.Mam pytanie czy 85 zł za godzię pracy koparki przy kopaniu fundamentów to duzo??????Szukam bloczków fundamentowych na gwałt mam w radomiu po 2,20 za sztukę wymiar 24-38-12, ale przydały by mi sie jeszcze pod porotherm 30cm a takie mam w cenie 4,00 zł i to troche za dużo.Pozdrawiam wszystkich.

Witam wszystkich którzy chcą postawić ten mały ciasny ale własny

A ja zejdę z tematów wcześniej poruszanych i chcę pochwalić się naszym nowiutkim synkiem :D

Urodził się w nocy z 11 na 12 lipca, waży 3460 i jest suuper jak każdy taki stworek ;)

Nazywa się Artur

Babo WIELKIE GRATULACJE.

Teraz już wiem, czego budujecie taki duzy dom :wink:

Oczywiscie czekam na fotki malucha.

U nas wreszcie zamówione drzwi wejsciowe, montaż razem z oknami dopiero w połowie września.

Pozdrawiam

A ja padam na twarz ze zmęczenia. :wink:

Raport z robót:

Słupki zapalne,

Odkosy wkopane

worki po cemencie - spalone.

siatka schowana do piwnicy.

Tak spędziłem ostatnie kilka dni tygodnia.

W poniedziałek w planie - dospawanie kilku daszków w słupkach, rozwiercenie śrub w słupkach, a może nawet rozciągniecie części drutu.

W środę w planie drut - cd.

czwartek, piątek sobota - siatka.

SZUKAM ZIEMI - najlepiej bez gruzu. Jeśli ktoś słyszał - to dajcie znać.

A ja padam na twarz ze zmęczenia. :wink:

Raport z robót:

Słupki zapalne,

......

Fizyk czy te słupki to jakiś rodzaj fajerwerków na zakończenie prac? :lol: :wink:

A co do przewodu kominowego do kondensata to fakt że producenci kotłów posiadają w ofercie takie rury koncentryczne w kosmicznych cenach ale czymże innym jest rura fi80 w szachcie... :) tylko pierwszy odcinek przy samym kotle daje się oryginalny i wylot na kominie, reszta to zwykłe rurki pcv.

Jeszcze raz dziękujemy wszystkim za gratulacje :D Zdjęcia - jak się tylko "dorwę" do aparatu cyfrowego

Czy zna ktoś "chłopa" który zorałby działkę (niedużą - czyli najchętniej z jakimś małym traktorkiem albo tego rodzaju maszyną). Przydałby mi się też człowiek z kosą spalinową do wycięcia chwastów...

Witam wszystkich mam do was pytanko.Pewno też już to przerabialiście,ponieważ jutro przychodzą do mnie wykonawcy to chciałem im zrobić tkz.kibelek na działce,no i po całym dniu trudów go zrobiłem :wink:byłem zadowolony aż do chwili kiedy już miałem iść do domu a sąsiadka przyszła do mnie i poprosiła mnie abym go przestawił bo jak to ona powiedziała,cytuje"według prawa to kibelek dla pracowników powinien stać 7 m od granicy", nie wiem czy tak jest ale nie będę się z nią kłucił bo szkoda zdrowia.Jutro go poprostu przestawię na środek działki.Może mieliście podobne problemy :D Jutro kopiemy pod fundamety. koparka bierze 85zł od godziny pracy jak myślicie to dobra cena.???.Pozdrawiam wszystkich.BABO chętnie bym ci te chwasty wykosił bo sam to u siebie przerabiałem po trzech miesiącach nieobecności na działce były wysokości 1,5 metra.ale trochę brak czasu,ale sama wiesz budowa!!! Pozdrawiam[/url]

Witam wszystkich mam do was pytanko.Pewno też już to przerabialiście,ponieważ jutro przychodzą do mnie wykonawcy to chciałem im zrobić tkz.kibelek na działce,no i po całym dniu trudów go zrobiłem :wink:byłem zadowolony aż do chwili kiedy już miałem iść do domu a sąsiadka przyszła do mnie i poprosiła mnie abym go przestawił bo jak to ona powiedziała,cytuje"według prawa to kibelek dla pracowników powinien stać 7 m od granicy", nie wiem czy tak jest ale nie będę się z nią kłucił bo szkoda zdrowia.Jutro go poprostu przestawię na środek działki.Może mieliście podobne problemy :D

Przepisowa odległosc takiego obiektu od granicy działki to 3 albo 4m -nie pamietam dokładnie. W każdym razie na pewno nie wiecej niz 4.