imhotep 17.07.2006 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Baba gratulacje ! Zanim się obejrzysz już będzie kosił trawnik i serca sąsiadek A tak przy okazji mam pytanko do Was wszystkich, którzy kładli dachówkę ceramiczną, a mianowicie: ile wam policzyli za metr dachu(i czy z więźbą czy bez ). Dzięki za info. Jeszcze raz życzenia wszystkiego naj dla Piotrusia Babo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 17.07.2006 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 sąsiadka - wariatka ... mozesz mieć ciężko z nia jak sie o takie bzdety czepia ... ja nie sadze aby byly przepisy co do sytuowania kibelka toz to ma z 1 m2 i nie jest na stale z gruntem zwiazane ... najlepiej zadzwon do nadzoru budowlanego i sie ich spytaj jak oni powiedza ze mozna stawiac to powiedz sasiadce niech spada na drzewo ... i tej wersji sie trzymaj bo ci pozniej na glowę wejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 17.07.2006 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 sąsiadka - wariatka ... mozesz mieć ciężko z nia jak sie o takie bzdety czepia ... ja nie sadze aby byly przepisy co do sytuowania kibelka toz to ma z 1 m2 i nie jest na stale z gruntem zwiazane ... najlepiej zadzwon do nadzoru budowlanego i sie ich spytaj jak oni powiedza ze mozna stawiac to powiedz sasiadce niech spada na drzewo ... i tej wersji sie trzymaj bo ci pozniej na glowę wejdzie Tu nie chodzi o związanie z gruntam, tylko o zawartosc dziury w ziemi, znajdującej się pod obiektem ... I przepisy właśnie to regulują. Oficjalnie nazywa się to bodajże "doły kloaczne" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eko 17.07.2006 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Witam Wszystkich. Do arturgotkiewicz: u nas własnie skończone kopanie ale pod piwnicę, więc trochę trochę tego było ) Muszę powiedzieć, że nie spodziewałam się że TAK dużo. Za koparkę i ciężarówkę do rozwozenia tego w dalszą część działki wyszło około 150 zł za godzinę, ale ładnie się uwijali Wyszło chyba 200 m3 wybranej ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 18.07.2006 05:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 dzieki za odpowiedzi odnosnie więźby, gratulacje dla baby Po dłuższej nieobecności powracamy i my na forum. Na początek spóźnione gratulacje dla Baby. U nas mała ekipa, ale daje sobie świetnie radę i buduje już (dla Was pewnie dopiero) ściany parteru. Wychodzi, że we wrześniu będziemy robili dach. Wojtaszek? Jak już zebrałeś namiary na wieźbę, czy możesz je podsumować i przesłać nam na priv? I czeka nas szukanie ekipy na pokrycie dachu. Pewnie będzie ciężko. Też liczymy na Wasze namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 18.07.2006 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 Arturgotkiewicz - ceny za pracę koparki z ubiegłego roku to 70-80zł + wywrotka do wywożenia nadmiaru 30-60zł za kurs w zależności od odległości. Dobrze jest się dogadać z kimś kto potrzebuje ziemi i kierowcy wskazać miejsce "zrzutu", wtedy wychodzi taniej bo ten potrzebujący zapłaci symbolicznie tobie a nie kierowcy. Jeszcze jedna rada, jak najmniej ziemi oddać poza działkę! Potem zazwyczaj brakuje! Jak wszystkiego oprócz bałaganu na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 18.07.2006 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 Dziękujemy bardzo za gratulacje... MaPi - dobrze Ci się kojarzy - na superUSG dwa razy wykwalifikowany spec zobaczył kobietę, przy czym w realu okazała się 100% mężczyzną... Artur - wybacz, ale jednak "kobieta" będzie Piotrusiem - jakos bardziej do niego imię pasuje. Musieliśmy wymyślać na bieżąco i w lekkim szoku , stąd zmiany koncepcji... Oczywiście cała tzw wyprawka jest damska, starsze rodzeństwo z lekka skołowane itp zamieszanie. Także nawet w dobie kosmicznych technologii niespodzianki się zdarzaja - i bardzo dobrze. Najważniejsze, że maluszek jest zdrowy i przeuroczy Parę dni mnie nie było, a tu takie rewelacje! Gratulki wielkie!!! Zwłaszcza, że jescze ze 3 dni wcześniej aktywnie organizowałaś budowę! Dzielna Baba jesteś A z pcią to Was nieźle skołowali. U mnie pogoniliśmy właśnie ekipę od balkonów - obłupali wylewkę i wiercili słupki (wys 1,20!!!) pojedyńczo do podłoża. Mój mąż zapomniał, że nigdy nie zatrudnaić znajomych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturgotkiewicz 18.07.2006 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 Witam wszystkich u mnie już fundament wykopany.walczyli dzielnie i ekipa i koparka. W sumie 7,5 godziny prcy i koszt całkowity bo ziemię rozplanował mi po działce wyniósł 700zł razem z dwu godzinnym dojazdem.Jtro jeszcze ręcznie wykopać pod kominy bo koparką nie dał rady i biorą się za zbrojenie a pojutrze jak dobrze pójdzie zalewamy a tak przy okazji to dobra cena na beton to ?????????????????.,Z kibelkiem już też po bólu poprostu go przestawiłem i sąsiadka spi spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eska78 19.07.2006 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 Witam wszystkich u mnie już fundament wykopany.walczyli dzielnie i ekipa i koparka. W sumie 7,5 godziny prcy i koszt całkowity bo ziemię rozplanował mi po działce wyniósł 700zł razem z dwu godzinnym dojazdem.Jtro jeszcze ręcznie wykopać pod kominy bo koparką nie dał rady i biorą się za zbrojenie a pojutrze jak dobrze pójdzie zalewamy a tak przy okazji to dobra cena na beton to ?????????????????.,Z kibelkiem już też po bólu poprostu go przestawiłem i sąsiadka spi spokojnie. Nie wiem czy dobra ale ja płaciłam po 180zł za b15 z transportem.Bez faktury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 19.07.2006 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 Za 20 płaciłam 220 z transportem i bez faktury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozik 19.07.2006 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 a skąd ten beton B20 za 220 jeśli mógłbym wiedzieć...??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozik 19.07.2006 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 mam jeszcze jedno pytanko do społeczności budujących w lubelskim ...mianowicie gdzie kupowaliście materiały na ściany :pustaki ceramiczne lub beton komórkowy???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 19.07.2006 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 mam jeszcze jedno pytanko do społeczności budujących w lubelskim ...mianowicie gdzie kupowaliście materiały na ściany :pustaki ceramiczne lub beton komórkowy???? Stalmet - artur chudziak (PTH ceny wporzo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 19.07.2006 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 Słyszaliście o tym??? : Przez pomyłkę zamurowali dźwig w budynku Ukraińscy budowlani dokonali nie lada wyczynu - przez pomyłkę zamurowali dźwig wewnątrz sześciopiętrowego budynku, który pracowicie wznoszą - doniosły w środę ukraińskie media z miasta Iwano-Frankowska. Wydobycie zamurowanego dźwigu będzie kosztowne i skomplikowane. Rozważa się użycie jeszcze większego dźwigu, albo wielkiego śmigłowca. Firma budowlana najchętniej pozostawiłaby wszystko tak, jak jest - "dom z dźwigiem" stał się już niemałą atrakcją turystyczną, reklamowaną nieco ironicznie jako "najnowszy krzyk ukraińskiej architektury". Przebili naszych. NIe ma co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr-M 19.07.2006 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 Witam Wszystkich Serdecznie A ja zejdę z tematów wcześniej poruszanych i chcę pochwalić się naszym nowiutkim synkiem Urodził się w nocy z 11 na 12 lipca, waży 3460 i jest suuper jak każdy taki stworek Trochę spóźnione, nie mniej jednak bardzo szczere WIELKIE GRATULACJE! Tak swoją drogą, to fajne imię wybraliście dla swojego synka No to doczekałem się w końcu na ten upragniony papier - w poniedziałek odebrałem PNB, co prawda jeszcze nieprawomocne. Czas oczekiwania 1,5 m-ca, miało być na koniec czerwca, ale u pani w urzędzie nastapił poślizg . Moja radość byłaby ogromna, gdyby nie fakt, że tego samego dnia wycowała się mi się wcześniej ugadana ekipa budowlana (niestety nie miałem jeszcze spisanej umowy) . No i w te upały zostałem trochę jakby "na lodzie". Narazie się jeszcze nie załamuje i szukam zastępców, ale wiecie jaka jest teraz sytuacja z dobrymi ekipami - na 10 zajętych jest 6, a pozostałe 4 za granicą . Myślałem, że po 15 sierpnia ruszę z kopyta (materiały dogadane, na ten termin będą gotowe podstawowe przyłącza: woda i prąd) a tu d... blada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eska78 20.07.2006 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 mam jeszcze jedno pytanko do społeczności budujących w lubelskim ...mianowicie gdzie kupowaliście materiały na ściany :pustaki ceramiczne lub beton komórkowy???? Ja brałam w Chilu na Turystycznej ale to było w okresie zimowy nie wiem czy teraz są równie atrakcyjne,wtedy naprawde były Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czajni_K 20.07.2006 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 BABO SERDECZNIE GRATULUJĘ PIOTRUSIA Kto parę miesięcy wczesniej prorokował Nowy domek nowy Potomek??? A u nas za trzy miesiące będzie Córeczka Tak przynajmiej zobaczył Super Specjalista na super 4D USG . A w temacie budowania: skończone ścianki Fundamentowe!!!! Troszkę nam się budowa przeciągneła przez ekipę archeologów, która przez cały TYDZIEŃ z maleńkimi grabkami , łopatkami i pędzlami rozkopywała nasze wykopy pod fundament. A znalezisko było podobno bardzo unikalne - kilka miseczek, garnuszki i cała kupa skorup.........ale..............wszystkoo sprzed 5000 lat Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 20.07.2006 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 BABO SERDECZNIE GRATULUJĘ PIOTRUSIA Kto parę miesięcy wczesniej prorokował Nowy domek nowy Potomek??? A u nas za trzy miesiące będzie Córeczka Tak przynajmiej zobaczył Super Specjalista na super 4D USG . A w temacie budowania: skończone ścianki Fundamentowe!!!! Troszkę nam się budowa przeciągneła przez ekipę archeologów, która przez cały TYDZIEŃ z maleńkimi grabkami , łopatkami i pędzlami rozkopywała nasze wykopy pod fundament. A znalezisko było podobno bardzo unikalne - kilka miseczek, garnuszki i cała kupa skorup.........ale..............wszystkoo sprzed 5000 lat Pozdrawiam Piotrek WOW Fajnie pomyśleć, że komuś 5000 lat temu też się spodobało to miejsce Chybabym sama tymi grabkami podłubała - może macie coś jeszcze? Z tym wątkiem chyba rzeczywiście miałam jakiś przebłysk U nas takie właśnie USG widziało 2 razy dziewczynkę i do tej pory nie mogę wyjść z szoku jak się to mogło stać... Przeciez tam widać powieki, opuszki palców - taki szczegół się "rozmył"? Specjalista był jeden z lepszych, sprzęt też - i można się pomylić... Ale z drugiej strony Amerykanie też zbombardowali ambasadę Chin mimo całego osprzętu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czajni_K 20.07.2006 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 WOW Fajnie pomyśleć, że komuś 5000 lat temu też się spodobało to miejsce Chybabym sama tymi grabkami podłubała - może macie coś jeszcze? Z tym wątkiem chyba rzeczywiście miałam jakiś przebłysk U nas takie właśnie USG widziało 2 razy dziewczynkę i do tej pory nie mogę wyjść z szoku jak się to mogło stać... Przeciez tam widać powieki, opuszki palców - taki szczegół się "rozmył"? Specjalista był jeden z lepszych, sprzęt też - i można się pomylić... Ale z drugiej strony Amerykanie też zbombardowali ambasadę Chin mimo całego osprzętu Nocóż każdy może się pomylić . A nasza trzyletnia Córeczka na wiadomość że będzie siostrzyczka stwierdziła że Ona poczeka na Braciszka Archeolodzy kopali tylko w zarysie fundametów więc wcale niewykluczone że jeszcze coś przy okazji sadzenia kwiatkow się znajdzie. Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 20.07.2006 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Monika - to jeszcze nic. U nas w rodzinie dopiero przy porodzie okazało się, że urodzą się bliźniaki !!! Lekarz powiedział: - Co ja tu widzę - jakoś dużo rączek i nóżek ??? - dziewczyna zbladła!!! A lekarz na to : - To nie wiedziała Pani, że będą bliźniaki ??? Nie wiedziała. Robiła USG dwa razy w ciągu ciąży - i nikt nie zauważył bliźniaków. Działo się to 9 lat temu - czyli nie tak dawno. Swoją drogą, to jutro idziemy na USG. Monika - gdzie robiłaś i czy robiłaś to 4-D?? (w kolorze). ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts