ewcik1 11.08.2006 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 sam nie wiem, a trzeba sie szybko decydowac A liczyliscie jaka to roznica cenowa miedzy blacha a dachowka??Pytam tak z ciekawosci bo moj dach jest czterospadowy i o powierzchni 280 m2 wiec dachowka moze mnie duzo ale bardzo duzo kosztowac! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 11.08.2006 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 Ja mam dachówkę, ale z tego co pamietam, to najtańsze dachówki są w cenie dobrej blachy. Planja cieszy się dobrą opinią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elekt 11.08.2006 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 Witam serdecznie oferuję swoją pomoc w zakresie cen materiałów elektrycznych i elektroinstalacyjnych ogólny zakres asortymentu i dane teleadresowe w ogłoszeniu:http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=77672 tymczasem życzę wszystkim miłego, słonecznego i udanego weekendu Serdecznie pozdrawiamAndrzejKEltrans Sp. z o.o. O/Lublinul.Rusałka 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 12.08.2006 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2006 Żwirek ... kręci z muchomorkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pivoski 12.08.2006 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2006 Witam, Zostało mi ok. 250 szt. stempli z czego ok 1/3 długości co najmniej 3m a reszta ok 2,90m. Jeżeli ktoś z grupowiczów potrzebuje takowych to proszę o kontakt na priva, cena na pewno będzie promocyjna Pozdr., Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewcik1 12.08.2006 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2006 Mam wielka prosbe do was abyscie mi wytlumaczyli pare podstawowych spraw bo mam mentlik w glowie!! Posiadam projekt gotowy z pracowni Archi-projekt za 1500 zl brutto!!Wszystko w nim mi sie podoba oprocz dwoch rzeczy-zamiast Porotherm 44 chce beton komorkowy +styropian oraz dodatkowe okno w kotlowni.I tyle reszta jest ok!! I co dalej...mam sobie znalezc architekta ktory to adoptuje-tak? Prosze o przyblizone koszty do momentu uzyskania pozwolenia na budowe czyli do wbicia łopaty. Bo rozumiem ze to nie koniec z wydawaniem kasy na papiery!!plis niech sie ktos zlituje i napisze ile zaplacil zanim poszedl z łopata na działke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 12.08.2006 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2006 Mam wielka prosbe do was abyscie mi wytlumaczyli pare podstawowych spraw bo mam mentlik w glowie!! Posiadam projekt gotowy z pracowni Archi-projekt za 1500 zl brutto!!Wszystko w nim mi sie podoba oprocz dwoch rzeczy-zamiast Porotherm 44 chce beton komorkowy +styropian oraz dodatkowe okno w kotlowni.I tyle reszta jest ok!! I co dalej...mam sobie znalezc architekta ktory to adoptuje-tak? Prosze o przyblizone koszty do momentu uzyskania pozwolenia na budowe czyli do wbicia łopaty. Bo rozumiem ze to nie koniec z wydawaniem kasy na papiery!!plis niech sie ktos zlituje i napisze ile zaplacil zanim poszedl z łopata na działke. Witaj, oto moje wydatki do momentu wbicia łopaty ( ceny z zeszłego roku) Projekt 1705 Architekt-adaptacja 2150 mapa do celów projektowych 300 wyłączenie z produkcji rolnej 250 dziennik budowy 23 umowa z energetyką 120 ZUD 58 projekt zjazdu z drogi 500 deski do wytyczenia 37 geodeta-wytyczenie 300 RAZEM 5443 Pozdrawiam i życzę wytrwałości w budowaniu. Mam równie pytanie do bardziej zaawansowanych: potzrebuję namiary na ekipy ociepleniowe ( wełna), dobrzeby by było aby równiez mieli pojecie o murowaniu z klinkieru. Z góry dziękuję za namiary, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewcik1 12.08.2006 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2006 Mam wielka prosbe do was abyscie mi wytlumaczyli pare podstawowych spraw bo mam mentlik w glowie!! Posiadam projekt gotowy z pracowni Archi-projekt za 1500 zl brutto!!Wszystko w nim mi sie podoba oprocz dwoch rzeczy-zamiast Porotherm 44 chce beton komorkowy +styropian oraz dodatkowe okno w kotlowni.I tyle reszta jest ok!! I co dalej...mam sobie znalezc architekta ktory to adoptuje-tak? Prosze o przyblizone koszty do momentu uzyskania pozwolenia na budowe czyli do wbicia łopaty. Bo rozumiem ze to nie koniec z wydawaniem kasy na papiery!!plis niech sie ktos zlituje i napisze ile zaplacil zanim poszedl z łopata na działke. Witaj, oto moje wydatki do momentu wbicia łopaty ( ceny z zeszłego roku) Projekt 1705 Architekt-adaptacja 2150 mapa do celów projektowych 300 wyłączenie z produkcji rolnej 250 dziennik budowy 23 umowa z energetyką 120 ZUD 58 projekt zjazdu z drogi 500 deski do wytyczenia 37 geodeta-wytyczenie 300 RAZEM 5443 Pozdrawiam i życzę wytrwałości w budowaniu. Mam równie pytanie do bardziej zaawansowanych: potzrebuję namiary na ekipy ociepleniowe ( wełna), dobrzeby by było aby równiez mieli pojecie o murowaniu z klinkieru. Z góry dziękuję za namiary, Dzieki za odpowiedz!!A ta adaptacja to cie duzo kosztowala-wiecej niz projekt gotowy, musiales chyba duzo zmieniac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz13 12.08.2006 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2006 Jakie zastosowaliście ogrzewanie w swoich domkach lub jakie planujecie? P.S. Monika B - dziękuje !szymoszkowa - dziękuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robeeert 12.08.2006 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2006 Witam wszystkich serdecznie.Mam pytanie czy ma kto namiar na dobrš i niedrogš ekipę od ocieplenia i elewacji? Pozdrawiam Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 12.08.2006 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2006 Dzieki za odpowiedz!!A ta adaptacja to cie duzo kosztowala-wiecej niz projekt gotowy, musiales chyba duzo zmieniac. Z tego co wiem to normalne ceny, zmian praktycznie nie było, natomiast architekt przygotował komplet dokumentacji do złożenia o pozwolenie na budo[urlwę ( projjekt zagospodarowania działki, szamba, studni itd.) Pozdrawiam[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 12.08.2006 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2006 sam nie wiem, a trzeba sie szybko decydowac A liczyliscie jaka to roznica cenowa miedzy blacha a dachowka??Pytam tak z ciekawosci bo moj dach jest czterospadowy i o powierzchni 280 m2 wiec dachowka moze mnie duzo ale bardzo duzo kosztowac! Co do roznicy cenowych materialu, to praktycznie to samo (blacha lindab, dachowka brass) (czekam na wycene plannja i ruki - zobaczymy). Oczywiscie jest roznica w cenie polozenia, zmiana projektu dachu, dodatkowy wieniec, niektorzy mowia, ze dachowke dobrze jest odeskowac. Wiec material kosztowo to samo, ale przy dachodeczce trzeba jeszcze z kilkudziesieciu setek wyskoczyc dodatkowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 12.08.2006 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2006 Witam wszystkich serdecznie.Mam pytanie czy ma kto namiar na dobrš i niedrogš ekipę od ocieplenia i elewacji? Pozdrawiam Robert mam .. ale bedzie wolna dopiero na wiosne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 12.08.2006 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2006 Dzieki za odpowiedz!!A ta adaptacja to cie duzo kosztowala-wiecej niz projekt gotowy, musiales chyba duzo zmieniac. Z tego co wiem to normalne ceny, zmian praktycznie nie było, natomiast architekt przygotował komplet dokumentacji do złożenia o pozwolenie na budo[urlwę ( projjekt zagospodarowania działki, szamba, studni itd.) Pozdrawiam[/url] wg mnie i tak mało zapłacilas, od nas chcieli za adaptacje 3K + kolejne 3K za przesuwanie scian nosnych. poszlismy po rozum do glowy i zrobismy indywidualny za 3K5. wystarczy wyjechac poza Lublin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 12.08.2006 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2006 Żwirek ... kręci z muchomorkiem hmmm... chcesz o tym porozmawić ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 12.08.2006 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2006 Ewcik - rozróżnij dwie sprawy - zmiany w projekcie (czyli Twoje okienko, technologia budowania itp) od adaptacji projektu.Adaptacja projektu obejmuje "naniesienie" Twojego domku na działkę, dodatkowo zaprojektowanie wszystkich przyłączy i przygotowanie gotowego CAŁEGO PROJEKTU domu do złożenia w starostwie.TEgo typu zmiany w projekcie, które podałaś, nie będą kosztować nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewcik1 13.08.2006 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 Ewcik - rozróżnij dwie sprawy - zmiany w projekcie (czyli Twoje okienko, technologia budowania itp) od adaptacji projektu. Adaptacja projektu obejmuje "naniesienie" Twojego domku na działkę, dodatkowo zaprojektowanie wszystkich przyłączy i przygotowanie gotowego CAŁEGO PROJEKTU domu do złożenia w starostwie. TEgo typu zmiany w projekcie, które podałaś, nie będą kosztować nic. Rozumiem juz o co w tym wszystkim biega!!A tak na marginesie to nie sadzicie ze branie takiej kasy(czasami wiekszej niz projekt gotowy) za dostosowanie go do naszych dzialek to zbyt wygorowane oczekiwania!!Rozumiem ze projekt gotowy kosztuje 1500-2000 tys bo ktos musial to wszystko wymyslec ale drugie tyle ze ktos postawi na tym pieczatke to zdzierstwo!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 13.08.2006 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 Ewcik - rozróżnij dwie sprawy - zmiany w projekcie (czyli Twoje okienko, technologia budowania itp) od adaptacji projektu. Adaptacja projektu obejmuje "naniesienie" Twojego domku na działkę, dodatkowo zaprojektowanie wszystkich przyłączy i przygotowanie gotowego CAŁEGO PROJEKTU domu do złożenia w starostwie. TEgo typu zmiany w projekcie, które podałaś, nie będą kosztować nic. Rozumiem juz o co w tym wszystkim biega!!A tak na marginesie to nie sadzicie ze branie takiej kasy(czasami wiekszej niz projekt gotowy) za dostosowanie go do naszych dzialek to zbyt wygorowane oczekiwania!!Rozumiem ze projekt gotowy kosztuje 1500-2000 tys bo ktos musial to wszystko wymyslec ale drugie tyle ze ktos postawi na tym pieczatke to zdzierstwo!! To nie tylko przybicie pieczątki ale tez wzięcie odpowiedzialność za projekt. .Projekt gotowy powstaje raz i można go sprzedać wielu osobom, stąd jego niska cena. Pozdrawiam przy okazji wszystkich Lubelakow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturgotkiewicz 13.08.2006 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 Witam wszystkich my już coś możemy powiedzieć o kosztach dachu z dachówki.Nasz dach czterospadowy z dwiema lukernami jak na naszej ikonce koło nicku i dach na garażu 70 m2 jeżeli chodzi o całkowity koszt dachówki ze wszelkimi obróbkami i detalami kosztował nasz w kwietniu razem z domem 300m2 17 000 zł a jeżeli chodzi o drewno to na garaż 3000zł a dom jakieś 10 000 bo jeszcze nie zamówiliśmy.łączny koszt jakieś 30 000 zł plus 3000 zł rynny. Pozdrawiam wszystkich i życzę ładnej pogody i wytrwałych ekip aby szybko i solidnie stawiali nasze domki. Moja ekipa od dachu jest SUPER czego nie mogę powiedzieć o ekipie murarzy.POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eko 13.08.2006 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 BORF - a wiesz może, czy Twoi spece od dachu mają wolne terminy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts