Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Nie znam nikogo komu budowali dom.

Odnośnie cen: Nie jest to firma, która oferuje najniższe ceny na dany materiał. Jedne ceny są wyższe inne są niższe. Ja patrzyłem na budowe jako całość. Taką informację przekazałem handlowcowi z Omegi, który opiekuje się mną przez całą budowę i on już wie za jaką cenę mi sprzedawać. Ceny porównywałem na początku współpracy, nie odbiegały od konkurencji, potem z braku czasu waliłem jak w mur i kupowałem. (dwója małych dzieci w tej chwili 1 i 3 lata i kupe innych spraw na głowie). Tobie proponuję również wybranie jednej firmy i tam kompleksowe zakupy.

A ja nie mam najprzyjemniejszych skojarzeń z Omegą.

Przy robieniu wycen byli opieszali, nie trzymali się umówionych terminów, nie dzwonili pomimo uzgodnień, facet przy rozmowach o materiałach nie popisał się znajomością tematu i chciał na siłę wcisnąć to, co akurat miał na zbyciu . Ostatecznie wycena okazała się najbardziej niekorzystna ze wszystkich, jakie robiłam.

PPawluk, uważaj z tą opcją "pod klucz", bo możesz zostać totalnie oskubany z pieniążków, przy niezadowalającej jakości (znam parę takich przypadków).

Co do soboty: godzina dla nas OK, chociaż nie będziemy mogli być długo. A przy okazji - czy mogę zabrać pieska (bo będzie płakał sam w domu)?

Nie mam niestety cyfrówki, w razie potrzeby mogę wziąć zwykłą lustrzankę, a potem zeskanować zdjęcia.

pzdr

Udało mi się pożyczyć pojazd - zatem do zobaczenie w sobotę :) Przyjedziemy, jak tylko Mikołaj się wyśpi :)

Paweł: kiedyś też znalazłem projekt, który trzeba było "jedynie" przedłużyć i trochę poszerzyć. Znajomy budowlaniec wybił mi to z głowy - każda zmiana projektu, która wymaga zmiany konstrukcji, nie ma sensu. Lepiej zlecić projekt indywidualny - pracy tyle samo, koszty porównywalne, a projekt dopasowany idealnie.

Paweł: kiedyś też znalazłem projekt, który trzeba było "jedynie" przedłużyć i trochę poszerzyć. Znajomy budowlaniec wybił mi to z głowy - każda zmiana projektu, która wymaga zmiany konstrukcji, nie ma sensu. Lepiej zlecić projekt indywidualny - pracy tyle samo, koszty porównywalne, a projekt dopasowany idealnie.

Zgadzam się na 100% !!!

mam nadzieje ze o szczegolach "wydluzania" pogadamy w sobote :D

w IRSINIE jest taka konstrukcja dachu (dwuspadowy) ze ingerowaloby sie tylko w ta sciane bez plaszyzny dachu - czyli mysle ze byloby to wyciagniecie konstrukcji - zreszta mi to zrobi architekt - jesli oczywiscie sie zdecyduje - a ogolnie to mam jeszcze 1.000.000 roznych pomyslow i nie wiem na co sie finalnie zdecyduje

Ella szczegoly nt OMEGI i budowania pod klucz wymienimy w sobote - dzieki za porady przeciw - ciagle nie wiem czy tak bede budowal ale jest to jedna z mozliwosci.

Co do opini Omegi to nie są najtańsi- ich oferta nie byla najlepsza- pomimo mojej uwagi ze mam najblizej do nich na budowe i chce brac materialy na caly dom.

Moja uwaga jest tak- patrzcie handlowcom na rece w kazdym momencie.

Na jednym wam dadza wiekszy upust aby was podpuscic , a potem skubia ze hej!

Pozdrawia

agmon

czesc

w zwiazku z podniesionym stanem gotowosci jutro i w niedziele istnieje dosyc duze ryzyko, ze bede wezwany do pracy :( przed chwila sie dowiedzialem

i teraz...moze zrobmy tak - jesli do 12 nie zostane poproszony o przyjazd, to spotkania nie przekladamy, a jesli mnie zawolaja to musimy przelozyc :( tego sie obawialem :-? ale co sie odwlecze...

prosze o w miare pilne kontakty wszystkich, ktorzy sie deklarowali - nr Pawla i Witola mam :) czekam na reszte (ewentualnie miedzy soba rozpowszechnicie informacje, ok?)

tak czy inaczej - do Pawla i do Witola wysle smsa jutro ok. 12-13

przepraszam, ze tak wyszlo :( a jeszcze gorzej dla mnie, bo schody mialem wylewac :x

pozdr,

Zbyszek

Odnośnie impry to mi ulżyło bo ja taka sama sytuacja - w pracy właśnie siedzę :)

A za tydzień beeez problemiku mogę się pojawić także odliczam czas.

Zbyszku: Odnośnie taniej hurtowni elektrycznej to daj znać jakie możesz mieć najniższe ceny i zgłoś się do mnie - dostaniesz jeszcze niższe. Moje kochanie pracuje w hurtowni elektrycznej w marketingu :) (Akkop - Turystyczna). Wysłałem ci zresztą na priv to samo info :)

pozdra!

Marcin S.

wlasnie siedze w pracy :(

Marcin - odezwe sie w poniedzialek - bo juz w poniedzialek potrzebuje kolejnych materialow :)

kabel 3x1.5 mialem po 97gr/mb, 3x2.5 po 1.33, 6x0.5 po 45 gr

bede tez potrzebowal koncentryka i skretke, oraz ochronnik trojfazowy :)

dzieki za odzew, chociaz wiekszosc juz kupilem, to i tak teraz potrzebuje dokupic -odezwe sie w poniedzialek :)

pozdr,

Zbyszek

Witam

Właśnie mam zamiar zgłosić do nadzoru budowlanego w Świdniku rozpoczęcie budowy, ale nie wiem czy kierownik budowy musi podać plan BIOZ. W nadzorze budowlanym w świdniku powiedzieli mi że jest to wymagane dla domków jednorodzinnych.

Quit, Urko i wszyscy którzy mieliscie kontakt z nadzorem w Świdniku napiszcie jak to było w waszym przypadku.

Proszę o informacje w tym zakresie.

Witam wszystkich ,

Wukan , mój kierownik załatwiał wszysko sam ja kupiłem tylko dzienniki bubowy , zapłaciłem i podałem dane kierownika , a ponieważ on zna wszystkich w naszym urzedzie dokumenty i oświadczenie dostarczył zaraz następnego dnia ? :D . Może nie jest najtańszy , ale jeśli trzeba coś załatwić to nie ma problemu (podobno) .

Co do Omegi to na razie nie miałem z nimi złych doświadczeń i nie chciałbym ich mieć.. mam u nich na magazynie cały materiał na dach do odbioru w lecie , a inny towar , który u nich kupowaliśmy przywieziony był na czas .