Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie wszyscy,

Agira - mam kibelek niezbyt ładny (chyba nie o to chodzi, musi być skuteczny :lol: ), ale za to tani - jak chcesz, może być Twój za 100 zł do negocjacji :wink: , ale dopiero za jakieś 1,5 mies.

Oj nie 1,5 miesiąca to za długo

chcemy postawić jeszcze przed komórką :wink:

Czy w tym Ciecierzynie kupię używane deski?

Nie wiem, tam są dwa składy. Uzywanych nie widziałem, ale kto to wie

Desek i stepli nie ma na wykazie i nie podlegają odliczeniu. Wcześniej i teraz były opodatkowane stawką 22%. Jak towar jest opodatkowany stawką 22% to sprzedawca nie ma obowiązku podawać na fakturze PKWiU.

Czyli zwrot VATu z wieźby też nie wchodzi w grę? Szkoda

Ano nie :cry:

Aik -Polecam taniej niż Altest, bo ich podwykonawacy sami maja działalność. Tylko trzeba do nich dotrzeć. Ja niestety zdążyłam podpisać wcześniej umowę z Altestem. Bardzo odradzam AKON.

Zabałaganiłam trochę sprawę moich schodów. czy macie kogoś godnego polecenia, kto za miesiąc góra mógłby wejść na budowę? :o

Kibelek już nieaktualny, tzn rozdysponowany ;)

Błoto :evil: - u nas w błocie mozna znaleźć nawet ... zagubionego instalatora telefonicznego - mąż wczoraj wypychał takiego sierotę z błota przez 2 godziny, bo nie potrafił przygazować :lol: . My przejechalismy za pierwszym razem, ale na widok naszego samochodu gołębie się rozbijały o drzewa ;), po prostu prosto z rajdu offroadowego

U mnie wczoraj właśnie się zakopała ciężarówa z piaskiem do miksokreta - w sumie razem z samochodem prawie 50 ton. Wpadła w koleinę, gdzie niedawno był wykop pod wodociąg. A ostrzegałem :D . Nie macie pojęcia, jak łatwo poradziła sobie z wyciągnięciem taka mała, zwykła kopareczka. Wyciągnęła ciężarówę z ładunkiem, chociaż ta była zakopana po osie. Nie mogłem uwierzyć własnym oczom - bez żadnego proplemu.

A propos drewna do kominka - mam jeden namiar - w ubiegłym roku grab kosztował 120 zł/ m3 mz dowozem. Mogę zadzwonić i się zorientować, czy przy większych zamówieniach będzie taniej i czy cena się nie zmieniła.

U mnie wczoraj właśnie się zakopała ciężarówa z piaskiem do miksokreta - w sumie razem z samochodem prawie 50 ton. Wpadła w koleinę, gdzie niedawno był wykop pod wodociąg. A ostrzegałem :D . Nie macie pojęcia, jak łatwo poradziła sobie z wyciągnięciem taka mała, zwykła kopareczka. Wyciągnęła ciężarówę z ładunkiem, chociaż ta była zakopana po osie. Nie mogłem uwierzyć własnym oczom - bez żadnego proplemu.

A propos drewna do kominka - mam jeden namiar - w ubiegłym roku grab kosztował 120 zł/ m3 mz dowozem. Mogę zadzwonić i się zorientować, czy przy większych zamówieniach będzie taniej i czy cena się nie zmieniła.

Ja jestem zainteresowana - dzwoń :)