Czajni_K 24.01.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Witam gorąco w ten sniegowy wieczór . Szukam dobrego (poleconego) elektryka, takiego co też doradzi w sprawie rozmieszczenia oswietlenia na zewnątrz , napędy do bramy , domofon , alarm i takie tam. Prosze o namiary na priva. A tak przy okazji napiszcie jakie szkody wyrzadził Cyryl na waszych budowach. U mnie wyrwało folię z dwóch dziur na okna dachowe i przewróciło wychodek pozdrawiam piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 25.01.2007 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Czy duzo kosztuje takie cacko jak odkurzacz centralny, pytam z ciekawosci. pozdrawiam Instalacja na 2 szufelki i 2 gniazda kosztowała 1200 zł (Rury plus 200zł. za punkt) Samą jednostkę udało nam się kupić taniej, bo z wystawy ostatni egzemplarz za 1700, normalnie są po ok. 2300 - oczywiście tej pojemności, bo mniejsze są tańsze, ale jak masz 200m domku i długie rury, to nie nada Mówię cały czas o CanaVacu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewcik1 25.01.2007 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Czy duzo kosztuje takie cacko jak odkurzacz centralny, pytam z ciekawosci. pozdrawiam Instalacja na 2 szufelki i 2 gniazda kosztowała 1200 zł (Rury plus 200zł. za punkt) Samą jednostkę udało nam się kupić taniej, bo z wystawy ostatni egzemplarz za 1700, normalnie są po ok. 2300 - oczywiście tej pojemności, bo mniejsze są tańsze, ale jak masz 200m domku i długie rury, to nie nada Mówię cały czas o CanaVacu. Dzieki za info. Asprawdza sie urzadzonko warte grzechu? pozdrawiam Ewelina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 25.01.2007 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Czy duzo kosztuje takie cacko jak odkurzacz centralny, pytam z ciekawosci. pozdrawiam Instalacja na 2 szufelki i 2 gniazda kosztowała 1200 zł (Rury plus 200zł. za punkt) Samą jednostkę udało nam się kupić taniej, bo z wystawy ostatni egzemplarz za 1700, normalnie są po ok. 2300 - oczywiście tej pojemności, bo mniejsze są tańsze, ale jak masz 200m domku i długie rury, to nie nada Mówię cały czas o CanaVacu. Ile punktów zalecane jest na pomieszczenie? Tak aby nie latać zbyt długą rurą. No i czy warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 26.01.2007 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Generalnie z odkurzacza jestem zadowolona, choć spodziewałam się większej rewelacji. Ja mam jeden punkt na górze i jeden na dole, szufelki w kuchni i sieni. Na pewno zrobiłabym teraz jeszcze szufelkę na górze, bo szczotką można podmieść w każdej chwili i to wielka wygoda, a odkurzacz - nawet jeśli to sama rura - trzeba jednak wyciągać Rura - owszem, trochę się pląta - trzeba się nauczyć tym odkurzać, bo ssawka też jest inna niż w normalnym. Ale chyba wystarczy po gniazdku na poziom, bo z kolei inaczej trzeba by przepinać. Generalnie: 1. szufelka w sieni - rewelacja. 2. szufelka w kuchni - rewelacja 3. gnizado w garażu - super 4. odkurzanie - ok. (nie ma dżigania, ale trochę rozplatywania rury - mamy 9m Teraz zrobiłabym też szufelkę przy kominku. Odradzali nam ze względu na żar i drzazgi, ale czyścimy tylko zimny, a brudzi się głównie popiołem. Do czyszczenia samego kominkatrzeba kupić (100) specjany pojemnik z filtrem, bo tak drobny pył nie może iść do jednostki. Chyba wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 26.01.2007 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Ja się zastanawiałem, czy jedno gniazdo w pokoju wystarczy Napisz coś więcej o tej szufelce. To jakaś dziura w ścianie pod którą się podgarnia śmieci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewcik1 27.01.2007 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Czy ktos moze cos powiedziec na temat blachodachowki firmy BUDMAT rodzaj sara oraz dachowki ceramicznej firmy TONDACH rodzaj romanska.Pytam o to bo zaproponowali mi te dwa rozwiazania w firmie zamojskiej. Co do kosztow to bede miala kosztorys w srode.Moze ktos z was cos slyszal o tych pokryciach pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 27.01.2007 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 My nasz dach robiliśy wycenę w blaszce lindab i dachówce brass. Wyceny za materiał wyszły identycznie. Wybrór był jasny. Niestety Twoich materiałów nie wycenialiśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 27.01.2007 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Witajcie, u nas skończona studnia, jako że było wczesniej kilka pytań o fachowca do tego a jestem bardzo zadowolony, gość robi szybko, niedrogo i rzetelnie, podaję namiaryPan Mydlak, tel.696789640 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaaa 27.01.2007 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 hej zapisuję namiar na studniarza a skąd on? słyszałam o jakimś dobrym z Zemborzyc u nas niestety problem z przeniesieniem pozwolenia starostwo odmówiło dom kupilismy od pani (wdowy) a pozwolenie na męża tylko było i starostwo chce sądowne postanowienie ze pani ta ma prawo do owego pozwolenia dom w spadku przejęła a praw do pozwolenia jak widac nie koniecznie czyli co przez te kilka lat pani działała na budowie bez praw do pozwolenia ech ciągle schody i na szanowną elektrownie czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 28.01.2007 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 hej zapisuję namiar na studniarza a skąd on? słyszałam o jakimś dobrym z Zemborzyc Ten mój jest z okolic Niedrzwicy Dużej. Mam pytanie, w projekcie miałem ogrzewanie olejowe, a teraz wydali mi warunki na podłączenie gazu . Co powinienem dalej zrobić?? Znowu projektant i składanie papierów w UM?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 28.01.2007 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Witajcie, u nas skończona studnia, jako że było wczesniej kilka pytań o fachowca do tego a jestem bardzo zadowolony, gość robi szybko, niedrogo i rzetelnie, podaję namiary Pan Mydlak, tel.696789640 Pozdrawiam Czy ten pan robi też studnie chłonne takie do oczyszczalni ścieków? Fizyk z tego co pamiętam Ty masz chłonną, kto i ją robił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaaa 28.01.2007 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 oj rety ale ja jestem zielona we wszystkich tematach budowlanych MAriucha a to studnia bita tak? u nas woda ponoć głęboko 30-40m aż dokumenatcja jakaś pewno potrzebna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 28.01.2007 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 oj rety ale ja jestem zielona we wszystkich tematach budowlanych MAriucha a to studnia bita tak? u nas woda ponoć głęboko 30-40m aż dokumenatcja jakaś pewno potrzebna To u Ciebie jest płytko, u mnie kopał 56 mb Studnia bita, czy chłonne robi nie wiem. Co do dokumentacji nie wiem, ja miałem studnię od razu w projekcie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaaa 28.01.2007 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 u nas w projekcie jest przydomowa oczyszczalnia no cóż musimy sie umówic z kierownikiem budowy obgadać sprawy głównie tego nieszczęsnego przeniesienia pozwolenia na budowę elektrownia przysłała nam warunki przyłącza i wzór umowy coś z tym dalej trzeba zrobić dokumentację projektową? mamy starą - pewno trzeba uaktualniać może kier. bud. nas trochę oświeci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 28.01.2007 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 u nas w projekcie jest przydomowa oczyszczalnia no cóż musimy sie umówic z kierownikiem budowy obgadać sprawy głównie tego nieszczęsnego przeniesienia pozwolenia na budowę elektrownia przysłała nam warunki przyłącza i wzór umowy coś z tym dalej trzeba zrobić dokumentację projektową? mamy starą - pewno trzeba uaktualniać może kier. bud. nas trochę oświeci A nie wypytaliście się w starostwie / um co należy w takiej sytuacji zrobić? Najlepiej chyba pytać u źródła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
opelx 28.01.2007 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Witam! ma m do was gorącą prośbę, czy mógłby mi ktoś z was dać namiary na stolarza z okolic lublina, do obłożenia schodów w drewnie. Szukałem w necie ale jakoś z marnym skutkiem. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 28.01.2007 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Witam! ma m do was gorącą prośbę, czy mógłby mi ktoś z was dać namiary na stolarza z okolic lublina, do obłożenia schodów w drewnie. Szukałem w necie ale jakoś z marnym skutkiem. pozdrawiam Nam schody robiła firma Drewnomax z Zemborzyc http://www.stolarka.lublin.pl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monument 28.01.2007 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 ulica abramowicka ,za salonem renault po lewej stronie stoi reklama -stolarnia.A ja prosiłbym Was o namiar na dobrego niedrogiego gościa od kominków.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaaa 28.01.2007 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 A nie wypytaliście się w starostwie / um co należy w takiej sytuacji zrobić? Najlepiej chyba pytać u źródła. póki co to chyba za mało wiemy wogóle po zakupie domu złożylismy wniosek o przeniesienie pozwolenia i do elektrowni a dalej nie bardzo wiemy co i gdzie trzeba zgłaszać i uaktualniać powoli będziemy sie rozpoznawać w tematach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts