Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam, witam

Ja okna zamawialam w Oknodomie na Lenczynskiej, profil Salamander w okleinie zloty dab. Okna super, obsluga tez, bardzo terminowo i fachowo, moge ich polecic z czystym sumieniem.

Mam tez dobrego hydraulika, u mnie robil cala instalacje i ukladal 60m podlogowki, bardzo fachowa robota.

A teraz pochwale sie co u nas :D

- sufity podwieszane skonczone :D

- w technicznym glazura i terakota polozona

- Kominek gotowy :D

- Gres do salonu, przedpokoju i kuchni kupiony

- piec centralnego podlonczony

- Meble kuchenne wybrane

- Drzwi wewnetrzne zamowione.

W przyszlym tygodniu dalsza czesc centralnego, zalozenie licznika gazowego i ODPALENIE :wink: centralnego. No i oczywiscie cala reszta :( , o jejku ile tego jeszcze :o

Poz

Ps potrzebuje dobrego glazurnika

No tak jakos powoli do przodu :wink:

Hydraulik z Swidnika, namiary moge podac na priwa.

Od wiezby jakiegos oddzielnego stolarza nie bralam, caly dach robil mi pan Sienkiewiczy, na tym forum goraco polecany i uwazam ze zasluzenie.

Tynki robil mi Rokicki a wylewki Kanczugowski, tez polecani na forum, do obydwu nie mam zadnych zastrzezen.

Jesli potrzebuje ktos tez kogos do wykonania szamba to mam niedroga i dobra ekipe, mi zrobili szambo jednokomorowe z podlonczeniem do budynku za 2100zl robocizna + material.

Poz

Hydraulik z Swidnika, namiary moge podac na priwa.

Od wiezby jakiegos oddzielnego stolarza nie bralam, caly dach robil mi pan Sienkiewiczy, na tym forum goraco polecany i uwazam ze zasluzenie.

Tynki robil mi Rokicki a wylewki Kanczugowski, tez polecani na forum, do obydwu nie mam zadnych zastrzezen.

Jesli potrzebuje ktos tez kogos do wykonania szamba to mam niedroga i dobra ekipe, mi zrobili szambo jednokomorowe z podlonczeniem do budynku za 2100zl robocizna + material.

Poz

bardzo proszę o namiary na hydraulika, Panów Sienkiewiczy, Rokickiego i Kanczugowskiego oraz ekipę od szamba

macie na dachu dachówkę czy inne pokrycie ?

bardzo proszę o podpowiedź gdzie zamówić drewno na więźbę

[email protected]

To już uzupełniam.

Znajomek jest za granicą i na stare lata chce do korzeni.

Pewnie myśli, że z Wrocka przy dobrej widoczności to Was widać :D

Ale próbuję pomóc i coś przewentylować.

No i tak dostałem oferty jakieś:

np. gm. Głusk, miejscowość Majdan Mętowski, dziełka coś 0,5 ha

inną też widziałem z Mętowa - o ile pamiętam 0,3 ha.

Jak zbiorę kilka ofert to pojadę obejrzeć. Tylko czy jest co oglądać, bo nazwy miejscowości nic zupełnie mi nie mówią i kwoty też.

Czy ok. 50 PLN m2 to dużo?

We Wrocku to jestem w miarę na bieżąco, a wiadomo, najgorzej to być doradcą w temacie, o którym niewiele się wie :oops:

Gmina Głusk to również Prawiedniki - zwroć na nie uwagę - jest tam PIĘKNIE, blisko las, łąki, rzeka, Zalew Zemborzycki, a przy tym dobry i szybki dojazd do Lublina.

WITAM

zwracam się z prośbą o opinie odnośnie bram garażowych segmentowych,jakiej firmy kupiliście i ewentualnie gdzie,oraz czy jesteście zadowoleni :roll:

Ja kupowałem Hormana na Północnej, gr.4 cm, z bramy jestem bardzo zadowolony, kupowałem białą i malowałem na kolor, natomiast z obsługi niekoniecznie, czekałem ponad 3 miesiace, musiałem się przy tym przypominać.

Montaż natomiast wykonany szybko i fachowo

Co do dobrej jakości bram to polecam też bramy Normstahl, sprzedają je na Krochmalnej.

Pozdrawiam

WITAM

zwracam się z prośbą o opinie odnośnie bram garażowych segmentowych,jakiej firmy kupiliście i ewentualnie gdzie,oraz czy jesteście zadowoleni :roll:

A ja mam od pół roku bramę segmentową Wiśniowskiego i sprawuje się bardzo dobrze.Kupowałam w Gajku na dole jest stoisko z bramami.Monatraż wręcz wzorcowy.

MaPi napisz czy doszła moja wiadomość do Ciebie!

Jeżeli chodzi o bramy my mamy firmy DROMA jesteśmy zadowoleni.

No to dla równowagi ... ja też mam dromę ale zadowolony to nie jestem. tzn sama brama to jak brama. Od Wiśniwskiego czy Hurmana to się wiele nie różni (poza ceną). Jeżlei ktoś chce z okienkami to największy wybór ma Hurman. Wiśniowski już znacznie gorzej a najgorzej Droma. No ale montaż a potem serwis poniżej krytyki. Dostaliśmy 2 panele złoty dąb a kolejne 2 coś w rodzaju ciemnego orzecha. Już ponad 3 miesiące czekamy na wymianę ... no ale może my na jakiejś żyle budujemy ...

Co do bram - to jestem zadowolona, ale nie pamietam firmy. Wiem, że jest ocieplana i kupiona w Intergipsie :wink:

Mam pytanko:

Czy ktoś wie czy to jest aktualny plan Lotniska:

http://www.pzl.swidnik.pl/rpp/obrazki/modernizacja.pdf

Kto sie interesował? Czy okreslone jest w która strone samoloty stratują? Jestem tematem zywotnie zainteresowana :-?

Co do okien - prostuję, bo mam i Ferno i Fakro.

Otóż dachowe wzięłam ze zwrotu - bardzo tanie, po naprawie i bez mozliwości reklamacji. Miały być super. No, nie są, ale to nie tragedia, bo tyle że cięzko chodzą.

FERNO - tragedia. maiłam takie same zawody, jak Ty Dyz . Szkoda geby na całą historię. Nigdy więcej! Choć kolory mają te profile piękne.

Monika, jak w interg. to prawdopodobnie Wiśniowski :) A co do okien ... z identycznych profili ale innej firmy kupował Stmara. Z tego co mówił to szybko, sprawnie, zero problemów ... no ale ja kupiłem potem u tego samego gościa bramę garażową i ... jak mu wspomniałem o problemach z oknami to się śmiał, że u niego takie problemy są wykluczone a reklamacja to GÓRA 3 tygodnie ... a brutalna rzeczywistość wygląda jak? ... patrz wyżej :evil:

Co do lotniska to ... chodzi Ci o stan aktualny czy aktualnie planowany? bo jak patrzę za okno z biura to aktualny byłby ten stan gdyby nie dorysowali jakichś dróg i pasów ekstra :) Stan planowany jest z grubsza zbliżony. Samoloty będą podchodzić do lądowania od Jackowa a startować będą w stronę Felina ... no tak prawie w tamtą stronę :)