Czajni_K 24.02.2007 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 Witam Podzielcie się swoimi doświadczeniami w wyborze okien. Nam najbardziej pasują drewniane meranti. Mam juz wyceny z Gorana , Basa, Urzędowskiego i Natury. Natura b. droga , Urzędowski termin ok 4 miesiące. Goran i BAS porownywalne cenowo . Co polecacie ? Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 24.02.2007 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 BORF te pexy to o ile się nie mylę to były zgrzewane, a nie skręcane. Po namyśle też zdecydowalismy się na pexy. Projekt je dopuszcza Byłem w hurtowni hydraulicznej i też pi powiedziano, że te się je zgrzewa. Zastanawiam się jeszcze nad ciepłą wodą. Też macie w pexach? W tych samych, czy z tym metalem w środku? Biegną po ścianach, czy są w osłonkach i zatynkowane w bruzdach? Jak ukryliście rurę instalacji gazowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 25.02.2007 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 BORF te pexy to o ile się nie mylę to były zgrzewane, a nie skręcane. Po namyśle też zdecydowalismy się na pexy. Projekt je dopuszcza Byłem w hurtowni hydraulicznej i też pi powiedziano, że te się je zgrzewa. Zastanawiam się jeszcze nad ciepłą wodą. Też macie w pexach? W tych samych, czy z tym metalem w środku? Biegną po ścianach, czy są w osłonkach i zatynkowane w bruzdach? Jak ukryliście rurę instalacji gazowej? Ciepła, zimna woda i ogrzewanie mamy w pexach. Są one z aluminium zdaje się w środku, mamy je poprowadzone w bruzdach w ścianie i o ile dobrze pamiętam to są w osłonach, ale czy wszystkie to nie kojarzę. Rura gazowa biegnie nam w kuchni za szafkami, a w przedsionku po ścianie. I co nikt nie ma ochoty na spotkanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewcik1 25.02.2007 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Mam pytanko jaki kolor okien kupowaliscie?Brazowe czy biale, ciekawa jestem ktore przewazaja.Brazowe to drewno czy ktos pokusil sie o plastik w okleinie, bo strasza mnie ze te brazowe plastikowe maja krotka zywotnosc.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 26.02.2007 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Dzięki MaPi za info Co do koloru okien, w naszym obecnym domku mamy cos zlotego w nazwie. Zamontowane 3 lata temu i podpukac nadal sa jak nowe Do nowego tez bedziemy brali plastikowe w takim samym kolorze. Co do firmy to jeszcze nie przesadzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewcik1 26.02.2007 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Dzięki MaPi za info Co do koloru okien, w naszym obecnym domku mamy cos zlotego w nazwie. Zamontowane 3 lata temu i podpukac nadal sa jak nowe Do nowego tez bedziemy brali plastikowe w takim samym kolorze. Co do firmy to jeszcze nie przesadzone. Czyli mam rozumiec ze sa to plastikowe koloru zlotego i zadne slonce ich nie wypaczylo?Pytam bo gosc z oknami zburzyl moja koncepcje calego domu, bo mial byc brazowy dach i brazowe okna ale plastikowe anie dreniane. Drewniane mam w jednym pokoju w mieszkaniu i obecnie jest tam o 3 stopnie zimniej niz w pokoju w ktorym jest plastik. Prosze podzielcie sie swoimi doswiadczeniami czy komus naprawde slonko wypaczylo okna???? pozdrawiam Ewelina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 26.02.2007 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Ja mam plastiki (deceuninck) złoty dąb 5-komorowe. Nic się nie wypaczyło, bardzo jestem zadowolona. Mi z kolei wszyscy odradzali drewniane ze względu na problemy jakościowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grego74 26.02.2007 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Ja mam plastiki Salamander 5 komór jednostronny złoty dąb. Zamontowane w pażdzierniku więc jeszcze nie było upałów. Wyglądają super. zobaczymy za parę lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 26.02.2007 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Czyli mam rozumiec ze sa to plastikowe koloru zlotego i zadne slonce ich nie wypaczylo? Tak jak pisałem nasze 3 latki sprawuja sie poprawnie, lekko sie zamykaja i otwieraja, nigdzie nie wieje, kolorek jak przy zakupie i nic nie schodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewcik1 26.02.2007 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Dzieki Czyli moja koncepcja domku z brazowym dachem i brazowymi oknami pozostaje.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 26.02.2007 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Dzieki Czyli moja koncepcja domku z brazowym dachem i brazowymi oknami pozostaje. pozdrawiam A rynienk, elewacja w jakim kolorze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewcik1 26.02.2007 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Dzieki Czyli moja koncepcja domku z brazowym dachem i brazowymi oknami pozostaje. pozdrawiam A rynienk, elewacja w jakim kolorze? Orynnowanie braz a elewacja jakas taka blado bezowa,zoltawa cos w tym stylu. Mam zdjecie przykladowego domku ale nie umiem je tutaj umiescic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eko 26.02.2007 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Cześć wszystkimu nas planujemy okna od zewnątrz złoty dąb, a od wewnątrz białe. PCV, ale na firmę jeszcze nie jesteśmy zdecydowani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wolf PL 26.02.2007 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 BORF te pexy to o ile się nie mylę to były zgrzewane, a nie skręcane. Po namyśle też zdecydowalismy się na pexy. Projekt je dopuszcza Byłem w hurtowni hydraulicznej i też pi powiedziano, że te się je zgrzewa. Zastanawiam się jeszcze nad ciepłą wodą. Też macie w pexach? W tych samych, czy z tym metalem w środku? Biegną po ścianach, czy są w osłonkach i zatynkowane w bruzdach? Jak ukryliście rurę instalacji gazowej? BORF rury PE-X potocznie zwane pexem sa to rury warstwowa z wkładką aluminiową w środku i montuje się je poprzez zacisk lub system skręcany (w środku oring) , a zgrzewany jest PP czyli polipropylen. O rurach PE-X możesz poczytać tu http://www.wavin.pl (Tigris Alupex- zakładka) lub http://www.kan.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 26.02.2007 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 BORF te pexy to o ile się nie mylę to były zgrzewane, a nie skręcane. Po namyśle też zdecydowalismy się na pexy. Projekt je dopuszcza Byłem w hurtowni hydraulicznej i też pi powiedziano, że te się je zgrzewa. Zastanawiam się jeszcze nad ciepłą wodą. Też macie w pexach? W tych samych, czy z tym metalem w środku? Biegną po ścianach, czy są w osłonkach i zatynkowane w bruzdach? Jak ukryliście rurę instalacji gazowej? BORF rury PE-X potocznie zwane pexem sa to rury warstwowa z wkładką aluminiową w środku i montuje się je poprzez zacisk lub system skręcany (w środku oring) , a zgrzewany jest PP czyli polipropylen. O rurach PE-X możesz poczytać tu http://www.wavin.pl (Tigris Alupex- zakładka) lub http://www.kan.com.pl Widze, ze bede musial sie przejsc do sklepu i kupic po 1mb i sie zdecydowac. Ty które masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewcik1 27.02.2007 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Mam pytanko do osob ktore w tym roku lub tamtym zatrudnialy kierownika budowy-ile taki"luksus" kosztuje?Bo mam namiary na roznych gosci ale nie mam zielonego pojecia jaka kwota moze byc akceptowalna.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wolf PL 27.02.2007 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 BORF te pexy to o ile się nie mylę to były zgrzewane, a nie skręcane. Po namyśle też zdecydowalismy się na pexy. Projekt je dopuszcza Byłem w hurtowni hydraulicznej i też pi powiedziano, że te się je zgrzewa. Zastanawiam się jeszcze nad ciepłą wodą. Też macie w pexach? W tych samych, czy z tym metalem w środku? Biegną po ścianach, czy są w osłonkach i zatynkowane w bruzdach? Jak ukryliście rurę instalacji gazowej? BORF rury PE-X potocznie zwane pexem sa to rury warstwowa z wkładką aluminiową w środku i montuje się je poprzez zacisk lub system skręcany (w środku oring) , a zgrzewany jest PP czyli polipropylen. O rurach PE-X możesz poczytać tu http://www.wavin.pl (Tigris Alupex- zakładka) lub http://www.kan.com.pl Widze, ze bede musial sie przejsc do sklepu i kupic po 1mb i sie zdecydowac. Ty które masz? BORF ja mam i te i te, bo je sprzedaję , ale do siebie do domu do gazowego kotła ułoży mój mąż PE-X i łącznie z podłogówką, bo mam pewność i opinie użytkowników, że jest to rura bardzo dobrej jakośći (oczywiście mówię tu o tych w/w dwóch producentach - bo niestety rura rurze nierówna i można kupić taką rurkę po 2 zł /mb firmy "no name" i to jest dopiero prawdziwa tandeta). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evevet 27.02.2007 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 My za kierownika zaplacilismy za calos 1500 PLN ale swojego nie polecam. Tyle tylko ze dawal podpisy i na koniec zalatwil odbior budynku bez ogladania. Choc nie wiem czy to jest zasluga.Wolalabym takiego bardziej nowoczesnego, ktory moglby cos doradzic... a on niby na pytania odpowiadal ale nic to nie wnosilo do sprawy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 27.02.2007 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Jak jak Evevet. Tylko płaciłam 1000, za to ścigaliśmy go żeby coś zrobił Jeśli ktoś potrzebuje solidnego wykonawcę do drobnych ale niedużych robót, mogę polecić kolegę, który u mnie skończył (malowanie, glazura, gładź). Jest bardzo dokładny, choć pracuje nie bardzo szybko. Czeka teraz na cynk z Londynu i może podjąć się niewielkich prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar_ch 27.02.2007 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 witammoj studniarz zlama reke i znowu odwleka termin...moze macie jakies namiary na rozsadnwego studniarza z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts