BORF 27.02.2007 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 BORF ja mam i te i te, bo je sprzedaję , ale do siebie do domu do gazowego kotła ułoży mój mąż PE-X i łącznie z podłogówką, bo mam pewność i opinie użytkowników, że jest to rura bardzo dobrej jakośći (oczywiście mówię tu o tych w/w dwóch producentach - bo niestety rura rurze nierówna i można kupić taką rurkę po 2 zł /mb firmy "no name" i to jest dopiero prawdziwa tandeta). Widzisz, to moze co polecisz?, podasz jakis cennieczek na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czajni_K 27.02.2007 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Witam A my jutro zamawiamy drewniane w goranie z meranti w kolorze orzech. Dlaczego drewniane?? Ponieważ wyszły taniej, mamy kilka okien z łukami a dokładnie to dwa , i drewniane wychodziły 500 zl taniej na sztuce pozatym drzwi na taras 3 metry szerokie bedą przesuwne i tutaj wyszło taniej o ok 2 tys w drewnie. Oczywiście porownywalismy pvc oklejane z dwoch stron z drewnem. Białe wychodzą duzooooooo taniej. pozdrawiam Piotrek ps Proszę o namiary na dobrego tynkarza od tynkow gipsowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mroovka 28.02.2007 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Czajni_K- nie mam namiarów na żadnego tynkarza- ani dobrego , ani złego- jesli można poproszę Ciebie o namairy na okna. To nadzwyczajne, że udało Ci sie znaleźć drewniane w tak rewelacyjnej cenie. Gratuluję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaaa 28.02.2007 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 my też robimy rozpoznanie okienne byliśmy dziś na Smoluchowskiego firma BAS drewniane ale póki co to wiem że nic nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monument 01.03.2007 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Polecam okna w profilu salamander,po pierwsze producent i wyrób to extraliga w oknach w skali kraju.Po drugie moja kochana małżonka chciała koniecznie drewniane i wchodząc na Targi Budowlane krzyknąła " właśnie o takich oknach drewnianych marzyłam" pokazując okno pcv salamander ,co zadecydowało o zakupie salamandra( osobiście uważam że nie ma ładniejszego profilu choć nie jest najtańszy) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wolf PL 01.03.2007 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 BORF ja mam i te i te, bo je sprzedaję , ale do siebie do domu do gazowego kotła ułoży mój mąż PE-X i łącznie z podłogówką, bo mam pewność i opinie użytkowników, że jest to rura bardzo dobrej jakośći (oczywiście mówię tu o tych w/w dwóch producentach - bo niestety rura rurze nierówna i można kupić taką rurkę po 2 zł /mb firmy "no name" i to jest dopiero prawdziwa tandeta). Widzisz, to moze co polecisz?, podasz jakis cennieczek na priva Oj przeoczyłam Twój post - cennik wyślę na priva oczywiście Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaaa 01.03.2007 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Polecam okna w profilu salamander,po pierwsze producent i wyrób to extraliga w oknach w skali kraju.Po drugie moja kochana małżonka chciała koniecznie drewniane i wchodząc na Targi Budowlane krzyknąła " właśnie o takich oknach drewnianych marzyłam" pokazując okno pcv salamander ,co zadecydowało o zakupie salamandra( osobiście uważam że nie ma ładniejszego profilu choć nie jest najtańszy) pozdrawiam a gdzie zamawialiście? w Oknodomie na Łęczyńskiej? nam zrobili dziś kosztorys w BAS drewnianych kuchenne 1500 + vat + montaż 14zł za mb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 01.03.2007 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 A jaki macie czas oczekiwania od zamówienia okienek do montażu? Oj przeoczyłam Twój post - cennik wyślę na priva oczywiście Pozdrawiam thx z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monument 01.03.2007 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 zamawialiśmy w oknodomie,ceny nie pamiętam,oglądałem prawie wszystkie okna te dla mnie są poza konkurencją, ale to moja opinia.czas 6tygodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaaa 01.03.2007 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 dzięki za słówkopoślę meża po szczegóły do nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebarc 01.03.2007 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Czy ktoś orientuje się może czy warunki dotyczące przyłączy do sieci wodociągowej czy elektrycznej będą ważne w przypadku sprzedaży działki innej osobie?Mamy wydane warunki z zakładu energetycznego i wodociągów ale zrezygnowaliśmy z budowy na tej działce. Warunki są wydane oczywiście imiennie osobie, która o nie wnioskowała czyli na mnie. Zdecydowaliśmy się na sprzedaż tej działki. Czy nowy właściciel będzie mógł skorzystać z tych warunków czy będzie musiał wystąpić o nowe?Przecież w związku ze zmianą właściciela nieruchomości nic się więcej nie zmieniło ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 02.03.2007 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Czy ktoś orientuje się może czy warunki dotyczące przyłączy do sieci wodociągowej czy elektrycznej będą ważne w przypadku sprzedaży działki innej osobie? Mamy wydane warunki z zakładu energetycznego i wodociągów ale zrezygnowaliśmy z budowy na tej działce. Warunki są wydane oczywiście imiennie osobie, która o nie wnioskowała czyli na mnie. Zdecydowaliśmy się na sprzedaż tej działki. Czy nowy właściciel będzie mógł skorzystać z tych warunków czy będzie musiał wystąpić o nowe? Przecież w związku ze zmianą właściciela nieruchomości nic się więcej nie zmieniło ... Jezeli dobrze cie zrozumialem to sprzedający pisze oswiadczenie w którym ceduje te warunki na nowego własciciela .Oczywiście po zawarciu aktu notarialnego.Dzięje sie tak w przypadku ZE.Z woda nie wiem ale musi być podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 04.03.2007 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 Heloł Budujący! - kiedy można układać kostkę??? Mam poblemy z dojściem do domu U nas na chwilę obecną malowanie.... meble (kuchnia, garderoby, wiatrołap, łazienka) doprecyzowane. Listwy przypodłogowe zerwane, położone nowe Góra kominka (obudowa rur) w trakcie rozbiórki, nowa w realizacji Dużo mieliście zmian w trakcie????? Termin przeprowadzki wymuszony ... max. 15 maj. M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urko 04.03.2007 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 Witam wszystkich . Dawno tu nie zaglądaliśmy i widzę ze coś zaczyna sie dziać na forum - wiosna nadchodzi ? My po kilkuletniej mordędze w końcu zamieszkaliśmy w naszym domku. Ale pracy mamy jeszcze oooo a może i więcej. Przeprowadziliśmy się z końcem listopada i jak do tej pory domek spisuje sie na medal. Wszystko funkcjonuje poprawnie - nawet ogrzewanie podłogowe przed którym ostrzegali nas wszyscy -że to nie na nasz klimat- sprawdza się super . Obecnie wykonuję tynki agregatem tynkarskim i jeśli ktoś potrzebowałby fachowej siły w tym i innych tematach -służę pomocą . POZDRAWIAM -tel kontaktowy 504 190 502 Jacek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 05.03.2007 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Heloł Budujący! - kiedy można układać kostkę??? Mam poblemy z dojściem do domu U nas na chwilę obecną malowanie.... meble (kuchnia, garderoby, wiatrołap, łazienka) doprecyzowane. Listwy przypodłogowe zerwane, położone nowe Góra kominka (obudowa rur) w trakcie rozbiórki, nowa w realizacji Dużo mieliście zmian w trakcie????? Termin przeprowadzki wymuszony ... max. 15 maj. M Musi przeschnąć... chociaż moi sąsiedzi układali kostkę w listopadzie, bo wczesniej im się wydawało, że to zbędny wydatek Mam namiary na b. dobrego brukarza jak szukasz Uwaga - szukam blaszaka z odzysku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna99 05.03.2007 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Witam zacne towarzystwo Przy okazji - pamietajcie , żeby Wam montażyści zdjęli folię!!! Ja nie kazałem (myślałem, że będzie zabezpieczenie przy tynkowaniu). Teraz żałuję!!! Potwierdzam. My na jednej z dwóch bram nie ściągnęliśmy folii, i nie wiem dlaczego jest ona brzydsza, niż ta na której folia była. Zachodzę w glowę dlaczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewcik1 06.03.2007 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Witam Mam pytanko do osob ktore juz postawily swoje domki-czy ktos na forum stawial domek na klej a nie na zaprawe?Chcialabym o tym porozmawiac czy warto?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siemka 06.03.2007 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Witam wszystkich Mam pytanie, czy ktoś buduje w Lublinie lub okolicy RUMIANKA z pracowni VDOM http://www.vdom.pl/pl/index.php?s=138&a=298&sid=85&powierzchnia_uzytkowa_max=900&wymiar_dzialki_x_max=100&powierzchnia_uzytkowa_min=150&wymiar_dzialki_x_min=22&typ_budynku_in=PU,PAPU&projekt=8&suse=elewacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 07.03.2007 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Witam Mam pytanko do osob ktore juz postawily swoje domki-czy ktos na forum stawial domek na klej a nie na zaprawe?Chcialabym o tym porozmawiac czy warto? pozdrawiam My budowaliśmy ścianę dwuwarstwową z bk na zaprawę klejową. Jak narazie jest ok, w domu cieplutko, bez jakiegoś większego grzania. Moim zdaniem ok. O ile dobrze pamiętam to klej wyniósł nas taniej niż zwykła zaprawa, a przy okazji mniej bałaganu na budowie. Czy ktoś wie gdzie można kupić tanio jakieś drzewka i krzewy do ogrodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewcik1 07.03.2007 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Witam Mam pytanko do osob ktore juz postawily swoje domki-czy ktos na forum stawial domek na klej a nie na zaprawe?Chcialabym o tym porozmawiac czy warto? pozdrawiam My budowaliśmy ścianę dwuwarstwową z bk na zaprawę klejową. Jak narazie jest ok, w domu cieplutko, bez jakiegoś większego grzania. Moim zdaniem ok. O ile dobrze pamiętam to klej wyniósł nas taniej niż zwykła zaprawa, a przy okazji mniej bałaganu na budowie. Czy ktoś wie gdzie można kupić tanio jakieś drzewka i krzewy do ogrodu? MaPi a powiedz mi czy byly jakies problemy z ksztaltkami czy cos w tym stylu bo moj majster marudzi zeby bylo na cement bo na klej potrzeba jakis ksztaltek a z tym sa problemy (wedlug niego hurtownie tego nie maja trzeba to sciagac a to dlugo trwa). Cos mi sie zdaje ze on sie tej metody chyba obawia....i ja nie wiem co robic aby sie nie uczyl na moim domku!! Jak go zapytalam to powiedzial ze robil na klej, ale zaczal marudzic i namawiac mnie na zaprawe...cholender co robic?? P.S. Co do drzewek to moge polecic jedno miejsce ale w Zamosciu a to Ciebie chyba nie interesuje heheh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts