mar_ch 11.03.2007 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Pomocy !!!Na srode jestem umowiony ze studniarzem potrzebuje baniakow na wode w sumie ok 4000 l moze ktos moze pozyczyc (tanio sprzedac) Pozdrawiam Marcin tel 663-05-05-92 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 12.03.2007 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 ...projektanta ogrodów... Poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dode 12.03.2007 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 ja drzewka i krzewy biorę zawsze we Franciszkowie k. Świdnika, jest duzo taniej niż gdzie indziej. Gospodarstwo SzkółkarskiePranagaltel. 501693507 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admoskal 12.03.2007 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Witajcie - poszukuję blaszaka - takiego używanego (2,1 wys x 3 szer x 3,5-4 dł) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patrycjuszm 12.03.2007 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Witam !!! Dołączam do waszego grona. Planujemy z żoną zacząć we wrześniu tego roku. Teraz jesteśmy na etapie adaptacji projektu. Budujemy sie na obrzeżach Lublina. Mam pytanie - na jaki system ogrzewania się zdecydować - gaz mam jakieś 350 m od działki i widoki na dociągnięcie go są, ale za jakiś czas czyli 2,3 lata. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaaa 12.03.2007 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 ...projektanta ogrodów... Poszło na priv a i ja mogę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdula 12.03.2007 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 witam wszystkich lubliniakow! dawno mnie tu nie bylo. wiosna juz prawie zagoscila, wiec trzeba wziasc sie do roboty. mam pytanie odnosnie ocieplenia. a dokladnie kosztow. czy 26zl/m2 za robocizne to duzo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 12.03.2007 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 witam wszystkich lubliniakow! dawno mnie tu nie bylo. wiosna juz prawie zagoscila, wiec trzeba wziasc sie do roboty. mam pytanie odnosnie ocieplenia. a dokladnie kosztow. czy 26zl/m2 za robocizne to duzo? Witaj, z tego co piszesz wg mnie cena jest dobra, sprawdź tylko czy jakość też. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 12.03.2007 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Witam !!! Dołączam do waszego grona. Planujemy z żoną zacząć we wrześniu tego roku. Teraz jesteśmy na etapie adaptacji projektu. Budujemy sie na obrzeżach Lublina. Mam pytanie - na jaki system ogrzewania się zdecydować - gaz mam jakieś 350 m od działki i widoki na dociągnięcie go są, ale za jakiś czas czyli 2,3 lata. Pozdrawiam Witaj, napisz gdzie dokładnie budujesz. Co do gazu to odległość o której piszesz jest niewielka. Przy takich odcinkach gazownia robi przyłącza na własny koszt, a Ciebie skasuje wg przyjętej taryfy(ok.2000PLN netto). Ja mam 2 dalej i maja mi w tym roku doprowadzić wg stawek o których napisałem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdula 12.03.2007 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 dzieki mariucha! jakos chyba na poziomie (chlopaki maja wziecie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patrycjuszm 12.03.2007 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Witam !!! Dołączam do waszego grona. Planujemy z żoną zacząć we wrześniu tego roku. Teraz jesteśmy na etapie adaptacji projektu. Budujemy sie na obrzeżach Lublina. Mam pytanie - na jaki system ogrzewania się zdecydować - gaz mam jakieś 350 m od działki i widoki na dociągnięcie go są, ale za jakiś czas czyli 2,3 lata. Pozdrawiam Witaj, napisz gdzie dokładnie budujesz. Co do gazu to odległość o której piszesz jest niewielka. Przy takich odcinkach gazownia robi przyłącza na własny koszt, a Ciebie skasuje wg przyjętej taryfy(ok.2000PLN netto). Ja mam 2 dalej i maja mi w tym roku doprowadzić wg stawek o których napisałem Pozdrawiam Buduje w Snopkowie. Gaz owszem jest w zasiegu ale powiedzieli ze przynajmniej 5 osob musi byc. Na razie przy drodze buduje jeden sasiad i kolejny bedzie stawial obok mnie. Nie wiem jak to jest z projrktowaniem ogrzewania - czy we wniosku o pozwolenie musi byc podany rodzaj pieca-ogrzewania ? Mam tez jeszce jedno pytanie. Czy myslicie ze moga zakwetionowac w starostwie jesli " skrece dom o jakies 10-15 stopni w stosunku do lini drogi - mam taki uklad stron swiata ze aby taras byl na zachodzie musze to zrobic. Z gory dzieki !!! a oto i moj przyszly domek : http://www.mgprojekt.com.pl/domki/komfortowy2/komfortowy2.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawEla 12.03.2007 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Cześć Somsiad. Wiedziałem że w końcu tu dotrzesz A tak w temacie: nasz sąsiad ("Kocyk") wpisał piec na paliwo stałe i luzika arodzaj ogrzewania musi być w projekcie.... gaz możesz doprojektowac później (np dzwoniąc do mnie ) albo teraz: nikt Ci nie zabroni mieć tej instalacji w domu, tylko potem kwestia podłaczenia pod skrzynke co do skręcenia domu: popatrz na domy w dalszej linii zabudowy od nas: jedne równolegle do drogi, inne pod róznymi kątami.....wazne żebyś sie zmieścił w pasie zabudowy i odległosciach od.... sąsiadów napisz na priv co Ci sie udało załatwić w gminie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 13.03.2007 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 ...projektanta ogrodów... Poszło na priv a i ja mogę? Poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 13.03.2007 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 skrece dom o jakies 10-15 stopni w stosunku do lini drogi - mam taki uklad stron swiata ze aby taras byl na zachodzie musze to zrobic. Z gory dzieki !!! a oto i moj przyszly domek : http://www.mgprojekt.com.pl/domki/komfortowy2/komfortowy2.html Fajny projekcik, tylko nie rozumiem po co chcesz go skręcać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admoskal 13.03.2007 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 witam wszystkich lubliniakow! dawno mnie tu nie bylo. wiosna juz prawie zagoscila, wiec trzeba wziasc sie do roboty. mam pytanie odnosnie ocieplenia. a dokladnie kosztow. czy 26zl/m2 za robocizne to duzo? Obecnie na rynku robocizna kształtuje się na poziomie 30 zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patrycjuszm 13.03.2007 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Fajny projekcik, tylko nie rozumiem po co chcesz go skręcać. Chce skrecic domek bo mam taki plan zeby ogladac przy piwku zachod slonca z tarasu a w lecie zachod jest nie calkiem na wprost stad ten pomysl;poza tym w czasie dnia slonce lepiej doswietli salon; zapomnialem dodac ze wybralem odbicie lustrzane tego projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaaa 13.03.2007 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 MONIKA B - dzięki w temacie gazowni powiedzieli ze w miesiac od podłączenia gazu trzeba korzystać z niego w przeciwnym razie naliczają karę tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 13.03.2007 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 ... zeby ogladac przy piwku zachod slonca z tarasu ... Powód dobry jak każdy inny Nas też się pytali, dlaczego salon od północy a nie od południa. Trwaj przy swoim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 14.03.2007 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Witam u nas ciagle do przodu, sciany Sniezka gruntujaca pomalowane,parapety zamontowane w przyszlym tygodniu przyjezdzaja mebelki kuchenne i drzwi wewnetrzne i bedzie sie robic w koncu lazienka.Jestem w tej chwili na etapie wyboru styropianu na ocieplenie zewnetrzne, powiedzcie jaka jest roznica miedzy Styropianem Dalmatynczyk a takim zwyklym, czy jest sens przeplacac 35 zeta za m3, a jakim styropianem macie wy ocieplone domki, moze ktos mi cos doradziPoz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 14.03.2007 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Witajcie - poszukuję blaszaka - takiego używanego (2,1 wys x 3 szer x 3,5-4 dł) Kureczka blada, teraz wszyscy szukają, a jak przed wichurą chciałam się mojego pozbyć, to nie było chętnych - teraz można zbierać pogięte blachy z sąsiednich pól . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts